Jump to content

Problēma ar skaļiem kaimiņiem


The_Saint
 Share

Recommended Posts

dream_voyager

Topiks vecs, bet problēma būs aktuāla.

 

Blakus ievācās cits kaimiņš ar savu n.1 audio komplektu, slāvu tautības, tikai krieviski runājošs , spēlē ruskij rep un visādu topu šļagu 17 h dienā. Pirmais pēc pamostas, ieslēdz savu aparātu.

Ir iets ciemos apspriest problēmu, cilvēks saprotošs, nogriež volume, bet tas neko daudz nemaina. Zemās frekvences vienalga dzirdamas caur kopējo sienu ( privātmāja, manu istabu sienas robežojas ar kalbasnijka istabu (siena ar apmetumu un tapetēm)).

Laikam suba frekvences sakrīt ar sienas/grīdas rezonanses frekvenci un dažu audiomākslinieku producētās basa līnijas, nedaudz, bet dzirdamas cauri sienai, kas tik nenormāli spiež uz galvu, ka traks var palikt, un atkal jāiet izteikt pretenzijas.

 

Šis esošo situāciju nesaprot, fiziku neesot mācījies, viņa pusē skan ļoti klusu var knapi dzirdēt pašā telpā. Koridoros un citās telpās, vispār nekas nav dzirdams, tikai manās istabās.

Aicinājumu nogriezt zemās frekvences, pārlikt audiosistēmu citur vai atnākt paklausīties manā pusē noraida. Jau atsmej, ka es redz esot neadekvāts, man vajagot viensētā dzīvot vai ausis ciet.

 

Laikam jāņem subs jāatrod vispiemērotākās skaņas un jāšauj pretī.

Nu ja nesaprot ar labu,tad pa "mužskoj" metodi neesi domājis?

Link to comment
Share on other sites

marrtins

Kāda mužiku metodes. Visi baisie mužiki? Pēc tam vainīgais būsi tu pats.

 

Pieļauju, ka Rīga? Sauc pašvaldības mentus, ja nepalīdz, sauc vēlreiz, ja nepalīdz raksti iesniegumu un sameklē vēl divus kaimiņus, kam traucē. Ja pēc tam vēl nepalīdz (pēc pirmās mini soda naudiņas vai brīdinājuma), rakstat vēlreiz iesniegumu - tad soda nauda būs pēc pilnas programmas, atkarībā no diennakts laika (pēc 23 krietni lielāka). Un tas ir vienalga, kurā dienakts laikā Tev traucē, ja tā ir Rīga.

 

Čakarīgi, laikietilpīgi, bet šādi ir viens dienā padsmitstundu klausītājs nolikts pie vietas - sakravājās un pārvācās citur.

Link to comment
Share on other sites

Ja reiz topiks pacelts - nepārprotiet mani, es nebūt neesmu vardarbības cienītājs , bet - līdz zināmam brīdim. :) Ja reiz konkrētais krievelis vai tamlīdzīgs lops nesaprot un/vai nespēj iejusties cita situācijā, tad es notiekti atbalstu variantu aiziet pie viņa ciemos ar lauzni un nodarīt postījumus ja ne viņam pašam, tad viņa audiosistēmai jau nu noteikti. Par sekām - ja vien iepriekš no tavas puses būs iesniegums policijā par konkrētā kaimiņa audioizvirtībām, nekāds dižais sods nebūs. :)

Link to comment
Share on other sites

vecteevs

šoreiz nav tāda klasiskā situācija , lai sauktu municipālos vai dotu bietē, pie lūguma, skaļumu noregulē uz minimālo, tā ka paša dzīvoklī knapi dzirdams, un nekur citur mājā vispār nekas nav dzirdams, izņemot tās divas blakus istabas, kur caur sienu klusu skan tikai bass, taču pietiekami, lai spiestu uz galvu. Tā sistēma tur tāda sanākusi, ka praktiski jebkura stila skaņdarbs vai dziesma( nav obligāti jābūt laroca style ) ar ritmu caur sienu rada nepatīkamu sajūtu, tai pašā laikā otrā pusē viss ok, vienkārši klusu skan mūzika.

Var pierast pie dzelceļa blakus vai satiksmes aiz loga un maziem bērniem blakus, taču ritmisks buc, buc var padarīt traku 30 min laikā.

 

Ja būtu mājas Dj - klasiskais, sen jau tiktu mierināts.

 

 

to pašu laist nevar, priecāsies, laid šlāģerus.

 

 

Vajag kādu skaņu radīšanas softu , atrast labāko frekvenci, kas iet caur sienu, tempu kas visvairāk tracina un jāliek uz apli lai tucina. Varētu būt lielāks efekts kā spēlējot random slāgeri.

Tik jāsadabū kāds subs, neko nopietnu jau nevajadzētu šādam pasākumam, galvenais lai dūc ?

Labots - vecteevs
Link to comment
Share on other sites

Ja subs stāv uz grīdas, tad pietiek ar suba mehānisko vibrāciju pārnešanu uz konstrukcijas elementiem, kas tiešām var radīt neciešamu efektu otrā telpā. Šitā līdzīgi bija ar tādu nieku, kā ārējais hdd. Pietiek nolikt to augšstāvā uz grīdas un lejā nevar saprast, kas par uzmācīgu dūkoņu. Varbūt var tomēr sarunāt izmēģināt subu mehāniski atsaistīt no grīdas, kādi gumijas vibroizolatori vai tamlīdzīgi, varbūt palīdz.

Link to comment
Share on other sites

marrtins

ritmisks buc, buc var padarīt traku 30 min laikā.

Kas tiesa, tas tiesa :threaten:

Link to comment
Share on other sites

Ņem subu, labāk vairākus, pieliec pie kaimiņu sienām un laid pa nakti to pašu, ko klausās tavs slāvs. Tā teikt, aktualizē problēmu.

 

Ja tā ir bloku māja, tad liec pa naktīm to pašu krievu popmūziku, bet panāc, lai izklausās, ka skan no kaimiņa. Lai kaimiņi zvanās pie tava kaimiņa un uz menteni ;)

Vaktē kāpņutelpu, kad menti zvana pie kaimiņa durvīm - izslēdz subi.

Link to comment
Share on other sites

Volodja Zavituškins

Kāda te policija, kāds te lauznis un audio aparatūras dauzīšana?

 

Saprotu, ka konkrētā persona ir pietiekami pretimnākoša...

Man šķiet, ka autors būs priecīgāks par ieteikumiem, kuri varētu mazināt to skaņas vibrāciju, ne ieteikumiem, kā kaimiņu nodušīt... Es jau neesmu nekāds diži gudrais, bet kaut kādiem variantiem taču jābūt... Varbūt pietiek, ja subim uzliek gumijas ķepiņas/noorientē telpā citādi/piekar pie sienas bass trapu (es muldu)? To, kādi varianti pastāv un vai, lai komentē jomā zinoši biedri.

Kaimiņš neizklausās pēc tā sliktākā varianta - labāk jau labas attiecības saglabāt. Tad, kad nevarēs pa labam, tikai tad var domāt par citiem risinājumiem.

Link to comment
Share on other sites

Domugrauds

Jā, interesanti komenti, iet ar lauzni kautko salauzt, kaimiņš labprāt samazina skaņu tā ka bezmazvai pats nedzird un par to šim salauzt kaut ko. Ehh... Paprasi lai soseds paprovē to subi uz kā cita nolikt un paskatīties vai tās riebīgās skaņas vēl sadzirdāmas

Link to comment
Share on other sites

Kenny911

Te pilns forums ar neadekvātiem klauniem kas no likumiskās puses vispār neko nesaprot un tikai aizdir$ tēmu.

Tava rīcība atiecīgā situācijā, ja tu dzīvo Rīgā...

 

4. Rīgas administratīvajā teritorijā aizliegts:

 

4.1. trokšņot, ja tas traucē apkārtējo personu mieru, iestāžu, organizāciju normālu darbību, bet nav saistīts ar satiksmi vai pasākumiem, kas saskaņoti ar Rīgas pilsētas izpilddirektoru, un troksnim nav pastāvīgs raksturs. Par pastāvīga trokšņa radīšanu ar savu darbību vai bezdarbību, kas pārsniedz normatīvajos aktos noteiktos trokšņa normatīvus vai robežlielumus, vainīgā persona saucama pie atbildības likumā noteiktajā kārtībā;

 

Vari saugt atiecīgā reģiona pašvaldības policijas auto patruļu un rakstīt iesniegumu, vai doties uz iecirkni un rakstīt tur. Ja izsauc un ierodas busiņš kamēr skan mūzika tad pietiek ar tavu iesniegumu, ja policija uz vietas nekonstatē, tad policisti tuvāko dienu laikā pieņem paskaidrojumus no apkārtējiem, un ja kaut vēl viens dzīvoklis apstiprina mūzikas faktu tad sods garantēts. Ja trokšņošana notiek no 07:00 - 23:00 tad sods līdz 100Ls ,atkārtoti gada laikā tad no 100 līdz 250, ja naktī tad no 20 līdz 100.

 

UN NEKLAUSIES TOS PAMUĻĶUS BET RĪKOJIES !!

Link to comment
Share on other sites

Pamuļķi kenny, autora gadījumā kaimiņam visdrīzāk ne ko piesiet neizdosies, jo mēraparatūra visdrīzāk nekādu būtisku troksni neuzrādīs. Tās vienkārši ir rezonanses radītas nelielas skaņas, kuras autoram krīt uz nerviem.

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Nopērc tam āzim subam spaikus ko paskrūvēt apakšā, izstāsti ka smuki izskatās un šajā gadījumā reāli arī darbotos. Nu varbūt vienīgi ja viņš to subu nav piestūmis vplotnuju pie sienas... http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=speaker+spikes&_sacat=0&_odkw=spikes&_osacat=0

 

Ja tie ir kaut kādi mūzikas centru boomboxi, tad švakāk, tie jau basu nedod, tie bubina vienalga kur nolikti.

 

Daudz dod arī paklājs, bet piespiest citam likt paklāju jau nevar, ja šim smuks lamināts...

 

P.S. Hmm, ja jau tas ir slāvu tautības cilvēks, tad viņam taču pat pieklātos likt paklāju pie sienas, ne? :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

marrtins

jo mēraparatūra visdrīzāk nekādu būtisku troksni neuzrādīs

Mēraparatūra Rīgā nav nepieciešama. Pietiek ar to, ka man un vēl kādam (diviem) traucē.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

īstenībā ir tikai viens normāls veids, kā problēmu atrisināt - pārvākties uz citu vietu. viss pārējais ir veselības, naudas un laika šķiešana.

Link to comment
Share on other sites

Kenny911

ggg97

 

jo mēraparatūra visdrīzāk nekādu būtisku troksni neuzrādīs.

 

Vēlreiz esmu tevi spiests saukt par nekompetentu muļķi, kas aizd*rš forumu un apgrūtina tēmas aizsācējam atrast problemas risinājumu. ! Nekādi mērinstrumenti decibelu noteikšanai nav nepieciešami, tie ir vajadzīgi lai noteiktu patstāvīgu rūpniecisku troksni ! Varbūt tu esi gudrs kādā atsevišķā tēmā, bet ja nezini tad labāk turi mēli aiz zobiem un nepazemo sevi. Nu ja tev ir kādi jautājumi, tad varu iepriecināt, pats strādāju RPP un saskaros ar šo problēmu ļoti regulāri, tāpēc lūdzu beidz rakstīt kaut kādu paša izdomātu patiesību.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
sameklē vēl divus kaimiņus

Obligāti divi ir nepieciešami? Man te ar viens sāk rībināt. Vajadzētu nomierināt.

Labots - Fruzz
Link to comment
Share on other sites

Vajadzēja. Tagad ir atpakaļ uz likumu nevis domes noteikumiem. Tagad atkal bez mērīšanas neko nevarot izdarìt. Tb, satversmes tiesa atcēla domes noteikumus. Bet nu pamēģināt saukt pašvaldībniekus var. Sen neesu saucis, manējie ir izdresēti :-)

Link to comment
Share on other sites

Obligāti divi ir nepieciešami?

 

Lai pašvaldibnieki ko iesāktu (iesākumam piezvanīt pie trokšnotāja durvīm) vajag iesniegumu no diviem dzīvokļiem, neilgi bija darīšana ar šiem.

Labots - kaads
Link to comment
Share on other sites

 

 

A kas tad mērīs to trokšnu līmeni?

 

neviens par to nerunaa, bet nu taada elementaara lieta no fizikas / ausu iipatniibaam.

Domes saistoshajos noteikumos par dziivojamaam maajaam figuree sekojoshi trokshnju liimenji - dienaa 40dB (c ) , naktii 20dB © . Ja mees runaajam par basu tad cilveeka auss diapazonaa 50-100hz basu nemaz nevar dzirdeet, ja tas ir zemaakaa liimenii par 40dB. Respektiivi --- ja to basu dzird, taatad tas liimenis JAU ir virs noteiktajiem liimenjiem, un tas cilveeks ar meeriitaaju ir vajadziigs reaali tikai papiiru aizpildiishanai.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Lai pašvaldibnieki ko iesāktu (iesākumam piezvanīt pie trokšnotāja durvīm) vajag iesniegumu no diviem dzīvokļiem, neilgi bija darīšana ar šiem.
Da ladna, neko tur nevajag. Zvani pašvaldībniekiem un būs klāt kā likti.
Link to comment
Share on other sites

 

 

Zvani pašvaldībniekiem un būs klāt kā likti.
Kā atbrauks tā aizbrauks :) .Protams ja katru nedeļu nedo pa bundžām,ka jumts ceļās nost.

A vo pieminētā klarnete gan varētu būt problēma.Ja nu kāds domā ka mācās un pūš katru dienu pa stundām četrām.

Link to comment
Share on other sites

Nē pie manis pāris gadus atpakaļ Ventspilī brauca :) .Bet tur bijā tā interesanti,neviens jau nesūdzējās,paši piebrauca(tāda sajūta,ka vairāk uz astes gribēja uzsēsties pēc darba :) ) tā gan privātmāja.Un viņš bija divu māju atāls kaimiņš.Redz viņam traucējot,pārējiem tuvākiem nebija problēmu.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Da ladna, neko tur nevajag. Zvani pašvaldībniekiem un būs klāt kā likti.
 

atbraukt atbrauks, bet neko nedarīs, paklausīsies kā tu raudi un aizbrauks.


 

 

Kāpēc tā saki? Esi zvanījis?
 

 

bija darīšana ar viņiem divus mēnešus atpakaļ

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nē pie manis pāris gadus atpakaļ Ventspilī brauca

Ne jau visiem tāda bieza āda kā tev, un pareizi darīja ka brauca,

 

 

paklausīsies kā tu raudi un aizbrauks.

Es pats atrodu kas trauce un sarunāju, parasti izdodas.

 

Vēlreiz atkārtošu lēnām, pat ja sodu neierubīs, 9 gadījumos no 10 rimsies un vairāk nebungos.

 

Zvanīt vajag, ja nelīdz rakstiska zajava. Man vieniem urlānu kaimiņiem, pēc soda uzlikšanas, pats suns pārstāja gaudot, vēl šobaldien besaprotu, kā to panāca gatavu. Tas gan bija daudz daudz gadi pakaļā, nez vai pašavaldībieniki palikuši nevarīgāki. p.s. suns bija dzīvs un vesels.

 

 

bija darīšana ar viņiem divus mēnešus atpakaļ

Nu tad padalies ar savu pieredzi!

Labots - androidz
Link to comment
Share on other sites

Zvanīt var, atbraukt atbrauks, pakratīs pirkstu un aizbrauks. Reāli viņi neko nevar izdarīt. Var rakstīt iesniegumu, bet vajag vēl divu kaimiņu paraksti (ne uz sitiena, var vēlāk) un tad var uzlikt administratīvo sodu (~20Ls bija kādreiz?). Par atkārtotu trobelēšanu jau krietni lielāks (kaut kas ap 150Ls?). Tas bija balstoties uz Rīgas Domes noteikumiem.

 

Tagad Satversmes tiesa šo normu ir atcēlusi, norādots uz jau esošu likumu, bet likumā ir atrunāti cipari un attiecīgi sodu uzliek tikai pēc mērīšanas. Mērīt var sertificēts "mērnieks" vai "mērnieks" ar sertificētu aparātu. Nu vienāvārdā sakot - neviens nemērīs un, ja arī mērīs, būs jau viss kluss. Bezjēdzīgi.

Vēlreiz atkārtošu lēnām, pat ja sodu neierubīs, 9 gadījumos no 10 rimsies un vairāk nebungos.

Nu man bija reāli kretīni, reāli lika mīksto uz mentiem, vēl paņirgājās par viņiem, kad bi pālī. Pāris sodi, pāris skaļāki vārdi, bet nu tagad ir miers jau labu laiku.
Link to comment
Share on other sites

Īsumā mana pieredze ar klubņiku cienītāju/narkomānu kaimiņos. Sākumā saucām pašvaldībniekus un rakstījām paskaidrojumus utt. Nedaudz palīdzēja, bet tad čalim pavisam pazuda saprāts un rāva uz nebēdu. Pašvaldības policijā teica, ka vajag vismaz 2 dzīvokļu īpašnieku parakstus zem iesnieguma, kuru tad iesniegt pašvaldības policijā, nevis tad kad šie atbrauc uz izsaukumu. Kopā savācu 4 dzīvokļu parakstus, pašvaldības policija izskatīja mūsu iesniegumu un pēc kāda laika (pa starpu atkal saucu pašvaldībniekus palīgā) atnāca atbilde, ka balstoties uz zvanu žurnālā reģistrēto sūdzību skaita par šo dzīvokli un naktsmiera traucēšanu tiek piemērots pēc tāda un tāda panta par huligānismu un vēl kaut ko sods. Apskatījos to pantu un sods no 250 eiro. Kaimiņš jau bija izvācies kādas 3 dienas tajā brīdī.

Labots - Rubenis
Link to comment
Share on other sites

kuru tad iesniegt pašvaldības policijā, nevis tad kad šie atbrauc uz izsaukumu

Var uzrakstīt un iesniegt arī uz izsaukumu atbraukušajiem, bet, protams, labāk un erī ērtāk aizsūtīt pa meilu.
Link to comment
Share on other sites

Klau ....Pilnīgi idiotisks ieteikums , pilnīgi idiotiskai situācijai . Kā viņš rībina , tā pa smagām darīšanām uz šaufeles un kinga durvju priekšā - še tev lūdzu kājiņai kur ieslīdēt . Skan tizli , bet ir ļauži , kas savādāku valodu vienkārši nesaprot . Piemērs - manās trepēs seši dzīvokļi , ārdurvis aizslēgtas , bet no rīta man uz dzīvokļa tepiķīša kaķa pļūtījiens - smird šausmīgi - vemstīdamies vācu nost ( vairākkārt) . Ok ... es saprotu , ka kāds no kaimiņu sīčiem ir jauks cilvēks - kaķīti vakarā ielaiž trepjutelpā , bet ne savā dzīvokli , jo vecāki neļauj , pažēlo , pabaro , bet par tualeti nepadomā . Es pie kaimiņiem ... tā un tā - šitā nav labi , pretī - da ko tu iedomājies , mūsu sīcis nav tāds !!! Un tad man aizgāja ciet un es potenciālajiem vaininiekiem pateicu , ka ja pie manām durvīm vēl kaut kas tāds notiks , es nevākšu , bet izsmērēšu pa jūsu durvīm labai noskaņai . Protams ... gānīšanās par manu apņemšanos bija dikta ... bet savu apņemšanos laikam biju ļoti konkrēti izteicis . Es vēl šobrīd nezinu ( tikai nojaušu) , kurš bija vainīgs , bet kaķis uz mana tepiķa vairs netaisa .

Labots - Peleecis
Link to comment
Share on other sites

 

 

Var uzrakstīt un iesniegt arī uz izsaukumu atbraukušajiem, bet, protams, labāk un erī ērtāk aizsūtīt pa meilu.

Tur mazliet savādāk viņš man skaidroja (policists), jo kad viņi atbraucot uz vietas, tad balstās uz tavu iesniegumu un policistu paskaidrojumu - ir bijis vai nav bijis troksnis, kad policija ieradusies.

Ja es ar vēl vismaz vienu kaimiņu iesniedzu iesniegumu policijā, tad viņi skata šo lietu savādāk - policijas darbinieks analizē zvanu žurnālus par šo trokšņotāju, jau iepriekš uzliktos sodus utt. Tad viņi var sodīt bargāk uz kaut kāda likuma panta pamata (no galvas neatceros, bet varu pameklēt ja interesē), nekā tad ja uzrakstam paskaidrojumu, kad policija ierodas. Es gan nezinu kā tas atšķiras/neatšķiras pa pašvaldībām, jo neesmu no Rīgas.

Link to comment
Share on other sites

Es tomēr ieteiktu cūkam ko radikālu . Savu tiesību pārzinātāji , ibio . Tak lai pats skraida pierādīdams , kas naktī pie viņa dzīvokļa čupu liek ... pats gan jau zinās . Ok , ne čupu - sērkociņš , iebāzts slēdzenē spēj pabojāt nervus, ja netiec mājās iekšā ...un slēdzene jāmaina ...kretīni ir jāaudzina un viņi zina savas tiesības labāk par tevi .

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Nezinu, agrāk bija efektīvi, drošinātāja vietā skaļajamm kaimiņam kādu jaudīgāku diodi ielikt... :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Man kādreiz arī bija tā ar vienu kaimiņu kad pie vecākiem dzīvoju, gados jauns. Traki gāja, 7.diena, 3.diena, 7.no rīta vai 20vakarā, klausījās, tā, ka visas pamparas rībēja. Tika teikts šim 1x, 2x,3x, ok, uz to brīdi vrb nogrieza, bet nākamajā dienā tas pats. Mājā 6 dzīvokļi.., kautkādā dienā bija ļoti jūtamas vakardienas ballītes sekas katra skaņa bija sāpīga.., un šis bumsī aiz sienas, noriebās, pārējie kaimiņi zināmi, visi darbā tajā laikā bija, zināju, ka netraucēšu- nodomāju, uzlikšu arī es kautko, vrb viņam liekas, ka tik ļoti  neskan cauri sienām, varbūt tomēr pieleks, toreiz bija man S90 un Z-2300, uzkruķīju tā diezgan.. bet viņam nulle emociju (ķieģeļu māja ar biezām sienām). Pēc kāda laika visi dzīvokļi uzrakstīja sūdzību, jo atsaldēts tas tipiņš pamatīgi un vairs iet skaidroties tēvam kad šis pālī nebija vairs jēgas, vecāki uzsāka to parakstu vākšanu un tika nodota pašvaldībniekiem, neatceros cik ilgs laiks pagāja, bet pēctam bija miers, vrb vel kāda reize bija, kad klausījās, bet ar krietni mazākiem decibeliem, tā, ka netraucēja, bet nedaudz kko dzirdet varēja. Ne Rīgā tas viss.

Lai vai kā tagad pārvācās uz māju un ar tādu lietu vairs nav jāsaskaras. Bet tā traki, ievācoties jaunā dzīvoklī nevar zināt kāds gudris dzīvo kautkur blakus :o

Labots - kicker
Link to comment
Share on other sites

Tāpēc pirms ievākšanās jāparunā ar nākamajiem kaimiņiem.

Vai kāpņu telpā netusē narkomāni, vai naktīs nenāk bomži gulēt, vai kaimiņiem nav noslieces uz skaļu mūzikas klausīšanos.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...