Populārs ieraksts Gestapo Ierakstīts Septembris 25, 2009 Populārs ieraksts Share Ierakstīts Septembris 25, 2009 Nuka sveiki, iemetīšu uz ātru roku vēl vienu receptīti, kas fotoaparātā bija ieķērusies. Kaut kā baigi sākušas garšot ribiņas un tāpēc padalīšos receptūrā ar jums. Recepte samērā viegla un daudz nav ko noņemties. Sastāvdaļas, ribiņas, pipars, sāls, eļļa, sīpols un burkāns. Sākumā vajag ribas iemarinēt un tas darāms gana vienkārši, griežam gabalos tā, lai nav pārlieku lieli, es griezu pa divām ribām vienā gabaliņā. Sagrieztos gabalus ierīvējam ar rupjo sāli un pipariem, kārtojam traukā un aplaistam ar citronu sulu, es uz kilogramu ribiņu izmantoju apmēram pusotru nelielu citronu. gaļu pacilājam, lai sula tiek klāt no visām pusēm gaļai un metam ledusskapī vismaz uz 4 stundām. Pēc noteiktā laika ņemam ribas ārā un metam uz sakarsētas pannas, uz lielas uguns vajag viņas apcept līdz patīkamam brūnējumam, kamēr apcepam ribas, tikām vajag uzlikt vārīties ūdeni un ar to apliet ribas pannā, kad tās apcepušās, ribas vajadzētu apliet apmēram līdz pusei, es drusku pārcentos un man sanāca pa daudz tās zostes, vopšim lejiet mazāk kā bildē Klāt pievienojam burkānu, pusīti sīpola, pāris lauru lapas un vēl kādu piparu, ja tīk ass ēdiens. Tālāk nogriežam mazu uguntiņu, vāku virsū un lai šmorējas palēnām savā nodabā. Manā gadījumā viņas tur gatavojās apmērām stundu un divdesmit minūtes, gatavas ir tad, kad jau gaļa paliek mīksta un ir viegli dabūnama nost no kauliņa. Klāt kartupeļu biezenis ar gaileņu mērci un vēderprieki var sākties p.s. Citrons ir patīkami jūtams, kaut marinēšanās nav bijusi ilga. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NormaalsCilveeks Septembris 25, 2009 Share Septembris 25, 2009 Gestapo gandīz pa tavam taisu tik ūdens vietā kvasu leju tam novāroties saldā karamele kopā ar citrona skābmu dod feinu "miziņu" 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Septembris 25, 2009 Author Share Septembris 25, 2009 O_o skan labi, būs jāpaprovē, tīru lej vai jauc ar ūdentiņu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NormaalsCilveeks Septembris 25, 2009 Share Septembris 25, 2009 (labots) Gestapo zin no gaļas daudzuma atkarīgs ... puslitrs kvasa ja "nenosedz" pieleju ūdeni galvenas ņem kādu normālu "stikla pudelēs" nevis saharīna saldinātos brihnumus Labots Septembris 25, 2009 - NormaalsCilveeks Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Septembris 25, 2009 Author Share Septembris 25, 2009 par stikla pudelēm jā un vēl Iļguciema kantora mīkstajās pudelēs ir gards Link to comment Share on other sites More sharing options...
NormaalsCilveeks Septembris 25, 2009 Share Septembris 25, 2009 Iļģuciema ir ok bet savādāk ir gadījies "uzrauties" kad vāri vāri un kā nesabiezē tā nesabiezē un no karameles ne smakas tik žļurīga putra ... ko viņi tur lej hrenviņzin - tas tāpat kā ar lētajiem alēniem "mistiska ķīmija" Link to comment Share on other sites More sharing options...
oxx Oktobris 20, 2009 Share Oktobris 20, 2009 Vakar tika iemēģināts. Bija ļoti labs. Vienīgi mans dāmietis atstāja marinēties uz nakti - citrons dod super garšu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts