Jump to content

Vai tas ir iespējams?


Tic-Tac
 Share

Recommended Posts

Vai iebūvētā skaņas karte var nodegt, neapskādējot pārējo mātesplati? Ir aizdomas, ka tas ir noticis, bet jocīgi liekas tas, ka dators ir funkcionējošs (tikai skaņas nav).

Link to comment
Share on other sites

kaut_kaads

Interesanti, kaa var atomobiilim izdegt lampinja nenodedzinot visu auto?

Link to comment
Share on other sites

nu tak skaņas karti nav tik vienkārši nokaut, ja tiek tikai pārsprausti vadi, jo viņam ir pret to aizsardzība

Link to comment
Share on other sites

Oskars11

Patiesībā ir elementāri nokupināt skaņas karti, gan pilnībā, gan daļēji, it sevišķi tiem kas slēdz visādiem pastiprinātājiem klāt utt..

Link to comment
Share on other sites

raiviic

#tiss: Sasmīdināji, īpaši ar savu otro postu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:.

Link to comment
Share on other sites

Didzis

Ja datora korpuss nav sazemēts un sprauž vadus no tīkla neatslēgtam, tad karti nodedzinat elementāri. Uz nesazemēta datora korpusa visu laiku ir 110V maiņstrāva.

Link to comment
Share on other sites

ir elementāri. pats vienai mb nosvilināju ar dūmiem istabā (kartē izdega caurums).

neprasi kā (kauns teikt :D )

Link to comment
Share on other sites

Tic-Tac
(labots)

Nu man aizmugures 3.5mm jackā bija iesprausts šāds kabelis

HRCA.jpg

Savienots paliels mūzikas centrs ar datoru. Tam kabelim kautkas gļukoja ar balto galu. Kamēr skanēja skaļa mūzika es viņu nedaudz paķimerēju, palocīju un pēkšņi dators izslēdzās. Slēdzu atpakaļ un skaņas vairs nav. Laikam problēmu varēs atrisināt ieliekot kautkādu advancētāku skaņas karti iebūvētās vietā.

Labots - Tic-Tac
Link to comment
Share on other sites

superKrona

Arī advancētāku vadu vajadzētu, lai vairs nav jāķimerējas mūzikas klausīšanās laikā.

Link to comment
Share on other sites

Dīvaini, kā tas viss notika. Vai to varēja radīt izejas savienošanās uz īso? Varbūt starp mūzikas centra korpusu un datoru korpusu pastāv sprieguma starpība? Derētu pamērīt ar testeru. Tas tādēļ, ka viens no korpusiem nav iezemēts? Esmu tā nobeidzis divām skaņas kartēm lineārās ieejas. Vienam no Tv uz korpusa ir 110V srieguma potencilāls, kas iezemējas caur antenu. Es kādreiz slēdzu pie PC videomagnetofonu, kas bija savienots ar TV. kad Tv spraudu kabeli bija jāuzmanās,lai nedabūtu pa pirkstiem. Tas tādēļ ka TV barošanas blokam ir uzlikti lieli traucējumu filtra kondensatori. Nācās zemēt gan datoru, gan kabeli. Gribēju vēl Tv pielikt tīkla vadu ar zemēšanu, tikai kamēr domāju, vajadzība kapčerēt raidījumus pazuda.

Labots - Aigars
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Starp citu PC korpus ir sazemēts caur barošanas kabeli, un arī ja nav savstarpēji sazemētas iekārtas, tad vienkārši pirms spraušanas iekšā nozemē pret korpusu.

Nez man kaut kā nav sanācis noslilināt nevienu skaņas karti un galvanokārt slēdzot klāt paštaisītus pastiprinātājus, jo pie izslēgta pastiprinātāju impulsniekā vienkārši nevar būt nekāds spriegums.

Katrā ziņā vieglāk ir nokūpināt skļruņus nekā skaņas karti, ja nav līdzspriegums aizsardzība izejā.

Protam tas viss attiecās tikai uz tiem, kas sajēdz kā slēgt klāt, kaut ko.

Labots - tiss
Link to comment
Share on other sites

tiss, kā Tavuprāt ir sazemēts datora korpuss, ka tas iesprausts vecā krievu laiku kontaktā ar diviem caurumiņiem :-D :-D :-D . Pat videokarti var nocept, ja dators nav sazemēts, bet monitors sazemēts un darbijoties abiem aparātiem, slēdz monitora vadu klāt. Cilvēku attieksme pret zemējumu ir vienkārši fantastiski nenopietna. Nu jā, ko var gribēt, tā skola vēl nāk no krievu laikiem, jo iļjiča lampiņai jau zemējumu nevajadzēja :-D .

Link to comment
Share on other sites

Ar zemojumiem nav nekādi joki, ja pagrīdes VHS rakstīšanas "studijā" bija 1 atskaņojošais un kādi 40 no viņa rakstošie, tad tā strāva no 110V, kuri bija uz korpusa, bija pietiekoša, lai dabūtu letālu iznākumu. Un ja jau datoram ir dakša ar zemojumu, tad vecajā (es pat neteiktu padomju laiku) divcaurumu rozetē spraust nevajag. Var taču uzlikt pareizu rozeti, un ja nav zemojuma, izmantot nullēšanu, efekts (no dzīvības drošības viedokļa būs tāds pats, es te atkal nerunāju par gadījumiem, kad nullvadā esošais kūstošais drošinātājs izdeg).

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...