Jump to content

Acer aspire 5920g dzeses problēmas


Matīss Š
 Share

Recommended Posts

Problēma visai nepatīkama. Nopirku kompi apmēram pirms pusgada, pirms iegādājos protams mazliet paskatījos diskusijas forumos. Džeki rakstīja, ka ka šim modelim ir zināmas problēmas ar dzesi (nepietiekama). Neiedomājos ka būs tik traki, tagad praktiski nevaru kompi bez kāda paaugstinājuma uz galda likt. Temperatūras neko nedarot (idle režīmā) CPU 50 C un GPU ap 60, nemaz nerunājot pa kādu spēļu spēlēšanu tad GPU sasniedz pat 90 C, pie kuras arii seko zilais logs (nostrādā drošība). Rādītāji: CPU intel core2duo T7500, 4Gb RAM, Video nvidia Gforce 9500M GS. Es personīgi domāju ka pie vainas ir ventilators. Tad galvenais jautājums ir vai ir iespējams nomainīt to pret cita modeļa ventilatoru, vai arī ir kādas citas idejas, cooling pads nav variants jau izmēģināju, nekāda efekta. Jau iepriekš paldies.

Link to comment
Share on other sites

Patērētājs85

var jau mainīt citu ventiltoru, bet tas neko nemainītu, jo kā biosā ir ieprogramēts ventilātora rpm, tā ir.

 

Teiksim, bios liek pie 50t ieslēgties pirmajai dzeses pakāpei (1000rpm), bet pie 60t otrai (2000rpm)

 

Tas jāskatās biosos tev, varbūt kādā biosa versijā ir kas labots saistībā ar dzesi, ja jau šī problēma ir aktuāla.

 

 

Coolingpads nav nekaad šādos gadījumos risinājums. Teiktu ka vaina ir CPU pēc visiem pieminētiem sindromiem, bet ja GPU ir arī 90t, tad jāpaliek pie dzeses varianta.

 

 

Vajadzētu pārbaudīt oranžo dzesēšanas stienīti vai tas ir kārtīgi klāt pie CPU & GPU, abām koomponentēm gumijas termo izolācijas, un putekļus ventilātorā. Ja nekas nemainās, tad meklēt biosā variāntus.

 

(kkā negribas ticēt ka abi - GPU & CPU kirdikt) Man karsa CPU un rubījās laptops ārā, bet GF7300 GPU bija ap 50t. Iemetu C2D un biju priecīgs.

Link to comment
Share on other sites

martinno

Bēdu brālis... :good:http://www.boot.lv/forums/index.php?showtopic=110139

Ja tiec galā ar problēmu, tad padod ziņu... ;)

 

 

Haiduk...

Tur jau tā bēda - karst ne tikai CPU, bet arī GPU... Atšķirība tikai pāris grādos - viennozīmīgi problēma ir dzesē, ne komponentēs!

Un dīvainākais tas, ka tas nav jau no paša sākuma - man šitie brīnumi sākās pēc mēneša lietošanas!

Un Biosā nav iespēju neko regulēt :(

Link to comment
Share on other sites

fender
(labots)

Nav gluzhi T7500, bet manam ne Aceram T7100 nosaciitaa idlee (browseejot netaa) ir ~37

Te nu ir Acer - gludeklis :?

Labots - fender
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Laikam šāds varinats 1/2 gadu vecam lapsim īsti nebūs labs, bet tomēr uzrakstīšu. Paziņam bija kaut kāds pavecs lapsis ar AMD Turion proci. Karsa nejēgā, bet ārā nerubījās. Tad nu lūk, tika veikta gaisa cirkulācijas izpētē un secināja, ka gaiss tiek sūkts iekšā pa apakšu un ārā nāk pa kreiso sānu. Viltīgi tika nakrenizēts DVD-ROMs, prātīgi izzāgēja sieniņu, kas atdalīja ROMa nodalījumu un vāciņa vietā ielīmēja metāla režģīti. Apakšējos vēdināšanas caurums aizlīmēja ciet. Kaut kā izdevās dabūt lapsi vēsāku. Bet jāatzīst, ka lapsim bija samērā daudz vietas kur gaisam pa korpusu staigāt. Varētu būt, ka jaunākiem lapšiem nav tās vietas tik daudz. Turklāt bija vēl viens mīnuss - tagad putekļi tika virsū uz visām komponentēm.

 

Ja ir vēlme, tad varu noprasīt precīzi kā bija un lai sabildē to darbu.

Link to comment
Share on other sites

Patērētājs85
Un Biosā nav iespēju neko regulēt :(

tas jau kā likums no Acer, ka nevarēs, bet tomēr tev jāpamēģina uzlikt bios, kur iespējams ir labota kādas dzesēšanas klūda. Vislabāk uzreiz tad likt jaunāko versiju.

 

Es galīgi negruzos uz dzesi, bet gan ka MB varētu būt pie vainas - CPU & GPU sāk karst jo MB padoties spriegumi gļuko.... kkā tā.... maybe kāds iebrauca.... un var pastāstī sīkak/tehniskāk.

Link to comment
Share on other sites

Matīss Š

Tur nedomāju ka problēma Biosā (jau ir jaunākā versija kādu var sadabūt), jo ventilators sleedzas iekšā kā nākas, strādā uz pilnu jaudu (rūc kā traktors), bet es domāju ka tas vent ir galīgs sū%#$, jo gaisa plūsma ir ļoti švaka, man arī ir HP nx6325, to arii esmu jaucis un vinjam vent ir super. Kad temp ir augšā, ieslēdzas vent, un uzreiz ir jūtama gaisa plūsma dators kluss un visi laimīgi. Power settingi jau sen satjūnēti, takā tā nav problēma. Arī atjaucu un iztīriju, bet bez izmaiņām, vienīgais kas samazināja temp pa 5 grādiem ir tas kad es norāvu virs ventilatora vāka cauruma esošo aizsargrežģi, tas acīmredzot uzlaboja plūsmu.

Link to comment
Share on other sites

Patērētājs85

varbūt esi tu vai kāds cits uzlicis, ka darbojas tikai 1 CPU kodols un tāpēc karst arī GPU. (vismaz lasīju padomu, gadījies dažiem ka uztaisīts CPU OC un karst arī GPU augšā) Esmu arī atslēdzis Atom CPU 1 kodolu (virtuālo vai pašu, nez) - Cpu usage nebija mazāks par 40% un ātri vien atliku atpakaļ neko netestējot.

 

 

 

bildītes 5920G

post-73225-1242021151_thumb.jpg

post-73225-1242021157_thumb.jpg

post-73225-1242021162_thumb.jpg

Labots - Haiduk...
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...