Jump to content

Par internetveikaliem


Aigars
 Share

Recommended Posts

Jau nedēļu kā nevaru pasūtīt fotoaparātu. Noskaidrojās, ka nekur nav nopērkams, bet šajā forumā par fotoaparātiem uzzināju, ka drīzumā būšot, bet šis internetveikals jau tirgošot pa lielāku cenu. Es 27. maijā pasūtīju vienā veikalā par 235 latiem. Uzreiz atzvanīja un paziņoja, ka pašlaik nav, bet kad būs zvanīs. Piekdien jau ienāca ziņas, ka fotoaparāti ir veikalos. Šodien savā veiklā ieraudzīju uzrakstu: "Canon PowerShot SX10 IS Cena: Ls 245.00 Noliktavā: zvanīt!" Uzreiz zvanīju lai noskaidrotu, kāpēc man nedod ziņu. Man atbildēja, ka pašlaik preces noliktavā nav, bet varēšot piegādāt tikai pa lielāku cenu. Es protams tam visam nenoticēju un pasūtīju citā par 230Ls. Atbilde bija, ka pašlaik preces nav un ja 3 dienu laikā parādīsies, tad man ziņos.

Dzirdēju kādreiz no savas firmas sagādnieka, ka visi internetveikali izmanto vienas un tās pašas bāzes noliktavas. Vai kāds zina, kā ir patiesībā? Esmu lasījis kādreiz atsauksmēs, ka ir bijuši gadījumi, kad nopērk telefonu, kura atmiņā jau ir telefonu numuri un fotogrāfijas. Vai ir iespējams, ka dažādi veikali tirgo preci, kurai ir vienāds nosaukums, bet dažādi ražotāji un kvalitāte?

Labots - Aigars
Link to comment
Share on other sites

Telefonus, daudzi sīkie velk no citām valstīm (un daudzreiz subsidētos, tik atkodētus) Ja kas būs greizi, piemēram Nokia, tad uz VIETĒJO garantijas remontu necerēt. Ar citu aparatūru- cik tad ir tie vairumtirgotāji no kuriem pērk internetveikali? Nu fotoaparatūrā var gadīties , ka kāds sīks kantorītis pats velk no ārzemēm , bet, baidos, varbūt , vēlāk lielas galvassāpes ar garantiju. ( pats pārdevējs var ļoti ātri pazust, tad par garatiju , vispār var aizmirst). Pats vienreiz pirku Nokia internetveikalā - aplūrēju telefonu, viss OK . Mājās izsaiņoju pilnībā to kastīti un :shock: , lādētājs priekš Anglijas štepseļa ... Nu secinājumus varat izdarīt paši (tiesa aizjožu uz kantori un pateicu ko domāju, šie teicās ka aizmirsuši iedot pāreju).

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

Kādiem internetveikaliem tad lai uzticas? Parasti lasu atsauksmes. Labas atsauksmes var uzrakstīt paši tirgotāji. Sliktas - kļūdas var gadīties visiem, sliktas var uzrakstīt konkurenti.

Link to comment
Share on other sites

vienreiz sūtīju telefonu internetveikalā un vajadzēja konkrētā krāsā, un visos internetveikalos it kā bija, bet kad sāku pasūtīt, tad izrādījās, ka nevienā nav. :smile:

Link to comment
Share on other sites

Strādāju (kādreiz) 24,lv veikalā. Indulis nu jau 5gadus tikai ar telefoniem ņemas, viņam es uzticētos.

Link to comment
Share on other sites

atiecībā uz Canon garantijām vari palasīties šeit http://www.canon.lv/service/customers.asp

izejot no tā ir pilnīgi vienalga kurā internetveikalā tu iepērcies, galvenais lai tiek ievēroti elementārie tirdzniecības noteikumi, un otra lieta ko vajag ievērot, nekādas priekšapmaksas vislabāk maksāt skaidrā naudā preci saņemot

Link to comment
Share on other sites

Devil_Inside

Tagad jau katram puņķainajam tīnim vajag savu i-veikalu.

Shēma vienkārša:

- veikala saturs tiek automātiski ģenerēts (zagts) no citiem saitiem.

- visām precēm ir piezīme "var nebūt uz vietas, lūdzu zvaniet".

- kad kāds lētticīgais piezvana un kaut ko pasūta, dižais mahinators paziņo, ka uz doto brīdi nav, bet būs pēc 2 nedēļām.

- nākošo divi nedēļu laikā viņš cītīgi browsē ārzemju i-veikalus vai ebay un meklē pasūtīto preci.

 

Iesaku ignorēt veikalus, kuriem nav normālas info par uzņēmumu un, ja tāda tomēr ir norādīta, tad pārbaudīt Lursoft vai pa citiem kanāliem.

Link to comment
Share on other sites

Da visi veikali izmanto ACME, GNT, ELKOR, RD, ELKO lielās vairumtirdzniecības, kas tirgo oficiālo preci.

Tālak jau telefoniem ir visādi kreisi importētāji - tos vairs neatceros, bet tiesa, ka e-veikalos par 10-15% leetaaki un ar kaut kādiem angļu štepseļiem.

Un tad ir importētāji atsevišķiem Brandiem, kā Pioneer, dell, HP, canon, utt, kuru preces ir pieejamas gan tajos acme, gnt, elkor, rd, elko, gan arī pie šiem oficiālajiem pārstāvīšiem.

 

Nevienam e-veikalam nav sava noliktava, kur būtu uz vietas vairāk kā pārdesmit preces, kuras pircēji vienkārši nav paņēmuši, jo uzmetuši vai arī prece ir tik populāra, ka to pērk katru dienu.

 

E-veikaliem nav tādas naudas, lai uzturētu nolitavu. Lielai daļai veikalu, kā metaleks, euroshop tika apgriezta kredītlīnija, līdz ar to arī preces no noliktavas vairs nevarēja izņemt, jo banka neaizdeva $$$ un tapēc nācās klapēt bodīti ciet. (Tam pašam eurošopam, ja pieņem, ka dienā ir 100 pasūtījumi un katrs pa 100Ls, un ja 1/2 ņem līzingā, kur naudu uzņēmums dabūn kontā pēc nedēļas) - vajag 50 000 latus apgrozāmos līdzekļus - nu nav e-veikaliem tāds $$$

 

Tapēc e-veikali ar mazu pasūtījumu apjomu var izdzīvot ar saviem līdzekļiem - apgroza savus sakrātos 5k Ls.

Līdz ar to jebkurš e-veikals ir 99% drošs, ja tu pērc preci ar pēcapmaksu un ir ražotāja garantija, nevis e-veikala papīrīts ar uzrakstu - garantijas talons :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...