Jump to content

Apple izlaiž jaunus dzelžus kariņš. iMac.


kroko
 Share

Recommended Posts

Ir kafijaspauze un tad nu mācībpauzē uzrakstīšu jaunumus, sakarā ar apple dzelzi iMac. Apgreidoti gan ir arī macbook, macmini, ir arī tā jaunā touch mādžikmaus. Tā kā mans macbookpro un macbook vēl griežas, bet deskotpa iMacs jālaiž pensijā, tad esmu ieinteresēts jaunajā imac modelī. Padodu speceni parastajiem apple ķengātājiem. Mani viss apmierina, tik 27" varēj vēl jaudīgāku GPU padot un vēl šis tas. Protams, cena... ;)

 

iMac

21.5" un 27" Modeļi

Displejs

IPS matrica (178° tātad). žēl ka bez "S" burtiņa priekšā.

2.5" = 1920x1080

2.5" = 2560x1440

16:9 attiecība (nu naffig...)

320cd/m2 / 375cd/m2

 

CPU opcijas:

3.06 GHz Intel Core 2 Duo, 3MB L2

3.33 GHz Intel Core 2 Duo, 6MB L2

2.66GHz Quad Core Intel Core i5, 8MB L3 (Turbo Boost dynamic performance up to 3.2GHz)

2.8GHz Quad Core Intel Core i7, 8MB L3 (Turbo Boost dynamic performance up to 3.46GHz. Hyper-Threading for up to eight virtual cores)

* No viņu pašu specenes. Turbo Boost. A quad-core iMac also benefits from Turbo Boost. If you’re using an application that doesn’t need every core, Turbo Boost shuts off the idle cores while simultaneously increasing the speed of the active ones. Mac ir ar 64bit EFI.

Uztur (tikai) līdz 16 GB DDR3 SoDIMM 1066MHz

Štekeri:

FireWire 800

4x2.0 USB

SD karte

naffig nav esata vai varbūt pci-express?

 

Audio

Optiskais digitālais audio ārā/iekšā

Headphone, line in

Iebūvētais mikrofons

Iebūvētās skanadas 17W

 

 

Video:

iebūvētā webkamera

minidisplay ports, kas vēl dod signālu uz vga, dvi, duallink dvi, hdmi blabla. gan mirror, gan extended modē atbalsta otru displeju ar izšķirtspēju līdz 2560x1600px

videokartes slikti slikti :(

ati radeon hd 4670 256 gddr3

ati radeon hd 4850 512 gddr3

 

Tīkli:

802.11n wifiks

zilzobis 2.1+EDR

10/100/1000 baset (rj45 jacks)

 

Draivi:

HDD- liec cik pats gribi, der 3.5" SATA, apple piedāvā:

500GB, 1TB, 2TB draivus

ODD- parastais superdrive (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)

 

Periferāļi:

Klava, mādžikmaus

 

Softs:

Mac OS X v10.6 Snow Leopard (includes iTunes, Time Machine, Quick Look, Spaces, Spotlight, Dashboard, Mail, iChat, Safari, Address Book, QuickTime, iCal, DVD Player, Photo Booth, Front Row, Xcode Developer Tools), iLife ’09 (includes iPhoto, iMovie, iDVD, iWeb, GarageBand)

 

overview_hero3_20091020.png

overview_hero1_20091020.png

Labots - kroko
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

2.8GHz quad-core Intel Core i7 processor with 8MB shared L3 cache; Turbo Boost dynamic performance up to 3.46GHz; Hyper-Threading for up to eight virtual cores, nevis kā tu raksti

Link to comment
Share on other sites

Es zinu ka esi makists uz mūžu, bet man kaut kā neizraisa spiedzienus šie pārcenotie, nolaizītie , baltie maki, ak jā un vēl regulāri pārkarsušie...

Link to comment
Share on other sites

Nu neliec mani tajā kulītē:) Ja būtu freeBSD + logu vide, kurai būtu uzrakstīts ArchiCAD, Adobes pakete, Cinema4d, Artlantis tad nedomātu ne mirkli, ja būtu daļēji censtos mācīties jaunas vides un pārietu/ pielāgotos.

Bet nav! Tādas kā maya (feodorai), blender, maxwell render jau ir. Esmu strādājis pusgadu workšopā ar span-arch, kuri izmanto mayu un nolamāja mani ar visu c4d:), beigās jau apguvu to mayu man vajadzīgajā līmenī, bet c4d man šā kā tā iet pie sirds labāk + visādi citi knifi kāpēc c4d ir krietni labāks manā profilā. Nu daudzi apsvērumi...

AC->(plāni uz postscript->ilustrātors)||(cinema4d->renderis kādā appā->fotožopa)->indesign layoutingam ir un paliek manas galvenās vajadzības. Ok, pēdējos vēl varētu ar kkādu incscape un gimp aizstāt, iemācītos tās lietot (zaudējot laiku un, iespējams, arī iespējas). Bet AC man ir neaizstājams un tur nu izstiepies vai saraujies. Mainīt lietoto softu prasa laiku :(

Viss minētais ir uz mazmīkstā, tur nu tev taisnība, ka "esmu labāk makists uz mūžu", nekā windowists:) Nejau nolaizītās kastes dēļ, bet os'a.

Link to comment
Share on other sites

Pilna specene jaunajam.

"In terms of changes, besides the new, high-test plastic casing (built in the same fashion as the aluminum MacBook Pros) the 13-incher boasts a LED-backlit display, new glass multitouch trackpad, and a built-in, "7 hour" battery. Inside the single SKU will be a 2.26GHz Core 2 Duo, 2GB of RAM (upgradable to 4GB), an NVIDIA 9400M GPU, 250GB hard drive and the old standby SuperDrive."

engadgets

Ja māsaimniecībā nav neviena ābola, bet ir doma tieši par šis firmas portatīvajam, tad alumīnija macbook pro ir vērtīgs pirkums, diez vai to var teikt par macbook. Labāk mazpalietots macbook pro no vietējiem bāleliņiem sludinājumos vai ebay nekā macbook. IMO. Lai gan.. nu jā, ir arī reizes, kad macbook ir tieši tas kas vajadzīgs un ne airāk ne mazāk. Ja atkal tas ābols kādam ir "aiz stila" vajadzīgs, nevis "labumiem":), tad jānomierinās un jānopērk lētāks un ar labu speceni tas pc tips, kuram bios iekšā. Apple dzelžu amortizācijas izmaksas (tandēmā ar OSX) ir jūtamas lielā laika posmā un osx priekšrocības browsojot neinficētu webu un uzrakstot doc dokumentu diez vai būs tik jūtamas, lai attaisnotos piemaksāt.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...