Jump to content

Asus Eee Box


vertigo
 Share

Recommended Posts

Cha visiem :)

 

Tad, nu tā... Uzņēmumam vajadzīga datortehnika. Uzskrēju virsū Asus Eee Box.

Būtu pietiekami labs uzņēmumam, kurā to datoru izmantotu pamatvajadzībām?

Visvairāk piesaistīja jau esošais XP, līdz ar to ietaupot ~60Ls.

 

Kādi komentāri par Eee Box'u?

 

 

P.S.

Varbūt varētu kāds ieteikt arī all-in-one (printeris, skaneris, kopieris) lāzerierīci?

 

Jau iepriekš milzīgs pāāāldies ;)

Labots - vertigo
Link to comment
Share on other sites

Kādas nu kuram kantorim tās pamatvajadzības. Rupji ņemot - dokumentu drukāšanai, ekselim, internetam un pamata iekšējiem lietojumiem - pašā laikā, ja nav jārunā par ko ļoti specifisku un pie tiem parametriem nepaceļamu. eee boksis ir itin ņiprs, aizņem maz vietas, kluss, bet nav sevišķi stabils uz tās savas ķepas - sāks plātīties sekretūta ar savām vicām, i būkš..

Link to comment
Share on other sites

Normāla kaste biroja darbam, ja vien nav vēlmes pēc HD video skatīšanās. KasparZ pirkt visjaudīgākos dzelžus ir pēdējā muļība, jo papildus naudas ieguldījums nesedz niecīgos jaudas pieaguma procentus, bez tam pat mūsdienu low end ir pilnīgi pieteikams standarta biroja lietojumam. Avots tomshardware system builders marathon n-tie varianti

Link to comment
Share on other sites

Guest Kasparz
KasparZ pirkt visjaudīgākos dzelžus ir pēdējā muļībaAvots tomshardware system builders marathon n-tie varianti

Tu arī tups esi? Tas nav uzbrauciens, tas ir jautājums.

Link to comment
Share on other sites

Pamatvajadzības ir tiešām PAMATvajadzības :) Dators vajadzīgs veikalā.

Lietots tiks MS Office un internets. Iespējams, ka vēl kāds parastais softs, takā nekāda vajadzība pēc spēcīgiem dzelžiem nav :)

 

Un bez HD video varētu iztikt :D

 

Ā, un par to all-in-one aparātu - kādas firmas ražojumu būtu prātīgāk izvēlēties?

Pašlaik pie Samsung un Brother veikumiem esmu apstājies.

Link to comment
Share on other sites

Ja es tādus ieraudzītu nopietnā ofisā, laikam nebeigtu ierēkt.

ar ...taisīts? tak smuki lcd un baltā kastīte blakus, moderni un interesanti, a tā dēļ kautkāda worda jātur apakšā putekļu sūcējs...

Labots - eedis
Link to comment
Share on other sites

Guest Kasparz

THG tu vari sūtīt uz musaru, tie stulbeņi neko nejēdz. Tu arī.

 

Gribu redzēt kā teiksim tu vaiksi apkopi, vai nodrošināsi garantiju. ā nu jā, gaidīsi 2 mēnešus kamēr to ashlamu sūtīs uz .lt.

Normāls cilvēks(es nerunāju par mūsu armandu) sakomplektēs kasti ar Celeron 220/Atom 230/Atom 330 kurā sekretārīte varēs ērti ielikt savu disku un nebūs jaskraida hvz kur likt iekšā disku šārētā diskdzinī hvz kurā pasaules galā un sisadmins ātri varēs nomainīt cietnīti ja tas nosprāgs. Izmaksas tādas pašas, worst case scenario gadijumā remonts ir iespējams momentā un nevienam nenāks rēka par datoriem ar krāsainiem rimbulīšim nopietnā ofisā.

Odnaka mājās tu tādu vari pirkt, tam tas arī ir paredzēts. Ofisā liekam normālas kastes vai neliekam neko.

Link to comment
Share on other sites

visus dokumentus uz servera un ja noplīst, pagaidu kaste un miers...

Labots - eedis
Link to comment
Share on other sites

Guest Kasparz

tu to vienkārši saki nepareizajam cilvēkam.

Redzi, man jāapkalpo ~100 datori. Ja kādam nobirst dzelzis, esmu klāt ar disku/flašu, izlaižu testus un attiecīgi rīkojoties nomainam dzelzi. Ja nobrūk tāds hlams, pats to nelabosi, jāsūta uz garantiju. Tur tas nomarinēsies 2 mēnešus un nevienam neinteresēs ka tu sēdēsi bez darba. Glabāt liekas rezerves kastes? Debīls? Uz katrām 10 kastēm pirksim extra kasti un priecāsimies kā krītas vērtība stokam?

Es pat nemaz nerunāju par vitālu nepieciešamību kādam datoram pievienot divus monitorus, divas tīklakartes, vai citas paplašinājumu kartes, kas bieži vien pat vidusmēra sekretārītes datoram būs nepieciešams. Tāds sūc vienkārši buš nekam nederīgs.

Zini kāpēc 1981. gadā IBM izlaida PC/XT? Tādēļ ka tas ir balstīts uz modulāras tehnoloģijas un ir paplašināms un savietojams un tikai tādēļ IBM savietojamie datori mūsdienās ir tik populāri un nesēžam mēs vairāk ar idiotproof kastēm gar kuras iekšām var ņemties tikai advancēti speci.

Link to comment
Share on other sites

Pamatvajadzības ir tiešām PAMATvajadzības Dators vajadzīgs veikalā.

 

značit būs 1-2PC...

un jebkurā gadijumā nebūs lokālais IT specs ar kaudzi detalām kabatās.

Labots - eedis
Link to comment
Share on other sites

Guest Kasparz

Jebkurā gadijumā salasi DIY kārbu ar to pašu Atom 230 kuru aizvedot uz garantiju servisa burkāni varēs nomainīt pāris dienu laikā, nevis AIO ierīci kuru būs jāsūta uz pavārskolu kur marinē datortehniku.

Link to comment
Share on other sites

Ar garantiju nebūtu tik gludi kā standarta PC.

Bet vai tas aizsedz plusus kādi jamam ir?! Tur vēl jāapsver viss.

Link to comment
Share on other sites

Guest Kasparz

Vienīgais pluss kas jamajam ir 802.11b/g un tas ka viņš ir pieskaņots guļamistabas tapetēm...

Link to comment
Share on other sites

...cena, win xp esamība, izmēri, lietošanas ērtums... un neviens neliek pirkt balto izpušķoto variantu. Melnais izskatās ļoti zolīdi.

Link to comment
Share on other sites

Guest Kasparz

Cena? Bez XP licences Atom kasti ar tādiem pat parametriem bez diskdziņa var salasīt zem 80Ls.

XP Home Vista HB maksā tur kautkādi ~55Ls. Ir tie paši 135Ls.

Link to comment
Share on other sites

Vienīgais pluss kas jamajam ir 802.11b/g un tas ka viņš ir pieskaņots guļamistabas tapetēm...

Nu kamon, vienīgais mīnuss ir iespējamās problēmas ar garantiju! Iespējamās. That's all. Pa 135 ls + open office pilnībā funkcionējošs dators, nu labs variants.

Link to comment
Share on other sites

Kaspaz neviens normāls uzņēmums neturēs savu adminu, kuram nav striktu prasību pret drošību, visnormālākajā gadījumā slēdz datortehnikas un sistēmas īres un apkopes līgumu ar atrunātu reaģēšanas laiku un izmaksām. Bez tam nopietnam uzņēmumam jebkurā gadījumā jābūt vismaz vienai rezerves kastei pilnā darba kārtībā, ja tas uztur savu dienestu, un asusa gadijumā tas vienkārši ir ātrāk un lētāk(paša bloka cena ir zemāka), jo salūza bloks uz garantiju un uzliekam vietā rezerves bloku, bet tam ārējais viens diskzinis uz usb ir pilnīgi pietiekošs, lai apkalpotu veselu uzņēmumu, ja nav nokonfigurēta attālinātā apkalpošana un softa instalēšana. Pašsavākts ir pašsavākts, kopējas garantijas ta nav, nekur normāli uzņēmumos nelieto pašsavāktus dzelžus, pērk maksimāli vienādu konfigurāciju visiem, protams ir specifiski gadījumi, uzņēmums nodarbojas ar video montāžu un tml, tur ir savas prasības. Bet ofisa kārbas ir pilnīgi normāli pirkt maksimāli vienādas un saliktas normālā rūpnīca, galvenais pluss - iekārtas ir notestētas gan karstumā, gan vibrācijā un tml, ko mazie uzņēmumi nedara.

Link to comment
Share on other sites

Pofig - kvalitāte atšķiras uz papīra, bet reālā dzīvē tas neko nemaina. Galvenais ieguvums ir standartizācija. Ba nu ir ļoti forši, ka vari rīkoties ar cietā diska imidžiem. Lasītajiem kompjiem specenes mainās regulāri un tas sux... Protams pie tā var piestrādāt, bet vienkāršāk ir panemt kādu brendīgo.

 

Kas atiecas uz konkrēto - nu nevajag te sākt d***t par uber fīčām, par daudzām tīklenēm un daudziem monitoriem. Standarta ofisa kastei nekas tāds nafig nav vajadzīgs. Taču ja tev tas ir nepieciešams tu to zini jau pirms datora iegādes.

Link to comment
Share on other sites

Guest Kasparz
Jautājums: Uzņēmumos drīkst lietot Windows Home edition? Tur nebija kāds ierobežojums, līdzīgi, kā Office Home and Student?

Drīkst.

Link to comment
Share on other sites

Devil_Inside

IMHO ļoti laba un praktiska izvēle ofisa darboņiem, kuri ikdienā neveic atomsprādziena simulācijas un neaizraujas ar Counter-Strike. Optiskā draiva neesamība ir pat zināms pluss - mazākas iespējas lietotājam pašam kaut ko sainstalēt.

 

P.S. Izskatās, ka Kasparz no mazā datordzelžu spekulantiņa grib kļūt par lielo Adminu. Ak vai, aš gandrīz 100 kompjus uzkopj!

Tādiem pseidoadminiem kā Tu, noteikti vajag šrotos savāktas kastes - savādāk paliksi bez darba. Standartizētu dzelzi (gandrīz neierobežotā daudzumā) viens admins uz pusslodzi strādājot apkalpos bez problēmām. Pa daļām vāktus mēslus nāksies kopt katru dienu.

Link to comment
Share on other sites

Es pilnībā pievienojos KasparZ!

 

Ar visiem nestandarta dzelžiem vienmēr ir problēmas ar garantijas remontiem!

Vienīgais pluss tam Eee PC ir dizains, kas varētu būt svarīgi mājās, kā interjera elements, nevis ofisā vai veikalā.

 

Visticamākais EeePC iekšā ir laptopa hdd = lēns. Un nemaz tik nerijīgas tās jaunās ofisa programmas nav!

 

Es tomēr tik ļoti nežmiegtos un ņemtu AMD x2 CPU. Vismaz būs garantija, ka nebūs kaste pēc 2 gadi jāmaina, jo nespēs pavilkt jaunākās programmas. Un cenas starpība nav nemaz tik liela.

Katrā ziņām man nepatīk INTEL lētā gala proči dēl cenas/jaudas attiecības.

 

Vēl jautājums par softu... Nu man ļoti patīk jaunais windows 7. Būtu ideāli, ja varētu nopirkt dzelzi ar OEM vista, kuru varētu upgreidot bez maksas uz windows7, kad tas iznāks. Bet laikam tādas iespējas nav...

Var jau nepirkt OS vispār, lietot pagaidām 7 win beta, un nopirkt softu, kad būs iznācis 7 win. Bet tad nevarēs OEM versiju nopirkt. Vienīgā cerība un legalizācijas pakām, kas maksā apmēram tik pat cik OEM versijas. Bet tās nav vienmēr pieejamas.

Link to comment
Share on other sites

Mazliet prom no tēmas!

 

Jautājums, kuru uzdeva Kams man arī ir aktuāls. Kasparz itkā atbildēja. Bet tomēr gribētos precizēt pie zinātājiem, vai priekš SIA es drīkstu pirkt uz lietot (grāmatvedība, utt. Dociem lietošu OO) datoru vai portatīvo ar preinstalētu XP Home vai Vista Home?

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

KasparZ, tas ir normāli ka dators ir tikai ražošanas līdzeklis, kuru nopērk gatavu un vienkārši lieto, nevis veic pseido remontus no vietas, uztur savu pseido remontētāju, un tml, tā dara tikai latvijā, tāpēc latvijas bizness ir vairumā tur kur tas ir.Vēl vien atkāpe gandrīz nevienā servisā latvijā neremontē datoru mātes plates, procesorus un tml., tos vienkārši maina, tāpēc pasaki kāda ir atsķirība maina vai nosūta remonta vienu mātes plati vai vieno EeeBox, tik un tā tos neremontā latvijā, bet sūta uz lietuvu, igauniju, somiju un tml, klientam ir ērtāk aizsūtī gatavu iekārtu uz remontu un saņemt pretīm gatavu iekārtu, nevis pēc tam vel čakarēties ar detaļu maiņu, nevis vienkārši no disk image atjaunot konfigurācīju, pie tam līgumā var atrunāt remonta ilgumu, iekārtu došanu remonta laikā bojātās vietā, ja pērk uzreiz un tā tālāk.

 

Ronalds, atom 230 pilnīgi normāli iet windows 7beta ar visu aero, tāpēc tuvākajā laikā problēmu nevajadzētu būt (tika pārbaudīts uz atom 1.6 nota, tā kā boxam ir analoģiski dzelži, tad arī tam nebūs problēmu)

Link to comment
Share on other sites

KasparZ, tas ir normāli ka dators ir tikai ražošanas līdzeklis, kuru nopērk gatavu un vienkārši lieto, nevis veic pseido remontus no vietas, uztur savu pseido remontētāju, un tml, tā dara tikai latvijā, tāpēc latvijas bizness ir vairumā tur kur tas ir.Vēl vien atkāpe gandrīz nevienā servisā latvijā neremontē datoru mātes plates, procesorus un tml., tos vienkārši maina, tāpēc pasaki kāda ir atsķirība maina vai nosūta remonta vienu mātes plati vai vieno EeeBox, tik un tā tos neremontā latvijā, bet sūta uz lietuvu, igauniju, somiju un tml, klientam ir ērtāk aizsūtī gatavu iekārtu uz remontu un saņemt pretīm gatavu iekārtu, nevis pēc tam vel čakarēties ar detaļu maiņu, nevis vienkārši no disk image atjaunot konfigurācīju, pie tam līgumā var atrunāt remonta ilgumu, iekārtu došanu remonta laikā bojātās vietā, ja pērk uzreiz un tā tālāk.

 

Ronalds, atom 230 pilnīgi normāli iet windows 7beta ar visu aero, tāpēc tuvākajā laikā problēmu nevajadzētu būt (tika pārbaudīts uz atom 1.6 nota, tā kā boxam ir analoģiski dzelži, tad arī tam nebūs problēmu)

 

Iedomāsimies situāciju - uzņēmuma datoram nobirst mātes dēlis. Normāls pārdevējs to dēli nomana ar detaļu no savas noliktavas, tas prasa pāris dienas. (nevis sūta ražotājam, gaida nomaiņu)Pašā sliktākajā gadījumā var nopirkt jaunu dēli - tas nemaksā dārgi. Uzņēmumi kā likums nevar gaidīt pāris nedēļas, kamēr dzelzi pēc garantijas nomainīs.

 

Lai tādu Eee sataisītu sakarīgā laikā, kādam ir jātur vēl viens tāds pats rezervē, lai var ātri nomainīt. Ja pirktu piemēram 100 gab dzelžus, tad varētu slēgt līgumu ar pārdevēju, ka garantijas remonts tiek veikts 2 darba dienu laikā. Bet iegādājoties dažus PC neviens nekādu speicālu līgumu neslēgs....

Mans viedoklis par EeePC firmā: Viņu var lietot ja:

1. Kāds (pārdevējs, pati firma vai datorus apkalpojošais cilvēks - principā vienalga) tur vienu tādu rezervē.

2. Firma var mierīgi 1 mēnesi bez šī datora iztikt - kamēr salabos.

 

Windows home versijas var SIA lietot pilnīgi bez problēmām. Tomēr, tur ir nogiestas dažas fīčas, kas traucē datorus normāli tīklā apvienot. Problēmas sāk parādīties, ja pat daži PC ir tīklā apvienoti. Pat nerunājot ja būs vairāki. Ja 100% zinām, ka būs tikai pāris datori firmā, tad pietiek ar home versiju, tomēr ja ir plāns uz izaugsmi ir nopietni jādomā par pro versiju.

 

NormaalsCilveeks!

 

Par windows 7 - esmu diezgan daudz uz betas strādājis un varu teikt ka viņa ir jūtami labāka par bremzīgo vistu un novecojušo XP. Man vienkārši neceltos roka maksāt par vecu OS, ja jau ir iespēja lietot jaunu, kas tiešām ir daudz labāka! (Netipiski microsoftam - zinu. Kamēr nebiju pastrādājis uz win7 arī ar lielu skepsi pret šo produktu izturējos)

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Devil_Inside

ronalds_, Tava un Kasparz problēma ir tā, ka nestrādājat normāli kantorī. Cik noprotu, tad Tu vēl vispār nestrāda, savukārt Kasparz tēlo baigo dzelžu specu kaut kādā šaraškina kantorī tikai tāpēc, lai viņu neatlaistu. Vadība padzirdēs par tādiem maziem, smukiem, standartizētiem kompjiem, uzzinās, ka jūzeru profilus var mierīgi turēt uz servera, instalēt no vienas mazas fleškas un visu administrēt attālināti un iespers tādam ādminam ar kāju pa pakaļu. Nafig uzturēt lokālu adminu 100 kastēm, ja reāli viņam tikai printera toneri jāmaina un reizi mēnesī kompjiem profilakse jāuztaisa (lasi: jānotīra nospeķoti monitori un klaviatūras).

 

Neviens normāls uzņēmums darbam neizmantos beta versijas. Nejauc savu mājas/spēļu kompi ar darba lietām.

Tāpat neviens normāls uzņēmums neizmantos 101 softu, pirms tam nepārliecinoties, ka tas ir 100% savietojams ar dzelžiem un OS.

Link to comment
Share on other sites

Pasūtīts Eee Box + 22' ASUS monis (komplekts par smuku cenu) un Brother lāzer all-in-one aparāts.

Pēc kāda laika varēšu arī padalīties iespaidos par mazo brīnumkastīti :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Kasparz
ronalds_, Tava un Kasparz problēma ir tā, ka nestrādājat normāli kantorī. Cik noprotu, tad Tu vēl vispār nestrāda, savukārt Kasparz tēlo baigo dzelžu specu kaut kādā šaraškina kantorī tikai tāpēc, lai viņu neatlaistu. Vadība padzirdēs par tādiem maziem, smukiem, standartizētiem kompjiem, uzzinās, ka jūzeru profilus var mierīgi turēt uz servera, instalēt no vienas mazas fleškas un visu administrēt attālināti un iespers tādam ādminam ar kāju pa pakaļu. Nafig uzturēt lokālu adminu 100 kastēm, ja reāli viņam tikai printera toneri jāmaina un reizi mēnesī kompjiem profilakse jāuztaisa (lasi: jānotīra nospeķoti monitori un klaviatūras).

Nu tu diezgan smagi kļūdies, un es esmu 100% pārliecināts ka tev ir sakars ar manu darbavietu. Domāju ka tāds ir katram LV iedzīvotājam(izņemot bērnus un bomžus). Attālināti tiek vaikts vairums darbu, bet protams mūsu speci jau attālināti pat uz toaleti iet.

Redzu ka neesi kompetents šajās lietās. Iesaku tomēr neizlikties par muļķi. Apspeķotus monitorus tīra apkopēja/paši darbinieki jebkurā kantorī.

Labots - Kasparz
Link to comment
Share on other sites

Ek ...

 

Devil_Inside.. Kāpēc tu domā ka nestrādāju.... Manā pārziņā ir viena "kaudzīte" ar serveriem kā arī darbastacijas.

 

Un regulāri sanāk nodarboties ar garantijas remontiem lai zinātu kādā līmenī ir garantija iekš LV.

 

Pēdējā "pērle" - pilnīgi jauns HP laptops ar bojātu atmiņu... Tā vietā lai vienkārši nomainītu RAM, pārdevējs iedarbināja kaut kādu "Bad on delivery" procedūru. Man skaidroja, ka savādāk nevar. Rezultātā firma, kas pirka laptopu viņu dabūja apmēram pēc 1.5 mēneša no samaksāšanas brīža.... Labā ziņa vien ir tāda ka beigās dabūjām drusku labāku laptopu kā pasūtīts, jo tāds vairs nebija pieejams...

 

Protams ka betas nav jālieto produkcijas vidē. Izskatās, ka MS piedāvās bezmaksas upgrādi uz 7 logiem vistām, kas pirktas pēc kaut kāda datuma. It kā pēc 1. jūlija. Pagaidām lietojam xp un gaidām...

 

Vertigo! Gan jau ka Eeepc strādās labi! Bet ja bruks - uz ātru remontu neceri....

Link to comment
Share on other sites

Guest Kasparz
Lai tādu Eee sataisītu sakarīgā laikā, kādam ir jātur vēl viens tāds pats rezervē, lai var ātri nomainīt. Ja pirktu piemēram 100 gab dzelžus, tad varētu slēgt līgumu ar pārdevēju, ka garantijas remonts tiek veikts 2 darba dienu laikā. Bet iegādājoties dažus PC neviens nekādu speicālu līgumu neslēgs....

Ja tu nebūtu tāds muļķis tas saprastu ka pārdevējs šādām ierīcēm nenodrošina garantiju, to nodrošina pavārcentra marinētāji kuriem pie pakaļas vai tu esi divpadsmitgadīga ilze vai ministru prezidents.

 

Pēdējā "pērle" - pilnīgi jauns HP laptops ar bojātu atmiņu... Tā vietā lai vienkārši nomainītu RAM, pārdevējs iedarbināja kaut kādu "Bad on delivery" procedūru. Man skaidroja, ka savādāk nevar. Rezultātā firma, kas pirka laptopu viņu dabūja apmēram pēc 1.5 mēneša no samaksāšanas brīža.... Labā ziņa vien ir tāda ka beigās dabūjām drusku labāku laptopu kā pasūtīts, jo tāds vairs nebija pieejams...

Visbeidzot tu to esi sapratis! Tik žēl ka par pērli uzskati lietu kas ir ikdienišķa jebkurai ierīcei ar externālo serviscentru.

Link to comment
Share on other sites

Devil_Inside

Kasparz, ja manas aizdomas ir pareizas, tad mēs varētu būt kolēģi. Kas savukārt nozīmē, ka šā gada laikā Tu varētu būt viens no kandidātiem, kas tiek atlaists.

Link to comment
Share on other sites

Guest Kasparz

Manā nodaļā neviens cits IT cilvēks nav un vispār, šeit sāku strādāt pirms 2 nedēļām.

Žēl tikai ka mana dislokācijas vieta ir 70km no tavas. Atkal parādi savu dižo kompetenci.

Labots - Kasparz
Link to comment
Share on other sites

Devil_Inside

Tad būšu kļūdījies.

 

Tomēr joprojām uzskatu, ka Tava attieksme ir saistīta ar bailēm tikt atlaistam, ja neparādīsi priekšniekam "krutas" zināšanas un pats nenodarbināsi sevi ar liekām darbībām.

Link to comment
Share on other sites

Guest Kasparz

Es daru to kas nepieciešams iekšējās IT infrastruktūras uzturēšanai un uzlabošanai. Citās reģinālajās iestādēs IT cilvēki ir +/- zinoši tādēļ izslēdzu iespēju ka tu varētu būt viens no tiem.

Esmu strādājis čupā dažnedažākajos IT kantoros, esmu bijis saistīts ar daudziem citiem IT kantoriem, un tagad dabuju pietiekami labu siltu vietiņu valsts iestādē. Uzskatu ka savos 20 gados esmu paveicis vairāk nekā tu savos 94, tādēļ tādus kā tevi es uzskatu par muļķiem, jo ja tu esi vismaz 10+ gadus strādājis IT jomā, tad tev jābūt vismaz elementārām zināšanām, kuras kā redzams tev nav.

P.S. Ja vēl kāds šajos 5+ gados forumos nav pamanijis, tad šāda attieksme man ir pret muļķiem, ja es runāju ar normālu cilvēku, mana attieksme ir tāda pati. Taču pierādīt muļķim ka viņš ir muļķis...tāpat kā spļaut pret vēju.

Labots - Kasparz
Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...