Popular Post Raimonds1 Posted October 7, 2009 Popular Post Share Posted October 7, 2009 Kāpostus saēvelē strēmelēs, piemet rīvētus burkānus, ķimenes, sāli (uz 10L - 3 ēdamkarotes). Cukuru neliek nemaz. Saēvelēto masu kārtīgi mīca. To visu dara emaljētā spainī vai katlā. Tad pa virsu apgāztu škivi un slogu - ar ūdeni pielietu 3 litru burku, akmeni vai pāri katlam nostiepj stiepli un iespīlē krūzīti. Ja maz sulas, kāpostu masu turpat katlā ar nazi vēl sagriež smalkāk. Pēc dienām 5 - 6 manta gatava. Liek burkās un uz pagrabu. 9 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Posted October 7, 2009 Share Posted October 7, 2009 mmm, sula uz paģirām. nekad neesmu šitos taisījis. pluselis Tev. Link to comment Share on other sites More sharing options...
divritenis Posted October 7, 2009 Share Posted October 7, 2009 Tīri ziņkāres pēc jāiemēģina viena porcija. Paldies ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cepums89 Posted October 7, 2009 Share Posted October 7, 2009 Pluss arī no manis. taisu ļoti līdzīgi. vienkārši un garšigi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domugrauds Posted October 7, 2009 Share Posted October 7, 2009 bļin kāpostus sagribējās Link to comment Share on other sites More sharing options...
beirubit Posted October 7, 2009 Share Posted October 7, 2009 burkā vēl var iespraust nomizotu apses zariņu apm. 10 cm garu 1 cm diam. tas palīdz ilgāk saglabāties (mazāk pelē) es vismaz tā daru Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igelkott Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 viss jau skaisti, bet.. burkas bērnībā, kad Aknīstē biju klāt pie šitā labuma gatavošanas, izmantoja koka kubuliņus.. vo tie bija kāposti, lai sasper mani Jods, zvēru pie Afrodītes pupiem! anyway, paši mājās taisām ziemas salātu variantu iz: kāposti (smalko sagriezti), paprika, burkānusi, sāls, cukurs. par mīcīt nevajag, galvenais - pavisam smalki sašķēpelēt, un tad bez emocijām iestūķēt ziemošnai paredzētajos traukos. ellīgi garšīgi, ja pieliek klāt ellīgu pašaudzētu aso papriku! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NormaalsCilveeks Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 mmmmmanta ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeds Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Mīcīt nevajag , vajag stampāt ar stampu sanāks ērtāk un labāk. Emaljētā spaiņa vietā vajag ņemt laba koka kublu, tas atstāj iespaudu uz garšu, ir labāk. Tikai tur kurš katrs koks neder, neatceros ko vajadzēja. Pēc visa tā vēl var izkarsēt lai labāk stāv. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NormaalsCilveeks Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 viss jau skaisti vis jau jauki tikai kur tu ikdienas pilsētnieka dzīvē atradīsi tās koka mučeles un to pagrabu kur visu glabāt ... bet šitādus kāpostiņus var itinvegli nopērkot divas kapostgalvas priekš pāris burkām sašņikāt pat mazlitrāžas virtuvītē ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raimonds1 Posted October 8, 2009 Author Share Posted October 8, 2009 priekš pāris burkām sašņikāt pat mazlitrāžas virtuvītē ... Piecas vajadzēs temeperatūra - labāk ap 16 - 20, nevis 25. Sulai jānosedz visu augsu virž šķīvja. Sula, protams procesa rezultātā iet pāri, ja piestampāts līdz malai. Pirms likšanas burkā jāskatās, lai process ir beidzies, citādi atspiež vākus un viss pagrabs/pieliekamais ssmaržo Ja neliek cukuru, ir pavisam cita garša, jo kāposta glikoze skābst savādāk, kā saharoze. Visadi fiksie citron/etiķ skābes kāposti ir vairak vai mazāk garšīgi salāti, nevis skābēti kāposti. Un tad vāra zupiņu Link to comment Share on other sites More sharing options...
NormaalsCilveeks Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Raimonds1 man jau šogad sievišķis pateicoties vislatvijas namamāšu psihozei ir savārījis zaptes gurķus salātus kāpostus ... tas nekas ka tas viss izmaksā 3x dārgāk ka bodē - te galvenais ir process piekrītu ka kāpostiem cukuru likt nevajag - jo tad nevis skābēts kāposts sanāk bet salātiņš ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Runājot par namamāšu masu psihozi, nav kāds pats marinēji šampinjonus? Pērn ielikām 17 burkas ar bekām un baravikām, bet šogad tik 3 sanāca, jo sēņu ziņā slikts gads padevās, nu tojest gailenes daudz bija, bet ar baravikām galīgi čābīgi. Tad nu iedomāju, moš pats var šampinjonus iemarinēt kaut kā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NormaalsCilveeks Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Gestapo man ir bijuši divi neveiksmīgi šaminjoņu marinēšanas gadījumi vienreiz palika melni otreiz izšāva vāku tā sēne ir tāda "viltīga" ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 hmm, melni burkā palika vai novārot? Ja novārot, tad vajadzēja etiķa esenci piešaut, vismaz es tā ar meža sēnēm daru, lai mellas nepaliek. Velns, nu laikam jāiprovē būs ar pāris burkām, nesanāks, tad metīšu to domu pie malas, ja sanāks, tad te iemetīšu receptūru arī. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žaks Noriss Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Vai atslēgas vārds nevarētu būt "etiķis"? Parasti veikalu šampinjoni ir tādi stipri etiķaini. Turklāt - kur tu dabūsi sīciņus šampinjonus? Mums veikalos jau tikai plaukstas izmēra šampinjoni-vectēvi. http://virtuve.calis.lv/receptes/konservesana/marinejumi/marineti-sampinjoni/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 sūdarallā par to izmēru, lielajās bodēs var izlasīt mazākos un ja vienalga par lielu, var jau raut uz pusēm vai 4 daļām :x Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raimonds1 Posted October 8, 2009 Author Share Posted October 8, 2009 (edited) Ar cukuru arī ir skābi kāposti, jo tieši cukuri pāriet skābē, bet ar etiķi vai citronskabi no malas ir salātiņi. Ar sēnītem un bundžu pūšanos uzmanīgi, nekas labs tas nav. Edited October 12, 2009 by Raimonds1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
oxygen Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Ja jau grib skābēt, tad labāk 20 litru speciālos (baltos) spaiņus ar vāku, kas domāti pārtikas produktiem. Sanāk daudzums , kad vari ieskābēt, bet vēl neparskābs, jo uzspēj izlietot. Nu protams ne pilnu, bet tā lai var virsū uzlikt slogu un aiztaisīt vāku. Par stampāšanu- ja pieber sāli, tad sula jau parādās ātri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igelkott Posted October 9, 2009 Share Posted October 9, 2009 vispār pēdējā laikā bodēs atmatenes ir visai nožēlojamas kvalitātes.. lai piedod man veikalnieki, bet savas saķīmiķotās sēnes viņi var iebāzt savās negausīgajās rīklēs un apmirt, komersanti - nelieši.. cik pēdējo gadu laikā nācies pirkt, bodes atmatenēm galīgi nav autentiskas, gardas sēņu garšas - nav, un viss - laikam jau eirožīdisma savienība ar savām regulām izspiež labas kvalitātes sēnes no aprites... bet: puķukāpostus kāds ir mēģinājis konservēt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raimonds1 Posted October 10, 2009 Author Share Posted October 10, 2009 Piemirsu - ja grib ilgspēlējošos līdz jaunai ražai, tad sāli 2x vairāk. Un sauju dzērveņu uz burku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raimonds1 Posted March 29, 2011 Author Share Posted March 29, 2011 Piebilde par šīgada (t.i. 2010. rudens) ražu. Vasara bija sausa un karsta un kāposti īsti nepadevās. Tika iepirkti trīs maisi smuku, gludu, nebojātu, vairumtirdzniecībai audzētu laba tirgus paskata kāpostu. Pieļauju, ka šie bija saņēmuši kādus līdzekļus pret kāpostu balteņiem, kāpostu bojāšanos un tamlīdzīgām problēmām. Tad nu šie lieliskie, garšīgie, kraukšķīgie kāposti īsti negribēja skābt. Gan jau kaut kādi dabiskie skābšanas aģenti bija piebeigti. Gala beigās pēc 5 cm substances kārtas noņemšanas no pirmā katla un izmešanas , piemetot pagājušā gada "tīrkultūru" 2 saujas uz katlu, process tomēr noritēja pareizā virzienā. Nu jau 2/3 ir patērēti, viss sanāca labi gan ar garšu, gan uzglabāšanu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fruzz Posted March 29, 2011 Share Posted March 29, 2011 Offt. A veikalā kāpostiem cena nu kosmoss tiešām. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raimonds1 Posted November 15, 2014 Author Share Posted November 15, 2014 (edited) Nu, jau ieskābējāt? man pirmās 8 burkas aiziet uz pagrabu. Edited November 15, 2014 by Raimonds1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivo Posted November 15, 2014 Share Posted November 15, 2014 Vecos laikos skābējām, bet burkās gan pēc tam netika likti, tajā pašā lielajā toverī arī glabājās kamēr tika izlietoti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzonis Posted November 15, 2014 Share Posted November 15, 2014 Pagāšgad laukos kāposti neizauga, tika iepirkti tirgū, visi sagāja putrā. Gan jau tā svētīgi ar slāpekli bērti. šogad izgauga tādas galvas ka prieks, tika pieēvelēts 90 L plastmasas katls, lieliski ieskāba, tika sabāztas burkās un jau pirmā zupa izvārīta. Prieks un laime. Uz z-svētkiem varēs arī sutināt mielastam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts