Jump to content

Veido novērošanas kameras privātmājai


hackerman
 Share

Recommended Posts

Labdien!

 

Ir doma iegādāties videonovērošanas aprīkojumu privātmājai. Platība nav īpaši liela, bet vismaz divas kameras vajag. Ja neizmaksā pārāk dārgi, varbūt varētu vēl kādu kameru klāt. Par cik es šajās lietās neko daudz nezinu, būtu ļoti labi, ja kāds varētu pastāstīt pēc kādiem parametriem meklēt to īsto kameru utt. Varbūt jau kādu labu firmu, kas ar to nodarbojas... Kāds aprīkojums vispār ir vajadzīgs? Es zinu, ka tur ir kaut kāds speciāls ierakstītājs. Vai to ierakstītāju nevar aizvietot dators? Tas samazinātu izmaksas. Runājot par izmaksām - pieņemama kvalitāte par zemāko cenu, protams :)

Link to comment
Share on other sites

vēl tev vajadzēs ierakstošo iekārtu +kameras āra. Būs dārgi . Prasi apsardzes firmām piedāvājumus.

Link to comment
Share on other sites

atklāti sakot neredzu jēgu plikai videonovērošanai - kurš tad sēdēs 24h pie ekrāna. ierakstam nav jēgas praktiski. tad jau labāk uzlikt signalizāciju un miers. būs nedaudz lētāk arī+ feikās kameras var salikt.

Link to comment
Share on other sites

hackerman
(labots)

Jēga ir tāda, ka ja noplaukst kādi sūdi, tad es tādā mazā pilsētā kā Talsos, ātri viņu dabūtu rokā. Vai tas ir noindēts suns, izsists stikls vai nozagts ritenis.

 

Un kā ar to ierakstītāja aizvietošanu ar PC ? Tas nav iespējams?

Labots - hackerman
Link to comment
Share on other sites

jozziks

Var aizstaat ar PC to ierakstiissanu, bet ir jautaajums kaads PC, cik tad iisti taas kameras un ja taa nopietni nnem, tad izmaksas buus stipri liidziigas vai PC likt karti iekssaa vai pirkt rakstiitaaju, kuru eertaak lietot, nepateikssu, tas kaa kuram patiik!

Link to comment
Share on other sites

nu nav tāda rezolūcija kamerām par lētu naudu. un ja nu viņš nav vietējais > ? kameras nekad neliek vienas pašas bez perimetra apsardzes. tad tev datoram jābūt 24h onlainā + ups + liels hdd. Nav vērts čakarēties. jāņem ieraksta iekārta kas tam paredzēta.

Link to comment
Share on other sites

hackerman

Kādu karti tad tam PC vajag likt? Kompis nav nekāds jauno spēļu griezējs, bet nav arī rakstāmmašīna.

Link to comment
Share on other sites

jozziks

Peec buutiibas osscar pateica pareizi par to PC!

Kartes kaut kaus uz ssito pusi Aptuveni! bet viss ir atkariigs no kameru skaita, naakotnes plaaniem, un arii kompja!

p.s Lapa veraas sskkiet ka tikai uz Explorera, pilveertiigi:(

 

Un vispaar tas jaaskataas uz vietas, uzaicini ciemos, kaadu kurss to tirgo un uzstaada, lai uztaisa Tev taami, uz rakstiitaaju, uz PC, savaadaak neredzot visu reaaljaa, kaut kaa sanaak tikai ziileessana kafijas biezumos!

Labots - jozziks
Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis

Jā, šī tēma ir interesanta, kaut kad laiku atpakaļ arī biju kaut ko līdzīgu pētījis. Secinājums - sanāk diezgan sālīti un vienkārši tas nav.

 

Bet protams, ir dažādi bonusi datoram, piemēram. Ja ir slēgta teritorija, tad programmatūra var saprast, ka nenotiek īpaši liela kustība. Tikai tad, ja kaut kas kustas, tad veikt ierakstu. Kad kāds ir mājās, šādu režīmu, iespējams, var atslēgt. Bet nu neko ļoti konkrētu nevarēšu pateikt. Manuprāt jāšanās pašam kaut ko ar datoru ķimerēt lielāka, nekā ieguvums..

Link to comment
Share on other sites

Lētie varianti atrodami šeit! Domāju, ka lielākās problēmas sagādās softs, kaut gan līdzi tām kartēm kaut kāds nāk.

Link to comment
Share on other sites

nu Jan tajā tavā linkā tās tak tipa parastās web kameras :D gribu redzēt ko jamās uzfilmēs + ja vēl ārā - 20 grādi......22USD. Tas tak nav nopietns risinājums.

NC tak ar iedeva linkus - lēti nebūs - 600ls ir minimuma minimums.

Link to comment
Share on other sites

Ze Baarda

mums ir bijusi paris klienti, kas megjina izmantot videonoverosanas serverus ari citam vajadzibam, tur gramatvedibai utt ucc, tas biezi labi nekad nebeidzas :( atri vien nak atpakalj ar kaut kadam problemam! katrs pc paredzets savam merkjim...

 

ja gribi nopietnu drosibas sistemu, tad bus jaizmet zinama naudas summa, nav jegas uzlikt kaut kadu sou sou variantu...

Link to comment
Share on other sites

nu Jan tajā tavā linkā tās tak tipa parastās web kameras :D g....

 

 

Vairāk es gan biju domājis tur pieejamās kartes.

Link to comment
Share on other sites

Kad tēvam darbā likām kameras un interesējāmies par šo tēmu, visi mani otfutboļiļi uz www.loks.lv- var smuki aiziet pie viņiem un stendā apčolēt, kādu attēlu katra kamera dod, kā arī apstāstītu visu par to, kas vajadzīgs utt.

Link to comment
Share on other sites

Jurkins

Kad man nācās uzņēmumā, kurā strādāju, pieķerties pie šīs lietas, izvēlējos Axis IP kameras 640x480 ~100 Ls bez PVN un Luxriot softu (pirkām SIA Mondot), bet kā izmēģināju, kameras atpazīst arī citi softi. 9 kamerām (max 16) serveris ar Q6600, 3 HDD RAID0. Dafiga visādu fišku - ieraksta tikai tad, kad ir kustība, tik kadrus sek., kad ir kustība, tik kadrus, kad nav, var definēt zonas, kur kustība atļauta u.t.t (nu kā jau visiem droši vien). Ak jā, ārā kameras iebāzu parastajās apsildāmajās mājiņās, šķiet, 25 Ls. Nu jau otrs gads, kā saka, tfu,tfu, tfu...

p.s. Atklāti sakot neko neesmu optimizējis, viss strādā by default, jo nav materiālas ieinteresētības.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...