Jump to content

Hostinga kompānija


Ruu
 Share

Recommended Posts

Sveiki būtieši.. Ir tāda lieta ka doma "uzbūvēt" hostinga kompāniju.. Kādi papīri man nākotnē būs vajadzīgi? Kā jau Latvijā ir diezgan daudzas šādas kompānijas tad ir doma veidoties tādam kā ārzemju hostingam.. :) Vai attiecībā uz ārzemniekiem man arī vajag kkādus papīrus utt? Lūdzu nedaudz pastāstiet kas un kā notiekās, jo negribas lai tā jau šajos grūtajos laikos paņem pie diben.. :/

Link to comment
Share on other sites

Tas vilciens jau ir aizgājis- ārzemēs ir krietni vairāk šādu kompāniju, un tu ar viņām šaubos vai varēsi konkurēt.

 

Papīri šai lieta vajadzīgi tieši tie paši, kas citai uzņēmējdarbībai- VID'ā jāreģistrējas kā pašnodarbinātajam/ik/sijai, jāatver konts un jāpaņem bankas karte, kuru pielinkot peipalam- pārējais jau ir "skatoties pēc apstākļiem".

Link to comment
Share on other sites

Kā arī, ar pliku hostingu tu iebrauksi lielākos mīnusos, kā kaut ko nopelnīsi, jābūt papildus vēl tam visam savi servisi. Hostinga pakalpojums vairs nemaksā vienkāršam cilvēkam neko, bet ja gribi uz tā dzīvot, tad labāk nevajaga.

 

P.S. Kā arī, silti ieteiktu darbināt normālus serverus šādiem nolūkiem, nevis kaut kādus vecus Celeronus un vēl p4 + smagi spied uz drošības pasākumiem gan fiziski, gan softiski, savādāk arī tam visam nebūs nekādas lielās jēgas.

Link to comment
Share on other sites

Ja reiz tik ļoti vēlies nodarboties ar hostēšanu- hostgatoram un citiem lielajiem vaļiem ir smieklīgi lēti reseller accounti- paņem sev tādu reseller account'u un hostē ārzemnieku lapas uz velna paraušanu. Tad arī varēsi skatīties, vai ir vērts ieguldīt naudu aparatūrā un personālā.

Link to comment
Share on other sites

Hell666 - jap tieši tapēc es arī vēlos kko pamēģināt saistībā uz ārzemniekiem utt, jo iekārdināja tie reseller konti.. ;) kkad pirms pusgada jau biju paņēmis tādu lēto variantu un mazliet paniekojos ar šiem.. :) Tagad arī apgūstu šādas tādas serveru lietas, FreeBSD un tādu lietu uzstādīšanām, konfigurācijām utt, un patiešām aizrauj tā lieta.. :) Nu dzīvos redzēs kas un kā..

Link to comment
Share on other sites

Ieteikums, papriekšu uztaisi normālu sekjuro serveri mājas apastākļos, tā lai, to pēc nedēļas neuzlaustu, un tad jau varēs tālāk ķerties pie Virtualizācijas serveriem, jo nopietns kantoris ar to nodrabojās spēcīgā līmenī. Tur vairs nav tā kā tu iedomājies noliek kārbu plauktā un tur.

Link to comment
Share on other sites

Tas jau skaidrs.. Lai nopietni ņemtos, jāmācās man ir diezgan daudz vēl.. Un arī saprotu ka tas nav kā uzlikt mājās kompim uz win xp kkādu wamp vai xampp utt un bliezt.. :D Un ar kārbu plauktā jau arī nekas nav, vajag normālu dzesēšanu un visslabāk atsevišķu telpu.. Kkāda skaidrība jau par šitām lietām ir.. :) Bet nu ne tik augstā līmenī..

Link to comment
Share on other sites

Pēdējā laikām man pašam personīgi aizrauj Virtualizācija, piem., ar VMware serveriem vai Xen utt. daudz un dažādi, bet dzelzim protams ir jābūt pretī daudz maz sakarīgam, Blade serveris protams nebūs, bet nu uz kādu no vidējiem plauktiem jau var mest acis. http://www.m79.lv/Asus-RS120-E5-PA4--DualC...RII-_66447.html Tad nu spried pats, vai tev pamata kapitāls visa uzsākšanai ir utt.

Link to comment
Share on other sites

Tad varbūt vari nedaudz pastāstīt/pateikt kas tieši ir tā virtualizācija un ko ar viņu var izdarīt? Nekad neesmu neko ar to darijis..

Link to comment
Share on other sites

Principā Virtualizācija apvieno vairākas os vienā jaudīgā serveri. Agrāk ko riktēja cēla dažādus serverus, krāva kaudzēs, tagad par to vari aizmirst, viens spēcigs serveris, piemērām, Blade Center, un viss notiek tur, kaut vai Windows vai Linux darbinam vienlaicīgi uz tās paša servera katru ar savu funkciju. Paskaties kādos no torentu trakeriem kur atrodamas grāmatas par šo lietu, labi diezgan aprakstīts kas un kā.

Link to comment
Share on other sites

 

principā uz šo mirkli izmanto divu veidu virtualizācijas.

viena ir tad kad noteiktu OS, itka sadala n useriem, katram savas opcijas. diezgan ierobežots pasākums, bet mazāk resursu rijīgs.

 

otrs variants ir kad noteikts dzelzis tiek aprikots ar virtualizacijas programaturu piemeram vmware un tiek instaletas N mashinas, uz vienas linux, uz otras freja, uz treshaas winxp uz ceturtaas win2008 un tt unttt

Link to comment
Share on other sites

eMDiiPii

Par web hostingu - stipri prātīgāk ir paņemt čupu ar P4 un salikt jamos ķipa HA klāsterī, nevis vienu uberserveri un uz jamā var uzkrāmēt visu :>

Par virtualizāciju - da jebkurš Core 2 Duo jamo H/W atbalsta. Vienīgais, tam pasākumam dikti garšo RAMs .

Paravirtualizāciju sux, vmware ftw :>

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...