Jump to content

Kā atšķirt "ķīnieti"?


sincity
 Share

Recommended Posts

Sākšu ar to, ka vecākiem dzimtajā pusē ir uzstādīts VIASATs, kas lēnām agonizē - SAMSUNG resīveris (modelis, ko tirgoja vēl pirms Thomson'a) nepārtraukti karst un karās. Šī iemesla dēļ apsveru ideju iegādāties lētā gala Dreambox'u 500S. Nepieciešamas tikai bāzes fīcas: skatīties sat tv ar orģinālo karti + iespēju tuvākā vai talākā nākotnē piejūgt klāt krievijas ++ paku caur šāri; HDD, vairāki tjūneri, HD - pašlaik nav aktuāli.

 

Un te sākas problēmas ar iegādi - kā atšķirt "ķīnieti" (klonu) no oriģinālā DreamBox?

Piemēram, šeit http://www.dvbseller.com/dreambox-receivers-c-4.html 500S maksā 51Eiro. Ja skatās uz cenu, tad pat pierēķinot pasta izdevumus tas ir "par sviestmaizi". Ja izlasa viņu FAQ, tad tur skaidri un gaiši rakstīts ka dibināti "Shenzhen, China, 1999". Vai tas automatiski nozīmē, ka šī produkcija ir kloni?

Link to comment
Share on other sites

Pats atradu atbildi.

 

Citāts no viņu lapas:

 

"All Dreambox come with Gemini 4.2 only on them. This version does not have any virus or trojan which the more recent version of Gemini have. Do not flash any dreambox with any Gemini image of 4.3 and above. There are plenty of other images out there to use which give even better features and stability."

 

Kometāri lieki...

Link to comment
Share on other sites

DreamMuca

pirmaa un protams galvenaa atshkjiriiba ir cena.

te ir arii kaa vizuaali atshkjiras origjinaals no klona.

post-70688-1233325902_thumb.jpg

bet ja tomeer sadomaasi paraxtiities uz "kjiineiti" tad par Gemini vari droshi aizmirst.

par paareejiem strikti jaaskataas un jaakontrolee ko tu uz vinja liec !!!

 

vispaar jau taas bumbas ir apraktas vienaa failinjaa (head.ko ja pareizi atceros).

nochekot kas "laaciitim veederaa" arii principaa var.

Link to comment
Share on other sites

Joprojām cilvēki nav ievērojuši, ka ir labas kvalitātes kloni un citi imidži bez Gemini.Arī jaunākie Gemini ir dabūjami ar ,,izravētu,, bumbu , nav problēmu nomanīt arī MAC .Ja stipri gribas ,, oriģinālu,, par dārgu naudu, var ņemt šo http://www.0024.lv/index.php?act=viewProd&productId=3844

Labots - Rudiger
Link to comment
Share on other sites

Vēlreiz - DM-500S ir noņemts no ražošanas jau gadu atpakaļ.

Visi jaunie "DM-500S" ir kreisi.

Tā vietā DMM ražo DM-500+ modeli.

Link to comment
Share on other sites

Maksāt 190Ls par "oriģinālu" rokas neceļās, sevišķi, ja AB IPBox 900 HD maksā 230Ls... :sad: Ja nav noslēpums, kur tauta velk šos "no bomb" imidžus? Šeit http://www.dreamboxtool.com/ ir atrodami izplatitākie (ja ne visi), tacu ne "Gemini no bomb". Gribētos atrast kādu normālu resursu, nevis cerēt uz forumos izliktajiem failie. Tā kā pagaidām tikai iepazīstu visu šo padarīšanu, pietam vēl uz papīra, ir ļoti daudz neskaidrību. Piemēram, ar ko šie daudzie imidži atšķirās? Vai kāds var uzskaitīt plusus un mīnusus vai pamatatškirības, ja tas ir iespējams? Vai, piemēram, Nabilosat var izmantot kā pilnvērtīgu Gemini aizstājēju uz klona?

Link to comment
Share on other sites

Ja forumos izlikti faili Tev nav normāli resursi, nu tad :pardon:

Starp citu šai forumā ir "izlikti faili" ar latvisko Gemini tulkojumu un kalendāru ar Latvijas svināmdienām, arī tie nav "normāli resursi"?

Un kur Tu rāvi ka DM-500+ maksā 190? par 190 jau droši var dabūt DM-600. Un nauda pāri paliks.

 

Papildināts:

Pastījos to linku. Visticamāk ka tas veikals mēģina vārīties, tirgojot to pašu ķīniešu DM-500 ar labu uzcenojumu.

Vēlreiz saku - jaunu DM-500 NAV. Un pa gadu jau sen visi atlikumi no noliktavām ir izslaucīti.

 

Tai pat http://www.yota.lv/?moreinfo=17827&lan...amp;inscat=3303 jau par 199 var dabūt DM-600

Pat ar visiem Yotas uzcenojumiem.

Uzmetiens tas 0024.lv "drīms" ir. Vairāk nekas.

 

Redzi lieta ir tāda - vai nu ņem kādu praksē pārbaudītu tjuneri drīm- vai ne drīm-veidīgu.

Vai arī - riskē un liec šito. Gemini 4.2 tak šam iekšā jau no rūpnīcas.

 

Ieteiktu tomēr apdomāt tādu lietu, ka gados vecākiem cilvēkiem vajag pēc iespējas vienkāršāk vadāmu verķi.

Foruma biedri zinās ko ieteikt drīma vietā ja naudas ekonomija ir svarīga.

Link to comment
Share on other sites

MārcisB jau visu pateica, kam 99% piekrītu , cik katrā trešājā postā var skaidrot,ka modelis netiek ražots - pats tik nesaprotu ko tu sincity prasi - lētu stabilu tjuneri senčiem vai ko citu, tak elementārai šārei pietiek ar jebkuru Gemini vai cita imidža versiju +emu, derēs praktiski viss, ka tik normāli strādā un nekarās...

 

P.S. Neta kafūzī tak vienalga, kas par Windu - 95, 98 vai W7, ka tik brouzeris rullē :)

Link to comment
Share on other sites

Kā jau daudzreiz teikts, ir 2 galvenie varianti, ja negribi maksāt virs Ls 100 -1)Openbox 500/540/590 , kas diemžēl būs pagrūti dabūjams, OB-X800/810/820 vai klons, kam diemžēl softa atbalsts beidzies, kaut gan oficiāli tas nav paziņots, +Lancombox ap Ls 33 2)DM-500s klons-Flexbox5000/Optibox/Netbox/Ipbox 200s.Parastiem lietotājiem vienkāršāks ir 1. variants, kaut gan to nokonfigurēt grūtāk un ilgāk-jāpāršuj LCB, uztvērējs un vēl jāpiesaista katrs skatāmais kanāls savam identam.2)Bezbumbas imidžus var atrast gūglē, piem Gemini_0460_DM500__ENG_BY_(drhg)_NObomb.img ,citus-kaut vai šeit http://www.sat-universe.com/forumdisplay.php?f=15 Daudzus esmu testējis un palicis pie Nabilo moda (parakstā)-nedaudz uzlabots oriģināls ar skaistām biužām http://www.lujsat.eu/viewtopic.php?f=142&t=3636 .Galvenā priekšrocība parastam lietotājam-stabili strādā medus ņemšana ar vienkāršāko un populārāko emu Mgcamd 1.31 atšķirībā no Gemini, uz kura jāliek vai nu camd3 protokola emu, vai mpcs emu, lai nedabūtu stropa banu.Arī LV versija iet, pateicoties Boldrikam un Dreammucam!

Labots - Rudiger
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Neliels turpinājums stāstam par "'šķībacainajiem", iespējams kādam noderēs.

Tātad, sākas viss šis stāsts ar to, ka bija nepieciešams izvēlēties SAT resīveri. Pēc ilgām pārdomām (atceroties sakāmvārdus, ka "skopais maksā 2x" un... "kas neriskē, tas nedzer šampanieti"), nolēmu to pasūtīt no http://www.crown-sat.com/. Norēķināšanas caur PayPal; ja ir jau reģistrets PayPal akaunts, tad pats pasūtīšanas process ir max 3min. Pasūtīts tika DM500 (klons), tacu pec 1 dienas ar mani sakontaktējās, un paziņoja, ka diemžēl, pašlaik visi izpārdoti, un sakarā ar viņu jauno gadu, nākamās piegādes no ražotājiem kavēsies. Piedāvats tika atskaitīt naudu atpakaļ vai arī izvēlēties kādu citu modeli. Izvēlējos IPBox 250 PRV. Kopējās izmaksas ar visu piegādi no CHANGZHOU, CHINA līdz mājas durvīm pa virszemes pastu - 83Ls. Piegādātās paciņas izskats gan krimināls - iepakots plānā kartonā, kas nolīmēts ar skocu.

 

Kas lācītim vēderā?

 

Blue panel->System Info uzrāda:

Boxtype: DM7000

Manufacture: Dream-Multimedia-TV

Kernel: Linux 2.6.17-cubecafe release 4.1.0

Ethernet Mac: <tukša vērtība>

 

Tā kā šķīvis atrodās "dzimtajā pusē", vel nevaru dot nekādus kometus par uztveršanas kvalitāti (tas nedaudz vēlāk).

 

P.S. Es neatildu par sekām, ja jums pasūtot, tas viss nenotiek tik gludi kā rakstīju. Katrs pats domā ar savu galvu un lemj vai ir vērts riskēt.

Link to comment
Share on other sites

DM-7000 ir vecs drīma modelis, jau vairākus gadus kā noņemts no ražošanas.

Tā vietā ir DM-7020 un DM-600

Ar nekādu MAC, var sanākt, ka nevarēsi lietot Gemini servisus.

Es neieteiktu riskēt, liekot jaunākās Gemini...

Citādi - droši vien ka strādās.

Ja vien pratīsi jamajam ierakstīt MAC adresi kaut kādu, nevaru iedomāties kā tīkla ierīce darbosies bez MAC adreses.

Link to comment
Share on other sites

nolēmu to pasūtīt no http://www.crown-sat.com/.

 

P.S. Es neatildu par sekām, ja jums pasūtot, tas viss nenotiek tik gludi kā rakstīju. Katrs pats domā ar savu galvu un lemj vai ir vērts riskēt.

 

Kāda jēga klonu sūtīt no ārzemēm bez jebkādam garantijām, ja tepat tos var dabūt biezā slānī, un "ja kas", var pārdevēju paņemt pie džerksts?

Link to comment
Share on other sites

a kas vainas tiem pakal darinajumiem!?man ir mutants nezinu vai tas ir pakaldarinajums dabuju caur tv meistera jau parsutu !120 ls.!nu skatos neta un jusu ieliktajas bildes uz mata izkatas IPBOX... Tad CubeCafe!tadu -gemeni- bijam uzlikusi cubecafe..!nu jau aparats ar paradijies !a kas tiesi vainas tais pakaldarinajumos!?diic skalak vai mazak ko sniedz!un tur tais bildes skatoties sanak ka man tas aparats jaskruve vala lai atskirtu no pakaldarinajuma!un taks cena tacu liecina to ka tas nav orginals ...tapec es doma ka taisniga stelle nekada krapsanas nav!gribi perc negrib neperc!

Labots - winner
Link to comment
Share on other sites

Vaina tikai tāda, ka var būt atkal ,,klonu kari,,-pagājšgad bija Gemini 4.31 laika bumba un tikko 7xx Openboksiem trīs iešuves ar bumbu.Viss, protams, ir atjaunojams, bet zināms risks pastāv...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
sincity
(labots)

Sakarā ar to, ka saņemu jautājumus uz epastu par to kā strādā "ķīniešu" IPBOXu 250PVR, tad neliels "final resume".

Resīveris ar Nabilo DarkStar strādā normāli, gan ar šāri, gan ar viašrota oficiālo kartiņu. Nekādu īpašu pretenziju nav, ja vien neskaita to, ka pa linux konsoli nedaudz jāpadzīvojas, uzstādot šo uzparikti :D .

Labots - sincity
Link to comment
Share on other sites

Btw arii nopirkts tas chineese IPBox 250, kaut kur 80Ls ar visu piegadi.

 

Image AB Enigma, ne visai stabiils, kaut kur reizi divas nedelas softs uzkaraas, kad buus laiks mainiishu uz Nabilo DS.

 

Dzelzhu kvalitaate izskatas ok, vienigais pultaa ielikts suudiigs infrared diods, "as is" darbojas tikai no 2-3 metriem ja trapiit preciizi. Nopirku pa 20 santimiem normalo diodu, ieliku, tagad darbojas no 6+ metriem un atstarojos no sienam.

 

Ar card reader arii viss ok, viasat officiala karte, newcs+mgcamd, viss notiek, updates arii. Ar parasto 4x DiSEqC darbojas ka vajag.

 

Atbalsta gan 2.5inch laptop HD, gan 3.5 desktop, gan IDE, gan SATA. Ieliku veco 150gb IDE Samsungu, nav ne vainas.

 

Prieksh laukiem un par taadu naudu ir visai labs aparats.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...