Jump to content

Cik tas viss maksā?


Pionieris
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

 

Līdz šim dzīvoju skatoties digitālo tv (Izzi), bet pēdējā laikā Viasat ir nostiprinājis manu pārliecību, ka tas ne tikai pats nedzīvo (lasi - neveido sakarīgus kanālus, sakarīgu kvalitāti), bet neļauj dzīvot arī citiem - Viasat ir nogreizis divus sporta kanālus, kā vietā tiek piedāvāts kārtējais viduvējais kanāls, UN TIKAI viasat klientiem. Ja Baltkoms vēl kaut ko spirinās pretī, un taisa vienošanos par šī kanāla iegādi un papildus piedāvās vēl NBA TV, tad Izzi nedara neko. Tas ir, dara gan - paceļ cenu - tagad būs ik mēnesi jāmaksā 13Ls par neko, t.i., par Eurosport un Eursoport2, kas reāli domājot, protams, nav ne normāli, ne arī nopietni. (uz Baltkomu nav iespējams pāriet, jo kabeļnieki Rīgas teritoriju ir sadalījuši, un mana dzīvesvieta ir Izzi ekskluzīvā apsaimniekošanā).

Tātad ievads izstāstīts, no ievada izriet, ka jāmet malā digitālā un beidzot būtu jākļūst ar SAT lietotāju - konkrēti, gribētu izmantot kā medu NTV paketi, jo tajā ir pietiekami garšīgs medus - t.i., daudz un labu sporta kanālu, kas pilnībā mani apmierinātu, pat ar lielu rezervi. Bez NTV, būtu nepieciešami arī latviešu kanāli (priekš sievas).

No visa augstākminētā izriet:

1) Kā lai es nosaku vai manā dzīvesvietā SAT (NTV) vispār ir iespējams - dzīvoju 5stāvu mājas 5 stāvā, tuvējā Pārdaugava, Bauskas iela (netālu no Salu tilta), ar balkonu (un logiem) uz Daugavas pusi.

 

2) Kas jāiegādājas, lai SAT būtu - šķivis, galviņa(s), SAT uztvērējs, k-kādi stiprinājumi utml?

 

3) Cik tas viss maksātu - sākot ar nepieciešamo iekartu iegādi, un beidzot ar maksu par uzstādīšanu un pieslēgšanu ?

Pie šī - tā kā Ivars nākamos gadus sola ļoti smagus, tad baigi tērēties negribētos, - iespēju robežās šo visu par saprātīgu cenu. Kā arī šobrīd varētu iztikt bez HD kanāliem, jo cik saprotu starpība starp uztvērēju bez HD un ar HD ir diezgan būtiska, un pēc tam darvniekam arī ir jāmaksā vairāk, ja grib uzlaboto medu HD izskatā.

 

4) Medus un stropi. Cik tie pēc tam izmaksātu?

 

5) kā ar latviešu kanāliem - tie konkrētajā stropā noteikti ka nebūs, kā tos dabūt priekš skatīšanās?

 

Atvainojos, ja jautājumi par primitīvu, bet par Satelītistu nepiedzimst! :)

Link to comment
Share on other sites

arii interese konkretie jautajumi.

 

Daudz topici bet tur jau sakas tik advanceti termini - gemini, deamboxi, ipboxi utt utt bet pamatu pamats lai varetu medu ieliet un basic configuraciju.

 

Vel viens jautajums sky var nogarshot arii? medus ir visiem E un W, ar ko atshkjiras medus no sharing ?

Link to comment
Share on other sites

Vispirms - jautājumi ir normāli.

 

1) Balkons uz Daugavu ... nu tur jāstās pēc vietas, varbūt sanāks.

2) Priekš HTB+ - šķīvis ... nu 80-90cm lai pie mazākā lietus neraustītos. Ja gribas ekonomēt - 60cm.

Galva ar cirkulāro polarizāciju, sat tjuneris ar ethernet pieslēgumu, un protams stabila interneta klātbūtne mājās, liels ātrums nav nepieciešams.

3) Piemetot uz pirkstiem: ~200Ls ar visu uzstādīšanu, stipri atkarīgs no tā, kādu tjuneri izvēlēsies. Drīmboksis būs dārgāks, ipboksis vai kāds cits - lētāks. DM-600S PVR, kuram var ielikt HDD lai ierakstītu programmas, maksā virs 150Ls.

Te ir viena nianse - "parasto" SD satTV tjuneri nav iespējams apgreidot uz HD tjuneri. Tāpēc, ja nākotnē ir plānota arī HD skatīšanās, varbūt der tomēr padomāt par HD tjuneri? Jo parastos kanālus ar HD tjuneri var skatīties.

4) Savi 5Ls mēnesī, vai vairāk. Atkarīgs no Tavas kāres pēc medus.

5) Khmm... ja balkons skatās uz Daugavu, tad priekš parastajiem kanāliem var uzlikt antenu un neko mēnesī nemaksāt, arī digitāli.

 

gix - Gemini ir populārs imidžs (softs, varam teikt ka OS) priekš drīmbokšiem.

Drīmboksis (Dreambox) vai drīms - vācu firmas Dream Multimedia ražota satTV tjuneru sērija ar Ethernet pieslēgumu, populāri tjuneri medus cienītāju (kārumnieku) vidū.

IpBOX - AB IPBOX firmas ražoti satTV tjuneri, lētāka alternatīva drīmiem. Konkurē ar tiem.

SKY arī var, tikai mēdz raustīties, un vajag vismaz 110cm šķīvi, atkarīgs no atrašanās vietas Latvijā, SKYam Ludzā vajadzēs lielāku šķīvi kā Bauskā vai Liepājā.

Par pēdējo jautājumu - tas ir viens un tas pats.

Link to comment
Share on other sites

1)Diemžēl pasacīt nemācēšu, iespējams tuvumā kādam ir bļoda...?

 

2)Jāiegādājas vai nu 2 bļodas vai 1 bļoda ar 110cm (vismaz). Kāpēc? NTV raida no Eutelsat 36E satelīta, savukārt latviešu kanāli (kurus vēlas tava sieva) no Sirius 5E. Parēķinam grādu attiecību - 36 - 5 = 31 grāds, kas ir par daudz parastajai mazajai (90cm, vai pat vēl mazākai - 60cm) bļodai. Tāpēc, ja vēlas sakabināt visu uz vienas - jāliek vismaz 110cm. Vari pakonsultēties šeit ar lietotāju MārcisB, viņam ir 120 cm bļoda ja nemaldos un 4 satelīti - Sirius (LV kanāli) - 5E, Hotbird (sekssssssssssss un vēl šis tas) - 13E, Astra (vāciešu brīvie kanāli - daudz kvalitatīvu kanālu un arī sports) - 19E, Eutelsat (NTV) - 36E

 

3)Bļoda (vai 2 mazākas bļodas) ar visiem pričendāļiem varētu izmaksāt ap kādiem 50 - 60Ls. Par uzstādīšanu diemžēl Rīgā pastāstīt nevarēšu. Ārpus Rīgas cenas ir pavisam savādākas... Tev vajadzīga bļoda, galviņas (Siriusam - universālā galviņa, NTV - cirkulārā (jo NTV raida ar cirkulāro polarizāciju no Eutelsat satelīta), kronšteins, vads, daisiks (ierīce, ar kuras palīdzību pieslēdzam tunerim divus vai vairāk satelītus). Tālāk uztvērējs jeb tuneris. Tur nu gan ir dažāda izvēle. Iespējams iekļauties 100Ls robežās, pirkt Openbox, taču tad vajadzēs turēt ieslēgtu datoru. Taču varam viņam piepirkt klāt Lancombox, tad dators ieslēgts nebūs jātur. Vēl ir arī dažādi kloni (IPBox utt.), kuri arī iekļaujas cenā līdz 100Ls. No dārgāka gala - Dreambox. Cena - 150Ls un uz augšu. Pašam ir Dreambox 600 - iesaku, ļoti labs modelis. Ir ielikts man arī cietais disks - neesmu mājās, uzlieku taimeri un wolaaa - sat kvalitātes fails, kuru varam transportēt uz kompi un skatīties arī tur. :)

 

4)Meds no stropiem izmaksā - kā nu kurā vietā. Viasata stropus skaļi te neviens nereklamē, taču ir vieta, kur to var dabūt kopā ar NTV - cena par abām paketēm kopā - ap 5Ls mēnesī).

 

EDIT: Mārcis ātrāks... :D Anyway, gan jau ko sapratīsi no mums abiem... :)

Labots - Dexs
Link to comment
Share on other sites

Uzstādīt šķīvjus jau var arī pats, šeit ir daudzi padomi, kā to izdarīt.Neatteiksim arī padomus par uztvērēja sagatavošanu un medu.Galvenais, lai var šķīvjus pavērst dienvidu virzienā.Labāk jau 2 mazus-uz minētajiem pavadoņiem pilnīgi pietiek ar 60-80 cm. Galviņas-viena cirkulārā, otra-universālā.Izmaksas-kā jau teica , 2 bļodas ar piederumiem ap Ls 50.Uztvērēji-ja neskatās uz HD, tad varianti-Drīma klons ap Ls 80-100 ,oriģinālie Drīmi ap Ls 155 (DM-500+) līdz Ls 350(DM-7020-s u.c.) Openbokša klons +LCB ap Ls 70-100 vai http://lvsigma.lv/dreamsky-dsr-7500-ci-usb2-0.html ar LAN, iespēju pieslēgt un ierakstīt USB flešā vai HDD un iespēju ielikt MPEG4 moduli.Vēl ir http://www.tv-digital.lv/?op=dscr&p_id=49 , ar kuru var redzēt gan sat ar medu, gan virszemes DTV.Tā ka vēl nav nekādas skaidrības par DTV apraides standartiem ,cenām un kanāliem, pēdējo gan varbūt labāk neņemt.Minētais medus ir vietējais sākot ar Ls 5 par abiem, importa var dabūt (es ņemu priekš otrā komplekta par $7,8 , drusku lielāka garšas buķete, bet gadās piemaisījumi)

Link to comment
Share on other sites

Pionieris

Ok, paldies džeki. Tapa daudz skaidrāks, jeb kā saka parādījās filma. ja ņemtu ar Dreamboxi, tātad jārēķinās ka viss kopā uz kādiem 300Ls pavilks.

Ok sākšu vest sirsnīgas sarunas ar sievu, un tad ja procesa laikā vajadzēs vēl kādu palīdzību, griezīšos atkal pie Jums šai forumā.

Paldies vēlreiz!

Link to comment
Share on other sites

Vislabāk noteikt vai dotajā vietā var vai nevar uzlikt bļodu var

Sakumā apskatām iekš

http://www.dishpointer.com/

 

Izvēlamies satelītu, ierakstām adresi - iegūstam uz google maps virzienu uz satelītu. Pēc tā jau uzreiz var apmēram pateikt ir vai nav.

 

Lai noskaidrotu precīzāk, pēc tā paša http://www.dishpointer.com/ noskaidrojam satelīta leņķus un ģeogrāfisko pozīciju.

Tālāk ejam uz http://www.geocities.com/senol_gulgonul/sun/ un rēķinām kur atrodas saule. Jāpiemeklē laiks, kad saule atrodas apmēram tādā pašā azimutā. kur satelīts. Un tad skatāmies vai redzam sauli vai nē. Protams, saule būs tik pat augstu virs horizonta kā pavadonis tikai 2x gadā - rudens un pavasara saulgriežos.

Link to comment
Share on other sites

Ja jau dzīvo 5stāvenes 5tajā stāvā,tad var jau bļodu uz jumta likt,neatkarīgi kura debespuse redzama pa logu.

Link to comment
Share on other sites

aldiss!

 

Jā, bet pie balkona parasti bļodu tomēr vieglāk pielikt.

Un ja dienvidu pusē priekšā ir 16 stāvu māja....

Link to comment
Share on other sites

Bez tam, lai liktu uz jumta, jāprasa vietējam DZĪKam vai apsaimniekotājam atļauja.

Var arī neļaut tā vienkārši katram gribētājam jumtu urbināt :pardon:

Uz sava balkona tomēr neaizliegsi...

Link to comment
Share on other sites

papildus piedāvās vēl NBA TV,

 

No kurienes tāda informācija?

Labots - NewAge
Link to comment
Share on other sites

es ar gribētu uzzināt no kurienes autors rāva,ka baltkoms piedāvā NBA tv,jo cik zinu NEVIENS operators LV teritorijā(ieskaitot pat dautkoms)šo kanālu nepiedāvā.starp citu šamējie B-koms izvācis vienu no normālajiem filmu kanāliem tv21,jo lūk neesot pieprasījums.gribētu zināt kāds tad ir tv1000 reitings,kur atkārtojumi iet nonstopā :velns:

es ar domāju vai vispār neatteikties no B-koma,vakar saņēmu infu,ka šamējie no februāra 3kāršo kabelim abonēšanu.diez viasat netaisās paaugstināt cenas,kā nekā jauni kanāli....

Link to comment
Share on other sites

Ja nepieciešams, varu nopārdot VIASAT komplekta šķīvi ar visiem stiprinājumiem un tamlīdzīgi. Galviņa ar viena ir.

Link to comment
Share on other sites

Vo vo, es tur bildes viņu mājaslapā paskatījos, pie kā tik viņi bļodas nekarina...

Pie skursteņiem, pie dažādām caurulēm, protams arī klasiskais variants - pie mājām utt...

Tur ir vajadzīgas iemaņas... :)

Link to comment
Share on other sites

Šie cilvēki nodarbojas at sat un tv instalācijām gadus 10+

Kronšteinus bieži metina un dizainē paši.

Mans tehnikuma grupasbiedrs tur ņemas. Bija arī tāds "dzelžu vecis" jau tad.

Viens no pēdējiem darbiem bija viens no LV ūberbiezajiem uzmaukt 27m mastu ar visām sat, TV un inet lietām.

Arī mana sat un antenu sistēma ir viņu likta.

 

Rekur vakardienas darbi uz manas sievasmātes mazdzīvoklenes jumta:

post-67156-1232195197_thumb.jpg

post-67156-1232194892_thumb.jpg

 

Tagad tur rāda normālu TV, nevis miglasbildi.

 

Bildēs nedaudz var redzēt arī poļu režģu mežu gar jumta malu.

Uzsprausti uz slotaskātiem, pie jumta ar izoleni pietīti, utt.

Mēs saskaitījām 21 (!) gab. Mājā ir 18 dzīvokļi...

 

Padomju laika antena jau sapuvusi bet diemžēl latvieši jau nevar vienoties, samesties un ar nelielu naudiš uzturēt to sistēmu kārtībā.

Link to comment
Share on other sites

Jā, pa visu LV. Manas bildes ir no Tukuma rajona.

Cenas atkarīgas no darbu apjoma.

Vispirms aizbrauc un apskatās (parasti par to naudu neņem) un tad sastāda tāmi.

Uz puņķiem neliek. Viņi dara vai nu kārtīgi, vai vispār nedara.

Mana sat sistēma ir pārdzīvojusi visas pēdējo gadu vētras bez mazākajām problēmām.

 

Dexs - viņi liek visu ko. Bet jo īpaši nestandarta lietas, jo tās vidējais aritmētiskais Viasata meistars likt nav spējīgs.

Link to comment
Share on other sites

Domā beidzot 36E piekabināt base?

Vispār, es arī jau vairākas nedēļas gribu 36E piekabināt savai lielajai bļodai, bet es nezinu kā to izdarīt.

Problēma - vajadzīgs multifīds, taču parastais neder (tam ir mazākas skrūvju vietas, nekā manai lielajai bļodai - tur skrūves pie turētāja ir daudz lielākas).

36E - 28E = 8 grādu starpība. It kā derētu HB - Sirius multifīds, bet kā jau teicu - nederēs dēļ tām skrūvēm...

Kādi ieteikumi?

Link to comment
Share on other sites

base7 - tāme manai sievasmātei bija 152Ls.

Ieskaitot antenu, kabeli, mastu, atsaites, visus sīkos loriņus, darbu un ceļu.

Piebildīšu ka antena netika grozīta "uz aci", bet gan ar aparatūras palīdzību.

Jamiem ir tāds verķis, kas visus signāla līmeņus visās frekvencēs rāda.

+26Ls par antenas pastūzi (jo nebijām pārliecināti vajdzēs vai nē), priekš analogās pat to nevajag, digitālajai gan.

55Ls par DVB-T tjuneri Digiality T-2001 CX, kurš arī bija opcionāls, atkal - nebija pārliecības vai tik tālu no Rīgas vilks.

Velk.

Link to comment
Share on other sites

Problēma - vajadzīgs multifīds, taču parastais neder
Iebrauc veikalā "1000 skrūves" Daugavgrīvas ielā (senos laikos tur pārdeva visu priekš močiem) un piemeklē kādu vajag dzelzi. Tad to dzelzi, iespējams, vajadzēs nedaudz piestrādāt ar vīli un urbi. Es no tā veikala vairākus dzelžus esmu pielāgojis SAT lietām.
Link to comment
Share on other sites

Iebrauc veikalā "1000 skrūves" Daugavgrīvas ielā (senos laikos tur pārdeva visu priekš močiem) un piemeklē kādu vajag dzelzi. Tad to dzelzi, iespējams, vajadzēs nedaudz piestrādāt ar vīli un urbi. Es no tā veikala vairākus dzelžus esmu pielāgojis SAT lietām.
Diemžēl Rīgā nebūšu tuvākajā laikā...
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...