Jump to content

Kur/vai var iegādāties spuldžu ligzdas (patronas)?


Vilx-
 Share

Recommended Posts

Tātad, situācija sekojoša:

 

Man ļoti patīk pēc iespējas visur mājās lietot ekonomiskās spuldzes, jo, nu... viņas ir ekonomiskas. :) Diemžēl lielākā daļa lustru (lampu?), ko var nopirkt, nav īsti piemērotas tādai lietai (ekonomiskās spuldzes ir daudz lielākas nekā parastās). Un vēl jo mazāk ir smukas. :) Tomēr, beidzot izdevās vienu atrast, kas patīk. Tā tagad karājas izremontētajā istabā pie griestiem. Tas ir tas variants ar pusapaļo kupolu, kas pavērsts pret griestiem.

 

Taču, diemžēl, šai lustrai tomēr ir tā vaina, ka ekonomiskajām spuldzēm īsti tur nepietiek vietas. Atradu vienu Philips spuldzi, kas pēc izmēra ir līdzīga parastajām (tikai mazliet lielāka), tā tur ietilpst, bet ir tikai 60W spoža. Gribētos vismaz 100W tomēr.

 

Man ir doma, ka tur varētu ietilpināt arī lielākas spuldzes, ja nomainītu spuldzes ligzdu, jo šobrīdējā ir mazliet slīpi pavērsta pret kupolu. Lūk, bilde:

 

Lampa.png

 

Kā redzat, spuldzes ir pavērstas slīpi pret kupolu. Ja varētu dabūt līdzīgas ligzdas, bet citā leņķī (paralēlas griestiem), tad varētu ielikt lielākas spuldzes. Jautājums tikai ir - vai tās ir standarta ligzdas, un vai tādas var kaut kur dabūt? Itkā jau nevajadzētu būt nekam eksotiskam - lustra bija pavisam parasta, maksāja lēti.

Link to comment
Share on other sites

Vajadzētu nebūt problēmām iegādāties nestandarta kvēldiega spuldzes - bumbierīšus.. Ps: ja lustrai ir kupols pāri, un pašam rokas vietā, ir arī mazāka izmēra spuldžu patronas.. 1/2 no parastajām, spuldzes arī mazākas..

Labots - Lords Bonifācijs
Link to comment
Share on other sites

Izlasi uzmanīgi - parastās spuldzes der. Es gribu tur ielikt ekonomiskās.

Link to comment
Share on other sites

Depo veikalā(gan jau citur arī) var nopirkt mazas keramiskās patronas kurām pēcpusē ir divi caurumiņi stiprinajumam. Uzloki no bleķa kronšteinu kādā lenķī vajag, izurb divus 3mm caurumus un saskrūvē ar patronu, vot i būs Tev lampu stiprinājums vajadzīgajā lenķī. Tās patronas maksa kādus 20 santīmus gabalā, tikai rokām jāaug no īstās vietas :sarkasms: . 100W lampai līdzvērtīgu gaismu dod tikai ekonomiskās spuldzes ar 24-26W jaudu, bet 18W lampas dod tikai "miroņgaismu", kaut reklamē, ka esot 100W gaisma. Un vēl, ekonomiskās spuldzes ir ekonomiskas tikai elektrotīklam, bet ne Tavam maciņam. Es vēl neesmu redzējis spuldzi kura atmaksātos pirms nobeidzās.

Link to comment
Share on other sites

Veikali PLAZA nodarbojas ar gaismas ķermeņiem. Ir speciālas maza izmēra ekonomiskās spuldzes. Pēc brītiņa iemetīšu linku

 

Lūk links. Viņi ir arī tie kas piegādā Depo un tamlīdzīgiem.

 

Atsaucoties uz Didža komentāru - kamēr ekonomiskās spuldzes maksāja 10Ls un vairāk, tad tās patiešām nebija ekonomiskas. Tagad kad viņas maksā zem 5īša situācija ir mainījusies. Tik jāskatās ko pērk. Nav runa par lētā gala ķīnieti.

P.S. Spuldzes izdeg tiem kas gaida kad viņa izdegs, un garantija vajadzīga tiem kas meklē garantiju un ir vēlme pabojāt cilvēkiem nervus.

Link to comment
Share on other sites

Man ir arī 5 gadus vecas Philips ekonomiskās spuldzes, kas joprojām spīd (un pirktas RIMI akcijā par 1.50Ls). Un, ne tikai spīd, bet tiek spīdinātas diendienā. Pagaidām man tikai kādas 2-3 ir nobeigušās. IMHO ir gan ekonomiski.

Link to comment
Share on other sites

Uz turieni labāk neejiet :D

Ja nu vienīgi atmiņas par naftalīnu utt

 

ak jā viņi arī bija Plaza's klienti ;)

Link to comment
Share on other sites

Mkei, tā Plaza patiesi izskatās daudzsološa. Žēl, ka mazliet nepaceļam. Bet, nu, saštukošu kaut ko. :)

Link to comment
Share on other sites

Tik netēmē uz tiem veikaliem kas Brīvības ielā, vismaz kādreiz tur viņiem bija ekskluzīvie gaismas ķermeņi.

 

Uz kuru adresi tu tēmē? Es ieteiktu doties uz Mūkusalas ielu - tur centrālais kantoris.

Labots - Amazons
Link to comment
Share on other sites

Mūkusalas iela gandrīz vai patiesi ir man izdevīgākais variants - vismaz Pārdaugavā :p

Link to comment
Share on other sites

Ar ekonimiskām spuldzēm, tā kā ar parastām. Dzīves ciklu nosaka cik bieži rausta viņas.

Dzīves cikls (raksta, piemēram, 5 gadi) ir domāts tā, ka spuldze deg vidēji dienā 3h un 365 dienas gadā.

Respektīvi, mazāk raustīsi spuldzi aiz olām, ilgāk kalpos.

Ekonomija spuldzēm ir pirmos 3-5 gadus, tad tās paliek blāvas un dod miroņgaisma.

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

Lietoju jau 10 gadus,izdeg kā paredzēts uz iepakojuma,pēdējo partiju(iepirku pavairāk,jo uzbūvēju māju),iepirku ebay.co.uk,GE un Megaman cena līdz 2ls,parēķināju,ka man 1-a spuldze atmaksājas aptuveni 1 līdz 2 mēnešu laikā,jo tiek darbinātas ziemā līdz 10 stundām dienā(ir sīkie un negulētas naktis arī)...Didzim un pārējiem neiesaku pirkt no brendus un savest kārtībā sprieguma lēkāšanu mājā,kā arī padarbināt kalkulatoru,ja liekas neizdevīgas ek. spuldzes.

Link to comment
Share on other sites

Amazons, kad pēdējo reizi esi bijis tanī bodē Sporta ielā? Kādreiz, tiešam bija šarašķina kantoris, bet kad aizbraucu tagad, žoklis atkārās par DAUDZVEIDĪBU ( protams , tur nav kristāla lustras, bet gan praktiskas lietas kas nav nekur citur ) . Laikam, kad šie ir kļuvuši par Kanlux pārstāvi, ir nauda un, attiecīgi izvēle (pie tam cenas tīri draudzīgas). Nekur citur neesmu redzējis ekonomiskās spuldzes, kas paredzētas likt halogēnspuldžu prožektoros. Nu šiem ir. Nu vienīgais mīnuss, ka baigā nomalē , kur kājam rikšot nav patīkami. Starp citu, šiem ir elegantas plakanas , mazas ekonomiskās dienasgaismas spuldzes -nu ideāli kur vajag gaismu, bet maz vietas.

Reku apraksts http://www.kanlux.info/483,produkt.html . Principā neesmu redzējis nevienu firmas lapu, kura būtu tik informatīva kā Kanlux . Starp citu, lielākā daļa, kas tanī lapā ( http://www.kanlux.pl/en-UK/ ) ir dabūjams Sporta ielas bodē.

Bet par ekonomisko mūžu: ja skrūvē visādās lustrās kad uz leju un apkārt stikla kupoli- nosprāgs ātri, jo siltums ceļās uz augšu, t.i. uz patronu , kur elektronika, bet tā nemīl baiso temperatūru. Ja lustra tipa kad spuldzes uz augšu- jau krietni ilgāk. Ja vieta kur bieži slēdz iekšā /ārā, tad nedrīkst pirkt prasto, bet gan tādu, kurai ir uz iepakojuma uzraksts ka paredzēta biežai slēdzelēšanai. Nu , tām lētajām ieliek elektroniku, kas sastāv no pāris kondensatoriem, diodēm un tranzistora, bet NORMĀLA ir jābūt ar SPECIĀLU vadības mikreni, kas nodrošina normālu palaišanu (nu nav tik prasti ka piebliež spriegumu un viss OK-ja pēc tāda algoritma, tad ātri spuldzes elektrodi dabū galu). Skaidrs, ka visi cenšas ekonomēt un to lētāko (bet mūsu pārdevēji uzliek cenu kā dārgajam) , pēcāk spļaudāmies ka nekāda ekonomija nesanāk. Ja pareizas spuldzes , tad kalpo krietni ilgi (man viena jau kādi 5gadi, dzīvojamā istabā)

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

Intereses pēc - kuras ir labās spuldzes un labie ražotāji? Man pagaidām ar Philips ir OK pieredze, un, droši vien, Osram arī būs labs. Bet kas ir ar visiem šitiem Megaman u.c.?

Link to comment
Share on other sites

Gints Plivna

Pievienojos rekomendācijām par Elektronama bodi Sporta ielā. Nekur citur tik lielu izvēli visādiem elektrības liberiņiem neesmu redzējis.

Link to comment
Share on other sites

Intereses pēc - kuras ir labās spuldzes un labie ražotāji? Man pagaidām ar Philips ir OK pieredze, un, droši vien, Osram arī būs labs. Bet kas ir ar visiem šitiem Megaman u.c.?

 

 

Atkarībā ko Tu vēlies - ja gribi iezilganu gaismu, mazu kalpošanas laiku, neatbilstību patērētajai/izdalītajai jaudai - Megaman utml crapi Tev to nodrošinās.

Ja pērc ekonomiskās spuldzes, tad labāk ņemt labu mantu - Philips, Osram, Radium, Aura light...pārējie imho pa lielam ir palieli mēsli, kur galvenokārt spekulē uz to, ka ir lēti!

Link to comment
Share on other sites

Kāda krāsā ir gaisma nenosaka ražotājs (tb. kur viņa ražota), bet gan noteikti spektri no 827-860 vai 930-960. Kur pirmais skaitlis norāda, vienkārši sakot, cik pareizi tev rāda krāsas uz sienām, bet otriem diviem cipariem pieliec divas nulle un iegūsi gaismas krāsu izteiktu kelvinos. Jo mazāks skaitlis jo siltāka gaisma. Bet 2700K nenozīmē ka tā gaisma būs līdzvērtīga kvēlspuldzes gaismai - viņa ir dzeltena bet ne pārāk dabīga. Komfortabli skaitās 4000K. Tā kā 840 būs ok.

Link to comment
Share on other sites

Cik atceros un zinu, tad neviens ķīniešu ražotājs nenodrošina 840 spektru.

Vairumam ir 640, kas nozīmē, ka Ra viņam krietni sūnaināks nekā 840, līdz ar to gaisma ir zilgana!

Link to comment
Share on other sites

Vovo. Es arī par to Megaman neko iepriekš nebiju dzirdējis, taču tagad, sākot mazliet skatīties šajā virzienā, izskatās, ka tas ir kaut kāds puslīdz nopietns vārds. Ko saka cilvēki, kam konkrēti ar to ir bijusi pieredze?

Link to comment
Share on other sites

Megaman pirmie piedāvāja ekonom spuldzes G9 socketam (sprauž tādas mazmaziņas halogēnniecs). Visām spuldzēm tiek izmantota dzīvsudraba amalgama, kas sasišanas gadījumā nodrošina, ka dzīvsudrabs tiks labāk sasaistīts un to vieglāk būs savākt (arī citiem nopietniem zīmoliem tas tā ir, bet nu drošības pēc par to var pārliecināties pirms pirkšanas). Megamani lēnu iedegās - paiet pāris minūtes, kamēr viņi sasniedz maksimālo spožumu, iespējams ir sērijas, kam tas tā nav, bet personīgi es šo neuzskatu kā mīnusu. Megaman piedāvā spuldzes 2700K 4000K 6500K spektros - diemžēl pārsvarā Latvijā figurē 2700, Krūzā vienam liliput modelim redzēju 4000K versiju. Iespējams, ka nav nepieciešams štukot par patronu nomaiņu, jo megamanam tik tiešām ir plašs pēc ģeometriskajiem izmēriem spuldžu klāsts - ir arī pavisam maziņas (7 - 9 W spuldzītes - gan E14 gan E27). Megaman tāpat kā citi lielie zīmoli piedāvā dimmējamās spuldzes - gan ar dimmera slēdzi gan diskrēti ar parasto slēdzi - grūti pie mums atrodamas, bet ir redzētas.

Neredzu neko ar ko megaman būtu sliktāks par philips vai osram - maksā arī līdzvērtīgi (nevar apgalvot, ka megaman ir lētaks).

Link to comment
Share on other sites

Megaman ir Ķīna, kur importē Plaza.

Ja jāizvēlās star Noname Ķīnu un Megaman, tad es viennozīmīgi izvēlos Megaman, taču tā pati Ķīna vien ir, tikai labākā izpildījumā

Link to comment
Share on other sites

Normāli ražotāji uz spuldzes raksta krāsu temperatūru kelvinos un gaismasspeju lumenos, nevis nevienam nesaprotamus kodus :sarkasms: 4000 kelvini jau ir auksta gaisma. Cilvēka acij tīkama ir kvēlspuldzes gaisma ar 2700-3000 kelviniem. Protams, tā jau ir gaumes lieta.

Par lampu izturību gan var strīdēties. Man ir tikai negatīva pieredze arī ar brendiem. Āra aukstumā zem -20 gradiem Philips sprāgst kā mušas. Esmu pārbaudījis :sarkasms: .Biežu ieslēgšanu un izslegšanu netur nevienas firmas ekonomiskās spuldzes.Tā pat ir ar darbību kad cokols stāv uz augšu un palaišanas shēma pārkarts. Visas ekonomiskās spuldzes "silst" un uzreiz nedod pilnu gaismu. 18W spuldze nedod tadu pašu gaismu kā 100W kvelspukdze. Ja neticiet, taisiet labratorijas darbu. Var jau būt, ka ar luksometru gaisma ir vienāda, bet redzēt pie 10W lampas ņifiga nevar. 100W kvēlspuldzei līdzvērtīgu gaismu dod lampas virs 20W.

Link to comment
Share on other sites

Man pašam virtuvē stāv Osram 23W ekonomiskā spuldze.

Imho tur jau kādus 3 gadus, piekam diezgan bieži tiek slēgāta iekšā ārā - puika bieži piestaigā uz ledusskapi :)

Varbūt esmu neobjektīvs, jo n-tos gadus esmu nostrādājis ar Osram ražojumiem, līdz ar to ir grūti pieņemt kādus citu ražotāju!

Link to comment
Share on other sites

Megaman ir Ķīna, kur importē Plaza.

Ja jāizvēlās star Noname Ķīnu un Megaman, tad es viennozīmīgi izvēlos Megaman, taču tā pati Ķīna vien ir, tikai labākā izpildījumā

 

Ķīna nav nekāds arguments. Viss dators salikts no Ķīnā un Taivānā ražotām detaļām - kaut kā manu miegu tas netraucē. Lai es satrauktos par to, kur ražotas spuldzes? Nu tas jau izklausās smieklīgi. Kvalitāte megaman nav ne ar ko sliktāka par philips vai osram - ne ar ko!

 

Kas attiecas uz krāsu temperatūru - dienasgaisma ir 6500K. Ja jāskatās televizors, tad man vienalga kas spīd pie griestiem - 2700 nav ne vainas, bet galda lampai man stāv 4000K - ir daudz labāk - mazāk spiež uz acēm (arī bārdu dzenot labāk sanāk, kad spīd kaut kas tuvāks dienasgaismai).

 

Piemirsu - megaman spuldzēm CRi=82 (ja kādu tas interesē).

Link to comment
Share on other sites

MaurI, par bārdas dzīšanu es Tev piekrītu- bārdas rugājus un pumpas lavāk redzēt pie dienasgaismas ar 5600 kelviniem. Nu labi, es jau teicu, ka tā ir gaumes lieta. Cita lieta, ka lētajām lampām neviens neraksta krāsu temperatūru un ne jau bez pamata. Spektrs daudzām lampām ir tā sauktā miroņu gaisma, kad visi ģīmji zaļganzili.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

nedaudz jāpacēl mironis

kāds tagad var ieteikt veikalu ar milzīgu spuldžu klāstu, interesē tieši ekonomiskās, bet ar 6500k, tā tīri skatot cauri internetā nekur nevar atrast 6500k, tik ar spraudņa tipu elfā, bet interesē klasiski skrūvējamās.

Link to comment
Share on other sites

Acld: Pirmais 6nieks apsolūti nenozīmē spektru - ja kas, bet gan tevis pieminēto Ra. Tie pēdējie cipari gan. To ka ķīnietis neražo 8xx un 9xx un vēl augstākas klases spuldzes vari stāstīt bērniem kā pasakas.

Labots - Amazons
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Outsider

vēljoprojām aktuālas ekonomiskās ar 6500k krāsu spektru, vēl joprojām meklēju un nekur neatrodu, vai tiešām tādas latvijā nemaz neieved?

varbūt kāds tad zin internetveikalu, kur var pasūtīt?

Link to comment
Share on other sites

ieraksti ebay: "6500K bulb" :crazy_pilot:

Link to comment
Share on other sites

Outsider
(labots)

mēģināts, pārsvarā lec ārā led spuldzes vai man nederīgas cfl, interesē tieši kāds internetveikals ar lielu klāstu, iespējams kādam bijusi pieredze.

 

offtopic-kādam ir zinās iemesls kāpēc 6500k neieved latvijā?

Labots - Outsider
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...