Jump to content

Universitātes kurss


Koyuki
 Share

Recommended Posts

nolēmu iepostot arī lv forumā, tb bootā. varbū iegūšu kādu labu ieteikumu.

 

Well, i have a serious problem. I really can't decide which course should i take. I intend to go study to UK next year so i have to send applications and choose preferable course. Well, i like everything... That's that problem. And i am going quite well at everything.

But the most of everything i like physics, IT, computing. I like electrical engineering very much. I am quite well at programming. And i'm really hungry of exploring, inventing and researching.. But, i really don't know about job opportunities for this kind of specialization. Are they well paid? Are they required and will i get a job after university?

So my second option is management. I like communicating, business etc.

 

I was in UK for 2 summers and i am in love in it. So intend to live there all my live.

Can you give me so advice? I would really appreciate it whatever it was. Thank you.

Link to comment
Share on other sites

nu ja ir tā, ka saki, tad jau tev nebūs problēmas ar darbavietu, ja jau tu saki, ka tev viss patīkot, tādejādi tu varētu reāli iegrimt savā nākamajā darbā, lai vai kas tas būtu, un kļūt par neaizstājamu speciālistu. Tādi parasti ir labi apmaksāti, pat lv.

Link to comment
Share on other sites

labam darbam pieprasa arī labu specialitāti šajā jomā. tāpēc es arī nespēju izšķirties.

Labots - Grisha
Iepriekšējā posta citēšana pilnā apmērā.
Link to comment
Share on other sites

1) Vispirms būtu jāpieslīpē angļu valodas zināšanas,

2) Noskaidro, cik maksā studijas dažādēs Tevi interesējošajās jomās, jo tas nav tā kā LV, ka eknomistiem un fiziķiem ir vienādas studiju maksas. Piemēram eknomisti NL gadā maksā ap 600-1000 EUR, bet mikrobioloģija 5000 EUR gadā.

3) Darba iespējas, ir divi virzieni - ražošana un industrija vai tīrā zinātne. Zinātnē pēc definīcijas ir zemāks atalgojumu līmenis, daudz darba un kamēr TU nebūsu vismaz ar doktora grādu kabatā, atalgojums nešķitīs tīri pievilcīgs. Industrijā var labi pelnīt ar Maģistra līmeņa izglītību, bet darbs saistīts ar daudz stresa situācijām, ja TU esi projektu vadītājs. Kā arī piemēram pašlaik krīzes laikā daudzas kompānijas vienkārši atlaiž darbiniekus, kamēr universitātēs tas nenotiek.

4) Skaties pēc stipendijām, jo jauno EU valstu censoņiem tās dod diezgan dāsni, arī šis apsktāklis manāmi samazinās iespējamos studiju virzienus.

5) Inženierzinātnes un dabas zinātnes manuprāt ir stabilākas darba tirgū (ne Latvijā).

6) Kas Tavā uztverē ir "well paid"?

Labots - andza
Link to comment
Share on other sites

1. Angļu valoda nedomāju, ka ir liels šķērslis manā gadījumā.

2. Cenas sen ir noskaidrotas un visas grozās ap 3225£

3. Tur jau tas jautājums, vai šis darbs ir pieprasīts vai nē? Es spētu strādāt arī par vidēju atalgojumu, jo šis darbs man būtu arī kā hobijs.

4. Par stipendijām neesmu pārāk saktījies. Vismaz neesmu redzējis, ka piedāvā.

5.

6. virs average jeb UK 30-40k £ gadā. (protams, saprotu, ka sākuma neviens nesaņem šādu algu bez pieredzes utt., bet tas ir domāts globali)

Labots - Grisha
Iepriekšējā posta citēšana pilnā apmērā.
Link to comment
Share on other sites

nevar viennozīmīgi paredzēt tehnoloģiju nākotni. vīenīgā zināmā patiesība ir, ka viņās attīstīsies. līdz ar to jebkurš no taviem nosauktajiem virzieniem nākotnē nepazudīs un ir vērtīgs.

patreiz problēma ir lielā konkurence uz vakanto darba vietu. tāpēc svarīgi, lai izvēlētais studiju novirziens pēc 2-3 gadiem neapniktu, kā rezultātā apstātos personīgā atīstība iekš konkrētās līnijas. jo parasti cilvēki nav emulātori, kas var būt augstas klases speciālisti vairākās jomās.

vēl ir svarīgs psiholoģiskais faktors komunikācijā ar cilvēkiem. ja tu esi komunikabls, atvērts un bez sabiedrības apkārt nevari dzīvot, tad darba diena, neatejot no kastes, varētu ar laiku radīt problēmas emocionālajā lauciņā, kas vēlāk varētu atspēlēties uz psihi.

 

nu tas tā, manas personīgās pārdomas.. :p

Labots - paulis
Link to comment
Share on other sites

Angļu valoda ikdienā šķērslis nebūs, bet eksāmenos gan būs švaki. Eku, piekoriģēju Tavu tekstu, lai varētu izskatīties smukāk citvalstu bāleliņu priekšā:

 

Well, I have a serious problem. I really can't decide which course I should i take. I intend to go study to UK next year so I have to send applications and choose a preferable course. Well, I like everything... That's that problem. And I am quite good at everything.

But most of all I like physics, IT and computing. I also like electrical engineering very much. I am quite good at programming. And I really love exploring, inventing and researching.. But, I really don't know about job opportunities for this kind of specialization. Are they well paid? Are they in demand and will I get a job after university?

So my second option is management. I like communicating, business etc.

 

I was in UK for 2 summers and I am in love with it. So I intend to live there all my life.

Can you give me some advice? I would really appreciate it whatever it is. Thank you.

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

Ai, piesējās džekam pie valodas :) Lai liek IELTS vai TOEFL un tad jau redzēs :)

Vot ko lai dara ja viss patīk - tā ir reāla problēma.

Link to comment
Share on other sites

Neskaitot tās rupjās kļūdas, ko atrada Vilx-, varu vēl piebilst, ka angļu valodā rakstot tekstu nelieto saīsinājumus. Tavā gadījumā That's un don't. Tā var rakstīt gramatikas uzdevumos, bet ne rakstu darbā.

Can you give me some advice?

Jautājuma un nolieguma teikumā, atšķirībā no stāstījuma teikuma, vārda some vietā lieto vārdu any. Konkrētajā gadījumā labi iederētos a piece of advice.

 

Sorry, ka piesējos, bet ja nu sūtīsi kādu vēstuli, pašam patīkamāk būs ;)

Labots - voltrix
Link to comment
Share on other sites

Un kāpēc gan nē?

Gramatiski pareizi un bieži tiek lietots..

Labots - voltrix
Link to comment
Share on other sites

divritenis

Vilx-

 

Ja vien viņš nestudēs komunikācijus u.c. tamlīdzīgos, ko minēja, tad angļu valodas zināšanas ir pietiekamas, lai ''izbrauktu'', piemēram IELTS'ā. Pēc tam universitātē tehniskajās studijās ar parādītajām valodas zināšanām mierīgi pietiks. + ja jau laboja, tad pielabojam arī to, ka ir THE UK. "I was in UK for two summers" arī nav diezko pareizi, neskaitot pat noteiktā artikula pirms UK neesamību.  

 

Voltrix, muļķibas par saiīsinātajām formām. Ja vien tas nav akadēmiska rakstura/formāls teksts, tad tās lietot nav nekas neparasts un nepareizs.

 

ru, tas par to advice it kā ir pareizs, BET, kā lai pasaka, ne ierasts lietojumā. Sapratīs, ko ar to gribi pateikt, bet nav tas ikdienā lietojams.

 

 

Labots - divritenis
Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

* But the most of everything i like physics, IT, computing. I like electrical engineering very much. I am quite well at programming. And i'm really hungry of exploring, inventing and researching..

* So my second option is management. I like communicating, business etc.

Sakiet ko gribiet, bet man šis nepielec. Kā var cilvēks, kurš pēc būtības ir ar inženiera tipa domāšanu (tādu iespaidu rada pirmā daļa), pieļaut iespēju kļūt par kaut kādu menedžeri, kādu pasaulē ir pilna di*sa un vēl vairāk?

 

P.S. "... pa angliski" - а может бить ето всё-таки по русски? "Pa latviski" tā neraksta! ;)

 

 

Labots - Inspektors Caps
Link to comment
Share on other sites

Nu IELTS jau nav lielas prasības, protams ir skolas kas prasa vairāk:

post-616-125796009305_thumb.png

Labots - ru
Link to comment
Share on other sites

angļu valodā rakstot tekstu nelieto saīsinājumus
A davai bez bullšitiem? Saīsinājumus nelieto tikai formālajā tekstā - oficiālās [biznesa] vēstulēs, esejās u.tml. Filologs atradies te viens...

 

Ā un IELTS ir sūc, kurš neko neparāda.

Labots - Zachiic
Link to comment
Share on other sites

divritenis

   Neviens neteica, ka IELTS test kaut ko pierāda. IELTS ir domāts konkrētam mērķim. Taču nevar noliegt, ka IELTS zināmā mērā attaino valodas zināšanas, protams, ne tuvu ne pilnībā. Pie tam ir vēl arī citi testi. 

Labots - divritenis
Link to comment
Share on other sites

Sūds, ne sūds, bet ne jau filoloģiskās gudrības ko te daži maca palīdzēs džekam tikt vietā ko beigās izdomās dabūt. Eksāmenišs jāliek :) Nenoliec eksāmenu - atdihai :)

Nu ko jūs jaunēklim ieteiksiet bez tā ka valoda vēl jāslīpē?

Labots - ru
Link to comment
Share on other sites

ak, dievs. ļaudis. piedodiet, ja es nerakstu perfekti.

un jā. protams, tagad pārlasot ir dohh cik kļūdu, jo īpaši nepievērsu, ko rakstu un mans mūžsenais typo arī ielien ;D.

un es nesaku, ka es esmu ūberis visās šajās lietās. man vienkārši ļoti patīk un es vēlētos to studēt.

Labots - Koyuki
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...