Jump to content

Sporta kanālu pakete


trolejbus
 Share

Recommended Posts

Sveiki,

Vēlos redzēt kanālus kur rāda:

  • Futbolu ( Anglijas, Spānijas premjerlīgas un Itālijas A seriju un citas )
  • Hokeju (NHL un KHL līgas)
  • Tenisu
  • Basketbolu ( Eirolīgu, Uleb kausu un NBA )

Lasot forumu sapratu, lai skatītos Anglijas premjerlīgu vajadzēs Sky SPORT paketi, tātad par vienu sāpi mazāk. Esmu gatavs maksāt šāri un doma pirkt Dreamboxu.

 

Mans lielais jautājums:

Vai ir reāli vispār izveidot šādu sporta kanālu paketi? Tā kā šis ir liels kanālu spektrs vai nebūs tā, ka man pus māja būs nokrāmēta ar n-tajiem šķīvjiem ?

Link to comment
Share on other sites

(labots)

SKY ir labs, bet ne priekš tevis tas labākais variants...

SKY no taviem minētajiem rāda tikai futbolu un tenisu...

Basketbolu SKY Sports nerāda (nekādu ULEB, NBA utt.)

Arī hokeju nē (nu šad tad britu hokeja čempionātu, hokejs UK nav populārs)...

 

Taču viss tavs prasītais ir NTV Sporta paketē...

Tur ja nemaldos ir 8 sporta kanāli, bez tam - visi specializētie...

NTV Tennis - rāda gandrīz visus turnīrus...

NBA TV - izsaka vien nosaukums visu...

NTV Futbol - nav nemaz jākomentē, rāda gan ČL, gan Premjerlīgu, Bundeslīgu, Spānijas Līgu, Itālijas Līgu...

Hokejam drīzumā NTV kā reiz domā uz rudeni izveidot "Naš Hokej", kurā it kā rādīs KHL... Taču jau tagad daudz hokeja rāda arī NTV Sport, Sport On-line (tas pats NHL tiešraidē)...

+ nemaz vēl nepieskaitīju Eurosportus, kuri arī iet NTV paketē iekšā + RTR Sport (arī ļoti labs kanāls, tā pati F-1 bez tizlajiem garajiem TV3 pārtraukumiem...)

Visi kanāli (izņemot Eurosportus un RTR Sport) raida praktiski tikai 16:9 režīmā, bez tam - kvalitāte un bitreits ļoti atzīstams...

Vienīgais - komentāri krievu valodā, taču ja tas nav šķērslis - perfekti...

 

SKY Sports arī nav ne vainas, pats skatos, taču tas vairāk fokusējas uz cīņas sportaveidiem (tas pats wrestlings), dažādiem autosportiem (Nascar utt.), golfu, dažādiem amerikāņu sportiem (NFL, Superbowl utt.), nu un protams - futbolu... :D Tas angļiem asinīs... :)

 

Re ku liste ar sporta kanāliem no NTV:

 

Eurosport

Eurosport 2

NTV Sport

NTV Sport On-line

NTV Sport Sojuz

NTV Sport Klassika

NTV Futbol

NTV Naš Futbol

NTV Tennis

NBA TV

RTR Sport

 

vēl no ukraiņiem - Megasport... ;)

Labots - Dexs
Link to comment
Share on other sites

trolejbus
(labots)

Nu izskatās, ka tiešām man var pietikt ar NTV paketi. Bet tīri, lai būtu izvēle, vai ir iespējams pieslēgt NTV paketi un SKY sport vienlaikus ar vienu šķīvi ? Cik vajadzētu maksāt mēnesi par NTV paketes medui un SKY sport medu ? Neesmu specis, lai mainītu kaut kādus kodus un regulāri ņemtos, tāpēc esmu gatavs maksāt par medu !

Labots - Rudiger
Link to comment
Share on other sites

(labots)

Ir iespējams... tikai tad 28E (Sky) jāliek bļodas centrā, 36E (NTV) malā... vēlamais izmērs 90 - 110cm... :)

Protams, jo bļoda lielāka - jo labāk...

Cenas atšķiras, taču domāju ar desmitnieku mēnesī vajadzētu pietikt... :)

Labots - Dexs
Link to comment
Share on other sites

trolejbus
(labots)
Ir iespējams... tikai tad 28E (Sky) jāliek bļodas centrā, 36E (NTV) malā... vēlamais izmērs 90 - 110cm... :)

Protams, jo bļoda lielāka - jo labāk...

Cenas atšķiras, taču domāju ar desmitnieku mēnesī vajadzētu pietikt... :)

 

Vai vari ieteikt kādu dravnieku, kuram ir Sky un NTV ?

 

Beidzot man ir skaidrs ko man vajag, bet varat man pateikt, kas man vajadzīgs no tehniskā viedokļa. Reāli man ir jau šķīvis ar 4 galviņām, ir arī viasat komplekts neatvērts. Man ir Lattelekom internets. Doma pirkt Dreamboxu, varbūt kāds var ieteikt modeli, man HD kvalitāti nevajag jo tv neatbalsta. Principā gribu uzzināt ko man vajag, lai veiksmīgi iegūtu medu !

Labots - trolejbus
Link to comment
Share on other sites

Tīri pārdomām un intereses pēc.

 

Sarakstījos ar savu digitālās tv operatoru par sporta kanāliem (to saturu - jeb satura zemo līmeni), un lūk atbilde (skatīt zemāk)

Tā ir ka, mēs tādā bedrē dzīvojam un, ka tik dārgi viss, ka ko tad mēs – mēs jau mazi, balti, pūkaini?

Man liekas, ka ja par digitālo ir jāmaksā 15Ls, tad tā ir normāla summa, un vai tas tiešām nepaver mūsu operatoriem iespēju iegādāties kaut vienu satura ziņā kvalitatīvu kanālu - es saprastu ja es 3Ls viņiem mēnesī maksātu. Angļu premjerlīga, spāņu La Liga – tiešām Latvijai utopija un nereāli? (es domāju oficiālos variantus)

 

Es līdz galam nesapratu par tiem reģioniem – vai tad nav iespējams sarunāt ar Canal+ (Viasat naidnieks Skandināvijā) vai poļiem (Polsat, Cyfra+) – tie taču varētu lētāk piedāvāt savus satelītus!?

 

Atbilde:

Savā atbildē pacentīšos izsmeļošāk sniegt skaidrojumus attiecība par sporta kanāliem.

Tā kā jau vairākus gadus Latvija ir ES dalībvalsts, esam manāmi cietuši no aizliegumiem retranslēt oriģinālos kanālus, tai skaitā sporta. Daudz vienkāršāka situācija ir Krievijā, Ukrainā un citās NVS valstīs, kurām ir iespēja skatīt NTV plus Futbol kanālu, oriģinālo Telekanal Sport (RTR Sport), ka arī citus oriģinalos informatīvi-izklaidējošos kanālus.

IZZI savā TV piedāvājumā iekļauj tikai licencētus (retranslācijai Latvijā atļautos) kanālus. Vienkārši "paņemt" jebkuru, uz satelīta esošu, TV signālu un palaist to kabeļtīklā ir aizliegts ar likumu.

****

- Kā jau bijāt pamanījis, š.g.7.janvārī Zviedru koncerns MTG, kurā ietilpst Viasat kanāli, Baltijas valstīm atslēdza kanālus Viasat Sport 2 un Viasat Sport 3. Tā vietā tika izveidota lokālā versija Viasat Sport Baltic.

- Sakarā ar finansējuma trūkumu, aprīļa vidū likvidējās kanāls Plaņeta Sport. Sākotnēji šis kanāls tika izveidots speciāli tām valstīm, kuras neietilpst NVS. Kanālam pastāv arī oriģinālā versija - Telekanal Sport (RTR Sport), kuru retranslēt ES nav atļauts. To, ka daži no Latvijas kabeļoperatoriem to uzdrošināt darīt ir vienīgi laika jautājums, jo tiek pārkāptas autortiesības. Faktiski šis kanāls viņu kabeļtīklos tiek retranslēts bez licences (nelegāli).

Patreiz pie klasiskajiem sporta kanāliem var pieskaitīt Jūsu pieminētos Eurosportus, Espn America (NASN)kā arī Viasat Sport Baltic. Pārējiem ir sīkāks tematiskais iedalījums. Piem. Ohota i ribalka - medības un makšķerēšana arī ir sports un tieši tāpēc šis kanāls atrodās tematiskajā Sporta paketē un tam ir milzīga piekrišana.

IZZI aktīvi strādā pie tā, lai paplašinātu Sporta tematikas kanālu piedāvājumu. Tiek vestas pārrunas par iespēju iegādāties licenci kanāla NBA nākamās sezonas spēlēm. Bez tam tiek testēts kanāla Futbol saturs. Jāsaka, ka patreiz satura ziņā tas ir vājš, jo diez vai futbola faniem būs īpaša interese skatīt iepriekšējo sezonu spēles. Aktuālie futbola notikumi kanālā tiek atspoguļoti pavisam minimāli. Viss tas ir saistīts ar paša TV kanāla autortiesību iegādi aktuāliem futbola mačiem - tie ir vieni no dārgākajiem autortiesību nozīmē.

Vēršu Jūsu uzmanību uz to, ka neksatoties uz to, ka mūsu kolēģiem TV Baltcom ir pieejami kanāli NBA un Futbol, viņu piedāvājumā nav Viasat Sport Baltic.

Link to comment
Share on other sites

Maris77

Vispār jau visiem sporta faniem vajag arī VIASAT Sport Baltic, jo gribas jau redzēt arī savējos. ;)

Link to comment
Share on other sites

Un kas tad tur tāds no mūsējiem ir?

Teniss šad tad? Tad jau NTV Tennis pat biežāk Gulbi parāda...

Bobslejs - tas jā, bet arī to var redzēt citos kanālos... Bet tā jau LV līmenim kanāls nav slikts... tikai bišk augstāku kvalitāti varētu vēlētos (arī 64 kbit/s audio skaņa kicks ass)...

Link to comment
Share on other sites

tas,ka tieši licenzes problēmas neļauj rādīt vienu vai otru kanālu ir skaidrs,taču mani intresē kas cits,proti,lielākā daļa KTV savos tīklos izplata tādus kanālus kā discovery,nat geo,animal planet utt tieši krievu valodā,viss jau būtu labi,bet ņemot vērā,kad krieviski šie kanāli ir sastopami tikai krievu operatoram NTV+,kas savas programmas nedrīkst izplatīt ārpus krievijas federācijas,kā tad Latvijas KTV operatori var translēt šos kanālus,ņemot no Krievijas pavadoņa?

Link to comment
Share on other sites

Vispār jau base7 šie kanāli (pat ļoti daudzi tevis pieminētie) nāk arī no Sirius - tur kā reiz ir feedi kabeļtelevīzijām - Animal Planet, Discovery utt.

Link to comment
Share on other sites

ja pieņemam,ka animal,discovery nāk no siriuss,tad jautājums paliek,no kurienes tiek ņemti pārējie kanāli ar rus audio celiņu,tādu kanālu ir vesela virkne.

EDIT:es to saprotu tā:ja attiecīgais operators ir nopircis licenzi kāda kanāla apraide,tad ir vienalga no kurienes to kanālu ņemt,mūsu gadījumā,ņemot vērā,kad tomēr lielākā daļa saprot "po ruski",tad tiek ņemts no tā,kas piedāvā šo kanālu krievu valodā.

Link to comment
Share on other sites

Kā vispār ir sadalīti reģioni, A, Z eiropa vai sīkāk, Krievija, Baltija, Polija, Skandināvija.

 

Es vienkārši domāju, ja Polsat vai Canal+ reiz jau ir samaksājis par licenzi raidīt savā reģionā, vai Baltijas reģions ir tik dārgs, ka mūsu operatori nevar nopirkt (vēlreiz atkārtojos - 15Ls ir diezgan liela mēnešmaksa). Ja reģioni ir lielie - tad kur vispār problēma Canal+ nopircis Zeiropai, mūsējie tikai samaksā noteiktu summu.??

Link to comment
Share on other sites

Ja arī tā nebūtu problēma, vai tavuprāt skatītāji vēlētos skatīt kanālu ar zviedru komentāriem? + viss autortiesību stuffs... tā ir pārāk liela ķēpāšanās... Labāk vēl kādu krievu kanāliņu pielikt klāt...

Link to comment
Share on other sites

Nu premjerlīgu es kaut vai ķīniešu valoda'skatītos. Un domāju ka tādu staffu vēlētos redzēt daudzi. Protams, saprotama valoda jau būtu kas super, bet labāk kaut vai ar skandināvu celiņu nekā vispār bez bildes. (un kad Viašrotam vēl bija tie 3 sporta kanāli, tad jau viņiem arī bija skandināvu celiņi, un tāpat bija skatītākie kanāli).

 

No operatora viedokļa, protams - autortiesības, ķēpāšanas, zaudēta peļņa - da nu nafig, tāpēc jo vairāk žēl ka tādi jābaro.

Link to comment
Share on other sites

Tā tas diemžēl ir... normāls sports LV teritorijā ir pieejams tikai uz SAT (un arī, ne no Viasata)...

Link to comment
Share on other sites

Bļīn, laikam patiešām būs katru mēnesi kāds 20 vai 30nieks jāatliek, lai var nopirkt vajadzīgo aparatūru un kļūt par biškopi. Par šo jautājums: cik reāli ir ka tu visu iepērcies (maksimālais - pēc gada), bet tad biškopība izmirst kā parādība (ārējie faktori), un ieguldītā nauda izsviesta vējā?

Link to comment
Share on other sites

Nedomāju, ka pēc gada tas būs tik reāli - nu nenomainīs lielākie operatori pa gadu savas kodēšanas uz tik krutām, kuras būs nešārējamas...

Lai gan... tfu tfu tfu, trīs reizes pār plecu...

Link to comment
Share on other sites

ņemot vērā pasaules ekonomisko situāciju,biškopībai tagad zelta laiki,cik ilgi?kas to lai zin.

Link to comment
Share on other sites

Vīri,bet mums ko raudāt?

Kā mēs varējam skatīties daudz TV, tāluztverē un supertāluztverē PSRS laikos tā arī mums bija un ir iespēja vērot sat TV vakar,šodien un būs tāpat rīt .Jautājums tikai ir cik mēs tos kanālus varam un cik mēs tiešām skatāmies.Lai nu gan bija efekts,kad sekoju amerikāņu aeronautu čāpošanai pa Mēnesi tajos gados BBC TV raidījumos,jo tas 500kW Londonas (45Mhz) raidītājs arī supertāluztverē darīja savu.

Tā tas nu ir ,katram hobijam savas iespējas.....

Masveida patērētājam jātver maciņš katram tv kanālam,lai nu nezinu cik es iztērēju savam vaļaspriekam,lai darītu kopumā to pašu.....

Tas tā,nedaudz pārdomas.Varbūt ne īsti par tēmu. :)

Link to comment
Share on other sites

Agris 77

Es pats tv skatos pamatā tikai sporta pārraides, tā kā man ļoti slikti rāda tv3 un nesenā hokeja čemja laikā meklēju sat kanālos kur varētu noskatīties kārtējo maču, nopirku joka pēc arābu ART paku ar sešiem sporta kanāliem, lielāko tiesu tur rāda futbolu bet pats biju ļoti pārsteigts ka viņiem rādija PČ hokeju bez komentētāja, laikam jau nav kas saprot šo spēli un var pakomentēt.

Link to comment
Share on other sites

MartiniB

hokjis bij jaaskataas pa HD suisse ar skanju no RTR Sport, un tikai paartraukumos TV3

Link to comment
Share on other sites

Agris 77
hokjis bij jaaskataas pa HD suisse ar skanju no RTR Sport, un tikai paartraukumos TV3

apmēram tā es arī skatijos, RTR Sport ne visas spēles rādija, dažas skatijos SRG Swiss tiesa ne HD, rakājos pa visurieni kas rāda viacess kodēšanā, diemžēl mans vecais Humax citus kodus neņem.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Vēl jau uz 36 grādiem ir poverkhnostj ar Sport1, Sport2, Sport3 un Sport 4, kā arī Sport HD

Sport1 un Sport HD gandrīz tikai anģlyu un spāņu futeni rāda, pārsvarā tiešreides un pēdējo maču atkārtojumus. Šie joprojām anglijas pēdējās tūres atkārto

Sport2 hokeju un tenisu, sport3 un sport 4 cīņas un autosportu, Vēl liekas tricolors vai tas pats poverkhnostj krievu 7Sport kanālu laiž FTA režīmā

Vienīgi šitos uztvert liekas var tikai ar DM 800 vai tamlīdzīgiem tuneriem, kam ir mpeg4 supports, jo ar veco DM500 tādus provaiderus vispār neskanēja uz tā grāda.

Labots - Fouchet
Link to comment
Share on other sites

janispauls

Visus medus podus no 36 grādiem, kā arī HD, brīnišķīģi kož Octagons 918,ja paņem visus podus no šī pavadoņa tad var skatīties arī no 9 grādīgā :-D

Link to comment
Share on other sites

Agris 77

tāds dīvains kanāls, brižiem labas sporta pārraides, šobrīd kaut kādu filmu rāda.

Nesaprotu kapēc FIFA neko nedara lai konfederācijas kauss būtu intresants produkts vairāk tv kanāliem. :-(

Link to comment
Share on other sites

Es domāju, ka LTV7 arī būtu rādījuši Konfederācijas Kausu, ja būtu līdzekļi... Nav jau naudas LTV... :(

Link to comment
Share on other sites

Agris 77

droši vien, ja nekļūdos tad iepriekšējos gadus kaut kad LTV vismaz finālu rādija.

P.S. kamēr rakstu USA-BRA 1:0 :mrgreen:

Labots - Agris 77
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...