Jump to content

Jusuprat labak MiniDV kamera


bliezeejs
 Share

Recommended Posts

Interesee Juusu viedoklis. Gribu iegaadaat MiniDV kameru. Iesakiet kas buutu labaakais price/performance uz doto briidi. Kamera tiks lietota pleziira filmeeshanai. Ljoti svariiga ir iespeja kautko nofilmeet arii tumsaa + dazhreiz bus vajadziba lietot arii statiivu.

 

Noderees jebkaads info.

Link to comment
Share on other sites

reinis5

Kvalitatīva ir Sony HDR HC9E videokamera! Cena LS 575 -757. Pats šādu kameru iegādāšos.

Link to comment
Share on other sites

bliezeejs

šai kamerai pilnigi un noteikti nav tas labākais price/performance.

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

Price/performance vislabaakais ir kameraam ar SDHC karteem un USB 2.0! Shobriid taada JVC vai Panasonic maksaa no Ls 155 un 16GB SDHC karte, kuraa saiet ap 7 stundaam video, maksaa no Ls 18 - kaada vispaar jeega muusdienaas veel pi*ties ar jebkaadaam kaseteem vai optiskajiem diskiem? Pie tam SDHC kamerai nav nekaadu motoru un citas hu*njas kam nojaaties, nejeegaa eest akumulatoru un padariit kameru smagaaku.

Labots - Inspektors Caps
Link to comment
Share on other sites

Krishius

Inspektors Caps - lūdzu, savu absolūti nekompetento viedokli labāk paturi pie sevis.

Ne jau tas, cik saiet kameras datu nesējā nosaka, kur šī kamera atrodas price/performance skalā.

Turklāt amatieru kamerām nekā labāka par MiniDV kaseti joprojām nav izgudrots. Kaseti ir ērtāk glabāt ilgtermiņā, turklāt amatieriem domātie kasešu formāti (DV/HDV) ir vispateicīgākie montāžai.

 

Sākumā jāzina, ko topika autors domā ar MiniDV kameru? DV vai HDV?

Ja HDV, tad tāpati HC9 pagaidām ir vienīgais vērā ņemamais variants, ja ir vēlme arī pēc labas bildes un kaut cik labu gaismjūtību. Protams, nekāda super-puper gaismjūtība tur nebūs, bet tāpat nekas labāks šādu gabarītu un cenas kamerām vienkārši neeksistē.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Manuprāt, viens no svarīgākajiem fakotriem, iegādājoties lētu kameru, ir baterijas darbības laiks vai arī iespēja par cilvēcīgām naudām (līdz 30Ls) iepirkt papildus accu. Pirms kameras iegādes vajadzētu papētīt papildus aksesuāru pievienošanas iespējas - platlņķa konverterus, ārējos mic u.t.t. Ne jau mūžīgi staigāsi apkārt ar pliku kameru, pričendāļus sagribas ļoti ātri, jo f-ciju uzlabojumi ir ļoti jūtami.

Link to comment
Share on other sites

Krishius

Baterijas darbības laiks tām mazajām kameriņām ir +/- vienāds un piepērkot klāt normālu aķi, varēs mierīgi filmēt pat 6+h bez uzlādes.

Būtiskākās vērā ņemamās lietas tādai mazai kamerai ir sensora izmērs (HC9 gadījumā ir 1/3'', kas tik mazai kamerai ir pagaidām maksimums) un optiskās stabilizācijas esamība, kas arī vairumam kameru cenā virs ~500 Ls parasti ir.

Svarīga var būt arī ērta manuālā eksponometrisko settingu kontrole, bet ja filmēs automātā (kā amatieri arī parasti dara), tad tas var arī nebūt vajadzīgs.

Link to comment
Share on other sites

bliezeejs

Krishius,

 

protams, skatos uz DV kameraam cenas deelj.

 

un noteikti skatos uz leeto galu, tomer gribat lietderiigi izteereet naudu. 500ls noteikti neesmu gatavs izdot.

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps
Inspektors Caps - lūdzu, savu absolūti nekompetento viedokli labāk paturi pie sevis.

Ne jau tas, cik saiet kameras datu nesējā nosaka, kur šī kamera atrodas price/performance skalā.

Turklāt amatieru kamerām nekā labāka par MiniDV kaseti joprojām nav izgudrots. Kaseti ir ērtāk glabāt ilgtermiņā, ...

 

Autors jau bija pateicis ko domaa par Ls 575, taa kaa bija jau jaasaprot kaads ir autoram intereseejoshais price/performance.

 

Gan par jebkaadu kaseti, gan obtisko disku labaaks jau sen ir izgudrots - flash atminjas! Un ko ir eertaak glabat - kaseshu kaudzes vai vienu HDD kompii ar visu savu MPEG-2 video failu un pie reizes arii foto kolekciju plus veel varbuut otru HDD uz USB plauktaa backupam? Nerunaajot par to ka no HDD esoshas kolekcijas jebkuraa briidii var paskatiities vai samekleet jebkuru ierakstu pilniigi bez nekaadaam liekaam operaacijaam un iekaartaam! Akjis arii SD kameraam principaa velk daudz ilgaak kaa peereejaam jo nav jaagriezh kasete un jaadara citas muljkjiibas. Tad veel piemineesim visu jaashanos ar FireWire kabeli, captureeshanu utt. Turpretii SD kamerai vienkaarshi failam ir jaapanjem Copy/Paste un materiaals ir nokopeets. Un par monteeshanu.. arii MPEG-2 var monteet nepaarkompreseejot - softs kopee streamu un paarkompresee tikai vietas kur ir visaadi Fade in/out un citi efekti ko cilveecinjsh saliek. Amatierim ar to pilniibaa pietiek, pie tam arii gatavaa materiaala rendereeshana tad aiznjem vien paaris minuutes!

 

 

P.S. Es ljoti labi zinu kas ir DV kompresija, kas MPEG-2, kaa captureet no analogaa video vai DV kameras un peec tam spiest uz MPEG-2 lai dabuutu DVD diskaa utt. Bet parastajam nespeciaalistam tas viss vairs nav vajadziigs, jo ir kameras, kas uzreiz kompresee MPEG-2 un atliek to tikai ar Copy/Paste nokopeet!

Link to comment
Share on other sites

bliezeejs

Inspector Cap, iesaki konkreetu modeli.

 

Tavs teksts bija sameeraa paarliecinosh. ir cilveeki, kuri veljoprojam staav un kriit par zhiguljiem. tapec, iespejams, apsvershu arii kameras iegadi ar karti.

Link to comment
Share on other sites

reinis5

Es tomēr ieteiktu palikt pie MiniDV kameras tāpēc,ka filmējot uz kartes video tiek saspiests MPEG2 formātā,kas filmējot kustību piemēram autoralliju bildi padara nebaudāmu. MiniDV protams arī saspiež attēlu,bet mazāk zaudē kvalitāti. Laba varētu būt Panasonic NV GS330!

Link to comment
Share on other sites

mazais-5

Pilnīga taisnība ir Krishius. Tikai un vienīgi mini DV .Par to tiešām vēl nekas labāks nav izgudrots.Un taisnība ir arī Reinis5,par panasonic-330. Gan 330 gan ,gan 300,gan arī citi modeļi,kas ir ar 3 CCD. Un tumšā laikā jebkurai kamerai vajag apgaismes lukturi.

Link to comment
Share on other sites

Krishius

Nē, nu lai jau pērk to MPEG2 kameru.

Tad, kad nospārgs tas cietnis, uz kura saarhivēts viss safilmētais materiāls, tad es ar padomu vairs palīdzēt nespēšu.

Un gan jau arī atdursies pret to, cik MPEG2 kubik-rubik bilde (ar tik zemiem bitreitiem, cik tā ir SD HDD/DVD kamerās) pie sarežģītiem kadriem (ūdens šļakatas, dūmi, sniegs, lietus, kustīgi zaru mudžekļi vai arī vienkārši krasas attēla rakstura maiņas kadrā utt) ir briesmīga. Ar šīm stihijām lāga netiek galā pat Betacam SX formāts, kas balstās uz MPEG2 bāzes ar 18 Mbps un pārstāv daudz nopietnāku tehniku (salīdzinājumam - amatieru kamerām bitreits ir ~3x mazāks).

Tā kā izvēle ir tavā priekšā ;)

Labots - Krishius
Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps
Tad, kad nospārgs tas cietnis, uz kura saarhivēts viss safilmētais materiāls, tad es ar padomu vairs palīdzēt nespēšu.

Gruuti jau gruuti ir otru HDD us USB reizi pa paaris meeneshiem nosinhronizeet ar kaadu backup tooli. Un vispaar tachu iisti viiri backupus netaisa! :D

 

Ar šīm stihijām lāga netiek galā pat Betacam SX formāts, kas balstās uz MPEG2 bāzes ar 18 Mbps un pārstāv daudz nopietnāku tehniku.

18 Mbps pie 25 FPS ir 80 KB uz kadru! Panjem un noseivo SD izshkjirshanas JPEG failu, kas aiznjem 80 KB un saliidzini ar origjinaalu. Pie tam MPEG ir JPEG ar veel papildus Motion Compensation utt. Es tikko veel noseivoju pat 30 KB bildi, kas atbilstu 6,75 Mbps, un atteels taapat bija ljoti labs. Suudainu MPEG enkoderu un dekoderu deelj nav jaavaino pats algoritms! Taa starpcitu varu piebilst, ka divi populaaraakie MPEG-2 dekoderi - PowerDVD un WinDVD liidzi naakoshie - no atteela kvalitaates viedoklja ir mee*li, kas tieshaam dod kubik-rubik bildi.

 

Rekur panjeemu no DC++ nokachaaju taadas kameras *.MOD failu un paredigjeeju. Pie reizes arii paraada ko var vai nevar, paarkompreseejot tikai montaazhas vietas. Tie *.MOD faili ir tie pashi MPEG, tikai Aspect Ratio pareizais jaauzliek. Taa kaa, lai autors pats kachaa un skataas pats vai vinjam ar to pietiek vai nee.

Labots - Inspektors Caps
Link to comment
Share on other sites

Krishius

Nekad neesmu lietojis PowerDVD un WinDVD, bet gan MainConcept, gan Sonic dekoderi, kas ir softiskās MPEG2 dekodēšanas līderi, dod kubikus rubikus ārā. Un es jau nerunāju par statiku vai līganām kustībām. Tur, protams, pat ar 3 Mbps nereti var ļoti pieņemamu bildi dabūt. Es runāju par kadru, kurā viss drebelējas (kas ir ļoti bieži amatieriem), par tādām stihijām kā intensīvas ūdens šļakatas, dūmi, koku zari, koku lapas kustībā utt, īpaši, ja tās aizņem lielu kadra daļu.

 

P.S. Es nesaprotu, kāpēc tu tagad aizstāvi vispārzināmu faktu, ka MPEG2 pie tik zema bitreita, kāds tas ir šinīs mazajās kameriņās nav konkurētspējīgs kaut vai to pašu DV. Nu nav un viss... Fišku kaut cik rubijošam cilvēkam šitādas lietas nav vērts teikt un fišku nerubijošam cilvēkam smērēt iekšā MPEG2 kā pārāku par DV ir vienkārši nekrietni.

Ja netici man, paprasi jebkuram kaut cik fišku rubijošam videionženierim. Šī lieta ir n-tās reizes pārrunāta un piedzīvota praksē.

Tiesa, ir viena svarīga lieta - tas, cik cilvēks ir prasīgs pret bildi un cik augstu ir tā latiņa, kad cilvēks kadru uzskata par brāķi.

 

DV, protams, arī ir zināma robeža, pie kuras parādās artefakti, tomēr tā ir krietni augstāka par MPEG2 pie kaut kādiem 7 Mbps.

 

Un tā jau tev kāds taisīs backupus arhīva cietajiem diskiem. Es negribu nevienu aizskart, bet es pazīstu pārāk maz cilvēkus, kas būtu tik apzinīgi, lai ticētu, ka katrs, kuram šāda pentere tiek ieteika, to arī pildīs.

 

Kasetes, lai arī, cik tas sāpīgi kādam neliktos, joprojām ir visērtākas un visdrošākais video uzglabāšanas veids.

 

P.S. Tajā tevis iedotajā video paraudziņā bija lieliski redzams, cik sūdīgi izskatās vēlreiz pārkompresēts MPEG2 montāžas pāreju vietās un pat pie elementāriem fade-outiem. Bilde galīgi nav pārliecinoša. Tiesa, tur vairāk lec ārā tas, cik tai kamerai ir sūdīga matrica un/vai attēla pēcapstrāde.

Labots - Krishius
Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

Nevienu briidi neesmu teicis ka MPEG ir labaaka kvalitaate! Logjiski ka 25 Mbps (DV) buus labaaks par MPEG, kas parasti ir 4-9 Mbps. Bet par kustiibu un JPEG nesaprati... JPEG sakompresee vienu veselu SD atteelu ieksh 30 KB. Ja raadiisi 25 gabalus JPEG bilzhu vienaa sekundee peec kaartas, tad dabuusi SD video ar 25 FPS, kam nebuus nekaadu probleemu ar kustiibaam, un buus tikai 6,2 Mbps. Taatad iespeejams tas ir! Praksee to vari realizeet kompreseejot MPEG-2 tikai ar I-freimiem. Principaa MPEG-2 kas sastaav tikai no I-freimiem un DV ir gandriiz vienaadas kompresijas. Te arii citaats:

 

At equal bitrates, DV performs somewhat better than the older MJPEG codec, and is comparable to intraframe MPEG-2. (Note that many MPEG-2 encoders for real-time acquisition applications only use intraframe compression [i-frames only], but not interframe compression [P and B frames].)

 

Cita lieta, ka taas kameras visdriizaak to nedara arii pie "high" (parasti 7,5-9 Mbps) uzstaadiijuma. Bet, tas ko taas dara, ir redzams ieliktajaa linkaa, taa kaa nav jeegas ziileet.

 

Tas ko kaads dara vai nedara nenosaka tehnologjiju un metozhu iespeejas un eertumu. Kasetes, neapshaubaami, ir droshaakas bet pilniigi un noteikti nav eertaakas laikmetaa, kad 32 GB flash atminjas maksaa Ls 30 un HDD nemaksaa vispaaar neko. Protams, ka katrs nepildiis to ko vinjam pasaka, bet nav jau teikts ka topika autors ir "katrs". Es vienkaarshi pametu un argumenteeju vinjam alternatiivu variantu, kas, vismaz manupraat, ir daudz eertaaks un noteiktos amatieru apstaakljos var sanaakt arii citaadi labaaks. Pat video ieliku. Taalaak jau lai domaa pats! :)

Link to comment
Share on other sites

Tad, kad nospārgs tas cietnis, uz kura saarhivēts viss safilmētais materiāls, tad es ar padomu vairs palīdzēt nespēšu.

 

Nē, nu backupu netaisīšana jau nav arguments, ka materiālu nevar glabāt uz HDD.

Man piemēram viss (foto un video) stāv uz iekšējā HDD un tiek bakupots uz ārējā.

Ja noklājas 1, paliek 2 no kā atjaunot. iepsēja, ka vienlaicīgi noklāsies abi, ir pamaza.

(ārējais tiek pieslēgts tikai, kad vajag kādu jaunu materiālu nobakupot)

 

Bet nu par pārējo piekrītu - nav jēgas pirkt lētā gala MPEG2, tur tā kvalitāte ir :bad:

Vai ieguvums - ērtāka capturēšana ir tā vēts? Ļoti apšaubu.

Link to comment
Share on other sites

Labāk pagaidiet jaunās Panasonic H80/H90 kameras, kurām zūms ir 70x - varēs zūmot atspēries... Kas to būtu domājis, ka tik drīz mobilie telefoni kvalitātes ziņā pietuvosies videokamerām... :rofl:

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...