Jump to content

Risinājums pret videokameras trīcēšanu !


qwww
 Share

Recommended Posts

Sveiki, vai kādam ir bījusi darīšana ar Steadicam - speciāla ierīce lai varētu filmēt staigājot (Šeit youtub), ja esat, tad kādas atsauksmes. Kur šādu uzparikti varētu nopirkt Latvijā? Varbūt kāds zin kādu specializētu video aprīkojuma veikalu? :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Aleksejs

Kā raksta, tad darbojas pārsteidzoši labi:

http://blog.makezine.com/archive/2009/01/diy_camera_stabilizer.html

http://www.instructables.com/id/Improved-Steadicam-for-under-40-dollars!-Also-boom/

http://www.make-digital.com/make/vol01/?pg=91

 

Principā ar šādiem umņikiem ir pilnas malas:

Google + DIY camera stabilizer

 

+ NC - kurā vietā viņš rakstīja "hahaļavu"? :p

Labots - Aleksejs
Link to comment
Share on other sites

Nu sanāk man darbā ar stedikamu darboties.Tā gan ir profesionāla iekārta, paredzēta profesionāli kamerai un maksā lielas naudas. Tādas iekārtas var nopirkt firmā Tilts. Šaubos vai Tev tādu vajag. Stedikams nekad filmēšanas laikā nav galvenā kamera, bet vairāk domāta efektam, kad operātors, piemēram, apiet apkārt solistam uz skatuves un tad fiksi pazūd no kadra. Nezinu, vai vispār amatietim tādu brīnumu vajag. Labāk nopērc kārtīgu statīvu ar profesionālu galvu. Tāds statīvs gan arī maksā daudz vairāk par ziepjutrauku kamerām, toties bilde būs smuka un stabila. Briesmīgi izskatās visas tās kustīgās amatieru filmiņas. Profesionāļi pārsvarā filmē no statīva.

Link to comment
Share on other sites

Nezinu kā amatieru aprindās izturās pret drebelīgām bildēm. Pilns internets piebāzts ar trīcošiem videimateriāliem. Laikam tak cilvēki var paši to ārprātu skatīties. Profesionālās aprindās cilvēki ar attiecīgu izdlītību filmē tikai no statīva. Protams, ir reizes, kad dinamiskus notikumus filmē no rokas, bet tas drīzak efektam.NormaalsCilveeks, tie nav aizspriedumi, tā ir izglītība un zināšanas par filmēšanas principiem. Ja piemēram televīzijā kādu bridi rādīsi drebelīgu kadru, tā skatītāji uzreiz pārslēgsies uz citu programu. Kā pārslēgsies uz citu programu, tā nebūs vairs rētinga,reklāmas naudas un operātors tiks atlaists no darba.Jebkurš skatītājs izvēlas stabilu netrīcošu bildi. Tas notiek zemabziņas līmeni. Mēs tak skatoties apkart speciāli galvu nekratām. Vai tad tik grūti filmejot kaut roku atbalstīt?

Link to comment
Share on other sites

versatile

nez, pagajshnedelj skatijos sabiedribas ienaidnieku uz lielaa ekraana - 1aa plazas zaale. vemt gribejas. ja kameru tricina, tad ar jeegu, ta kartigi, lai ir dinamika - nevis ka parfanojushaas pusmuuzha vecenes filmeets siicha siliites izlaidums. acis bish sapeja pec filmas.

a vot children of men - o jaa, tur uz lielaa ekrana efekti bija iespaidiigi, reala klatbutnes sajuuta, operatora parskrejieni ar kameru, utt - visam savs pamatojums.

naksies piekrist par labu stativu ar video galvu - bus labs efekts. ar foto galvu nebus iespejamas pluudenas kustibas, bus neliels rausteklis praktiski vienmeer, kad vilksi liidzi objektam.

steadicam, protams, laba lieta.

bet nu sliedes vai kraanu vel nekas nav parspejis :) katrai vajadzibai savs, ta teikt.

tas ko chalis rada pirmaja linka, izskatas tiesham iespaidigi.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

anakreonts

Nu nez. Man atmiņā vairāk ir palikušas tieši kara filmas, kur operators deso līdzi aktieriem pa ierakumiem, nevis filmē no tuvējā uzkalniņa.

+1 par children of men

Labots - anakreonts
Link to comment
Share on other sites

Nevajadzētu gan jaukt 'drebelīgumu', kāds rodas filmējot no rokas ar izslēgtiem IS, un kāds rodas filmējot ar steadycam. Pirmais variants riktīgi kaitina, bet otrs ir OK...

 

Statīvs ir laba lieta, bet tā pielietojums tomēr ir visai ierobežots. Protams, filmējot panorāmas skatus, vai materiālu, kur tikai mazliet ir jāpagrozās - statīvs ar labu galvu ir neaizvietojams. Lai nu kā, tie DIY steadycam ļooti labi pilda savu funkciju. Protams, nav tik labi, kā žiroskopi, bet efekts ir pat ļoti OK salīdzinot ar pliku IS.

Link to comment
Share on other sites

Aleksejs

Patiesībā arī žiroskopus nebūtu briesmīgi grūti tiem DIY modeļiem piemontēt - vienīgi ir aizdomas, ka tādam amatieru variantam būs dzirdama motora rūkšana.

Link to comment
Share on other sites

anakreonts, kādu tad karadarbību filmē mūsdienu amatieri ar savām zieputrauku videokamerām? Apskaties dokumentālos kadrus kā ielenc Paulusa armiju pie Staļingradaas. Viss filmēts no statīva. Nu labi, tie kadri ir bišķīt inscinēti, bet arī karalaika operātori ļoti labi zināja,ka viss maksimāli ir jāfilme no statīva. Vēl interesanti, ka tiklīdz ārszemēs kā tūrists sāc filmēt no statīva, ta policists klāt un prasa uzrādīt atļauju filmēšanai. Par filmēšanu no statīva ir jāmaksa, jo visi zina, ka pat ar zieputrauku var salīdzinoši labi nofilmēt un materiālu izmantot profesionāli. No rokas tā kā tā neviens tūrist neko prātīgu nekad nav nofilmējis. Ja cilvēks staipa līdzi statīvu, tad praktiski ienmēr viņš ņemas ar filmēšanu profesionāli. Neviens normāls tūrists tak nekāps kalnā ar statīvu padusē. Paskatieties kas notiek vakaros, kur tūristi prezentē savas filmiņas.Vienīgais, kuram interese materiālsir pats filmētās, bet pubikai jau pēc piecām minūtēm tas triceklis ir sen piegriezies. Jautājums par statīva izmantošanu vienkārši nav apspriežams. Tā ir pirmā lieta ar kuru sāk apmācīt operātoru. Lielākā operātora meistarība ir nolikt statīvu tādā vietā, kur kamera pat nav jāgroza un visa darbība kadrā notiek pie stacionāras kameras. Bet nu labi, ko es te stāstu. Mēs esam frontes dažādās pusēs un amatieris nekad nesapratīs, nafig staipīt līdzi smagu statīvu un vēl gaismas. Savukārt es nekad nesapratīšu, nafig bezjēgā filmēt tūrisma ceļojumu ar trīcošu kameru, ja safilmētais tā kā tā nevienam nebūs interesants un par to neviens naudu nemaksā.

Link to comment
Share on other sites

Mājas lietotājam stedikams ir vēl mazāk vajadzīgs.

Idomājies,ka no sīča nākotnē prezidents izaugs(tā visi vecāki domā), vajadzēs dokumentālo filmu taisīt un izrādās, ka materiāls, kā prezidents bērnībā bikses čurā ar statīvu safilmets. Nu super, sanāks profesionāla dokumentālā filma. Ja nopietmi, tad kam vajag visas tās filmiņas, kā sīkais bikses čurā? Bērnam nu točna nevajag, bet vecāki tak arī tās vecās filmas neskatās.

Link to comment
Share on other sites

Gan jau visi ir redzējuši kā tapa pirmie foto portreti... Galvu iepliek spīlēs, lai neizkustās, un eksponē iiilgi. Arī mūsdienās tikai tā īsti profesionāļi taisa portretus! Kretinē tie, kas tā netaisa un nesaprotu tos, kas tā netaisa... No otras puses, nevajag jaukt foto tehniku un materiālus, kādi tie bija tajos laikos, un tagad.

 

Ja filmē kaut ko inscinētu - tad statīvs/platforma/grimmētāji/gaismotāji... ir must have. Ja filmē ikdienā - statīvs nu noteikti nav absolūti nepieciešams, jo ne jau statīvs ir panaceja pret trīcekli, bet gan SMADZENES.

Labots - rubb
Link to comment
Share on other sites

Didzi

Ir nu gan tev aizspriedumi - neliels roku "drebelis" tieši piedod "dzīvīgumu" kadram ...

piemēram jaunais seriāls BattlestarGalactica tikai "no rokas" ir tapis

un tieši tas nelielais drebelis "piedur"

 

Tieši šitās kameras rautīšanas pa labi, pa kreisi, mežonīgie tuvplāni, zoom turp šurp neprātīgā ātrumā, kameras škiebšanas pa labi un pa kreisi što seriālu padara vienkāršii nebaudāmu. Tāda sajūta ka filmē nevis profesionāls operatorsm bet 12 gadīgs pokemos priek;s draugiem.lv :crazy:

Tas ir mans viedoklis. :cool2:

Link to comment
Share on other sites

mazais-5

Gribu arī izteikties.Pilnīgi piekrītu visiem,kas atzīst statīva lietošanas nepieciešamību filmējot arī ar amatieru videokamerām.Jo tā raustīšana ar ZOOM turp atpakaļ,un galvenais bez vajadzības ir vienkārši pretīga.Un vēl briesmīgāk.kad ,,gudrie operatori,,atloca monitoriņu,kadru skatās tajā,un vēl piezummē.Būtu vismaz skatījušies skatu meklētājā,taču piespiežot pie acs,pie pieres vismaz labāk var noturēt kameru.ja nav iespējas izmantot statīvu.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...