Jump to content

Darbs citā valstī.


normis_161
 Share

Recommended Posts

Scorp, Ok, paldies. Laikam tad pats būšu ko saputrojis :) .

Labots - Trenz
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 187
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • MarisO

    16

  • Didzis

    11

  • usver

    9

  • binary

    21

Nu jā, jā, britu ietekme ir manāma, bet NZ nav ne tuvu tādā kā UK. Vismaz cilvēki var daudz brīvāk dzīvot bez visām tām kontrolēm, CCTV, u.c. pigoriem.

Link to comment
Share on other sites

Anglijas karaliene ir karaliene arī Kanādai un Austrālijai. Tā ir tīri simboliska nozīme un tur nav pilnīgi nekāda Lielbritānijas ietekme.

Link to comment
Share on other sites

Nu, tā nu vis nebūs. Elizabete patiesi ir viņu karaliene, taču ES gan viņi nav.

Link to comment
Share on other sites

Un viņa, bez jau uzskaitītajām valstīm, ir karaliene arī tādām vietām kā: Jamaica, Barbados, the Bahamas, Grenada, Papua New Guinea, the Solomon Islands, Tuvalu, Saint Lucia, Saint Vincent and the Grenadines, Belize, Antigua and Barbuda, and Saint Kitts and Nevis.

 

Tā visa tagad būtu ES ? :shok::rofl:

Labots - Scorp17
Link to comment
Share on other sites

Mūsu valsts ir tāda, kāda ir mūsu sabiedrība. Ja kāds domā, ka valsts ir pati par sevi un tauta pati par sevi, tad tā ir smaga kļūda. Ja tauta nespēj atražot normālu eliti, tad tā ir pašas tautas problēma. Daudzi domā, ja nebūtu cittautiešu, tad būtu labāk. Arī tā ir smaga kļūda. Vai kādam ir vērts braukt prom, tā ir katra paša darīšana. Lielākā kļūda ir savās problēmās ir vainot citus, vai tas ir individuālā vai tautas līmenī. Katrs ir pats savas laimes kalējs, un no tā nevar izbēgt. No tā pat nāve neatbrīvo.

Link to comment
Share on other sites

Kas ir "kredītverdzība" un ar ko tā atšķiras no īres, hobiju, alkohola, azartspēļu u.c. verdzībām?

Starp citu - vai darbs arī ir verdzība?

P.S. Krieviem ļoti patīk latviešu vārds "strādāt" - laba vārdu spēle sanāk...

Link to comment
Share on other sites

skat, ka nepiemeklē kādu pantu un kādu savējo "tiesnesi" - attapsies mierīgi aiz restēm. Nu tā - profilaksei, nav ko līst tur, kur nevajag.

 

Tas notiek arii politikaa. Ogres tuvciinas skolas vadiitaaju Egilu Helmani jau briidinaaja, ka "piesuus lietu", ja vins kandidees pasvaldiibas veelesanaas. Peec tam, kad uzsuutiitie KNAB neko nevareeju atrast, tad vinju aresteeja itkaa par "naudas izspiesanu".

 

Es jaunajiem cilvēkiem, kuri meklē labāku dzīvi, un tiem kam nav "bagāža" (lasi - ģimene) ļoti silti ieteiktu apsvērt domu par NZ.

 

Tu dziivoji NZ ? Bet vispaar taa ir lieliska ideja, es kaadu laiku pastraadaasu UK, un tad prom uz NZ ! :-D

 

 

 

Mūsu valsts ir tāda, kāda ir mūsu sabiedrība.

 

Tas gan ir tiesa. Cik no mums nebraukaatu uz nebeedu, ja bendziinu valsts (nodoklu maksaataaji) sponsoree?

Un ja veel iekluusti videe, kur visi taa dara un redzi cik kurs kaadas lieliskas maajas sev sabuuveejis par valstij izkraaptiem liidzekliem.

 

Zinu vienu, kas sev visus buuvmateriaalus taa dabuuja - un par to samaksaaja valsts uzneemums kuraa vins kautkaads vadiitaajs bija.

Link to comment
Share on other sites

MarisO: kā tur tagad ar Egilu? nekas vairs nav dzirdēts avīzēs.

Labots - tt2t
Link to comment
Share on other sites

MarisO: kā tur tagad ar Egilu? nekas vairs nav dzirdēts avīzēs.

 

Tagad ir atbriivots. Gan jau zonaa neieliks. Lai gan Latvijaa visaadi briinumi var notikt.

 

Romantiskie patrioti varēs dzīvot savā romantismā un turpināt barot šo aparātu līdz ar pensijas laika pienākšanu

 

Patriots jau ne vienmeer ir taads, kaads fano par valdiibu. Biju uz daugavas vanagu pasaakumu sestdien. Visi tur izteica sasutumu par to ka rubiks varbuut tiks EP un par letinju cuuciigajiem politikjiem. Bet nu cik no tiem pieteicaas nobalsot EP veeleesanaas pa pastu es gan nezinu....

Link to comment
Share on other sites

Nomalis

Ir vēl kāds fakts, kuru šeiyt neapskatām - lielai daļai aug sīkie. Kā viņi aug, ko redz un ko iemācās - dažkārt mati ceļas gaisā. Bet senči pa lielākai daļai katrs ieracies 2,5 dažādos darbos, lai varētu savilkt galus kopā, un ar sīčiem padzīvoties vairs nav ne spēka, ne laika. Apmaksa nav šinī brīnumzemē adekvāta izmaksām. Kas tad atliek, ja nav citu ienākumu avotu: pamest darbu (kurā esmu kopš institūta beigšanas nolauzis turpat 25 gadus) , līst politikā un mēģināt pavārīties (uz citu līdzpilsoņu rēķina, protams), lai varētu cilvēcīgi dzīvot? Bet šinī procesā kā liecina viss apkārt notiekošais, cilvēks pārvēršas par kaut ko pavisam citu un tad jua atpakaļceļa vairāk nav.

Tad kāds ir optimāls risinājums - ķepuroties šeit vai tomēr mēģināt doties pasaulē laimi meklēt?

Link to comment
Share on other sites

tas ka vienā vietā ir nostrādāti 25 gadi nenozīmē, ka no šīs darba vietas ir jāaizeit pa taisno uz pensiju vai kapiem. iespējams ka ir kāds cita lieta ar ko var gribas nodarboties un nebus jāsēž 2,5 darbos.

Link to comment
Share on other sites

25 gadi vienā iestādē? Kā lai maigāk pasaka, ja šajā laikā neesi nedz prom aizgājis nedz valdē, padomē, vai vismaz top līmeņa vadošajā sastāvā iekļuvis, tad jābeidz kunkstēt. Jo acīmredzot šis darbs patīk labāk par nepieciešamību/vēlmi pelnīt vairāk.

 

Un nav svarīgi, cik gadus vienu un to pašu dara, kamēr dara vienu un to pašu arī max ko drīkst tādam darbiniekam pie algas pielikt ir inflācijas %. Nevar gribēt darot darbu ar vienādu pievienoto vērtību katru gadu algu +10% vai vairāk. Max 2-5% par lojalitāti un pieredzes pieaugumu un rukā tālak.

 

Patiesībā šādi ir ideālākie darbinieki, lojāli un gatavi rauties melnēs miesās bez reālām pretenzijām uz vertikālo izaugsmi. Lielākais profits no tādiem darba devējam.

Link to comment
Share on other sites

Hrjum, 25 gadi vienā istādē nav vēl nekāds retums. Bet pie Taviem aprēķiniem vēl jāpieskaita, ko zaudē darba devējs, ja pieredzējis darbinieks aiziet pie konkurenta, it sevišķi jaunizcepta konkurenta(lielas firmas, kura paplašina uzņēmējdarbības sfēru).

Link to comment
Share on other sites

labi darbinieki jau tādi ir, tikai darba devējs reizēm ir spiests pie vajadzības maksāt 80-90% no tāda algas zaļam gurķim, kas šo-to prot, bet kam līdz tam līmenim vēl ilgus gadus augt. tajā momentā maiņa paliek neizdevīga un paliek smieklīgi salīdzinot, kā tikusi noniecināta speciālista vērtība.

Labots - tt2t
Link to comment
Share on other sites

marrtins
Tas notiek arii politikaa. Ogres tuvciinas skolas vadiitaaju Egilu Helmani jau briidinaaja, ka "piesuus lietu", ja vins kandidees pasvaldiibas veelesanaas. Peec tam, kad uzsuutiitie KNAB neko nevareeju atrast, tad vinju aresteeja itkaa par "naudas izspiesanu".

Jup, un ar Lembergu tak bija tas pats - biku pa daudz sāka no savas sētas citā sētā skatīties. P.S. tas, vai Lembers ir vai nav maita, te īpaši nav nozīmes.

Link to comment
Share on other sites

vimba_zlobnaja
as valsts labā esmu darījis - esmu pelnījis labu algu un kārtīgi maksājis nodokļus. Neesmu nokļuvis kredītverdzībā un cenšos uzlabot demogrāfisko situāciju. Cenšos šķirot atkritumus. Ko vēl man vajadzētu darīt, lai arī valdība sāktu strādāt valsts labā?

 

Par to vislielākā sāpe... Visu laiku esi pelnijis "balto algu", bez kredītiem, centies patērēt tikai LV preces un pakalpojumus, apceļojis LV un centies pēc iespējas vairāk tērēt tepat uz vietas un še tev. Tagad es esmu vainīgs ka tādā d***. Lētākā biļete uz Zviedriju. Ja vajadzēs došos turp.

Link to comment
Share on other sites

Ir vēl kāds fakts, kuru šeiyt neapskatām - lielai daļai aug sīkie.

Lielai daļai aug, bet nu ir arī tādi, kam vēl nav sīko - bet kādreiz taču būs, ja vien apstākļi nespiedīs rauties melnās miesās, lai galus savilktu, un dzīvot "no algas līdz algai" līdz pat sirmam vecumam :) Man pašam vēl nav, bet nu ... šad tad aizdomājos (vecums tomēr tāds, kad ģimeni jau tā kā gribētos, ja vien tie apstākļi sagrozītos pareizajās sliedēs). Un pagājušgad vienā jaukā brīdī ienāca prātā - "es nevēlos, lai maniem bērniem būtu jāaug šādā vidē, šādos apstākļos..."

Link to comment
Share on other sites

Outsider
MarisO, par Bilu un programu pirkšanu es nedomaju tiešā veidā. Doma vairāk bija par pašu ideju- ja jau esi kruts speciālists programēšanā, tad pārdod savu produktu uz ārzemēm.

Ko tad vispār gausties,ka darba nav. Kurš tad tās darbavietas Latvijā radīs ja ne paši. Kas vispār tā par proletariāta domāšanu- dodiet darbu. Vai tad atkal Latvijā vajag vācu muižkungus, vai krievu partorgus, lai iedotu darbu? Nu točna- bauru domāšana.

Kautkā nav dzirdēts, ka ārzemēs var viegli dabūt augsti kvalificētu darbu ar Latvijas diplomu un zināšanām. Jā, priekš gliemežu lasīšanas un stādu ravēšanas jau gan latviešiem darbs ārzemēs atrodas. Es arī neredzu tās lielās naudas, kuras sūtītu cilvēki no īrijas. Vai ir vērs tēvam barukt peļņā lai menesī atsūtītu bērniem 200Ls. Varbūt tēva audzināšana ģimenē te Latvijā ir vairāk vajadzīga par štrunta pārsimts latiem? Man te sanāca parunāties ar vienu jaunības dienu paziņu, kurš kādreiz bija aktīvs kultūras pasākumu cilvēks un pa krogiem mīlēja padzīvot. Tagad ņemas kautkur pa Angliju. Es šim prasu, vai uz kādu koncertu esi aizgājis. a šis atbild, ka baigi dārgas tak biļetes uz koncertu Anglijā. Prasu, nu kādi krogi angļiem- atkal saka, ka nāvīgi dārgi sanākot sēdēt krogā, viņi labāk čarku mājā ieraujot. Nu bļ**, kas tad tā par baigo naudu, ja nevari pat koncerta biļeti nopirkt un krogā pasedēt. Nē tad jau labāk dzīvoju Latvijā, bērniem, ja nopelnījuši, pa dibenu varu uzšaut, ar sievu dzīvot un i uz krogu atļauties aiziet.

 

ar neīsto cilvēku runāji, normāli strādājot anglijā var nopelnīt 1k+ mēnesī, koncerti tur ir lētāki kā latvijā, tādas grupas, kuras pie mums maksā ap 50ls tur ir bijušas ap 10ls, krogs ir nedaudz dārgāks, bet nedaudz, ja lv pelni 500ls un dzer krogā alu pa 2ls, anglijā pelni 1000 un dzer alu pa 3ls, atšķirība tomēr ir.

 

te viens rakstija amatpersonas teikto, ka jāskatās ko pats vari dot valstij, smiekli nāk kaut ko tādu dzirdēt, no deputātu sugas, kuri vienīgo, ko darījuši valts labā ir zaguši, un tāds vēl atļaujas ar pirkstu bakstīt citiem, kas godīgi visu pelna un maksā nodokļus.

Link to comment
Share on other sites

Outsider, var jaubūt, ka nerunāju ar īsto cilvēku, bet kur tad ir tie īstie cilveki :-D ? Man visapkārt pazīstabi cilvēki aizbraukuši peļņā, bet redzu tikai problēmas. Tad bērni pamasti savā vaļā nemācās un taisa sū***. Tad ģimenes šķiras , jo ārzemēs jau cite vecene. Kaimiņs anglijā konkrēti nodzerās un atšāva pēdas. Sievai vajadzēja vēl ņemties lai tādu "laimes meklētāju" dabutu mājās un apglabātu. Kur tad ir tā lielā nauda, kura tiktu sūtīta uz Latviju? Es kautkā neredzu, ka ar to naudiņu varētu teiksim atļauties Latvijā sev māju uzcelt. Nu labākajā gadījumā dzīvoklim logus izdodas nomainīt, vai ar vecu opelīti lielīgi atbraukt uz dzimteni un tad izrādās,ka to nevar piereģistrēt, jo stūre ne tur kur vajag :-D .

Kārtīgs latvietis tomer domā par dzīvi Latvijā un nav jau tā, ka māju nevarētu te uzcelt, naudiņu nopelnīt un normāli dzīvot. Štrunts par valdību, visādiem stulbiem likumiem un nodokļiem. Krievu laikos izdevas normāli izdīvot, a toreiz likumi bija vēl ideotiskāki un privāts bizness vispār bija aizliegts. Kas tagad vainas- dari ko gribi, bišķīt atmet valstij(ja laba grāmatvede, tad nodokļu daudzumu regulē viņa, nevis valsts ieņēmumu dienests) un dzīvo tik nost :-D .

Link to comment
Share on other sites

Didzi, tur tau taa probleema, tev apkaart jau ir bijush tie neiistie cilveeki, kas neko nav sagrabinaajushi aarzemees. Es zinu cilveekus, kas labi tur dziivo (neskatoties uz to ka vinji straadaaa kaa saka melno cilveeku darbu), jaa, taisniiba, ir šķiršanās, ģimenes problēmas, bet tās aiziet, aizmirstaas, pierod, bet tu dziivo kaa cilveeks, juuties kaa cilveeks, jo ir daudz vairaak nopelniita nauda nekaa latvijaa darot taadu pashu darbu.

Pie patreizeejas latvijas politikas un ekonomiskaas situaacijas domaaju, ka kaartiigs Latvietis pametiis sho valsti, jo naakotnee nav sagaidaama ne pensija, ne pabalsti ne kaa, ja padomaaa logiski.

Link to comment
Share on other sites

Es ļoti labprāt paliktu šai valstī, ja vien ... ja vien valsts nodrošinātu:

 

tālāk nelasīju. parādi man to valsti kas tev kaut ko nodrošina tāpat vien. ex psrs un venecuēla neskaitās.

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister
jaa, taisniiba, ir šķiršanās, ģimenes problēmas, bet tās aiziet, aizmirstaas, pierod, bet tu dziivo kaa cilveeks, juuties kaa cilveeks, jo ir daudz vairaak nopelniita nauda nekaa latvijaa darot taadu pashu darbu.

Jā , jā - štrunts par ģimeni , lai jau brūk , ka tik lielais piķis nāk .

Pie patreizeejas latvijas politikas un ekonomiskaas situaacijas domaaju, ka kaartiigs Latvietis pametiis sho valsti, jo naakotnee nav sagaidaama ne pensija, ne pabalsti ne kaa, ja padomaaa logiski.

Latviski apokaliptiska vaimanāšana .

Link to comment
Share on other sites

tālāk nelasīju. parādi man to valsti kas tev kaut ko nodrošina tāpat vien. ex psrs un venecuēla neskaitās.

Ja jau tālāk nelasīji, tad vari arī nepūlēties rakstīt. Nekur neesmu teicis, ka gaidu, kad kāds kaut ko nodrošinās "tāpat vien".

Link to comment
Share on other sites

Guest Kasparz

Kas ir lielais piķis bootistu izpratnē?

Man fāters Islandē strādāja pāris gadus iepriekš, tur bija piķis.

Braukt par 1kls uz ārzemēm? To tak var arī iekš Lv nopelnīt.

Kā jau te cilvēki teica, uz ārzemēm vari braukt ja esi nulle, un gribi būt nulle. Tādas nulles te ir pilns ar ierakstu iekš CV - Zemeņu Lasītājs. I pa minimālo tagad nevienam tāds nax nav vajadzīgs un nevienam neinteresē ka viņš savulaik 2kls mēnesī pelnijis. Tagad tādi karājas no griestiem kā vecas lampas.

Un jā, dažiem cilvēkiem tomēr ir svarīgāka ģimene, draugi, dzimtā vide un zeme nevis sarūsējuši vauxhalli...

Cita runa ja tu esi tiešām specs un pelni 5kls. Tad ir jēga braukt, bet speciem tur nav jārukā ntos gadus un par 5kLs var arī mazliet biežāk uz māju braukt.

Labots - Kasparz
Link to comment
Share on other sites

Nu un kāds ir salīdiznājums par algām, cik var reāli pelnīt( alga nevis pārpalikums utt), ja šeit datorists ( tīkli, serveri ) tiek novērtēts par ~1000Ls pēc nodokļiem ?! :?

Labots - MIGs
Link to comment
Share on other sites

Pilnīgi piekrītu Kasparz- uz ārzemēm var braukt ja esi polnīgs nulle :-D . Nu kurš sevi cienošs speciālist vai amatnieks ies Īrijā lasīt gliemežus vai zemenes. Tas vien jau liecina, ka tā kvalifikacija ir tik zema, ka nevar dabūt darbu specialitātē.

Link to comment
Share on other sites

un ko - vienīgais, ko var darīt, ir lasīt zemenes un sēnes ? Ja es kur taisītos braukt, tad meklētu sakarīgu darbu savā specialitātē.

Link to comment
Share on other sites

Nu kurš sevi cienošs speciālist vai amatnieks ies Īrijā lasīt gliemežus vai zemenes. Tas vien jau liecina, ka tā kvalifikacija ir tik zema, ka nevar dabūt darbu specialitātē.

 

Nejau visi lasa zemenes. Es zinu vairākus programmētājus, kas ir emigrējuši no Latvijas un strādā savā specialitātē (viens ir iekš Oracle), turklāt augstāk kvalificētāku darbu, nekā Latvijā.

 

Jo vispārējais līmenis ir augstāks. Par piemēru, mans darba vadītājs nesen sapirka visiem "clean code" grāmatas un tad mēs rīkojām diskusijas par izlasīto. Kautkas tāds Latvijā nav iedomājams, man ir bijuši tādi vadītāji, par kuru lasītprasmi ir jāšaubās, kur nu vēl spēju saprast tehniska satura grāmatas.

 

Tagad šie emigranti nopelna vairāk naudiņu, kas ir tikai dabiski, jo šeit biznesā apgrozās ļoti daudz $$$. Kādas tad iespējas ir Latvijā? Vairums lielo IT kantoru pieder ārzemniekiem, kur vietējais tautietis ir tikai ļoti lēts darbaspēks un arī attieksme ir atbilstoša. Vēl ir daudz vietējo mazo firmu, kas parasti kodē php & mysql web lapeles un kur parasti strādā studenti (vai skolēni) par minimālo algu, jo vietējā tirgus apstākļos tikai dempingojot var saglabāt kautkādu konkurētspēju.

 

Protams, es šeit nerunāju par valsts pasūtījumiem, kur ir "eiropas nauda" un kur maksā 200k par web lapiņu ar pāris linkiem. Šādi projekti tiek vai nu pieminētajiem ārzemnieku kantoriem, vai arī kautkādiem izredzētajiem.

Link to comment
Share on other sites

MarisO, cik Tavuprāt cilveku procntuāli strādā savā speciālitātē ārzemēs? Ja būs daži procenti, tad brīnums. Ārzemēs vajag sēņu lasītājus, javas pienesējus un zemeņu lasītājus. Vai tas ir normali, ka cilvēks ar augstāko izglītību lasa sēnes :-D , bet savā specialitātē fig viņu vajag ārzemēs. Jā protams, izcils dziedātājs, zinātnieks ar grādu, vai talantīgs sportists darbu dabūs un ne jau par te tik daudz pieminēto 1kLs, bet daudz lielākām naudiņām. Tad tiešām ir vērts strādāt savā specialitātē par pasaules līmeņa algu.

Ko jūs visu kaiku nauda, nauda, nauda, nu nav tai naudā laimes. Ja man nav iespēju strādāt darbu kurš man patīk un kuru es protu, tad kas tā par dzīvi un vel par 1kLs :-D :-D :-D . Nu neiešu es sēnes lasīt, maksā kaut daudz lielāku naudu!

Link to comment
Share on other sites

Programmētājs vulgaris, admins vulgaris tādi paši advancēti melnstrādnieki-zemeņlasītāji vien ir.

Gada laikā jau 3 tādus mājās degunu urbināt aizsūtīju, tik vien māk kā pie konvejera rukāt bez domāšanas...

 

Tas, kad par to pašu darbu saņemt vairāk grib ir galvenais rādītājs, ka nekam derīgs darbinieks. Tāds visu laiku par to pašu darbu vairāk gribēs un vairāk enerģijas tērēs, lai izkauktu vairāk par to pašu nekā sāktu smadzeni kustināt, kā palielināt savu pievienoto vērtību un 10% vietā algu x2 saņemtu. Ir frukti, kas tādus pigorus dabū gatavus, ka aci nemirkšķinot valde iedo bonusu 1/2 gada algas apmērā.

Link to comment
Share on other sites

MarisO, cik Tavuprāt cilveku procntuāli strādā savā speciālitātē ārzemēs? Ja būs daži procenti, tad brīnums.

imho, gana daudz, lai būtu dumji teikt "visi, kas aizbrauc, lasa zemenes". Un pat ja ne konkrētā specialitātē, tad anyway ir zināma brīvība (piemēram, ir kolēģis, kurš savulaik pāris gadus pastrādāja Īrijā - nu nav viņš ne koderis, ne admins, ne kas tml, tb nav konkrētas specialitātes, kurā gribētu visu mūžu nostrādāt, bet nu ... darbs it kā bija ok - strādāja DELLā, ja nemaldos, varēja paskatīties, "kas lācītim vēderā" visādiem serveriem, workstations un tml, varēja paskatīties, kā notiek nopietnu dzelžu komplektēšana). Tie, kas brauc lasīt zemenes - tā jau ir atsevišķa kategorija, kuru visvairāk apskata medijos un kur ir visvairāk darba sludinājumu no sērijas "iekārtojam darbā ārzemēs".

 

Ko jūs visu kaiku nauda, nauda, nauda, nu nav tai naudā laimes. Ja man nav iespēju strādāt darbu kurš man patīk un kuru es protu, tad kas tā par dzīvi un vel par 1kLs :-D :-D :-D

Nu nav naudā laimes - toties naudā ir iespēja radīt apstākļus, kuros ir tā laime (tas, cik lielā mērā tas tiek izdarīts - tas jau no katra paša atkarīgs). Nu un ja tev ir iespēja strādāt darbu, kurš tev patīk - good for you, tik ne visi ir tādos darbos, kas viņiem patīk (un ne tāpēc, ka cilvēki būtu dumji).

Link to comment
Share on other sites

Tie kas brauc prom, drīzāk vairāk ar savām galviņām domā nekā tie kas paliek. Tie kas paliek, tiem pofig par sevi, nosprāgsi šeit, nenosprāgsi, savilksi/nesavilksi galus, bet lai neiekultos veel lielaakos suudos, domaaju gudraakie dodaas prom.

 

ko tad teiksiet par gandriiz par visiem valsts iestaadees straadaajoshajiem, piem. skolotaajiem, atvelk piemaksas, samazina algas, veel labaak ka atlaidiis, atlaishanas pabalsts viena meenesha apmeeraa (taadaaa iirijaa kaa minimums seshu meeneshu algu apmeeraa no staazha), arii cits slaanis kaa maaminjas - liek griestus, atvelk, samazina pabalstus, straadaajoshajiem vispaar nemaksaas kaut nodoklji visu muzhu maksaati......taa vienkaarshi ir njirgaashanaas par tautu, totaala njirgaashanaas, ko tad vinjiem palikt sheit un nospraagt vai iet Maximaa par paardeveeju straadaat....domaaju ka nee, labaakais ir pamest sho suuda bedri!

Nerunaajot arii par tiem kam krediiti jamaksaa, iires, dazhaadi citi obligaatie maksaajumi....

Link to comment
Share on other sites

Explo, runājot par skolotājiem, neaizmirsti arī par bezalgas atvaļinājumiem - par to ne vien internetā ir lasīts, bet arī klātienē ir sanācis paklausīties, kā RTU personāls savā starpā sarunājas ;)

Link to comment
Share on other sites

Jāsaņemas un tas viss jāpārdzīvo. Citu variantu nav. Izdzīvos tie, kas garā stiprāki. Depresīvi cilvēki neizdzīvo, ja arī pāris miljoni bankā.

Link to comment
Share on other sites

Explo, nu nav tā, ka gudrākie brauc prom. Gudrākajiem šeit Latvjā sen jau ir savas mājas un iekārtota dzīve.

Jā, es nepazīstu nevienu ārzemēs strādājošo, kuram būtu izdevies iesisist" lielu naudu" un nokartot savu dzīvi, toties es pazīstu ļoti daudz cilvekus Latvijā, kuri dzīvo savās privatmājās bez kredītiem- līzingiem un ar dzīvi ir apmierināti. Laikam neapgrozos īstajā Īrijas strādnieku sabiedrībā :-D :-D :-D .

Link to comment
Share on other sites

nevajag arī aizmirst, jo lielāks bardaks, jo lielākas iespējas ātrāk izsisties uz augšu. Tā teikt, ir vieta haļavai/talantam kur izpausties.

 

R-eiropā pirms 35 gadu vecuma vispār neskaities nopietni ņemams cilvēks. Tur no talanta un veiksmes labi, ja +/-3 gadi pa visu darba dzīvi tev karjeru ietekmēs. Kāpt tā rāmi un lēzeni pa trepītēm. Pavadīju gadu Šveicē tur nenormāla nolemtības sajūta visiem, bezmazvai piedzimstot zin kurā skolā mācīsies, kur strādās un cik saņems, kad promotions būs... Tik sēdi un velc keksīšus checklistā un zīmē jahtu pensijas gadiem

 

To ko šeit Baltijas līmenī daru, man R-eiropā vēl gadus 5-10 nelaistu darīt. Un neba tāpēc, ka nemāku/nevaru vienkārši "sistēma" tāda.

Link to comment
Share on other sites

Jau sen bija zināms, ka cilvēka dzīve ir tā apziņas projekcija materiālajā pasaulē. Ja kādam ir slikti, tad slikti būs visur, kamēr kaut ko dzīvē iemācīsies.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...