Jump to content

6 datori


Clinique_SAD
 Share

Recommended Posts

Situācija sekojoša - mājsaimniecībā savilkti 6 datori (3 stacionāri un 3 portatīvi; visiem ir tīkla kartes) un, saistībā ar kolektīvi saplānotu laika izniekošanu šaujot un pazemojot vienam otru, ir radusies nepieciešamība tos saslēgt kopējā LAN tīklā.

Tātad - kāda aparatūra nepieciešama, lai to izdarītu, cik tas varētu maksāt, un vai nav kāds ieteicams veikals Rīgas centrā, kurā to visu varētu iegādāties?

Man tiešām nav nojausmas, cik liela apjoma un sarežģītības jautājumu uzdevu, tāpēc neņemiet ļaunā..

Labots - Clinique_SAD
Link to comment
Share on other sites

ActivatedTM

Rūteris, bezvadu rūteris... Ieteiktu bezvadu rūteri, jo tad 3 stacionaaros PC varētu slēgt ar vadu un portatīvos caur Wifi laist. Pasākums maksātu sākot no 30 LVL. Veikalu gan atrodi pats. :D

Labots - ActivatedTM
Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis

Manuprāt jebkurā dator veikalā. Dajebkādu Wireless rūterīti ar iebūvētu 4 portu switchu. Vel klāt varētu kādus tīkla vadus nopirkt. Portatīvos varēs pa gaisu pieslēgt, galda - ar vadiem. Ja gribās visu caur vadiem, tad jānopērk klāt vēl switchs vai jāmeklē bezvadu rūterīts ar vairāk iebūvētajiem.

 

Tas tā, īsumā. :roll:

Link to comment
Share on other sites

Varianti saslēgt ir daudz un dikti, gan dārgāki, gan lētāki, gan čerez Ž, gan ne tik ļoti.

Ja stacionārie datori tālu, tad tiem wireless kartiņas un vienu wireless rūteri - bezvadu netu lietos visi. Prognozēju gan, ka uz rūteri tiks taupīts, tāpēc varbūt visu slēgt uz bezvadu tīklu nebūtu labākā ideja. Vajadzēs 3 bezvadu tīkla kartes un bezvadu rūteri.

Ja stacionarie gana tuvu, tad labāk tos saslēgt ar vadiem - mazāka bēda. Vajadzēs crossover kabeļus -> jebkurā pieklājīgā datorveikalā. Vajadzēs bezvadu rūteri, bet arī ar portiem vadu tīklam.

Pirkt var jebkurā datorbodē, kvai šajā pašā m79. Tur, iespējams, arī vari pakonsultēties par to, ko un kā labāk iegādāties.

 

btw, ja tur vairāk tā kā visi vienuviet plānojas, tad var arī variantu ar rūteris->komutators->kabeļi uz visiem kompjiem. Nemobils, toties stabils un droši strādājošs.

Labots - nktns
Link to comment
Share on other sites

Clinique_SAD

Eem..kādu laiciņu problēma ir atrisināta - nopirkām 8-portu switchu, vadus un viss iet griezdamies - šaudamies krosafairā, alus pudeles krājas varenās grēdās un zūd laika izjūta. Lieliski sajāta jaunība! Paldies!

Varat vērt ciet.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...