NormaalsCilveeks Ierakstīts Augusts 19, 2009 Share Ierakstīts Augusts 19, 2009 Doma sekojoša ... bij sievišķim puķudobē piparmētriņas un tējai pāris zariņi sanāca šogad tā zāle ir savairojusies kā nezāle un jau ir šovasar 3 klēpji ar piparmētrām izžāvēti "uz krāsnsauKšas" kā to mantu glabāt? slēgtās burkās baidos ka var sapelēt vaļējā maisā - viss labums izgaro ... da kā īsti ir jāglabā tās "zāļu tējas" ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JuutpaudisMaigcilveeks Augusts 19, 2009 Share Augusts 19, 2009 Man ir speciālas koka kastes, ar vienu stikla sienu, lai var redzēt 'who is who', glabāju tajās, nekas nepelē un neizgaro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cepums89 Augusts 19, 2009 Share Augusts 19, 2009 Es daru tā : Kad nolasu izlieku kautkur saulē lai kārtīgi izkaltējas un tad vienkārši saberu plastmasas traukos ar vākiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Augusts 19, 2009 Share Augusts 19, 2009 man māte glabā tukšās , aizlocītās cukura papīra pakās (1kg ? es nezinu, neesmu cukuru 10 gadus pircis...). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest EnS Augusts 19, 2009 Share Augusts 19, 2009 (labots) Vo, šis jautājums man ar interesē, jo jau zb, ka maisos un cukurapakās glabā, gribās, lai smuki... Man ir speciālas koka kastes, ar vienu stikla sienu, lai var redzēt 'who is who', glabāju tajās, nekas nepelē un neizgaro. Varbūt vari nobildēt, kā izskatās? Rokas vroģe no dibenss neaug, var mēģināt pats kko sameistarot.. Labots Augusts 19, 2009 - EnS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Remus Augusts 19, 2009 Share Augusts 19, 2009 Draudzene glabā auduma maisiņos ar aizsietu galu. Tas laikam ir tas vēsturiski pareizais veids kā darīt lietas. Nevaru gan to garantēt kā labāko veidu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zusiks Augusts 19, 2009 Share Augusts 19, 2009 nu jā sākumā izkaltēt normāli, un tad jau arī nekas nepūs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cepums89 Augusts 19, 2009 Share Augusts 19, 2009 (labots) Da to zāli var likt kamā vien gribi .. Ja viņa labi izkaltusi tad viņa nekādīgi nevar sākt pelēt .. ( ja pēctam netiek mitrumā ) Labots Augusts 19, 2009 - Cepums89 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kristaps_83 Augusts 19, 2009 Share Augusts 19, 2009 Nezinu vai taisnība, bet dzirdēju ka šīs tējas kaitē potencei, es tavā vietā pārdomātu vai tās uzglabāt Link to comment Share on other sites More sharing options...
JuutpaudisMaigcilveeks Augusts 19, 2009 Share Augusts 19, 2009 (labots) Eku bilde no šķībā plaukta, kā šamās izskatās. Labots Augusts 19, 2009 - JuutpaudisMaigcilveeks Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cepums89 Augusts 19, 2009 Share Augusts 19, 2009 Cilvēk rimčikos un maximās ir nopērkamas speciālās tēju un garšvielu kastes, bundžas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zusiks Augusts 19, 2009 Share Augusts 19, 2009 (labots) cepums89, pareizi saka pat linku atradu vienu http://www.irlaiks.l....php?id=6453242 un vēl, izrādās, ka piparmētras var arī saldēt, bet nu šo variantu reāli redzējis neesmu Labots Augusts 19, 2009 - zusiks Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žaks Noriss Augusts 19, 2009 Share Augusts 19, 2009 (labots) 1. turi tās tējas max tālu no plastmasas 2. kā jau minēja cien. Remus, tad labākais veids būtu lina maisiņos, BET nav ieteicams, lai maisiņi ar dažādu saturu būtu vienā atvilktnē vai stāvētu blakus uz plaukta, jo smaržas sasūksies citos maisos 3. ņemot vērā 2. punktu - tomēr ieteiktu stikla burkas ar vāku 4. jāglabā tumšā, sausā vietā neatkarīgi no iepakojuma 5. tas kurš teica, ka žāvē saulē Saulē var žāvēt tikai tomātus; visas tējas un garšvielas tādā veidā zaudē smaržu!!! Omēm nav taisnība! Izrādās arī gaiss bojā tējas. Glabājam tumšā, vēsā, sausā vietā, noslēgtā traukā. http://chanoya.com/boutique/index.php?main_page=how_to_preserve_tea http://www.nippon-tea.co.jp/another/hpteng.html http://www.relaxsipenjoy.com/storing_tea_preserving_tea.aspx Labots Augusts 19, 2009 - Žaks Kustō Link to comment Share on other sites More sharing options...
locoone Augusts 19, 2009 Share Augusts 19, 2009 papīra pakās tumšā sausā vietā, un no omes atceros, ka tiešos saules staros nevajagot kaltēt, bet vai tam ir liela nozīme vai nav - nezinu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paulis Augusts 19, 2009 Share Augusts 19, 2009 visās tējas bodītēs parasti tējas glabā stikla burkās ar hermētiski aiztaisāmu vāku (vismaz no malas tā izskatās) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cepums89 Augusts 19, 2009 Share Augusts 19, 2009 Esmu žāvējis gan saulē gan istabā. Nekādas atšķirības. Plastmasas traukā ar uzliktu vāku var glabāt ja tas trauks stāvēs kkur virtuvē skapītī Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žaks Noriss Augusts 19, 2009 Share Augusts 19, 2009 Metāls dos specifisku smaku! Glabāšanai izvēlies stiklu vai keramiku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cepums89 Augusts 19, 2009 Share Augusts 19, 2009 Nav ko daudz ņemties : http://www.darbaspars.lv/gallery/big_AT351%20NPF%205002.jpg Šādi truki rimi maksā pāris lati : http://www.astro.com.lv/images/kat/1bb6e58b5203fc84d1905c89931408e7.jpg Un būs ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIGs Augusts 19, 2009 Share Augusts 19, 2009 Itkā jau stilks būtu da best - hermētiski noslēgts. Pats piparmētras glabāju kautkādā dzelzs bundža no viskija. Rēķini ka pati piparmētra var savilkties blakus stāvošos produktus + blakus sta'vošie produkti var savilkt piparmētru. Tapēc es PAR hermētiski noslēgtiem traukiem. Nu piemēram kaltētas baravikas vienā atvilknē ar piparmētrām papīra maisiņos.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žaks Noriss Augusts 19, 2009 Share Augusts 19, 2009 kusto stikla man ir tās sīkās 800 gramu burciņas ar hermētisko bļīves vāku - tur baidos ka var sapelēt ... kopā paskatījos zāles ap 2vi kilo ... A tu paņem ar saviem maziem, maigiem, veikliem pirkstiņiem noskrubini lapiņas nost no tiem megakātiem un varēsi saštopēt iekšā stikla burkās. Tikai pārāk tās lapas nesalauz. Ja būsi smuki izžāvējis, tad nekas nepelēs. P.S. ja jāizvēlas starp plastmasas un metālu kārbu, tad labāk ņemt pirmo, jo no metāla nāk baisa piegarša. Testam nopērc konservētos ananāsus sīrupā, atver un pasmaržo - nu tāds bleķa voncis it kā būtu nolaizījis visu Rīga - Saulkrasti sliežu ceļu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rashns Augusts 19, 2009 Share Augusts 19, 2009 Ja garšo mohito, tad var saldēt, bet ne jau tos monstrus kas NC tur karājas. Un pareizi te aizrādīja, ka saulē nedrīkst zāvēt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ronis007 Augusts 19, 2009 Share Augusts 19, 2009 Es parasti lieku metalaa kastes , kuras ir palikusas no kafijas vai tejas ,ieliek maisinu kadu ieksa un aiziet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Augusts 19, 2009 Share Augusts 19, 2009 P.S. ja jāizvēlas starp plastmasas un metālu kārbu, tad labāk ņemt pirmo, jo no metāla nāk baisa piegarša. Testam nopērc konservētos ananāsus sīrupā, atver un pasmaržo - nu tāds bleķa voncis it kā būtu nolaizījis visu Rīga - Saulkrasti sliežu ceļu. Ko nu mels niekus? Ananaasi voncii, jo esi tikko kaarbu atgriezis ar konservu nazi un pagraiziijis metaalu, ja bundzha ar klipsi bijusi, tad vienalga tas ir izdariits un metaals sapleests. Vecaas shkjiistoshaas kafijas budzhaas tiek teejas glabaatas un nav ne vainas, jo nekaadu piegarshu nedod, viss skapis nesmarzho peec hvz kaadaam teejaam, bundzhas buutiibaa neko nemaksaa un ir eerti lietojamas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGa Augusts 19, 2009 Share Augusts 19, 2009 Rādās, ka piparmētras te neviens nav žāvējis tējai Piparmētrām žāvē lapas un stumbrus, nekad neiesaka jaukt klāt ziedus, jo tie bojā tikai tējas garšu. Tās sīkās skaras ja trāpās mutē, tad efekts tāds kā pīpējot bezfiltra cigareti. Lapas un stumbrus var žāvēt kaut vai siena kaudzē, bet ēnainā vietā (siena gubas iekšpusē). Saulē žāvētu lapu tēja ir gaiša, tobiš, lapu novārījums. Var siet arī kā slotas un kārt bēniņos. Var žāvēt kaut vai pie istabas loga, ja ir piemērota platība uz grīdas, vai galda. Vēlams krēslainā telpā. Trauki saglabāšanai jau ir gaumes jautājums. Te no svara ir cik tumšs ir tas trauks. Tās NC šmigas kastes ir baigi OK. Neesmu nekad jutis nekādas piegaršas no šāda stila kastēm. Ja grib kičīgi, tad deso uz veikalu un met rubuļus par kastēm, kas ne vienmēr ir adekvātas savai cenai. NC variantā šito visu vajag sagriezt vienkārši pa kārbām un iepakot ziemai. Slotas te neder. Jāsagriež 5-10 cm gabalos un jāieliek smukā keisā. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
UnderV Augusts 19, 2009 Share Augusts 19, 2009 To BaGa, Gribu pievērst uzmanību, ka NC metāla burka ir paredzēta šmigas glabāšanai nevis tējai. Domāju, ka tā varētu dot piegaršu, ja tai ir iekšējs "pārklājums". Taču eksperimenti vienmēr ir ieteicami . Pašm mājās ir krievu laika metāla burkas, kas ir speciāli paredzētas tējai vai kafijai (līdzīga šai). Slēgta necaurspīdīga stikla burka ir ideāls variants. Hermētisks vāks nav obligāts, ja telpā nav paaugstināts mitrums un tēja ir kārtīgi izžāvēta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGa Augusts 19, 2009 Share Augusts 19, 2009 Šmigas kastes vienmēr ir ok, jo tajās no hermētiskuma nav nikā , un pārbaudīt to vienkārši - noņem vāku un pasmaržo. Var arī ieliet ūdeni un apgāzt otrādi Kičīgajās burkās tas hermētiskums ir tāds, ka viss nosprāgst, it kā afigenno, kruta štelle, bet ne priekš mūsējiem Jau kuro gadu kaltēju dilles, kinzu, rozmarīnu, timiānu etc. dabas produktus. Novērojumi ir tādi, ka līdz nākošā gada 20. maijam izvelk kastes, kurām ir kāda gaisa aprite. Bet vislabāk ir paņemt rixtig kaudzi pepermint lapas, fiksi mazā daudzumā ūdens novārīt, Baccardi rumu, brūno cukuru labi sakratīt un lietot moxito Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu
Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas
Izveidot jaunu kontu
Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!
Reģistrēt jaunu kontuPierakstīties
Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!
Pierakstīties tagad!