Jump to content

Pretestiiba


Guest _Rikardos_
 Share

Recommended Posts

Vai driikst sleegt pie Pioneer resiivera, kuram ir 8Ω pretestiiba, klaat Radiotehnikas tumbas Silway FS-5.2, kuraam nominālā ieejas pretestība ir Ω 4(8)? Iznaak taa, ka tumbas izmantos tos 8Ω nevis 4Ω?

Link to comment
Share on other sites

krieviem labs teiciens, kurš tulkojumā varētu apmēram šādi skanēt:

nedrīkst, bet ja ļoti, ļoti gribās, tad var!

man bija VEFa pastiprinātājs, kuram bija izejas paredzētas uz 4omi, bet es uzkarināju 4+4=2omi un viss rullēja! Tas atkarīgs cik liela jaudas rezerve un cik muļķudroša tā kaste uztaisīta. Vai pie pārslodzes nostrādās aizsardzība vai nosvils gala pakāpe...

Link to comment
Share on other sites

Guest Maarcis

Manuaalii tam resiiverim vajadzeetu buut rakstiitam, vai var 4Omu slodzi sleegt. Un - vinjam pasham nav nekaadu 8Omu, tas ir tikai attiecinaats uz slodzi (tumbaam). Manupraat, ja nelieto skalji, var sleegt taas tumbas klaat - mazaaka pretestiiba prasa lielaaku straavu no pastuuzha, taapeec pie maziem skaljumiem straava nav lielaaka kaa ar 8 omiigaam pie liela skaljuma. Straava ir tas, kas nokauj, ja par lielu.

 

Visus momentus, kas vareetu buut, es nezinu.

Link to comment
Share on other sites

Guest _Rikardos_

Silway centraalajam un aizmugureejiem skalruniem ir 8Ω pretestiiba, bet priekseejiem 4(8)Ω pretestiiba. Resiivera manuaalii atradu ka var paarsleegt pretestiibu no 8Ω uz 6Ω Kas sinii gadiijumaa buutu labaakais variants?

Link to comment
Share on other sites

Guest Maarcis

Paarsleegt no 8 uz 6? tas ir aizmugureejiem (sleedzis resiiveraa?)? Ja jaa, tad labaak 6, bet lai palabo korifeji, kas labaak zin.

 

Iekavaas imho noziimee, pieljaujams - tas ir, optimaalais 4, bet var sleegt arii 8 omu tumbas.

Link to comment
Share on other sites

Guest _Rikardos_

Var visas resiivera izejas nomainiit no 8Ω uz 6Ω. Tad taam silway nominaalaa ir 4, bet pielaujams ir arii 8. Tad labaak likt ir 6Ω pretestiibu, jo centraalajam un aizmugureejaam ir 8Ω, un cik zinu, tumbu pretestiiba driikst buut lielaaka nekaa pastiprinaataajiem.

Link to comment
Share on other sites

Guest Maarcis

Sajaucu, sorrii, tumbaam taatad tie uzraksti ar iekavaam - bet tad iznaak, ka jaabuut paarsleegam ieksh taas tumbas, kas ljauj dabuut 8 omus. imho tas to noziimee.

 

Pastiprinaataajam izejas pretestiiba ir oma daljas un nekaadi 8 vai 4, tie apziimee optimaalo slodzi.

 

/eju guleet

Link to comment
Share on other sites

Guest _Rikardos_

Ko noziimee imho? Resiivera aizmuguree pie skalrunu klemmeem rakstiits no 8-16Ω, bet manuaalii rakstiits kad var paarsleegt no 8Ω uz 6Ω, tas iznaak ka resiiverim driikst sleegt klaat skalrunus ar pilnu nominaalo pretestiibu no 6-18Ω. Silway centraalajam un aizmugureejiem skalruniem nominaalaa pretestiiba ir 8Ω, taatad sie skalruni der. Bet priekseejiem ir rakstiits ka pretestiiba ir 4(8)Ω. Skalruniem nav nekaadu paarsleegu aarspusee, varbuut skalrunis pats automaatiski nosaka cik ir nominaalaa pretestiiba, ja resiiverim ir 8Ω, tad arii skalrunis paarsleedzas uz nominaalo pretestiibu 8Ω

Link to comment
Share on other sites

Guest LOOK

Nekas nekur pats nepārslēdzas.

Recivera manuālī ir kļūda, parezi ir 8-16Ω.

Ja slēgsi 4Ω tumbu, tad tas būs uz Tavu paša risku.

Kā Mārcis jau minēja ja klausīsies klusu tad nekas ļauns nenotiks.

Pārtaisīt tur neko nevar, var tikai atrast tādas komponentes kuras savstarpēji der. :idea:

Link to comment
Share on other sites

Guest _Rikardos_

Bet ko tad noziimee tas 8Ω iekavaas? Rigondai ir 4-8Ω pretestiiba, bet Silway 4(8)Ω

Link to comment
Share on other sites

Guest _Rikardos_

Manuaalii nav kluudas, var paarsleegt pretestiibu no 8-16omi uz 6-16omi. RRR veikalaa paardeveeja teica, ja resiiverim ir no 6-16, tad tumba pielaagojas, bet ja resiiveram buutu tikai 8omi pretestiiba, tad nedereetu.

Taa vareetu buut taisniiba?

Link to comment
Share on other sites

Guest Maarcis

Jociigi, ko vareetu noziimeet "tumba pielaagojas", diez vai taa var notikt. Vieniigi kaadas ar roku reguleejamas lietas, bet ja tu saki, ka taadu tumbaam nav... Nezinu. Lai kaads pasaka, kaa saprast "4(8)".

Link to comment
Share on other sites

Tātad - resīveram ir divi darbības režīmi - 8-16 omi nu 6-16 omi. Jebkurā gadījumā - svarīgākais ir nelietot tumbas, kurām ir mazāka pretestība, nekā minimāli pieļaujamā. Protams, ja pastūzis normāli uzbūvēts, tas nenosvils arī ar 2 omu slodzi, bet izslēgsies. Taču, ja nosvils - pats būsi vainīgs!

Tas, ka tumbām rakstīts virsū " 4 ( 8 ) Ohm " - pirmo reizi dzirdu! Tumbai ir viena, noteikta pretestība. Ja tumbā ir vairāki skaļruņi - iespējams tos dažādi saslēgt un iegūt dažādas kopējās pretestības. Bet grūti tā uzreiz iedomāties, kā var panākt 4/8 omus. Ja ir divi skaļruņi pa 4 omi katrs - var viegli iegūt 2 vai 8 omus (sk. Oma likumu).

Iespējams - mēdz būt divu veidu tie skaļruņi - 4 vai 8 omīgi. "Nevajadzīgo svītrot" :)

Vēl - tumba nevar "pielāgoties"!

 

Principā - atbilde uz Tavu jautājumu, vai var slēgt 4 omu tumbas - atbilde - var, bet es neieteiktu.

Un vispār - kā tā var būt, ka trīs tumbas no komplekta ir 8 omīgas, bet divas - 4 :shock: Fui Radiotehnikai!

Bet var būt vienkārši veikalā sajaukuši tumbas no dažādiem komplektiem (jo iespējams, ir komplekti, kur visas ir 4 omīgas?).

Link to comment
Share on other sites

Guest _Rikardos_

Vieniigi Rigondai un Silway priekseejiem skalruniem ir rakstiits ka ir 4...8omh. Taa vins i un neko iisti nevar saprast:(

Link to comment
Share on other sites

Guest zombpj

Pie resiivera var droshi sleegt tumbas klaat, kuraam ir 8 liidz 16 omu pretestiiba - pastuuzis un tumbas necietiis. Uz tumbaam uzraksts 4 ( 8 ) noziimee, ka radiotehnika razho divu veidu akustiskaas sisteemas : vai nu 4 vai nu 8 omu ... jebkuraa gadiijumaa ... taas tumbas var piesleegt pie resiivera izejaam, bet paraleeli vinaam NEKO nesleegt lai nesanaak ziepe veelaak ... Un paaraak skali (vairaak par 3/4 skaluma) klausiities neiesaku ;)

 

Varbuut pashaam tumbaam ir katrai divas ieejas - viena domaata 4 omu variantam, otra - 8 omu .. PATI TUMBA PIELAAGOTIES NEVAR - tur nav taadu elementu, kas pashi pielaagojas, kaa hameleons :)

 

Un veel.. Ja grib lai pastuuzis normaali pavelk arii tumbas ar 2 omu pretestiibu, tad ir fiziski jaalien pashaa pastuuzii iekshaa, bet tas buus saaljsh pasaakums, jo izturiigi un jaudiigi pastuuzhi labu naudinju maksaa ...

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...