Jump to content

Suši


Vilx-
 Share

Recommended Posts

Guest EnS

+1 pie rep pie reputācijas piemetu, bet ja godīgi, to draņķi vienkārši. ciest nevaru.. izskatās garšīgi,bet vienmēr, kad sāku ēst, uz augšu sāk raut... pļe...

Link to comment
Share on other sites

Super! +1 rep.

Lai gan man suši ne visai garšo, ar kūpinātu lasi un sieru varu dabūt lejā :smile2: Būs tuvākajā laikā jāuztaisa kāds suši vakars..

Link to comment
Share on other sites

savulaik pašam suši negaršoja, bet kad manējā sāka regulāri - divas reizes mēnesī ar draudzenēm taisīt suši vakarus mājās - iegaršojās ... tagad sekcijā pat pāris plaukti ir rezervēti dažadiem suši traukiem, virtuvē visu laiku ir lieka sojas mērces pudele, leduskapī sinepju vietā - vasabi. Ingveru gan neatradīs man mājās jo tas uzreiz tiek apēsts (drausmīgi garšo), runājot par sakē - to neesmu mēģinājis =)

Link to comment
Share on other sites

Man sojas mērce ir mīļākā piedeva/garšviela. Pie vistas gaļas un rīsiem vienkārši vārdu trūkst :) Pie cūkas gaļas un pelmeņiem arī tīri labi iet klāt. Sake un ingvers nav provēts. Uz Dzirnavu ielas starp Skolas un Voldemāra ielu ir sojas veikals, tur iepērku mērci. Vismaz kārtīga manta, nevis Mahimas černis.

Link to comment
Share on other sites

Man ar senāk negaršoja, bet pēc pāris reizēm pieradu un dikti iegaršojās. Tie, kuriem nepatīk (vai kuri vēl nav mēģinājuši) varu ieteikt sākt ar vienkāršākiem suši - ar gurķi, lasi vai avokado. Lielos, sarežģītos suši labāk mēģināt vēlāk, jo ar tiem arī var viegli nomudīties, un paņemt kaut ko, kas pašam negaršo.

Link to comment
Share on other sites

Sagatavojiet bļodu ar ūdeni, un nepārtraukti mērcējiet rokas tajā. Rīsi līp ļoti labi, un mitrums ir vienīgais, pie kā tie nelīp... uz brīdi.

 

no viena sushi taisītāja uzzināju tādu lietu ka rokas vajag sasmērēt laikam majonēzē un tad ilgāk nelīpot rīsi pie rokām un vieglāk un ātrak visu sataisīt.

Link to comment
Share on other sites

asaris555

Tiem, kas vēlas pamēģināt iesaku nopirkt BlueDragon suši komplektu. Visas vajadzīgās sastāvdaļas 4 suši+ tas tinamais, irbuļi. Vasabi un sojas mērces tur ir baigi maz- iesaku piepirkt.

Ak jā- cena 5ls. Suši taisīju pēc šīs receptes un 1. reizi taisot bija brīnišķīgi garšīgi!

Paldies vilx

Link to comment
Share on other sites

Jā, mans pirmais mēģinājums arī bija ar šādu komplektiņu. :) Tur ir tāda forša lieta, ka rīsi ir paciņās, kā mēs esam pieraduši. Nekur citur neesmu redzējis suši rīsus paciņās. Vienīgā problēma - tas komplekts sanāk ~ 4 reizes dārgāks nekā komponentes atsevišķi. :p Tiesa - bambusa paklājiņu es vēl joprojām izmantoju to pašu, ko dabūju šajā pirmajā komplektiņā. :D

Link to comment
Share on other sites

cik no tā pirmā komplekta gabaliņi sanāk? :D

jo veikalā viņš kautkāds galīgi maziņš izskatās, itkā nekā tur nav gandrīz

Link to comment
Share on other sites

Man ir aizdomas, starp citu, ka tie komplektiņi patiesi ir palikuši mazāki. Vai arī moš viņiem ir lielā un mazā versija.

 

Iesaku skatīties uz rīsu daudzumu tajā paciņā. Kā jau savā rakstiņā teicu - no 250g (nevārītiem) rīsiem sanāks 4-5 rituļi. Vienam cilvēkam, lai paēstu, vajadzēs kādus 2-3 rituļus.

Link to comment
Share on other sites

sastāvdaļas vislētāk var iepirkt Gemosā - pie salu tiltas maximas (vairs neatceros, pa cik ņēmu, bet šķiet 1kg sushi rīsu bij ap 3 Ls)

Cik esmu ievērojis, tad stokmanā arī var iepirkt (piem, blu dragon rīsi bij 1.6ls par 0.5kg, kad rimčikā 2.6)

Labots - lmx
Link to comment
Share on other sites

Pašus sušus sagatavot lielas problēmas nesagādā, bet vot saprast kādu pildījumu pievienot - tā gan ir māksla.

 

tiem kam negaršo suši aizsoļojiet līdz Gan Bei un tur pamēģiniet nevis vislētākos par 1 LVL /10 GAB, bet gan labus sušus piemēram - asahi maki, akita maki vai kalifornia. Pavisam cita garša!

 

Visvairāk izplatītais mājas variants ir ar lasi/ garnelēm / gurķi / avokado / , bet no viņiem nepaliek īsta baudas izjūta.

 

Varbūt kāds zin pastāstīt tieši knifiņus par pildījuma pagatavošanu?

Link to comment
Share on other sites

eltons2121

Visu cieņu Vilx suši pagatavošanas receptei!

...bet laikam esmu vecmodīgs, jo nekādi nesaprotu vai šada veida ''vipendronščina'' uzlabo garšu, vai nē...varbūt tas pats viss vēderā nonāk arī ēdot vārītus rīsus ar karoti un klāt piekožot vai nu lasi vai gurķi.

Link to comment
Share on other sites

asaris555

Nu kā pēc burvju mājiena- šodien nejauši dabūju vasabi, ūdenszāles (nu sapratīsiet), kā arī rīsu etiķi. Komplektam nav ne vainas, ja vēlies saprast- garšos vai nē. Vācot atsevišķi sanāk stipri vairāk reizēm, taču tas nemaksās 5ls.

Par to komplektu- tur bija 4 plāksnes tās ūdenszāles un 2 paciņas rīsu+ viss pārējais (tiesa gan rīsu etiķis un vasabi pārāk maz).

P.S Rīt braucu uz Lietuvu. Tur veikalā iki ir intresanta sadaļa ar suši, visādām ķīniešu zupām. Pirkšu rīsus un varbūt vēl kaut ko. Pateikšu cik maksā lietuvā.

 

Nu tā. Biju Lietuvas IKI veikalā.

400g Skanēja Kibūs Ryžai bija pa 1ls. Tātad 1kg maksā ap 2,5ls.

Rīsus iespējams dabūt arī LV IKI.

Rekur- šeit tiek izmantoti šie rīsi!

http://blog.sapnis.com/2008/09/10/susi-taisam-pasi/

Es arī paņēmu uzreiz 2 pakas.

Bija arī marinēts ingvers, taču ne pārāk labas kvalitātes, kā arī vis pārējais, kas nepieciešams.

Varu nosaukt cenrādi- Ingvers- 2ls

Vasabi- 2ls

Sojas mērce- no 0,50ls- 2ls

Rīsu etiķis- 1,5ls

Rīsi- 2,5ls kg-4ls kg

10 plāksnes ar zālēm arī ap 2ls.

Nu vispār par 10ls var sataisīt labu labo suši komplektu!

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...