Jump to content

Projektors mājas kino vajadzībām


GAAZE
 Share

Recommended Posts

Ir pienācis laiks upgreidot mājas projektoru, tāpēc gribētu dzirdēt citu ieteikumus par to, kādu modeli labāk izvēlēties, kā arī pats jau kādu laiku šajās lietās nepārāk labi orientējos. Projektors tiks izmantots tikai un vienīgi filmu skatīšanai un tas atradīsies tieši tam paredzētā pilnībā aptumšotā istabā, līdz ar to gaišumam nav īpaši liela nozīme. Galvenais ir dabīgas krāsas un labs kontrasts. Obligāts fullHD un HDMI atbalsts un jāspēj attēlot projicēt gana lielu bildi no salīdzinoši maza attāluma līdz ekrānam. Spuldzes mūžam un cenai ir sekundāra nozīme, jo vidēji tiks lietots labi ja 5h nedēļā. Varat neieteikt LCD vai plazmas TV, jo esmu gana daudz lietojis projektoru uz zinu, ka vēlos tieši to. Budžets tā nu līdz 1000ls, bet var tikt arī kautcik paaugstināts, ja tiek iegūts stipri labākas kvalitātes attēls. Ir plānots šipot no ārzemēm.

Tad nu ļoti labprāt dzirdētu ieteikumus un pašu pieredzi, ko izvēlēties, LCD vs DLP, kaadus ražotājus utt.

Labots - GAAZE
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
Mongoose

Iespējams šajā laikā ir parādījušies vairāki projektoru cienītāji , Ko lietojat? Ko esat paši apčamdījuši - vairāk interesē kaut kas no 720p jo labam full HD būs par īsu , savukārt jaunākie modeļi šajā klasē nez vai būs tie labākie. Nu teiksim Epson EH-TW450 ...

Pagaidām sēžu uz Epson X6 , būtībā rullē , lielākās prob 4:3 un nav HDMI

Link to comment
Share on other sites

Mongoose

Jā par Beng ir lasīts ka nav slikti , vienīgais kā reize platleņķis negribās(lai gan viņi visi ir tuvu platleņķim), jo negribās projektoru kabināt istabas vidū , bet lai paliek pie sienas otrā pusē - attālums 6m diognāle ekrānam max 3.9m

Link to comment
Share on other sites

Uz 6 m tad njem kaadu 2500 luenju shie maksaaaja ap 280 ls jauns tas pashas firmas

Lampa ap 80 ls

Es majas uz 4 m skatiijos vai pat mazaak jo pa garenisko itabaa nebija virsmas kur projiceet

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Cik lasīts žurnālos un redzēts dzīvē, tad video projektori no kādiem 2000...2500Ls sākas. Pirms tam ir tādi padārgi prezentācijām domātie.

Lietots dažas nedēļas bija BenQ, cenā ap 500Ls vai kaut kas uz to pusi. Nu nav tas spējīgs video kruķīt, blāvs, tizlām krāsām, skaļš. Man nepatika.

Jāatzīst gan, ka tikai vienu reizi dzīvē redzēju riktīgu HD video projektoru piemērotā vidē. Tas bija laikam Sony, ja atmiņa neviļ. Tad žoklis bija līdz zemei, krutāk kā ķinītī. Bet nu cena... cena...

Link to comment
Share on other sites

Mongoose

Es jau minēju ka full HD LABU nepavilkšu - Epson nav tie sliktākie projektori Benq pašam nav nācies skatīt. Minētais modelis ir 1280x720 2500l un 1:3000 kontrasts. Ar 6x tumšā telpā pie 3m ekrāna to pašu Avataru skatoties neredzu šķirbu krāsām kontrastam salīdzinājumā ar moņa ekrānu( pie lielāka ekrāna no 6m sāku redzēt pix un tas arī ir vienīgais trūkums jo projektors ir 3/4 otrs mīnuss nav HDMI). Interesēja vairāk kurš tieši ir saskāries ar 720p mediju projektoriem. Prezentācijas verķi SVGA , XGA ,WXGA neinteresē. Epsons 450 ko minēju tiek bieži piesaukts ixBT forumā un citos kā laba alternatīva Full HD sākuma galam ar divreiz mazāku budžetu. Filtru neesamība un optikas nobīdes iespēja ar nav vajadzīga , jo pareiza vietas izvēle atļauj iztikt bez tām un NG filtrus pats varu bez prob pielikt kā tas jau ir esošajam.

Labots - Mongoose
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Ar to 720p tu esi iebridis diezgan šaurā lauciņā. Neesmu pētījis, bet ir tāda sajūta, ka ražotājiem ir tikai 1 šāds modelis klāstā. Turklāt ne visiem. Līdz ar to tas tik pat labi varētu būt tikai ķeksim, ķipa man arī tāds ir, so what?, ņem 1080p par 2x lielāku ceņņiku. Dodies uz ārzemju forumiem un buries cauri.

Link to comment
Share on other sites

Mongoose

Kāpēc man 1080p ja es pix no attāluma kuru skatos uz savu ekrāna izmēra neredzu(nav jau vairāk arī ērgļa acs)? 720p nav šaurs lauciņš , tikpat šaurs kā 1080p teiksim Epsonam šajā diapazonā vien ir 7 modeļi , domāju citiem tas pats.Visplašākais lauks ir tieši office tipa projektoriem. Nu nav man vienalga 500Ls vai 1500Ls , un ja būtisku atšķirību neredzu. Labāk pēc gadiem diviem atkal par 500Ls FullHD. Un ķeksi man toč nevajag , vajag to nelaimīgo HDMI un filmu skatīties izmantojot pilnu matricas iespēju (16/9) atšķirība noteikti būs jūtama daudz lielāka kā atšķirība no 720p uz 1080p pie kam patiesa materiāla kurš jau sākumā ir bijis 1080 nevis pārripots no 720 vai pat DVD ir maz.

Jeb man kas neaiziet.Pārlieciniet mani :rolleyes:.

Labots - Mongoose
Link to comment
Share on other sites

Tatad ja maks lauj tad noperc specialo audumu, jo man zinatajs stastija ka tas audums ir no spacialiem 3-struveida kristaalinjiem parklajumaaa kuri veel par kaut kadu gana palielu procentu uzlabo bildes kvalitaati (par 5-tdalju vai lidziigi). Ir arii spacialas krasas ar ko sienu var nomaukt ja pareizi atceros.

 

Un DLP ka saprotu ir labaka krasu kvalitaate par LCD.

Labots - 321
Link to comment
Share on other sites

Mongoose

maks 4m garu firmas ekrānu nepavilks - sanāks dārgāk kā projektors . Projecēju uz paštaisīta izbraucama vinila materiāla (gaiši pelēka)Un stacionāru ekrānu man nav kur nolikt - rullo neviens nav no tiem kristāliņiem.

Labots - Mongoose
Link to comment
Share on other sites

Divus gadus skatos lēto desu Optoma HD65.Bildei nav ne vainas (par to cenu).

Link to comment
Share on other sites

bobiksons

iekš lumenlab bija visādi testi ar krāsām. Resp. var pasūtīt kaut kādus piejaukumus un pašas krāsas, kas dod ne sliktāku bildi par visādiem krutajiem ekrāniem (DLite un t.t.).

Link to comment
Share on other sites

jarajara

pašam ir viens no hitachi, bet ir sanācis padarboties ar dažiem epsoniem un optomām. visi ap 1000 naudiņām . un visi likušies ok.

no benq mazliet redzēts http://www.24.lv/?action=prod&aid=1&offset=0&id=105317&ref=564

ar ir ok. varētu būt viena no labākajām izvēlēm par šo cenu. testu atsauksmes, lasītās, ar ir ok.

p.s. izsaukšu mazliet iebildumus, bet es pirktu ne latvijā. par savu es samaksāju savas 300 naudiņas mazāk, nekā uz to brīdi lētākais atrastais lv.

šamais benq ar izskatās dabūnams par latiņiem 800. bet nu brīva izvēle

Link to comment
Share on other sites

esmu daudz lietojis sanyo plv-z1 un plv-z2 projektorus. plv-z ir sanyo mājas kino sērija. 16:9, labs kontrasts, 720p - sākot no otrā modeļa, lieliskas krāsas, labas regulēšanas iespējas un, kas man svarīgi, ļoti klusu darbojas. domāju, ka plv-z5 un 6 būtu vēl labāki, lai gan man pilnībā pietiek ar to pašu veco plv-z2.

Link to comment
Share on other sites

Nekurnevilks

ir tāds ražotājs "Optoma". Izklausās pēc "Sany", bet saspārda dibenu jebkuram no iepriekšminētajiem epsōniem un beņķiem.

Link to comment
Share on other sites

Mongoose

to 321 tas jau ir tas kas man tagad ir (pēc tehniskajiem datiem) un kas viņā neapmierina 3/4 XGA un nav HDMI.

vairāk pašiverēju pa forumiem - Optoma un Sanyo - labas atsauksmes

Labots - Mongoose
Link to comment
Share on other sites

Mongoose

Nav naudas ekrānam nozīmē ka es negribu maksāt par 4m garu ekrānu 600Ls par kuru labāk nopērku citu projektoru, jo būtisku atšķirību jau ar esošo no vinila (materiāls ko kādreiz izmantoja visos kinoteātros) neredzēšu, istaba tam ir speciāli sagatvota ar aptumšošanu u.t.t. (labi ekrāni atšķirās ar to ka pie mazākas aptumšošanas ir panākams lielāks kontrasts - tumsā tur atšķirības nebūs ja nu vienīgi salīdzina ar to ka projektē uz plikas sienas vai ko cita kas met oreolus , spīd cauri u.t.t.) Būtiskā atšķirība būs tā ko minēju jau pašā sākumā . Tam projektoram ko Tu augstāk piedāvāji ir rezolūcija XGA kas nozīmē 3/4 attiecība ar 1024x768 izšķirtspēju (šāds projektors man jau ir Epson X6 ) Ja uz tāda skatos filmu 16/9 un negribu cirpt nost malas sanāk ka skatos to jau daudz mazākā rezolūcijā ~1024x550 . 720p projektors šādai filami izmantos visu matricas laukumu 1280x720. un neko nost negriezīs (protams ir atkāpes) Tātad projektors 720p . HDMI - nepieciešams jo negribu projektoru vadīt tikai ar kompi . caur RCA - Video jūtami krīt kvalitāte. Pamēģini TV LCD vai plazmai palaist no videokartes Video signālu pa RCA jeb to pašu TV pieslēgt caur HDMI jeb DVI, diena pret nakti.

Labots - Mongoose
Link to comment
Share on other sites

jarajara

kad pirku savu projektoru, bonusā dabūju BEAMAX 100 collu ekrānu, bet ikdienā pārsvarā tiek izmantots lielāks 5 latu vērtais kokvilnas palaga audums.

pieskavots pie sienas un uzliktas melnas maliņas. ir ok. gan jau starpību manītu, ja ļoti meklētu, bet varbūt i nē .

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...