Jump to content

Problēmas ar digitālās TV dekoderi!


Raivix
 Share

Recommended Posts

Stāsts tāds- Saņēmos un nopirku jauno lattelecom piedāvāto digitālās televīzijas dekoderi ( 39Ls)! Viss ļoti jauki līdz brīdim, kad atnesu mājās un pieslēdzu TV. Ja ar manu parasto istabas antenu rādīja labu bildi, atsevišķiem kanāliem pat tuvu ideālam, tad dekoderis, lai arī cik ilgi un cītīgi meklē neatrdo nevienu kanālu!

 

jautājums-Vai tas tā var būt un kā tas var būt? Vai man tagad ir jāpērk vēl kaut kāda antena?

 

p.s.Un vēl viena lieta- ieslēdzot dekoderi sākumā viss ir kārtībā, bet pēc kādām 30 sekundēm sāk ik pa laikam ritmiski pazust krāsas-paliek melnbalts, tad krāsains, atkal melnbalts utt. un tas turpinās nebeidzami!

 

 

p.p.s. Atrodos Ādažos, kas skatoties pēc tās kartes ir digitālās televīzijas pārklājuma zonā! Antena ir visparastākā istabas antena, ko vien var iedomāties bez jebkādiem pastiprinātājiem!

Link to comment
Share on other sites

superKrona

Vajag neistabas antenu, ko lattelekomam vajadzēja pastāstīt. Laikam neparasīji, vai varēs!

Link to comment
Share on other sites

ja līdz šim redzēji LNT un TV3 ar to istabas antenu +- ciešamā kvalitātē, tad arī digitālo tev vajadzētu ķert. pie noteikuma, ka tu nedzīvo daudzstāvenē un "pa ceļma uz torni" nav dzelzbetona bluķis.

 

pārliecienies ka pareizi saspraudi visus štekerus, ka scarts no dekodera uz tv nav kautkā līki iebāzts. jo pec apraksta izskatas, ka ir poblēmas ar kontaktu kaut kur.

 

protams, kav zvanīts ka dekoders ir ideāls.

 

p.s. es skatos lv nekodētos kanālus 50km zaķusalas ar ISTABAS antenu un nav nekādu problēmu, ideāli, nekas neraustās! nevajag te uzreiz uz jumta kāpt.

Labots - dadzis
Link to comment
Share on other sites

Vajag neistabas antenu, ko lattelekomam vajadzēja pastāstīt. Laikam neparasīji, vai varēs!

 

Ja godīgi es pirku dekoderi ELKORĀ... un neko par antenām tiešām neprasīju! Man likās, ka ja labi rādīja līdz šim, tad arī ar digitālo TV nebūs problēmas!

 

Problēma veiksmīgi atrasta!

Paldies par atbildēm!

Link to comment
Share on other sites

Dekoderi vajag pieslēgt kaut pie kāda kaimiņa normālas āra antenas, kura rada visas programas, un ieprogramēt. Tad nes mājā un jājies ar savu istabas antenu. Vai tad iešām tik grūti uzstadīt āra antenu un nečakarētis ar tiem istabas sū**? Deviņdesmit procentu jautājumumu dažādos digitālās TV uztveršanas forumos ir- kapēc man ņifiga nerāda ar istabas antenu.Nu nerāda un nerādīs nekad digitālā TV normāli ar istabas antenu!!!! Analogajā apraidē var vismasz pagrozīt antenu un ķert labāko bildi, bet digitālajā TV vai nu ir bilde, vai nav un nevar saprast, kad signāls vislabākais.

Link to comment
Share on other sites

Bet vai tad digTV dekoderim nav fīčas - rādīt signāla stiprumu, līdzīgi kā sat uztvērējiem, kas izmantojama antenas regulēšanai?

Link to comment
Share on other sites

Da kurš parasts lietotajs skatās uz kādiem tur signāla stipruma indikātoriem. Parastam skatītajam vajag bildi :sarkasms:, bet ar to digitālajā TV nav kā analogajā. Tad nu sākas visi šitie bezgalīgie jautājumi, ka ar istabas antenu slikti rāda. Ar istabas antenu lielākoties rādīs slikti un tā tam ir jābūt! Vajag izmantot āra antenu, kaut pie balkona piestiprinātu un neuzdot glupus jautājumus forumos :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

Un problēmas risinājums bija?

Acīmredzami līdz galam neiesprausts skarts.

Link to comment
Share on other sites

īstenībā Didzis jau pateica visu ļoti pareizi!

Problēma bija tāda, ka padomju laika mājas sienas komplektā ar plastmasas logiem veidoja digitālajai televīzijai nepārāk labvēlīgus apstākļus!

Risinājums-izbāzt antenu pa logu, paturēt 2 minūtes, kamēr noskenē un atrod visus kanālus un tad jau var staigāt pa istabu un meklēt vietas, kur ir kādas signāla druskas...

 

Vēl viens faktors, kas radīja šo problēmu ir tas, ka dekoderis, pat ja atrod kanālu viņu nesaglabā, ja signāls nav augstā kvalitātē, tāpēc ir nepieciešams dekoderim iestāstīt, ka tādi kanāli vispār ir!

Labots - Raivix
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...