Jump to content

neslēdzas pēc vīrusu skanēšanas


24caratgold
 Share

Recommended Posts

Situācija:

dators - sia (nepateikšu kura) pēc antivīrusa ieinstalēšanas (avast home) un restart'a (kad viss noskenējās) kompis vairs neslēdzas uz windows. Paliek tikai sākuma logs ar iespēju ctrl+alt+delete kurā var ierakstīt username un password. bez paroles, spiežot enter, ieslēdzas tikai desktopa bilde, uzlec logs "logging off" un dod atkal tikai iespēju ar to ctrl+alt+del, nemaz win neiestartējas. un tas viss pēc antivīrusa palaišanas (datora noskenēšanas). kā bez tās administratora (tāds ir defaultais lietotājvārds pēc tā ctrl+alt+del nospiešanas) tagad tikt pie win? safe modē pilnīgi tas pats variants, tālāk nelaiž.

p.s. skenējot kompi, protams, vīrusus atrada, kurus arī ar '1' palīdzību dzēsu ārā. vienu, kaut kādu win system failu uzliku ignore, bet kādu-nepateikšu.

Link to comment
Share on other sites

Windowzis kaads?

 

Ar ERD commander ir iespeejams uztaisiit sysrestori (ja vien nav atsleegta).

Peec tam var meegjinaat skaneet kompi ar antiviirusu, kas maak iztiiriit, nenograujot.

Link to comment
Share on other sites

Funkcija “last known good configuration" atjauno Registry iestatījumus zarā HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\ no labas rezerves kopijas, kura atrodas kādā no zariem “ControlSet001”, “ControlSet002”, “ControlSet003”, “ControlSet004”. Zars “CurrentControlSet” glabā informāciju par sistēmu (draiveri, sevices), un parasti “last known good configuration" izmanto, ja dators pārstāj darboties pēc kāda nepareiza draivera instalēšanas. Varbūtība, ka tas varēs palīdzēt tik galā ar vīrusu radītajam sekām ir tuvs nullei, jo vīrusi parasti nebojā “CurrentControlSet”.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...