Jump to content

Datorprogrammu licenču pārbaude


Svens
 Share

Recommended Posts

Sveicināti!

Intereses pēc, gribētu zināt, kā notiek datorprogrammu licenču pārbaude privātajos uzņēmumos.

Tātad, cik esmu sapratis, vīri melnā piezvana pie durvīm, uzrāda dokumentu, ka ir no tādas un tādas iestādes (1. Cik tad liela ir tā komanda, kas nāk ciemos?) un ienāk telpās. (2. Nebija maz cilvēku, kuri šeit teica, ka iekšā var arī nelaist, ja viņiem rokās nav kāds patiesi spēcīgs dokuments. Vai šiem cilvēkiem ir taisnība, un kā tad to dokumentu var atpazīt?) Tad nu viņa piesēžas pie datoriem un uzsāk savu pārbaudi.

Pieņemsim, ka uzņēmums ir mazs, un nekādu biroja telpu nav. Tātad figurē tikai uzņēmuma juridiskā adrese, un tā ir piemēram dzīvesvieta. 3. Tātad pārbaude notiek šīs firmas juridiskajā adresē, un tai tiek pakļauti jebkuri datori, kuri tiek šajā mājā atrasti?

Varbūt kāds, kurš ir redzējis šādu pārbaudi, var pastāstīt, kā tas notika?

Mani visvairāk tas ieinteresēja tāpēc, ka zinu vairākus cilvēkus, kuri strādā no mājām, un tur arī ir reģistrēta viņu firma.

4. Pēc kāda principa viņi izvēlas firmas, kuras apmeklēt?

Paldies. :smile:

Link to comment
Share on other sites

ja dzīvesvieta = juridiskā adrese, tad AFAIK nekas viņiem netraucē pētīt visus pārējos datorus, kas stāv blakus.

vismaz mp3 failus darba datoros var glīti aizvietot ar Last.Fm internetradio klientu, kur repertuāru vari nosacīti piemeklēt pats.

Link to comment
Share on other sites

nezodz un tev būs pilnīgs poxerons uz šadu pārbaudi ....

 

Paldies par ieteikumu, bet dzīvoju uz Linux Ubuntu, OpenOffice, un Stardict, nekas cits nav nepieciešams. :)

Link to comment
Share on other sites

NC ir taisnība nezodz, bet, ja tomēr ir par ko uztraukties, tad taisi patapinājuma līgumu par atsevišķu telpu nodošanu SIA rīcībā. Un tad neturi tajos m2 nekādus kriminālus priekšmetus. SIA jābūt ir tīrai. Paņem inventerizācijas lietu/dzīvokļa plānojumu, iezīmējiet tur telpas, parakstiet abas puses. Un turi to dokumentu pa ķērienam pie ārdurvīm

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Paturpināšu veco topiku..

 

Ir ofiss , pāris datori, pāris darbinieki. Licenzētas windas + Open Office.Ir viņi pamatlīdzekļos ar visām pavadzīmēm utml

 

Bet uz lielaakiem projektiem pieslēdzas arī pāris pašnodarbinātie ar saviem privātajiem datoriem.

 

Jautājums - Vai BSA/Ekonomikas policija ienākot pa durvīm ir tiesīga pārbaudīt arī cilvēku privātos laptopus ? (Lasi - vai likumdošana to atļauj? Nevis no seerijas vinji dara ko grib)

 

Un vai atbildību par tur atrasto info nes individuāli cilvēks, vai arī firma kuras telpās tad cilvēks ir itkā lietojis programmas, klausījies mp3 un ko tik ne veel.

 

Kurš tad īsti ir atbildīgs ?

 

Paldies par atbildēm jau iepriekš un lūdzu iztiksim bez spama.

Link to comment
Share on other sites

Man ar viens jautājums. Ja SIA nopērk netbuku ar ražotāja preinstalētu XP home basic, viss ir kārtībā? Tam SIA par to home basic nevar piečakarēties?

Link to comment
Share on other sites

Deivid: ir tā. Teiksim, aizej uz banku, sēdi, gaidi, kad apkalpos.. pa to laiku darbojies ar savu notebuku. Atnāk BSA un pārbauda Tavu notebuku, atrod pirātisko softu. Kurš vainīgs? Protams - banka :) Mums šādā ziņā ir ļoti interesanta likumdošana... vismaz kādu laiciņu atpakaļ man viens jurists, kurš ar šīm lietām ņems, stāstīja. Moš tagad ir kas mainījies...

Labots - rubb
Link to comment
Share on other sites

Evill_BettyLV

Deivid: ir tā. Teiksim, aizej uz banku, sēdi, gaidi, kad apkalpos.. pa to laiku darbojies ar savu notebuku. Atnāk BSA un pārbauda Tavu notebuku, atrod pirātisko softu. Kurš vainīgs? Protams - banka smile3.gif Mums šādā ziņā ir ļoti interesanta likumdošana... vismaz kādu laiciņu atpakaļ man viens jurists, kurš ar šīm lietām ņems, stāstīja. Moš tagad ir kas mainījies...

 

Man liekas tā nekad nav bijis..

Ekonomikas poliči pārbauda visus PC kuri atrodas Uzņēmuma telpās... Visiem PC ir īpašnieks un atbild par saturu īpašnieks... ja PC neatrodas īpašnieks, tad tas kļūst par valsts īpašumu nokārtojot formalitātes..

Un nevajag dzekiem nekādas īpašas atļaujas, lai pārbaudītu tavu uzņēmumu.. un dzeki nestaigā apkārt tāpat. ļoti reti to dara...parasti ejot uz pārbaudēm, viņi zin pie kā iet un ko meklēt, jo galu galā tā ir kriminālpolicija, nevis kontrolieri :) un nevajag zagt un viss buus bumbās.. kā ARĪ nevajag domāt visādas atmazkas un shēmas, kā piekāst Poličus... tas neies cauri - Idioti viņi nav un savu darbu izdarīs...

un šī tēma ir malta 100x..:) Palasat vairāk forumu un search net - materiāli pa pilnam...

Link to comment
Share on other sites

Bijušajā darba vietā - atnāca. ( Kaut arī tas bija pasutijums no konkurenta, bet ša vai tā nepatikami)

Paņēma priekšā- tā kartīgi.

Vot gribēja ieekonomēt - sanāca beigu beigas viss pasakums 10 reizes dargaks.

Ja darbojies ar nopietnam programmam ,tad uz visiem 100% atmaksasies iegādāties ko legalu.

Link to comment
Share on other sites

Vot - "definē telpu plānā ka tev ir publiskās piekļuves daļa.."

Šis te varētu arī nostrādāt.

Papētot likumdošanu noteikti ka var atrast caurumus, ar kuru palidzibu kads mazaks kantoris ar visai attapigu īpašnieku varetu ari kaut ko ietaupit firmas dzimšanas procesa.

Tomer tādā jomā kā arhitektūra - programmatūra ((Autocadi,SketchUp,3DMax un visi renderi - artlantis,maxwell utt.) maksā baisus ciparus...

Labots - Leshij
Pēdēja posta pilna citēšana
Link to comment
Share on other sites

dzheremins

Nu man skolotāja stāstija, ja piemēram uz skolu atnāk tā pārbaude čeko tur skolas kompjus, un viens sēž pie sava IESLĒGTĀ laptopa, viņi to var pārbaudīt, un ja tur kaut kas pirātisks, tad sūdi tev..

Link to comment
Share on other sites

Evill_BettyLV

NC - Tie puiši nesāk ar Telpu plānu..:) viņiem pie kājas tas plāns, jo kas viņam liedz pārbaudīt ne firmas PC kas atrodas uz durvju sliekšņa? vai japānim somā?? .... nav atšķirības starp privāto un Firmas PC, Programmas nepieder jebkurā gadījumā... un Poliči nepārbauda PC , bet ar autortiesībām aizsargātus materiālus.....

Dzīvokļa gadījumā varbūt varēs izsprukt ar telpu plāniem u.t.t. bet tā - neredzu tam visam pamatu...

Link to comment
Share on other sites

Varbūt nepatēmu, bet interesanti, kas notiek, ja tie cilvēki ierodas pārbaudīt datorus, bet atrod tikai monitorus un peles uz galdiem, bet sistēmbloku nav? :mrgreen:

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Varbūt nepatēmu, bet interesanti, kas notiek, ja tie cilvēki ierodas pārbaudīt datorus, bet atrod tikai monitorus un peles uz galdiem, bet sistēmbloku nav? :mrgreen:

Ja neko nepierada ,tad lai pashol..D...!!!

Tu esi paspejis tikai iegadat LCD...!

Link to comment
Share on other sites

Priekš manis censties dzīvot godīgi ir mana personīgā goda lieta. Pirātisms, lai cik tas arī jocīgi nebūtu, pirmām kārtām ir izdevīgs lielajiem programmu ražotājiem. Ja visi censtos dzīvot godīgi, tad meklētu alternatīvus un lētākus risinājumus, un tas būtu izdevīgi pārējiem programmu radītājiem. Priekš manis lietot Gimpu ir sarežģīti, taču mans kolēģis par to ir sajūsmā, jo citus variantus nav lietojis.

Link to comment
Share on other sites

Labi. Tagad situācuja šāda. Datoru remontdarbnīca - serviss. Tajā atrodas kādi nebūt klientu sanesti datori, teiksim - desmit. Puslīdz droši, ka uz kādiem 8-9 būs kkas nelegāls. Kas notiek? Datorservisa īpašnieks tak nevar būt atbildīgs par to, ko klienti sainstalējuši! Kas ar klientiem? Tos tagad sāk medīt?

Link to comment
Share on other sites

Nu re, manuprat interesants temats paceelies, bet jocigi ka lai kur arii prasiits, neviens taa ari konkreti nav varejis atbildeet. Jo tik tiesaam, naak tak klienti, ar saviem pc, kuros atrodas dievs vien zin kas. Traapa uz paarbaudi un kursh tad nu nes atbildiibu ? Uznjemums ? Bet kapec, vinja ipashumaa taads dators nav, gramatvediba neparaadas. Vai cilveeks kas vinju atnesa vai kursh pie vinja tajaa briidi seezh ? Vinsh saka ka tas nav vinja dators un isteniba ari nevar pieradit ka tas buutu vinja, jo vismaz man nu toch nav sava laptopa cheki, kurs nu jau bus kaadus 5 gadus vecs. Kas taalak ?

Link to comment
Share on other sites

Kanibaals - palasījos kkādus pirmos 5-6, tā ir bik cita situācija, nelegālu progu uzinstalēšana par maksu, nelegālas progas uzņēmuma datoros, tur jau jautājumu nav...

 

EDIT: Palasījos arī tālāk, vienalga, īstas skaidrības nav, kāds vainīgs, kāds ne. Bet vispābā - datorserviss laikam bīstams bizness, ja pats pa ķobi neatrausies, tad bez klientiem gan var palikt!

Labots - chorts
Link to comment
Share on other sites

Un ja laptopam / PC ir parole, kuru neviens nezin? Ko tad?

 

Konfiscēs?

 

Saskaņā ar likuma ,,Par policiju” 12.panta 16.punktu policijas 
darbiniekam, pildot viņam uzliktos pienākumus atbilstoši dienesta kompetencei, 
ir tiesības jebkurā diennakts laika iekļūt nedzīvojamās telpas un zemes gabalu 
teritorijā (ja nepieciešams, lietojot fizisku spēku), izņemot tās nedzīvojamās 
telpas un zemes gabalu teritoriju, kam ir eksteritoriāls vai speciālā režīma 
statuss, gadījumos, kad persona aizturama nozieguma vietā, apdraudēta citu 
personu dzīvība, kā arī stihisko nelaimju un citu ārkārtēju notikumu gadījumos, 
kad apdraudēta personu un sabiedrības drošība. Jebkurā citā gadījumā [b]iekļūšana 
dzīvojamās un citās telpās ir pieļaujama tikai likumā noteiktajos gadījumos uz 
tiesneša lēmuma pamata vai neatliekamos gadījumos ar prokurora piekrišanu 
kratīšanas izdarīšanai. [/b]

 

Dzīvojamās telpas ir pasargātas.

Link to comment
Share on other sites

Paroles, kā zināms, ir uzzināmas arī bez zinātāja spīdzināšanas un, pogainas personas drīkst tās uzzināt likuma ietvaros.

Link to comment
Share on other sites

Smii: vai tiešām domā, ka pogainie nāks ciemos bez attiecīgā papīra, kurš ļauj pārmeklēt VISU, tai skaitā arī dzīvojamās telpas? :)

 

Paroles... tāpēc jau ir tādas lietas, kā TrueCrypt, kas reāli nošifrē cietā diska saturu, tai skaitā arī sistēmas disku, to uzlauzt/nolasīt reālo cietā diska saturu bez pareizās paroles nu gan nevarēs. Protams, paroli var iegūt no paroles īpašnieka ar nelegāliem līdzekļiem, bet tas jau cits stāsts.

Labots - rubb
Link to comment
Share on other sites

Evill_BettyLV

Nu dzeki beidziet,,... atkal sākas nereālie mednieku stāsti aļa šifrētais disks, man tikai peles stāv uz galdiem, kur ir tiesneša sankcija u.t.t. vienu vārdu sakot - craps...

bija man tas gods piedalīties semināros, kur tieši uzstājās ar prezentāciju Edgars Gramals no Policijas, kurš arī veic visas pārbaudes...,, ticiet man no zālē sēdošiem ne tik tādas pērles nāca ārā...

Un es saku ļoti vienkārši.. Pārbauda Visus PC - klienta, direktora, apkopējas - vienalga, un nekādi cripti nepalīdzēs... paroles stāstīsiet paši - ja mētāsiet krutos... tikai nokaitināsiet Policistus un iznesīs Viņi Jums visu kantori..:) Protams likuma ietvaros...:)

Prezentācijā ir kontakti - rakstiet melus, ja neticat man..:)

Un Autortiesību objektu gadījumos - Nevainības prezumcija darbojas otrādi - Varas pārstāvim nekas nav jāpierāda, Autortiesību objektu legālo izcelsmi pierāda PC īpašnieks...

 

Un neesat naivi..:)

Datorprogrammu legalitātes pārbaudes.pdf

Labots - Evill_BettyLV
Link to comment
Share on other sites

gachoman

Evill_BettyLV tad sanāk tā, ka ja es no legāliem cd sadzenu dziesmas kompi mp3 formātā, tad man viņiem būtu jāpierāda kā tās tur nokluva?

Tad jau man jāglabā čeki, vai oriģinālie cd. Un sanāk ka tajā brīdī kad izmetu ārā oriģinālo cd mans mp3 paliek nelegāls, jo nevaru pierādīt izcelsmi?

Ja tā tad diezgan tizla tā likumdošana...

Link to comment
Share on other sites

nekulsim tukšus salmus.

 

99% runa iet par juridiskajām personām. tur visiem pirkumiem ir jāatspoguļojas grāmatvedībā.

ja reiz pirki, tad ir arī pavadzīme. un vsjo.

Link to comment
Share on other sites

kurlais, labak pastasti shaadu lietu.

 

Es kaa fiziska persona aizeju ar savu laptopu uz tavu biroju un tieshi tai briidi traapi tu uz parbaudi.

 

nr.1 Vai vinji drikst parbaudit manu laptopu ? (vai tas nenotiek ar kautkaadu orderu palidzibu ? Un shai gadijumaa orderis ir iedots tik uz uznjemuma parbaudi)

nr.2 Kursh nes atbildibu par to kas atrodas manaa datoraa ? (Ja vinji kautko megjinas pieshuut, pateikshu ka nav mans, kas taalaka ? )

 

un nr.3 Kapec lai truecrypt nestraadatu ?

Link to comment
Share on other sites

Tak nefig te ieslīgt bezje'džigās diskusijās- skaidrs ir viens, ka ar šiem ķēmiem VAR ieslīgt garās un plašās diskusijaš, bet būs vajadzīgs jurists.

Un par nevainība sprezolūciju - nu sorry, nošāvi greizi. Par to, ka jāpierāda softa izcelseme ir viens, bet viņiem vispirms jāpierāda, ka man šis softs IR uz kompja !

Prezentāciju nelasiju, tik cauršķirstiju. Varu teikt vienu - lai parāda man pantu pēc kura mani var uzviltk par failu apmaiņa sprogrammām ( nevis par download/upload) saturu.

Un vispaār par morāles normām ir ļoti diskutabls jautājums. Itsevisķi kad par dažu dziesmu download ierubī miljonus sodos. ( Ok ne LV, be tāpat). Sodam jabūt samērīgam - a te notiek paraugtiesas. Tajau vajadzētu uzspridzināt pusi Rīgas jo kāds puišelis centrāltirgū vīnogu ķekaru nozadzis....

Link to comment
Share on other sites

Runa ir par to, ka savā dzīvoklī tu viņus vienkārši vari nelaist iekšā. Pat ja tur reģistrēts SIA.

 

Es šaubos, vai viņi softa pārbaudei, kas rezultējas 100 latu soda naudā, dabūs kratīšanas orderi.

 

Par birojiem - tur skaidrs.

 

 

Dabonam vecu seifu, uztaisam caurumu, izvelkam vadus, bet iekšā ieliekam vecu HDD, lai tirkšķinās. Un tad lai viņi konfiscē to skapi, ved uz menteni un mēģina atvērt :D

Link to comment
Share on other sites

Mentiem pasiem jaasaak ar seviim, peedeejo reizi kad biju policijas iecirknii, sapratu ka pasiem viniem tur viss griezas uz nelegaala softa, :crazy: kas, protams, nav nekaads briinums...

bisk offtopic, bet nu ..

Link to comment
Share on other sites

Evill_BettyLV

Nu dzeki nu lūdzu neesat tizli !! un lasat ko es jau rakstīju..

 

Ekonomikas poliči pārbauda visus PC kuri atrodas Uzņēmuma telpās... Visiem PC ir īpašnieks un atbild par saturu īpašnieks... ja PC neatrodas īpašnieks, tad tas kļūst par valsts īpašumu nokārtojot formalitātes..

Un nevajag dzekiem nekādas īpašas atļaujas, lai pārbaudītu tavu uzņēmumu.. un dzeki nestaigā apkārt tāpat. ļoti reti to dara...parasti ejot uz pārbaudēm, viņi zin pie kā iet un ko meklēt, jo galu galā tā ir kriminālpolicija, nevis kontrolieri smile3.gif un nevajag zagt un viss buus bumbās.. kā ARĪ nevajag domāt visādas atmazkas un shēmas, kā piekāst Poličus... tas neies cauri - Idioti viņi nav un savu darbu izdarīs...

 

Programmas nepieder jebkurā gadījumā... un Poliči nepārbauda PC , bet ar autortiesībām aizsargātus materiālus.....

 

Un Autortiesību objektu gadījumos - Nevainības prezumcija darbojas otrādi - Varas pārstāvim nekas nav jāpierāda, Autortiesību objektu legālo izcelsmi pierāda PC īpašnieks...

Viens te izteicās , lai nosākuma pierāda softa esamību - nu ko te tizloties ieslēdzam PC un skatamies Control panel > Add remove programms, saraksts ir un ejam cauri..... Vai izmantojam Vistas vai Win 7 search -

 

Jūs varat veikt 1 rezerves kopiju no legālā materiāla uz tāda nesēja par karu ir samaksāta atlīdzība. prezentācijā ir saraksts.. HDD tur nav - tas nozīmē kopijas glabāt uz HDD nedrīkst, pat ja tev ir originālais CD ... un kā tu pierādi legālo izcelsmi ir PO, tās ir tavas problēmas, čeks, līgums, pavadzīme..u.t.t.

 

 

Kas attiecas uz failu apmaiņas Softu - Pats tas nav nelegāls, bet darbības ko ar tām veic ir nelegālas 99,9% gadījumos... parādi man to kas tikai Open offici caur utorentu velk smile3.gif

 

Ja atsakās PC dod pa labam vai saka ka pēkšņi ir aizmirsis paroles.. viss... PC tiek konfiscēts un nodots ekspertīzei... ekpertīze var ieilgt 2- 3 gadus.. Ja viss buus legāls atdos atpakaļ, ja nē tad pēc likumā noteiktās kārtības....

 

UN JUms jāsaprot ka Puiši strādā Likuma ietvaros un viņi Likumus neraksta, bet dara savu darbu....

 

Vēl te bija gudrīts, kas izteicās par krutajiem advokātiem.... arī tādi gadījumi ir dzirdēti.. un ticiet man, visi viņi beidzās vienos vārtos.. par sliktu uzņēmējam ne Poličiem...

 

NAV Poliči Idioti, stulbi vai garā vāji - viņiem sistēma ir atstrādāta un savu darbu viņi padarīs un lietu novedīs līdz loģiskam iznākumam - tiesai smile3.gif

 

Poličiem vajag tikai orderi privātīpašuma gadījumos... uzņēmumus var ņemt priekšā tikai ar dienesta apliecības uzrādīšanu...

 

UN ja vajag to viņi arī dabū - atcerēsimies Mūsu trackerus un devīgākos uploaderus... aizgāja uz mājām... tas pats bija ar Rīgas sargu devēju smile3.gif

 

Un par to pašu Mentu nelegālību - tas ar ir lieki - Vislielākais Softa pircējs ir Valsts... papētat iepirkumus... agrāk bija lielākais Pirāts.. lēnām tas mainās....

 

Un ja kas Poliči nekar pie lielajiem zvaniem tikai nabaga uzņēmējus un privātos...'Praksē viņi ir bijuši gan Valsts Akciju sabiedrībās, gad pašvaldībās un pat skolās.. atbildību nes protams vadītāji smile3.gif tā kā nevajag te Tukši pirst par nabaga tautu,...

 

 

UN nobeiguims ir ļoti vienkāršs - Negribi, nevari atļauties pirkt softu - nepērc, Nezodz bet lieto ko gribi - ir alternatīvas Linuksi , open office, un citi shiti...

Pasaki Bilam - see ja/... un griez Ubuntus smile3.gif

Labots - Evill_BettyLV
Link to comment
Share on other sites

Evill_BettyLV

UN cik reāli ir te telpas nodefinējuši??? JA tavā uzņēmumā tas ir tad ir lieliski... 99% gadījumos tas nav.... tā kā Visi ātri telpu plānus taisat augšā...:)

Labots - Leshij
Pēdēja posta pilna citēšana
Link to comment
Share on other sites

Leshij: Vari būt pilnīgi drošs, ka pret šādu variantu pārbaudes veicēji būs nodrošinājušies ar attiecīgu papīrīti. Ja reiz uz tavu dzīvokli/ofisu nāks - bez iemesla jau tas nebūs :D.

Link to comment
Share on other sites

Evill_BettyLV , redz mūsu diskusijā vajag novilkt striktu robežu starp teoriju un praksi.

Vot par telpu plānojumu - teorijā darbojas, praksē nevienam tas nav.

Par softu izcelsmi un nevainības prezymcija - nu tīri teorētiski pieņemsim, ka man softs ir iekš neuzlaužamas truecrypt partīcijas un nekādas norādes iekš reģistirem/add remowe programs utt nav. Tātad Viņi nevar pierādīt šī softa esamību. neskatoties uz to, ka My Documents pilns ar piemēram Autocad failiem.

 

Par to, ka var veikt ekspertīzi ļooooti ilgi - tā ir. Un tā ir kaŗtējā maucība no valsts puses.

Nu skaidrs, ka viss šis pretpirātisms ir smags lobijs no BSA( Tātad BSA biedru ) puses.

Un nepārprotiet jēl mani - es nesaku, ka piratizēt ir labi !!! Vienkārši diskutēju par to ko drīskt policija un ko nedrīkst, jo cik zināms policija ( Visa veida) ļoti bieži pārkāpj savas pilnvaras un arī likumus.

 

Ps. agrāk strādāju kantorī kas arī ir BSA beidrs. Nedaudz, bet zinu šo visu arī no iekšienes.

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister
UN nobeiguims ir ļoti vienkāršs - Negribi, nevari atļauties pirkt softu - nepērc, Nezodz bet lieto ko gribi - ir alternatīvas Linuksi , open office, un citi shiti...

Pasaki Bilam - see ja/... un griez Ubuntus smile3.gif

Vispār jau uz Linux arī var atrast ar autortiesībām aizsargātus objektus - Rīgas sargus , piemēram .

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Jūs varat veikt 1 rezerves kopiju no legālā materiāla uz tāda nesēja par karu ir samaksāta atlīdzība. prezentācijā ir saraksts.. HDD tur nav - tas nozīmē kopijas glabāt uz HDD nedrīkst, pat ja tev ir originālais CD ... un kā tu pierādi legālo izcelsmi ir PO, tās ir tavas problēmas, čeks, līgums, pavadzīme..u.t.t.

 

Paceļot veco tematu, vai ir kādi komentāri par rezerves kopiju veikšanu uz HDD programmām, kuras ir nopirktas Internetā ?

Evill_BettyLV, drosi vien zin ka ir ļoti liels daudzums programmu kuras tiek pārdotas nevis vecmodīgos CD/DVD diskos bet ar Download iespēju...... Ja HDD nav minētās prezentācijas sarakstā kur tad lai es glabāju LEGĀLI NOPIRKTO programmu kopijas ?

 

Protams CD/DVD ir kā der, bet ko darīt tiem datoru īpašniekiem kuriem nav CD/DVD draiva ? (liela daļa nettopu piemēram, mobīlie devaisi u.t.t.) Ērtāk taču glabāt visu kādā mazā (2,5 collīgajā) pārnēsājamā USB HDD kastītē... bet ja es nemaldos tad pēc likuma tas ir nelegāli ?

 

p.s. a kā ir ar BluRay disku kopiju veikšanu, sarakstā maksimāli ir norādīti DVD... tas nozīmē ka pircējs nav tiesīgs veikt legāli nopirkta materiāla rezerves kopiju veikšanu ?

Labots - nbinc
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...