Zux Ierakstīts Oktobris 20, 2009 Share Ierakstīts Oktobris 20, 2009 Vai kāds lieto šādu suluspiedi? Kā spiež, un vai vienā piegājienā 3-5 litrus (piem. ābolus) bez apstāšanās pavelk? cenuklubā 46 Ls Izgatavotāja lapa, modelis ir tikai krievu val. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žaks Noriss Oktobris 20, 2009 Share Oktobris 20, 2009 (labots) Atkritumu tvertne neturēs 6 5kg izmalšanu. Bet ja noņemsi nost to caursīdīgo plastmasa kastīt, tad varēsi darbināt ļoti ilgi un bez galvas sāpēm. Man liekas, ka varēja būt drusku jaudīgāka, ja met iekšā veselus jēpīšu un viens ātrums arī nav cool, parasti ir vismaz divi ātrumi - viens burkāniem, āboliem u.c. cietajiem "cietajiem riekstiem", bet otrs apelsīniem un tamlīdzīgiem mīkstmiešiem. Labots Oktobris 20, 2009 - Žaks Kustō Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devil_Inside Oktobris 20, 2009 Share Oktobris 20, 2009 Vienā piegājienā labi ja litru izspiedīsi (atkarībā no ābolu sulīguma). IMHO jauda nīkulīga. Mammai pirku šādu Stollar. Ikrīta ābolu/burkānu/dārzeņu sulai ir O.K., bet lielam apjomam vajag ko nopietnāku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žaks Noriss Oktobris 20, 2009 Share Oktobris 20, 2009 Nu nekas nenotiks, ja arī izžmiegsi tos 3-5 litrus. To pašu baltkrievu megabrīnumu (neatceros nekad kā sauca viņu suluspiedi) var mocīt vismaz stundas 3 un tai nekas nenotiek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žaks Noriss Oktobris 20, 2009 Share Oktobris 20, 2009 Nu nezinu ar ko gan Šollār ar saviem +100W būs labāks par Mulinē. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devil_Inside Oktobris 20, 2009 Share Oktobris 20, 2009 Es neteicu, ka Stollar ir labāka. Tikai piedāvāju kā piemēru "iz pieredzes". Ar tāda līmeņa suluspiedēm var spiest ikrīta vitamīnu devu, bet ne jau tonnas ziemas krājumiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žaks Noriss Oktobris 20, 2009 Share Oktobris 20, 2009 Ou, sorry, Devil, nepamanīju. Bet tā pat pārstāvu domu, ka dažām sulas spiešanas reizēm nav jēgas iegādāties kaut kādu 300Ls brīnumspiedi. Nav mūsu platuma grādos tādu iespēju iegādāties vai savākt augļus, lai spiedi darbinātu cauru gadu. Tik kādu mēnesi rudenī āboli un kāds burkāns. Ziemā daži apelsīni. Pārējo laiku jau nav ko dzīt cauri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zux Oktobris 20, 2009 Author Share Oktobris 20, 2009 Man tādas pašas domas kā Žakam K. Jauda norm., sula vienā piegājienā visai nedēļai sanāks un nekas tur nenobirs. Labi, paldies, būs jāņem. Nav jau darbināšanai katrai dienai no rīta līdz vakaram, un arī ne jau vienai glāzei dienā. Topiks vairāk bija domāts tiem kas gadijumā tādu lieto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
archezz Oktobris 20, 2009 Share Oktobris 20, 2009 ņemot vērā, ka man vajadzēja diezgan daudz litrāžu izspiest, lai ziemā ir ko dzert un vecais padomju ražotaju brīnums atņirdzās, tad tika iegadāta šāda te veselus ņem iekšā, liels toveris sulai salīdzinoši, atkritumiem, jauda neslikta nesūdzos, bet padārga, xnetā pirku, tur bija akcija pa 150ls apmēram dabuju Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mezavecis Oktobris 20, 2009 Share Oktobris 20, 2009 Man mājās ir šāda sulas spiede http://www.neostore.lv/item/BS-00004378/ It kā pēc lielas čupas ar burkāniem nekas tur nebija uzskarsis. Drīzāk ātri vien piepildās ar biezumiem un fiziski nespēj lielus kvantumus bez mitas apstrādāt. Pēc nedēļas vedīšu uz laukiem āboļus spiest un tad redzēs, kādu vellu var no tā verķa izspiest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EEE Oktobris 20, 2009 Share Oktobris 20, 2009 Ja ir nepieciešamība sulu sagatavot uzglabāšanas tad vienīgais variants ir caur samalšanu un sulas spiešanu presē, minētā mašīna ir tikai rīta/pusdienu tūlīt dzeršanas sulas izgatavošanai. Kāpēc? No šāda tipa mašinām tiek cauri pārāk daudz biezumu un pārāk maz tiek izspiesti augļu/dārzeņu masa(tā ir salīdzinoši mitra) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tā pat vien Oktobris 20, 2009 Share Oktobris 20, 2009 Tikai manas subjektīvās domas Visas šitās spiedītes ir paredzētas vienas, max divu glāžu izspiešanai. Labi, brokastu sulas pagatavošanai. Problēma nav tik daudz, ka ātri piepildās atkritumu spainis, bet aizsitās ciet pati rīve. Jaudas trūkums arī ir liels mīnuss. Man dārzā ir tikai viena ābele un nekāds name/noname brīnums to nespēj pārstrādāt sulā. Glāzi, divas dienā gan nav problēmu uzražot (āboli ir ilgstāvoši un ēšanai nav piemēroti), tā kā iztieku ar vēl mazāku spiedi nekā foruma biedru aprakstītās. >mezhavecis Par ābolu spiešanu laukos, ja vien tur negaida tikai 5-6 āboli, vari aizmirst. Nenormāls čakars garantēts. 190,00-200,00 LVL par sadzīves sulu spiedi ir lieki izmesta nauda. Tad jau labāk nelielu presi (130,00-150,00 LVL) Link to comment Share on other sites More sharing options...
oxygen Oktobris 20, 2009 Share Oktobris 20, 2009 Nu gan ieskrējušies ja gribat agregātus pa 300Ls . Pats nopirku Cenu Klubā kautkādu Concept LO 7020 pa 29,99 (http://www.my-concept.com/products/small-appliances/concept-for-health/juice-extractor/lo-7020-juice-extractor-vitalis_300.html ) un ... nenoželoju nevienu santīmu . Stundas laikā izpiež kautkur ap 6-10 litru sulas ka nemetās. Nu ja āboļu dārzs un sula jāspiež simtiem litru pa dienu , tad jau vajag uz pavisam citu principu , nevis uz šo . Vai pa 100ls vai 30ls , bet ātrums jau nemainās . Galvenais lai būtu ēri izjaucama . Kāpēc- nu tāpēc ka gan pa 100Ls gan lētajai kautkur pēc 2 litru izpiešanas vēlams izskalot sietiņu . Vienīgais trūkums manam pirkumam - pilns skapis ar sulu ( a ta citus gadus vienkārši, tie āboli sapuva). Link to comment Share on other sites More sharing options...
eltons2121 Oktobris 20, 2009 Share Oktobris 20, 2009 Visas šīs sulu spiedes ir tikai dāvanu variants (tas ir...ja kāds Tev to uzdāvina, tad OK, bet pašam pirkt par savu sūri grūti pelnīto naudiņu- tas ir ''sviests'' ) No āboliem varāk sulas iegūsi samaļot gaļasmašīnā, pļuru ietinot marlē un saspiežot dūrē Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mezavecis Oktobris 20, 2009 Share Oktobris 20, 2009 eltons, to malšanu un spiešanu marlē izbaudīju bērnībā, kad šitādi verķi, kurus jūs te sauca par mēsliem, bija liela ekstra. Tomēr liels čakars ar to marli un paliek daudz biezumu. Bet sula sanāca garšīga Vēl arī ābolu izvēle svarīga - no miltainajiem āboļiem tikai pļuru dabūs un daudz aizies biezumos. Toties no pepiņiem sanāk ļoti dzirdra sula. Protams, ar lielo spiedi var iegūt daudz labāku rezultātu. Biju redzējis, kā viens pats bija uztaisījis laukos. Koka rāmis ar caurumiem sānos un vertikāli skrūvjspīles. Pie radiem savulaik uz šāda paša aparātu pa dienu kādu spaini sulas izspiedām, tā kā nav tik traki. Vairāk jau arī nemaz nevar sapildīt pudelēs/burkās. Cilvēki palikuši izlepuši un vajag mega krutās spiedes pa n simtiem latu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oxygen Oktobris 20, 2009 Share Oktobris 20, 2009 (labots) Visas, kurās nevar iemest veselu ābolu, tiešam ir dāvanu variants ( nu kas tā par spiešanu, ja ābols jāsagriežs sešās daļās , lai iestūķetu atverē). Bet ja var veselu , tad tik spēj mest iekšā . Protams neizpiež tik labi ( dauz sulas) kā preses tipa, bet... ja ābolu daudz ( un aizies postā) , tad nav liela skāde ka par 1/3 mazāk. Lielākais plus , ka nav jāčakarējās ar malšanu un aizņem maz vietas dzīvoklī. Sen jau metu aci uz tādu , kur var veselu abolu, bet.. nu cena... . Kad cena 30ls, tad jau ir vērts un tāpēc nopirku ( un esmu apmierināts ) . Nu jā ir šai neliela atšķirība ( mīnuss) no Fhilps (kas ir 1:1 ar to Concept, ja neskaita cenu) ir tas ka Fhilipsam ir apakšā pa centru tipa nazītis , nevis tik rīve. Tas palīdz labāk samalt. Man gan doma paintresēties vai to rīvi no Philips nevar nopirkt atsevišķi un būs man ''Philips'' pa sakarīgu cenu . Labots Oktobris 20, 2009 - oxygen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Oktobris 20, 2009 Share Oktobris 20, 2009 Biju redzējis, kā viens pats bija uztaisījis laukos. Koka rāmis ar caurumiem sānos un vertikāli skrūvjspīles. Man arī tāda ir tikai lielāka, nuka izspiedām 15 tonnas pa 9 dienām. Rāvām četratā pa astoņām stundām dienā. Bildē redzamo ietaišu jauda ir 120 litri 40 minūtēs Link to comment Share on other sites More sharing options...
oxygen Oktobris 20, 2009 Share Oktobris 20, 2009 Tad tāpēc atļāva 30000 litrus brūvēt mājās . Cik tad litri sanāca no tām padsmit tonnam ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Oktobris 20, 2009 Share Oktobris 20, 2009 sula sanāca 15, āboli bija 22 tonnas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eltons2121 Oktobris 20, 2009 Share Oktobris 20, 2009 reku atradu mājas variantu, bet nu cena kosmoss bet ja nav līkas rokas, tad pāris dienās tādu var sameistarot par kādiem pārdesmit latiem. http://www.rawfoodlife.com/Products/Juicers/Hydraulic_Juice_Press/hydraulic_juice_press.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoom Oktobris 20, 2009 Share Oktobris 20, 2009 Manos laukos vecamtēvam (kurš diemžēl vairs nav starp mums) bija tāda tehnika. Liela 3fāzu mašīna, kurai pieveinojot ripzāģi un "sili" varēja zāģēt baļķus. Un vēl varēja pievienot lielu koka "piltuvi" zem kuras griezās resna rīvtruba. Tur iebēra kādus 2KG ābolus un iznāca arā pļura vannā. Kad šis darbiņš bija padarīts, tad bija viņam uzmeistarota spiede. Ielika marlēs to masu. Marles salika pa "plauktiņiem". Vienā marlē ietilpa kāds kg un kādi 5 stāvi bija. Šie "stāvi" bija mazā lenķī, kur sula pa speciālu risi tecēja kannā. Pašā augšā viņam bija dēlis (kurš visu presē) un skrūvējamā ass kuras galā bija piemontēta auto stūre. Tad nu visu sariktēja (viņš bija ļoti pedantisks) salika katru līstīti savā vietā un sāka griest stūri. Apmēram kādas 15 minūtes palēnām. Sula tecēja kā no krāna. Satecēja pilna ap 6litru kanniņa. Darbs bija laikietilpīgs, bet ražīgs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoom Oktobris 20, 2009 Share Oktobris 20, 2009 Nē. Ap 2KG varēja SASMALCINĀT 1x'ē. Konkrēti kanniņas tilpumu nepateikšu. Nezinu kādi ir piena kannu standarti. Es runāju aptuveni. Neesmu jau svēris un mērījis. Varu arī +/- kādu litru, KG kļūdīties, bet vispārīgi šī metode bija interesanta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žaks Noriss Oktobris 21, 2009 Share Oktobris 21, 2009 Laukos ir ābeļdārzs un tur tiek darbināta gan tā baltkrievu ietaise (Žuravinka, ja?) un kaut kāds AEG produkts. Abi divi strādā +- vienādi, AEG attīras pats, bet baltkrievu tāds kloķis augšā jāpavelk un draza izskrien ārā. Dažās stundās tika izspiesti ~60 litri. Vairāk nebija iekšās jo no aukstajiem āboliem un to apmazgāšanas drausmīgi sala pirksti. Spiedei galvenais lai augšējais vāks ir piltuvveida - maļot ogas un citas sīkas vienība viss pats birtu iekšā. Vot baltkrievu brīnumam nekā tāda nav; tieši pretēji - beramais caurums ir izcelts uz āru. Baigi neparocīgi. AEG viss včibrikais vāks viegli liekts uz iekšu un maļamais saturs praktiski pats salien iekšā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aigars Jūlijs 13, 2010 Share Jūlijs 13, 2010 Gribētos uzzināt, ko autors nopirka un vai ir apmierināts. Es pašlaik nevaru izlemt, ko dāvināt savai mammai. Pagaidām šaubos starp divām: http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=86590&kas=Philips+HR+1858%2F90+sulu+spiede++ http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=70234&kas=Stollar+BJE200+sulu+spiede Cik saprotu, tad tās nav paredzētas ogām, bet vai kāds ir mēģinājis? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu
Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas
Izveidot jaunu kontu
Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!
Reģistrēt jaunu kontuPierakstīties
Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!
Pierakstīties tagad!