Jump to content

Meli VIASAT reklaamaa par digitalizaaciju!


zi007
 Share

Recommended Posts

Labdien!

 

Apskatot http://viasat.lv/index.php?id=11426

man rodas dzillss sassutums par to, par kaadiem mulkkiem Viasat uzskata muus visus!

 

Piemeeram, video sizzetaa

 

1.) jau 27. sekundee tiek mineets, ka 2011. gada beigaas vai pat 2012. gada saakumaa visaa Latvijaa buus pieejama digitaalaa televiizija, kaut arii taa buus pieejama daudz aatraak!

2.) peec 1. minuutes tiek paraadiits piemeers, kur Viasat darbojas, bet cita tv nedarbojas! Arii tas ir lloti nekorekti, jo reaalajaa dziivee situaacija ir liidzveertiiga! Ja sat tv izveelas mazaaku sskkiivi, tad arii neko neredzees, nemaz nerunaajot par taadiem lielaakiem lietus maakonniem...., kas arii iislaiciigi var muus atstaat bez signaala! Taapat Viasatam var buut probleemas ar uztveereejiem, kuri var izreguleeties un tad bez speciaalista paliidziibas to vienkaarss lietotaajs nevar atregulet atpakall! Man taa bija ar Samsung uztveereeju kaadas 3x gadaa....:(

3.) Taalaak 2.min un 16 sekundee Kaspars saka, ka Viasat digitaalaa tv ir daudzreiz, daudzreiz kavliatiivaaka! Diemzzeel reaalajaa dziivee ir taa, ka uz lielajiem LCD tiessi analogais signaals ir kvalitatiivaaks, protams, ja tas tiek kvalitatiivi uztverts! Viasatam ir relatiivi zems bitreits! Savukaart Lattelecom virszemes tv bitreits ir liidzveertiigs un to nevar uzskatiit par mazaak kvalitatiivu!

4.) 2. min un 12. sek. Kaspars saka, ka Viasat var redzeet daudzreiz vairaak kanaalus! Sobriid LTK raada ap 35 kanaalus, ap 2012 gadu tie buus ap 75! Bet Viasatam ir paari pa 50 kanaaliem un tas nav daudzreiz vairaak! Vairaak gan sanaak, ja pieskaita visu citu operatoru bezmaksas kanaalus, bet tur jau var iztikt bez Viasat aboneessanas!

 

Kur ir VIASAT eetika? Kaapeec cilveekiem tiek tik klaji melots?

 

Zigmaars

P.S.

Es personiigi no Viasat sleedzos nost, jo vinni nesteidzas operatiivi samazinaat aboneessanas cenas, redzot, ka vinnu konkurents piedaavaa par vismaz dazziem Ls leetaaku aboneessanas maksu!

Link to comment
Share on other sites

da Viasats ir reāls čakarētāju kantoris.. kā iesaisties,tā vaļā netiec... tad jau 90 gadu "jumti" ir pretīmnākošāki...

Labots - eedis
Link to comment
Share on other sites

Nuu, Viasatam ir tik daudz sūdzību un "nepareizu nosacījumu, reklāmu etc.", ka pat PTAC par šiem interesējas, tikai, netiek klāt...

20.martā forumā jau liku, šeit vēlreiz:

http://www.boot.lv/forums/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=12702

 

LR-1 raidījumā par Viasatu... Intervija ar PTAC darbinieci.

Link to comment
Share on other sites

q64silver

zi007

Piemeeram?:)

LTC "digitālā" tv ar nevainojamo bildes un skaņas kvalitāti

Labots - q64silver
Link to comment
Share on other sites

Nu jā, kaut vai LTC, kas virszemes DTV sauc par augstas kvalitātes pakalpojumu. Augsta kvalitāte tur nav iespējama principā, ko tagad darīt?

Link to comment
Share on other sites

mistachuck

LTC "digitālā" tv ar nevainojamo bildes un skaņas kvalitāti

Es gan zinu citu piemēru - izzi analogā TV, par kuru droši var teikt - nekvalitatīva, bet par Lattelecom tā kā būtu pāragri spriest ne? vai tad šie jau ir pasludinājuši, ka digitālā apraide jau ir pieejama kā gatavs gala produkts? Kas attiecas uz šiem, manā izpratnē "debīlajiem", reklāmas saukļiem, tad tā ir sastāstitā reklāmas kultūra, kas valda Latvijā, un visādus marasmātiskus tekstus var atrast gandrīz ikvienā reklāmā.

 

Tieši tas pats par "vienīgo" veļasmašīnai draudzīgo pulveri (...visi zin nosaukumu) - vistīrākie un nekaunīgākie meli, nekas tur nevar notikt tai veļasmašīnai, varbūt tikai sildelements apaugt, vismaz man tas nav apaudzis. Vietā, kur dzīvoju, ir ļoti kaļķains ūdens, uz krānu galiem mēneša-divu laikā izveidojas milimetra kaļķa slānis, toties veļasmašīnai, kura kalpo teju desmit gadi, ne kripatiņas kaļķa nav, turpretim kā to rāda reklāmā, lai gan to draņķa pulveri nekad neesmu lietojis. Tiem, kam ir augšupielādes mašīnas zin un ir redzējuši, ka no kaļķa ne smakas nav.

Tas tā, maza atkāpe. Domājoši cilvēki jau sen neklausās tās nožēlojamās reklāmas un netic vairs nevienai, tic tikai muļķi.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Šitā reklāma tikpat nekorekta, kā Viasat līgums, kurā teikts: "Ja pēc līgumā ierakstītā pakalpojuma saņemšanas beigām, mēneša laikā jāinformē par nevēlēšanos turpmāk saņemt Viasat pakalp. pretēji, līgums tiek pagarināts uz 3 gadiem" :D

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Aigarsclp

Viasatu visdrīzāk pārmācīs tas ka visi sāks no viasata iet prom uz LTC virszemes tv (līdzīģi kā Lietuvā), tad gan ceru ka viasats gūs mācību.

Eh, žēl ka Canal Digital nav Latvijā, tad gan viasats dabūtu kārtīģi trūkties.

Link to comment
Share on other sites

ta viņi šādā veidā jauc tik cilvēkiem galvu,ko var padomāt vidusmēra cilvēks,kurš skatās savus seriālus un pēkšņi dzird,kad tulīt,tulīt viņš neko neredzēs,vienīgā iespēja -viasat.tas,lai gan no otras puses,ko tur var pārmest,katrs taisa biznesu kā māk,neviens jau ar vari neliek tev pirkt.

runnājot par tv kanālu piedāvājumu,bet padomā,ja es visu mūžu esmu skatijies, labākajā gadījumā,4 vietējos kanālus un pēkšņi man ir kādi 50 kanāli ko skatīties,es no priekiem piedzertos :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Priekš tam ir NRTP :rtfm: un likumi.

Bet pie mums jau NRTP ir absolūti bezzobaina.

Eku kuro gadu TV3 māžojas ar savām prasībām, a jamie kā nevar tā nevar šo jautājumu noregulēt.

Link to comment
Share on other sites

...un nenoregulēs. Kļeckinam ir citas "intereses". Ielaist vēl krievu radiostacijas Rīgā + "nogalināt" LR...

Bet tā jau ir cita tēma un offtopics.

Link to comment
Share on other sites

q64silver

Es gan zinu citu piemēru - izzi analogā TV...

 

Tieši tas pats par "vienīgo" veļasmašīnai draudzīgo pulveri ...

 

reklāmas melo - tas ir fakc. melo - maigi teikc. auditorija, kurai tas viss jāklausās, tiek padarīta par idiotu baru, dzirdot visas zinātniski pamatotās atklāsmes, ko izdomā reklāmu aģentūru radošās darba grupas, tāpēc "ērikiem stendzeniekiem" ir jāsēž vienā kamerā ar "ivariem godmaņiem" . lai man piedo' Māte Vārdabrīvība...

Link to comment
Share on other sites

Nē, reklāmas mērķis ir padarīt patērētāju par Pavlova sunītim līdzīgu radījumu, kuram izdzirdot vārdus "akcija" un "atlaide" uzreiz izdalās siekalas ... erm notrīc roka ar maciņu un prece tiek nopirkta.

Link to comment
Share on other sites

q64silver

btw, ltc hd tv translētie lv kanāli (un visi pārējie) būs 16:9 formātā?

 

p.s. Mārci, kāpēc HD skeptiķis? Prijelosj? :lol:

Link to comment
Share on other sites

Man nav HD verķu mājās. Un kamēr BD pleijeris nemaksās ap 100Ls (šī gada beigās varētu būt) un uz man pieejamiem satelītiem neparādīsies AXN SciFi HD - arī nebūs.

Liela daļa no "HD" ir mārketings un patērētāju čakarēšana ar apskeilotu materiālu.

 

Reku tagad LG pilnā sparā grūž "TruMotion 200Hz" LCD TV.

Mārketings rulz...

Link to comment
Share on other sites

Liela daļa no "HD" ir mārketings un patērētāju čakarēšana ar apskeilotu materiālu.

Tiešām? Varētu kādu linku ar info?

Teiksim ka SKY HD vai citā HD paketē pārsvarā iet upskeilots materiāls.

Link to comment
Share on other sites

Es neteicu ka VISS. Bet tā kā es ļoti sekoju līdzi tam, kas tiek relīzots HD un kas nav, tad ir pietiekami daudz materiāla, kurš nav izlaists HD, bet tiek rādīts HD kanālos. Nav iespējams pat visas kinofilmas vienā dienā pārizlaist uz HD, nepārskanējot materiālu.

 

Starp citu SKY UK nav vispārīgi pieejama lieta. Man aktuālāki ir uz 19.2E, 4.8E un 36.6E pieejamie kanāli.

Tev SKY UK garantē ka VISS viņu materiāls ir "pure HD, no upscales"? Tiešām?

 

"100% tīrs HD" var būt tikai jaunie raidījumi un filmas.

 

Ja materiāls tapis 10 gadus atpakaļ, nav nekādas garantijas, ka tā avots ir HD.

Ja tas netiek filmēts HD, samontēts HD, pārraidīts HD un uztverts ar HD tehniku, tad tas vairs nav HD. Pa vidu izlien nejaukais vārdiņš "apskeils".

Izņēmums ir protams uz kinolentes safilmētais materiāls jo to vienmēr var digitalizēt augstākā izšķirtspējā.

Ja vien pati kinolente ir labā stāvoklī protams...

 

Protams, studijas rīcībā ir daudz augstāka līmeņa apskeileri nekā TV vai tjuneros esošie un tāds materiāls vienalga izskatīsies labāks nekā televizora vai tjunera apskeilotais. Bet var just, ka tas nav dabisks HD.

 

Labs piemērs ir vācu Anixe HD - FTA kanāls. Tur daudz iet 70-80 gadu TV seriāli. Nez no kurienes tiem pēkšņi uzradušās 16:9 HD versijas? :)

Tur ļoti labi var redzēt ka materiāls ir apskeilots - tāds samērā mākslīgs izskatās. Teiksim objektu malas kā ar nazi nogrieztas, nedabiski asas.

Tīrs HD (kaut vai 720p) izskatās daudzmaz dabiski.

Protams Anixe HD rāda arī tīru HD materiālu. Bet kā jau teicu - tas neaizņem 100% viņu raidlaika.

Daļēji nepieciešamības spiesti - cilvēki pieprasa HD, bet tik daudz HD materiāla, lai pilnībā aizpildītu visu raidlaiku, visu TV kanālu rīcībā nav.

Tad nu katrs kanāls izlīdzās kā var.

Un tā kā HD kanālos iet gan jauns, gan vecs materiāls, man ir pilnas tiesības teikt, ka HD ir patērētāju mānīšana.

 

Piedevām visa tā putra ar HD standartiem un sloganiem. "HD Ready" (pa pusei stāvoklī?), "Full HD", "Pure 1080p", "True 24Hz" utt utjpr.... 720i, 720p, 1080i, 1080p ... ?

Kā saka - opredeljitesj nakonec :)

Protams, laist no sateļa 1080p ir padārgs prieciņš, bet gan jau ka līdz tam arī nonāks.

 

Lai gan HD kanāli no satelītiem ir pieejami jau kādu laiku, tikai pēdējā gada laikā piedāvājums ir daudzmaz pieņemams.

Ir pietiekami liela HD televizoru "kritiskā masa" lai kanālu īpašnieki un TV operatori sāktu kustēties. Kas arī palēnām notiek.

Link to comment
Share on other sites

q64silver

imho ja ir pieejama normāla hd tv, BD nevajadzētu būt īpaši aktuālam, ja vienīgi pieejama šī materiāla noma. Rīgā pieejama BD filmu noma?

Link to comment
Share on other sites

Pie mums tak BD diski praktiski veikalos nav nopērkami, bet es nesaprotu šo vēlmi lai visu pienes klāt.

Savas kolekcijas veidošanai ir citi BD avoti...

Ja BD nomas būs tādas pašas kā DVD nomas, tad paldies, uz redzēšanos :nea:

Apšmurgāti, apskrāpēti diski, kur tiek apvienota noma ar veikalu "divi vienā" - sak ir iespēja par 20ls nopirkt mazlietotu DVD, pāldies.

Tikai tagad - pēc 10-12 gadiem Rīgā ir puslīdz ciešamas DVD nomas.

 

vienmēr paliek amazon.com diski no kurienes ar visu piegādi maksā lētāk, nekā Rīgā nopērkamie.

Link to comment
Share on other sites

q64silver

Savas kolekcijas veidošanai ir citi BD avoti...

tas ir kā ar lielgabalu pa zvirbuļiem šaut: nopērc hd teļuku (800 Ls), resīveri (400 pa minimumu), bd atskaņotāju - 150, akustiku... un nopirkt gadā labi ja 5 bd filmas (kuras tiešām ir vērtīgas un baudāmas)? nez, jēga no tā bd hd, bet pirkt visu pēc kārtas - naudas un dzīves telpas vietas izniekošana. tāpēc domāju, noma būtu labākais variants. vai arī hd tv ar 30-50% pure hd materiāla tikai ;)

Link to comment
Share on other sites

Ir cilvēki, kam patīk kolekcionēt filmas. :agree:

Gaumes lieta.

Nomas būs. Vismaz Rīgā ir pāris sakarīgas+tie automāti kur var iebāzt naudiš un dabūt disku pretīm.

Domāju, ka nomu attīstību kavē barbariskie autortiesību likumi, kuri prasa baisos % no nomas kantoriem...

Link to comment
Share on other sites

"Savas kolekcijas veidošanai ir citi BD avoti..."

 

Tajos avotos ir arī HDTV raidījumi, ir visai ērti vakarā no avota iesmelt iepriekšējā naktī pārraidītu kādu Oskara balvas pasniegšanus ceremoniju vai citu tiešraidi, ne vairs reklāmas jāskatās, ja gribi patin uz priekšu... ērti. Bet BD kontenta dažādos avotos ir stipri vairāk nekā iespējams noskatīties - filmas, koncertus vērot televīzijā vairs nav nekādas vajadzības...

Link to comment
Share on other sites

Tev SKY UK garantē ka VISS viņu materiāls ir "pure HD, no upscales"? Tiešām?

 

Nebija domāts kā uzbrauciens, bet kā jautājums :)

Man nav HD, ir labs 34" CRT. Bija doma, ka varbūt pienācis laiks apgreidoties,

tāpēc arī gribētos saprast, vai ir vērts.

Link to comment
Share on other sites

mistachuck

Nebija domāts kā uzbrauciens, bet kā jautājums :)

Man nav HD, ir labs 34" CRT. Bija doma, ka varbūt pienācis laiks apgreidoties,

tāpēc arī gribētos saprast, vai ir vērts.

Nu pie mums digitālajai TV ar HD materiālu patreiz ir nožēlojami, apgreidoties tik dēļ vietējā noteikti nav vērts. Es aptuveni 6 mēneši skatos SAT TV ++ HD piedāvātos kanālus, un ja to saturs apmierina, tad tiešām ir vērts apgreidoties. Kopš NHL spēles skatos HD (1080i) kvalitātē, SD hokeja pārraides vairs "ņevstavļajet", pavisam cits fīlings, tas pats attiecināms uz futbolu u.c. pārraidēm, zīmīgi, bet filmām tā HD kvalitāte ir būtiska tikai atsevišķos gadījumos - tāda tipa filmām, kā Gredzenu pavēlnieks un līdzīgām, kur baudu gūsti arī no vizuālajām detaļām.

Pusgada laikā HD filmu kanālā esmu redzējis tikai vienu apskeilotu filmu, savukārt eurosport HD raidījumus SD kvalitātē var sastapt itin bieži, pārējos kanālos arī ar retiem izņēmumiem, kas nepārsniedz 5% no kopējā satura.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Ja iegriežas offtopiks par BD pleijeriem, tad izstāstīšu savu stāstu kā vēlējos iegādāties BD pleijeri, bet to neizdarīju. Vēlme bija, bet pietika prāta uzreiz neiet uz Elkor un neņemt pirmo lētāko Sony BD pleijeri.

 

Lielākās BD problēmas:

1. zonējums un multizonu pleijeru iztrūkums tirgū. Iegādes vēlmes brīdī bija tikai viens lauzts pleijeris Panasonic DMP-BD30 un tam cena bija ohohoh.

2. šeit arī otrā problēma - tikko kā tev ir tikai Eirpas zonējuma pleijeris, tā atkrīt vesela kaudze ar AS un V ražotiem diskiem, kuri, kā jau zināms, ir stipri lētāki un plašākā izvēlē.

3. iespējamais BD saturs ir pilnīgi nekāds vēl arvien. Iznāk dažas filmas mēnesī, bet lai pirktu filmu, tai ir jābūt izcilai (saturiski un/vai kvalitatīvi). Cita runa par koncertiem, bet ar tiem arī ir švaki.

4. nolādēties skaņas superformāti! Tagad sēžu uz pavecām, bet pietiekamām divām Pioneer tumbām. Bet ja nopērk BD pleijeri, tad ir vienkārši grēks neuzlikt to 7.1 vai vismaz 5.1. Faktiski jau 5.1 būtu pilnīgi pietiekami, jo ne viss iznāk 7.1 standartā.\

4a. vēl skaņas formāti paģēr resīveri, kas spēj tos sagermot vai arī BD pleijeri ar analogajām 7.1 izejām un resīveri ar analogajām 7.1 ieejām.

5. un kas mani tracina visvairāk - nav attīstījusies BD "interneta noma". Pietiekami ātrs nets it kā būtu, bet saturs jāpārspiež uz 25GB BD matricu, pareizi jāiecep un vēl jāsameklē BD pleijeris, kas atskaņo BD-R matricas.

 

Rezumē - vot kad būs pieejams softs, ķipa DVDShrink, tikai domāts BD, tad varam runāt tālāk. Bet pagaidām - no way!

Link to comment
Share on other sites

Tapēc es teicu - man nav pārliecības, ka visi HD kanāli visu savu raidlaiku aizpilda tikai ar HD programmām.

Un tas arī ir tas, ko es vēlos pateikt - ka HD lietām jāpieiet ar prātu, galveno uzsvaru liekot uz "vai tas ko ES gribu skatīties ir pieejams HD vai nē?"

Man negribas nopirkt HD televizoru un izmantot to tikai SD materiāla vērošanai.

Neviens tak neizmanto 22" Wide LCD displeju 640x480 izšķirtspējā...

 

Ja 2009. gada Eiropas futbola čempionāts noteikti būs HD, tad par teiksim, Madonnas klipa "Like a Prayer" HD variantu mani māc šaubas.

Man nav pieejas pie sat kanālu virtuves, lai es varētu, sitot ar dūri pie krūtīm, apgalvot "Tur VISS ir HD!!!".

Taču, diemžēl, man ir visi pamatojumi teikt "ne viss, kas tiek saukts par HD, patiesībā ir HD" :(

 

Žak, es domāju ka multizonu BD pleijeri ir tikai laika jautājums :)

Savukārt par skaņu - lai gan BD pieļauj 7.1 tāds nebūt nav visām filmām.

Mierīgi var iztikt ar 5.1 kas šodien nu nav nekāda ekstra.

Protams, 5.1 nevajadzēs "Bēgošā Līgava" tipa filmām (lai gan arī tajās mēdz būt amizanti skaņas efekti), tomēr no tā ir jēga. Man 5.1 sistēma ir kopš 98. gada.

 

Par #3 - absolūti nepiekrītu, ja skatamies uz ASV, tad BD izvēle ir jau diezgan plaša.

Gan koncerti ir, gan filmas. Protams jaunākās uzreiz iznāk gan DVD gan BD, uz vecākām jāpagaida.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

5.1 ir gan ekstra. Vismaz manā skatījumā. Nu neceļas pirkt sešu plastamsas skandiņu komplektu par 170Ls. Sit nost, bet vēlme ir pēc kā skanošāka. Un tikko ieej veikalā un ieraugi cik vēlamie FocalJM (rear pāris 300Ls+ front pāris 460Ls+ centrs 200Ls+ SW 400Ls) vai Triangle Audio maksā, tā uzreiz jāmūk prom.

 

Pa #3 runājot - nu nav ko skatīties! No koncertiem izskrienot cauri Amazon BD store atradu tikai Led Zeppelin, Queen, Foo Fighters, NIN varbūt vēl The Cure. Viss! 5 BD dēļ pirkt pleijeri par 300+Ls nav īsti gudri. Filmas nekolekcionēju un noskatos labi ja 1x un tad no HDD ārā :yahoo:

Link to comment
Share on other sites

Mums vienkārši ir dažādas intereses. Vispār šinī forumā labāk 2 lietas nepieminēt - ka pērc filmas un ka ej uz baznīcu ... noēdīs bez sāls :)

Diemžēl man nekad nav bijušas "plastmasas skandiņas par 170Ls", nepateikšu.

Radiotehnika+Pioneer subs.

Un labs 5.1 koncertam ir to vērts. Kaut vai Miķa Tubular Bells II koncis Edinburgas pilī.

 

Man patīk sevi interesējošas filmas nolikt plauktā, jo tās skatīšos ne reizi vien.

Un plauktā nolikt nevis matricas, bet skaisti iepakotas kārbiņas. Hobijs tāds :)

 

7.1 skaņa gan ir tāda spec opcija, kura ir realizējama tikai pietiekami lielās telpās.

Link to comment
Share on other sites

Reizēm gadās, ka rāda kādu melnbalto filmu, bet vai tāpēc vēl nevar lietot krāsu televīzoru? Nu nevar vairs skatīties SD kanālu, ja ir pieejams HD, pašlaik notiek PČ vieglatlētikā - salīdzinot ar LTV2 redzamo, nav žēl samaksātās abonentmaksas, pat, ja pēc čempionāta beigām šajā HD kanālā rādīs kādu 4:3 formāta apskeilotu futbola spēli no Āfrikas, es to tāpat neskatos, bet ASV atklāto tenisa čempionētu HD formātā skatīšos ar lielu baudu (ar visiem Šarapovas kliedzieniem AC3 formātā).

Link to comment
Share on other sites

Kas nu kuram... :pardon:

Sports, filmas un dabasskati ir viens no HD galvenajiem bīdītājiem tautās.

Arī khm pr0ns.

 

Es vienkārši nepiekrītu viedoklim, ka HD kanālos viss materiāls ir HD.

Tas nav iespējams. ja vien kanāls nespecializējas tikai uz jaunāko.

Kāpēc tai pašā SKY UK ir tikai kādi padsmit HD kanāli, nevis 50-100?

Tāpēc ka nav pietiekami daudz HD materiāla. Nekas cits.

Ja būtu pietiekami daudz HD materiāla, HD kanālu skaits būtu daudz, daudz lielāks.

Tas protams, ir tikai laika jautājums :)

Link to comment
Share on other sites

Jā, HD prŪns pavisam cita bauda :mrgreen: Bet opermūzikas koncerts ar Ēlīnas Garančas piedalīšanos, HD kvalitātē, arī laba lieta, it sevišķi, ja pa LTV to nerāda nekādā kvalitātē.

Link to comment
Share on other sites

q64silver
2. šeit arī otrā problēma - tikko kā tev ir tikai Eirpas zonējuma pleijeris, tā atkrīt vesela kaudze ar AS un V ražotiem diskiem, kuri, kā jau zināms, ir stipri lētāki un plašākā izvēlē.

 

ebay.co.uk bd filmas - līdz 9 Ls kopā ar piegādi, ieskaitot diezgan svaigu kontentu. izvēle ir.

tas, ka ASV ir lielāks piedāvājums, ir krietni diskutējama padarīšana. atkarīgs no apetītēm un interesēm. gadās tā, ka UK piedāvā to, kā nav ASV un otrādi. esmu daudzkārt ar to saskāries, izmantojot ebay un amazon mūzikas iegādei.

šajā gadījumā svarīgāku lomu, imho, tomēr spēlē nepieciešamā aprīkojuma iegāde, tas pats Focal un NAD resīveri :D un vēl vecie crt dažviet aizturējušies :)

par tām reklāmām jāpiekrīt. kaut vai lai hd tv, bet reklāmas un anotācijas paliek. lai cik biju labās domās par discovery kanāliem, tomēr tagad, kad kādu laiku ir skatīti, tās anotāciju pārtraukumi traucē un atkal iezogas prātā doma par materiālu, ko var vienkārši lejupielādēt un skatīties bez traucējumiem. noma no serveriem kā ltc gadījumā? papildus izdevumi un ierobežota izvēle.

Link to comment
Share on other sites

Jā, HD prŪns pavisam cita bauda :mrgreen: Bet opermūzikas koncerts ar Ēlīnas Garančas piedalīšanos, HD kvalitātē, arī laba lieta, it sevišķi, ja pa LTV to nerāda nekādā kvalitātē.

Var aktieriem un aktrisēm plastisko operāciju rētas skaitīt. Pavisam cits iekāriens :jester:

Nebūtu slikti ja LTV arī domātu par HD apraidi.

Link to comment
Share on other sites

Da ko jūs visi ka traki pec tā HD. Tas tiešām ir tikai marketinga triks. Ražotājiem un tirgotājiem tak vajadzēja panākt, lai cilvēki pirktu jaunus TV uz studijas jaunu aparatūru. Par HD TV bildes kvalitāti daudz spriests un runāts, bet nu nav nemaz tā bilde tik kvalitatīva un vai vispār vidusmēra TV skatītājam to HD vajag?

Profesionala HD aparatūra maksā neadekvāti dargi, jo ražotāji cenšas nopelnīt uz jauna produkta. Tās HD kameriņas, kuras jūs lietojat mājā bērnus filmējot, dod daudz sliktāku bildi, kā jebkura SD profesionālā kamera.Te kāds vispār apjēdz, cik miljonus Ls izmaksā profesionāla studijas aparatūra un kāda vispār var būt runa LTV par HD raidīšanu, ja televīziju taisās apvienot ar radio, jo nav valstī naudas. Tak kāds tur HD, ja ziemā nav līdzekļu lai televīzijas māju apsildītu. Aizmirsuši esat,kur dzīvojat?

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

Mārci - SKY UK ir pašlaik 30+ HD kanāli, ne padsmit... :)

Noteikti būtu vēl vairāk... Traucē kas cits, nevis contenta trūkums... Jauda...

Astra 2C tika aizsūtīta uz 31E, un 28E vairs praktiski līdz nākamajam gadam nav vietas... par 2D nemaz nerunājot...

 

LTV vispirms 16:9 jāaiziet, tikai pēctam var domāt par HD. Un tā kā LTV nav naudas, uz HD varam nemaz i necerēt.

Vot man patīk, kā tagad Vācijas TV testējās.

Kā zinat - PČ Vieglatlētikā laikā "palaisti" ZDF HD un ARD HD. Viņi raidīs tikai PČ laiku (abi raida gan upskeilotu produkciju, gan native HD). Pēc nedēļas šie kanāli rādīs atkal vairs tikai trailerus. Novērsīs problēmas, noskaidros kvalitātes mērījumus uz bitreita etc., un atgriezīsies jau februārī, uz 2010 Olympics, lai sāktu raidīt patstāvīgi.

 

Runājot par apskeilu, pagaidām zinu tikai VIENU HD kanālu, kurš 100% savu programmu raida HD. Tas ir BBC HD (Lielbritānijas, ne Nordic variants). Tieši tāpēc šis kanāls raida tikai 8 stundas dienā (+ laikos, ja kādi nozīmīgi sporta pasākumi utt.). Pareizi jau jūs visi sakat - nav visa produkcija pieejama HD. Kautkur lasīju, ka BBC uz 2012. gadu prognozē 80% sava outputa/contenta HD... Pagaidām laikam tas kautkur pie 30% tikai ir...

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...