Jump to content

Pētersalas smirdīgais dīķis


Kanalizācijas Rūķītis
 Share

Recommended Posts

Kanalizācijas Rūķītis

Rīgas kartē veidojas jauns ģeogrāfisks objekts - Pētersalas smirdīgais dīķis, kas veidojas no sešu māju kanalizācijas un burtiski tek ārā pagalmā. Iedzīvotāji jau vairākkārt ir ve;rsišie pie Rīgas domes un Rīgas ūdens ar lūgumiem kaut ko darīt lietas labā, taču vienmēr ir saņemtas tikai birokrātiskas atrunas. Esam rakstījuši vēstules Rīgas domes komunālajam departamentam, Rīgas ūdenim, saviem apsaimniekotājiem, Rīgas domes birokrātijas apkarošanas centram (jaunizveidotajam Šlesera brīnumam) un Lielrīgas reģionālajai vides pārvaldei, taču mēsli kā tek, tā tek.

Esam izveidojuši arī savu lapu Pētersalas smirdīgais dīķis, kurā informēt par cīņas gaitu un dīķa attīstību.

 

Varbūt foruma dalībniekiem ir kādi ieteikumi, kur vēl vērsties, lai šo situāciju atrisinātu un mēslu dīķis nesmirdētu zem loga?

 

Paldies jau iepriekš!

Link to comment
Share on other sites

Pēdējais ceļs, parādīt to pa tv, piemērām tautas balss un beztabu, gan jau atbildīgā tauta uzreiz sarosīsies.

 

P.S. vēl bij tas krutais raidījums pa LNT Degpunktā, :t_p_o_n_e: tiem šitādi sižeti patīk.

Labots - alone
Link to comment
Share on other sites

Krishius kādi tev popup linki??? Man nevienu nemet ārā, arī bez visiem addoniem.

Labots - alone
Link to comment
Share on other sites

Tekstā dažuviet ir rindas, kas iekrāsotas zaļganas un pasvītrortas - uzbraucot ar kursoru šīm teksta daļām, izlec ārā kaut kas līdzīgs po-upam - ķipa sīks lodziņš ar kaut kādu info, kas ir saistīts ar to tēmu (tas wordpress snap-shots). Ok, varbūt tas pareizi nesaucas pop-ups, bet vienalga - besī laukā šitie izlecošie brīnumi.

Link to comment
Share on other sites

a kāda vaina, wordpresam ir tādas fīčas :D ērti, tagus atrod utt. Bet nu nedomāju ka autoram tas būtiski uztrauc, viņa lielākā sāpe ir tas dīķis smirdīgais :D

Link to comment
Share on other sites

Vides fakti un arii zalji domajoshas organizacijas. Panam kleksim arii patiik iegriest shaadas teemas un to klausaas Ljoti daudzi.

Labots - mr
Link to comment
Share on other sites

Mr. Nejēga

Nofilmē ar kameru, aizsūti Degpunktā par reportieri, nākamajā dienā zvans uz Bez Tabu/Tautas Balss/whatever. Dabūsi 50 latus un izblamēsi pa visiem kanāliem.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Nū, mīlīši, tur tak viss skaidrs - kāds nolaidis podā zeķbikses un namu apsaimniekotājs negrasās ienirt un bakstīt trubas. Bet ja nopietni, tad gan jau ir dziļāka problēma. Nezinu vai dīķis ir nesen parādījies vai jau gadiem tur bijis purviņš. Gan jau tur ir daudzi metri jāprārbūvē vai jāliek kaut kādi papildu sūkņi vai kaut kas cits naudietilpīgs.

 

Tik tagad izlasīju mājaslapu - blogu.

 

Būtu incanti redzēt bildes no dīķa un arī paša mājas derētu uz aci novērtēt.

EDIT: bildes redzēju - kas tad tas par dīķi. Turklāt man liekas, ka visām 6 mājām nāksies samesties un pašiem būvēt skaistu un strādājošu sūkņu staciju. Tas taču ir tikai normāli, ka neviens nevēlas maksāt par 6 māju atūdeņošanu. Diemžēl tāda ir dzīves rūgtā īstenība.

 

P.S. ziemā būs kur bērniem slidot!

Labots - Žaks Kustō
Link to comment
Share on other sites

+1 par zvanīšanu BezTabu. sen jau Latvijā novērots fakts, ka atbildīgās institūcijas sāk rīkoties tikai pēc TV iesaistīšanās. un tad, nez kāpēc, viss notiek ātri un nesāpīgi.....

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister
liekas, ka visām 6 mājām nāksies samesties un pašiem būvēt skaistu un strādājošu sūkņu staciju.

Pašiem būvēt diez vai nāksies , bet finansēt no savas kabatas gan var nākties . Varbūt labāk pat ne sūkņu staciju , bet pieslēgumu pie pilsētas kanalizācijas taisīt . Ko nu vēl varētu darīt -

1. Turpināt celt trobeli TV , radio , utt. - uzmanība tiks pievērsta , atbildīgie sāks ātrāk kasīties ;

2. "Bombardēt" Gavaru , lai pieprasa no Rīgas Domes investīcijas šim projektam . Vismaz agrāk Dome šad tad , kaut kādu naudu pašvaldības namu apsaimniekotājiem piešķīra .

3. Ja pa "vieglo" cauri tikt neizdodas , ejam pie apsaimmiekotāja , lai meklē naudu , kuru pēc tam kaut kāda perioda laikā atdosiet caur paaugstinātu apsaimniekošanas maksu . Te nu gan bez dzīvokļu īpašnieku kooperatīvās sabiedrības dibināšanas neiztikt .

Link to comment
Share on other sites

Kanalizācijas Rūķītis

@krishius

Uzlecošās figņas aizvācu

@taxoited

Esam uzrakstījuši 10 dzīvokļu 2 māju iedzīvotāju vēstuli Lielrīgas reģionālajm vides dienestam. Gaidam atbildi.

@visiem, kas ieteica TV

Tas ir tas ko jau mēģinājām. Diemžēl kā izskatās tas nemaz nav tik vienkārši, kā pirmajā brīdī lilekas. Mums laikam ir diezgan daudz konkurentu, kam arī šaizes un mūsējā vē neizskatās TIK iespaidīgi. Pa TV smaku diemžēl nevar pārraidīt.

@mr

Vides faktiem jau uzrakstīju. Pagaidām klusums. Paldies par domu par Kleksi.

@Aleksejs

Paldies par ideju. Nebiju tādu zinājis.

@tiem, kam liekas, ka dīķis par mazu smile3.gif

Ja tas ir zem Tava loga, kuru nav iespējams atvērt, tad viņa lielums manāmi palielinās

Un man nav ne mazākā vēlēšanās sagaidīt, lai nolaidīgas saimniekošanas rezultātā (jo naudu tad visu laiku mēs maksājām) sabeigts sūknis rada mums iespēju peldēt uz māju ar laivu.

Labots - Kanalizācijas Rūķītis
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Bez tā, ka futbolē tālāk, naudas nevienam nav, atbildes nesniedz pēc būtības un citām LV šaizēm, jāpiemin arī tāds fakts kā PRIVĀTĪPAŠUMS un tā uzturēšanas izmaksas.

 

Visi nez kāpēc iedomājušies, ka pie visa var vainot apsaimniekotāju, pašvaldību un valdību. Bet tā gluži nav - pats vien esi privatizējis savu dzīvokli kopā ar tekošu jumtu, avārijas stāvokļa siltumapgādes trubām, nesiltinātām sienām, applūdušiem pagrabiem un šajā gadījumā aizvēsturisku sūkņu staciju. Negibu apbēdināt, bet visas atbildīgās instances jau ir atsmērējušās un laimīgajiem kopīpašniekiem paliek tikai 2 iespējas - noslīkt savās kakās vai samest piķīti kaudzē un sakārtot pasākumu. Un te nav par ko pavainoties.

 

Vēl jau protams ir 3. iespēja - izrakt dokumentus, kuros ir uzrādīts kam būtu jārūpējas par sūkņiem, tie jālabo, jāmaina, jāutur darba kārtībā u.t.t., bet man liekas, ka tāpat šī taciņa ved uz kopīpašnieku kontiem/zeķēm/makiem.

 

Kā vēsta tautasdziesma:

Ūdentiņis, akmentiņis

Tie dzīvoja saules mūžu

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

Paprasiet ieņēmumu-izdevumu tāmes , varbūt kāda nauda jau ir uzkrājusies . Cik dzīvokļu katrā mājā ?

Link to comment
Share on other sites

NormaalsCilveeks

Ŗūķīt zin atklāšu tev baisu noslēpumu

kad prihvatizēji dzīvokli tad privatizēji netikai linoleju līdz ieejas durvīm

bet arī tekošos jumtus

aplūdušos pagrabus

nesiltinātās trubas

beigto elektrinstakāciju

sajato kanalizāciju

piecūkoto pagalmu

etc etc etc etc etc

 

izbaudi baudu to savest kārtība "īpašniek" ...

Labots - NormaalsCilveeks
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Rīgas dome vainīga? Rīgas ūdens? Kas vēl?

Mājām ir saimnieks, dzīvokļu īpašnieku kooperatīvs vai apsaimniekotājs? Raitā solītī pie viņiem.

Pieradušī visu vienmēr prasīt no citiem. :(

 

P.S

Sūkņi maksā aptuveni 1000 Ls gabalā (mēs privātmāju ciematā ar 35 mājām likām sūkņus pa 200 Ls gabalā un ziniet strādā), parasti tādus liek divus gabalus, par ļoti "sarežģīto" darbu kāda no krīzes laika firmelēm vēl nāsīs iesūks kādus 500 - 1000 Ls. Sešas mājas, katrā kādi 10 dzīvokļi (domāju, ka daudz vairāk)? No galviņas tas ir ap 50 Ls.

Tātad tā vietā, lai mainītu nama apsaimniekotāju, jo šajā brīdī ir redzams, ka tas ir totāls impotents un saviem spēkiem mēģinātu labot situāciju, jau kopš pavasra tiek ostīta pašu kanalizācija un skaļi kliegts uz visām pusēm. Malači.

Labots - andza
Link to comment
Share on other sites

Kanalizācijas Rūķītis

@mācītajiem

Šai gadījumā sūkņu mājeli brīvības rītausmā bija noprivatizējis rokā nenotverams privātīpašnieks, iespējams cerībā grābt lielo piķi. Mājele bija nodota apsaimniekotājam, kurš to nolaida līdz kliņķim. Nemāku teikt vai tāpēc, ka objektīvi maz maksāja, vai tāpēc, ka arī gribēja vārīties. Jūsu izglītībai Rīgas ūdenim šādas mājeles ir pēc dāžādām ziņām robežās no gandrīz simta līdz krietni pāri simtam. Un tās visas ir renovētas un/vai uzturētas no kopējā Rīgas ūdens katla, tai skatā arī par manu un Tavu (ja dzīvo Rīgā) maksāto naudu. Iespējams, ka arī kāda mācītāja māja atrodas tieši tādā pašā situācijā, tikai viņš tajā nemaz nav iedziļinājies. Tad nu lūk mums vienkārši nav paveicies.

Par spīti tam, ka Rīgas dome nepilda savus likumā par pašvaldībām uzliktos pienākumus - aizvākt kakas no durvju priekšas, es būtu gatavs maksāt vienu nto daļu (kur N ir visu 6 māju dzīvokļu skaits) no sūkņa uztādīšanas. Par spīti tam, ka citiem tas nāca no kopējā katla, tai skaitā manas naudas, par spīti tam, ka es šai valstij un pilsētai esmu samaksājis nodokļus krietni virs vidējā, par spīti tam, ka Rīga izgāž miljonus par bezjēdzīgām lietām. BET. Iesaku par jebkādu izmaksu paaugstināšanu parunāt ar pendžām, kas apdzīvo lielu daļu no dzīvokļiem. Un pendža nav tikai pensionārs, tas var būt vīrs/sieva spēku briedumā, kam naudas nav vai viss pofig.

Link to comment
Share on other sites

Pirms sāk rakstīt sūdzības uz visām iespējams instancēm, nebūt slikti sakārtot ar mājas apsaimniekošanu saistītās juridiskās lietas. Nu kaut vai noskaidrot, kādi ir noslēgtie līgumi ar komunālo pakalpojumu piegādātājiem (ūdens, gāze, elektrība, kanalizācija, siltums), kādi ir piegādātāja pienākumi un kādas ir apkalpes robežas. Pareizi noslēgtā līgumā ir jābūt robežaktam, kurā ar sarkanu līniju ir atzīmēts robeža, kur parāda, kuru daļu apkalpo viena puse, kuru otra puse.

Ja Rīgas Ūdens saka, ka sūkņu māja nav viņu apkalpes zonā, tad nav pamata tam neticēt, ja vien Jums uz rokas līgums, kurš to apgāž. Protams, ka Rīgas Ūdens neremontēs to kas viņiem nepieder, vai to par ko nav noslēgts līgums par apkalpošanu, tā pat kā piemēram Latvenergo neremontēs kāpņu telpas apgaismojumu, jo viņu apkalpes robeža parasti beidzas līdz ar galvenā kabeļa ievadu mājā.

Pašam ir bijis gadījums, kad ziemā, vesels dzīvojamo māju kvartāls paliek bez elektrības (labi ka tikai uz vienu dienu), jo ir sabojājies transformators (bijušais padomju armijas īpašums), no kura šīm kvartālam tiek piegādāta elektrība, bet Latvenergo atsakās to remontē (un pareizi dara), jo šī transformators nepieder Latvenergo, un arī līgums par tā apkalpošanu ar viņiem nav noslēgts. Pēc šī gadījuma, juridiskās lietas ar transformatora apkalpošanu tika ļoti ātri sakārtotas.

Izskatās, ka mājas apsaimniekotājs, ( vai tas kurš to sūkņu māju noprivatizēja) tiešām cerēja ietaupīt (nopelnīt), uzņemoties pašiem apkalpot sūkņu māju, bet kad radās problēmas „aizlaidās lapās”, mēģinot tagad uzgrūst šo problēmu citiem.

Link to comment
Share on other sites

Kanalizācijas Rūķītis

Jā pans Kleksis mūs ir pamanījis. Kļūstam populāri, tiesa gan neesmu drošs, ka tā ir popularitāte pēc kā normāli esam tiekušies...

Kontaktinfo kanalizacijas.rukitis@gmail.com

P.S. ja kadu interesē Klekša ironija tad te ir saite uz to

Labots - Kanalizācijas Rūķītis
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Rūķīt, vai tomēr pamēģināji noskaidrot kurš tad īsti ir atbildīgs par uzturēšanu, remontēšanu un no kādas naudas to paredzēts darīt, pirms sāki publiski ķengāt visas iespējamās iesaistāmās institūcijas? Man kaimiņš strādā televīzijā, kura kruķī vienu no šiem sūdzību raidījumiem. Un šis zināja stāstīt, ka vismaz 2x ir bijis tā, ka lielās valsts kompānijas bija gatavas nākt pretī iedzīvotājiem un par savu $$$$$ savest lietas kārtībā, bet tad sētās bōbas bija izsaukušas šos ķengāšanās raidījumus, lielie uzņēmumi bija netaisni nolamāti. Protams, nekāda pretimnākšana vairs nevienam nebija pat prātā! Tā ka uzmanīgi ar šādām izdarībām, ja vien neesi par savu apsūdzību 100% pārliecināts.

Link to comment
Share on other sites

Kanalizācijas Rūķītis

Rūķīt, vai tomēr pamēģināji noskaidrot kurš tad īsti ir atbildīgs par uzturēšanu, remontēšanu un no kādas naudas to paredzēts darīt, pirms sāki publiski ķengāt visas iespējamās iesaistāmās institūcijas?

 

Nu galīgi nav tā, ka sākām zvanīt radio, TV, likt inetā uzveit tikko kā parādījās problēma.

Īsa vēsture ir apmēram tāda:

Dažādas problēmas bija jau sen. Mēs jau pirms vairākiem gadiem rakstījām Rīgas domei un Rīgas ūdenim, lai šo situaciju risinātu. Toreiz atrada pagaidu risinājumu, ka īpašnieks maksā KSA un tas kaut ko pumpē.

Šovasar esam jau 2reiz rakstījuši, pirmajā reizē saņēmām jauku birokrātisku atrakstīsanos, ka Rīgas dome un ūdnes tur neko nevar darīt. kopš otrās reizes vēl birokrātikais mēnesis nav pagāijis un atbildes vēl nav. OK protams, viņiem ir formāls iemesls, jo sūkņu stacija pieder privātīpašniekam. Saskaņā ar Rīgas ūdens info viņi būtu gatavi pārņemt staciju, ja to viņiem atdod ar visu zemi. Saskaņā ar Goldncrown pārstāvja Jura Saulīša izteikumiem, viņš to ir mēģinājis to darīt, bet Rīgas ūdens un dome atliek lēmuma pieņemšanu un nelemj par to.

KAM tagad ticēt? Tiec nu gudrs.

Tālāk panesās pilnīgs vāks un sākās dīķis. Superīgi ir tas ko Kleksis arī minēja - mēs zvanam Rīgas domes vides un mājokļu departamentam, Valsts vides dienestam par lopisko piesārņojumu, lai meklē rokā vainīgo un vismaz adminsitartīvi soda un mudina meklēt risinājumu. Abas iestādes futbolē viena pie otras. Forši ne?

Tikmēr dīķis zem tava loga aug...

Kas es kāds detektīvs, kam šai birokrātu un privātīpašnieka āziskajā ietiepībā un formālajā iemeslu meklēšanā, kāpēc kaut ko nedarīt, jāmeklē super atbildīgais? Lai iestādes meklē un soda un meklē risinājumus. Es nevaru privātīpašnieku paņemt pie rokas un aizvest pie Rīgas ūdens pārstāvja un kā tētis teikt, nu tā bērniņi vienojaties tagad kurš tad ir vainīgais. Gan privātīpašnieks, gan RŪ piekrīt vienai lietai, ka viņi ir runājuši jau ilgāku laiku. Bet man neder runas, man vajag, lai nebūtu dīķis.

Link to comment
Share on other sites

Laipni aicināti Latvijā - tā tas viss kopā saucās. Ar to ir jāsadzīvo vai jābrauc prom. Tā ir bijis un būs vēl ļoti, ļoti ilgi. Visa valsts ir pārtapusi par tādu dīķi, ja kāds to vēl nav pamanījis.

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Kanalizācijas Rūķītis

Paldies visiem, kas centās palīdzēt, jo sevišķi par pana Klekša ideju!

Situācija pagaidām ir normalizējusies un jācer, ka tāds vājprāts vairs neatkārtosies.

Ja kāds vēlas, cīņas rezumē var atrast šeit, es domāju, ka nebijām/neesam vienīgie, kurus gadiem čakarē un čakarē. Iespējams, ka izstāstītā pieredze noder arī Jums wink.gif

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...