Jump to content

Putekļsūcējs


drinkits
 Share

Recommended Posts

Guest EnS

JuutpaudisMaigcilveeks - izrāvi man vārdus no mutes... :D

 

Autor, tik tev nāksies bik piemest...

Link to comment
Share on other sites

NC - nu tas jau gan nav viss uz ko jāskatās!

 

Ja sūkšanas jauda u.c. svarīgi parametri ir apmēram vienādi, tad kā nākamo (galveno) kritēriju neņemam

aparāta dizainu, BET cik maksā un cik lieli ir putekļu maisiņi, ja tādi attiecīgajam modelim ir.

Nopērkot putekļu sūcēju izdevumi nebeidzas...

:?

Link to comment
Share on other sites

Nu, ja kāds pacēlis jautājumu, tad man arī interese: kurš būtu labāks no putekļsūcēju veidiem, ar ciklonu vai ūdens filtru. Sākumā biju sadomājis , ka jāņem ūdens filtra, bet... iedomājos , ka kādreiz aizmirsīs iztīrīt, tad... . Vai tie ciklonu , arī, gana labi attīra. Kāpēc ne ar parasto, papīra maisu? - nu , piemēram , tagad, taisu sīku remontu. Kad pieslēdz to, ar papīra maisu pie slīpmašinas ar kuru slīpē špaktelēto virsmu, pēc pāris minūtēm ir aizsities ( nu sīkie putekļi no špakteles slīpēšanas) un jāmeklē jauns. Skaidrs, ka , celtniecībai vajag speciālus, bet, ja šadi darbi ir tik pāris reizes gadā, tad skatos uz kādu NORMĀLU unversālu agregātu. Vai kādam ir kas labs padomā . Iemetu aci interneta veikalos- oi kas par izvēli , tik ... nu dažiem ir normāli izvēles filtri, kad var atlasīt sev vēlāmo un, arī tad, nav, tāda parametra, kā SŪKŠANAS jauda (tā motora jauda vēl neparāda cik labi sūc). Varbūt kādam ir kāds interneta resurs ( nu tipa kā IXBT.com priekš datoriem, tik priekš sadzīves tehnikas) , kur šie jautājumi ir izķidāti . Nu katras sistēmas +/- .

PS cena līdz 250 ls.

Link to comment
Share on other sites

JuutpaudisMaigcilveeks, kā tev tas velna aparāts kalpo? :D

Link to comment
Share on other sites

Ar ūdens filtru tas ir gana efektīvs, pie reizes mitrina gaisu, bet:

1) baigais čakars ar to ūdens iepildīšanu un pēc tam aparāta iztīrīšanu pēc KATRAS sūkšanas!

2) uzpildīts, tas ir gana smags.

 

Ja runa iet par celtniecību, tad, man liekas, ņem kaut ko no Karcher saimes, jo tie var strādāt bez maisa.

Tiem ir papildus filtrs tā kā auto gaisa filtrs, tikai mazāks.

To "izklapē' un var turpināt sūkt.

Protams, tik efektīvs tas nav kā no paša sākuma, bet lietojams.

 

Es ieteiktu kaut ko šādu: http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=105558

Link to comment
Share on other sites

Karcher - for šo ;)

 

Ir tie mājas Karcheri, nezinu īsti cenu, bet divi tādi mājās ir, viens jaunais otrs iepriekšējais modelis. Jaunajam lielāka jauda un drusku garāks vads.

Link to comment
Share on other sites

JuutpaudisMaigcilveeks

elxnis

zin - gods godam kalpo.

 

Ievācu informāciju, tam aparātam lielākā daļa fīču ir patentētas, hui kāds cits putekļusūcēju ražotājs drīkst viņas izmantot.

Cena.. nu jā, ņemot vērā ka jebajā pa sotaku var dabūt, 1800ls ir jebaķ jebaķ ku dārgi :D

Link to comment
Share on other sites

Nu , laikam , izmērs augstumā , tomēr būs ierobežots, ( nav kur, īsti glabāt). Bet, kad Knaabis pieminēja to filtru, kā auto, atcerējos, ka kaut kur esmu vēl kau tkādam putekļsūcējam redzējis. Īstenībā , tas būtu tīri neko risinājums, tik , ej nu atrod kuriem no tiem putekļsūcējiem, tāds vēl ir. Nu , laikam vēl jāpapēta , kuriem putekļsūcējiem ir arī tāda opcijā, kā iespēja izplūdē pieskrūvēt cauruli -reti , bet dažreiz tas gaisa pūtējs noder ( parasti jau , modernajiem, nav).

Tā, jau atradu vienu lapu, kur šis tas izskaidrots. Piemēram ūdens filtrs arī nav ideāls . Starp citu, tur ir arī tā Kirby izvērtējums. Un, kas labi , bez liekām emocījām http://www.nodust.ru/article/31/ . Skaidrs, ka to labumu dod elektriskā turbobirste, bet tāda jau ir arī citiem, piemēram Elektrolux putekļsūcējiem. Laikam , ņemot vērā visus par un pret jāņem kāds ar ciklonu un hepa filtriem galā, kam komplektā nāk elektriskā turbobirste . Būs ne sliktāks par to Kirby :) .

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

Man ir Kärcher DS 5500, šāds te:

 

http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=16456

 

Jaudas ziņā ideāls, darbu padara labi. Ir ūdens filtrs, nekādu maisiņu utt. Tik laiku pa laikam jāapmaina gaisa filtrs un jāiepērk speciālais šķidrums, kas jālej klāt ūdenim lai novērstu putošanos.

Mīnusi - liels izmēros un diezgan smags. Ir čakars tīrīt filtru pēc katras sūkšanas, es parasti ārā izskaloju, bet tie kam dzīvoklī tas jādara, laimīgi nebūs. Citus mīnusus neesmu novērojis.

Link to comment
Share on other sites

Man ar tas pat sūcis, kas ivo. Laba manta par atbilstošu cenu, nav jāčakarējas ne ar kādiem papīra maišeļiem un citiem sūdiem. Nav ar čakars ar nodarbēm pēc sūkšanas, vienkārši izleju podā un dušas kabīnē noskajoju zem ūdens to tvertni, tas aizņem pāris min.

p.s. ivo, man tas pudelītis pret putošanos beidzās, bet neko, iet tieši tāpat kā bez viņa. Laikam nemeklēšu un nepirkšu viņu :)

Link to comment
Share on other sites

nu jūsu darīšana, gribat pirkt dārgus maisiņus vai čakarēties ar to ūdens toveri, kurš turklāt nemaz pilnībā tos putekļus neizfiltrē šāvaitā.

 

versija ir - ņemt normālu pusindustriālo sūcēju - kvalitatīvu, ergonimisku ērtu, utml, teiksim Karcher utml.

nākamais - lai istabā nebūtu putekļu - piemauc pie izplūdes vietas lokanu resnu trubu, pa kuru viss smirdīgais štruntīgais putekļgaiss tiek ievadīts virtuvē, tvaiku nosūcējā, ventilāc šahtā, vai vienkārši izkar laukā pa logu. viss. gaiss istabā būs ideāls, sūc cik gribi. nauda makā stāvēs, jo nebūs jāpērk visādi sviesta hepa un ogles filtri ;)

Link to comment
Share on other sites

Man tāds pats putekļsūcējs kā ivo un Gestapo. Tu pretputošanās līdzekli var nopirkt K-RAUTA pie Karcher stenda. Tur var arī nopirkt to filtru, ja pavisam beigts jau ir. Es pats nesūdzos par to Karcher, patīk, ka mašīnā ar var visādus sūdus sūkt un nebaidīties, ka kautkas slikts notiks.

Link to comment
Share on other sites

Varoni, man arī radās ši doma par izplūdi caur logu , tik ej nu atrodi kuram no tiem ir normāla izplūdes caurules pievienošana. Nu , tagad , apmēram zinu ko: ciklona filtra vietā ( lai neaizsitās uz reiz , kā tas ar maisiem) un ar izeju , kur pieslēgt cauruli ( eh , vai šitāda kombinācija vispār dzīvē atrodama) un turbobirsti ( lai var izsūknēt dīvānus/paklājus ne sliktāk kā Kirby). Nu , jā ir arī ciklona, kas baisi attīra to izplūdi , tipa Daison DS20 tik cena jau velk uz 300ls, nu nejūtu vajadzību tik traki dārgi maksāt. Būs nedaudz jāparokās visādos aprakstos.

Link to comment
Share on other sites

Guest EnS

Ja nopietni iesaku rianbow piļisosu ar ūdens filtru... filtrs tīrās viegli arī dzīvoklī, komplektā ir arī elektriskā turbobirste, un vsp. man ir bik vecāks modelis, un kalpo godam....

Link to comment
Share on other sites

oxygen - šitā jaunībā kad paklājs bij pāris gadus regulāri putekļsūcēju lietoju:)

ja nav normāla pieslēgvieta, bet visādas tizlas dizainiskas spraugas plastmasā, tad var to visu putekļsūcēju ielikt polietelēna maisā, un maisam gals - apsiets ap trubu.

trubu vēlams lielāka diametra izvēlēties. viena no trubām kas labi kalpoja bij saskočojot plēvi izveidota lokana polietelēna truba:) bet cita versija - ar elektroadiem paredzēto apvalkcauruli no plastmasas bij traki skaļi gaudojoša, jo diametrs neliels - ap 4cm un gofrēta iekšsiena, gaisa plūsma tad radīja traku troksni. bet normāli bij ar plēves trubu darboties.

Link to comment
Share on other sites

Es tev nopietni saku, veci, pasūti jebajā kirby!

 

Pret Kirby man ir alerģija, kopš laika, kad tie izplatītāji pie manis ciemojās un senčiem gribēja pa mašīnas cenu iesmērēt to aparātu. Viņi kādas 4 stundas ņēmās un tīrīja man māju.

 

Domāju ņemt šito Kärcher DS 5500, jo pats asmātiķis ar noslieci uz putekļiem. Tas padoms ar to maisu labs!

Link to comment
Share on other sites

JuutpaudisMaigcilveeks

drinkits

 

Tāpēc saku - nepērc par mašinas cenu, pērc ebajā par 200 naudiņām.

Nekad nebiju domājis, ka tā teikšu, bet tas aparāts tiešām IR tik labs, kā par viņu stāsta.

Link to comment
Share on other sites

drinkits, jā ja alerģija, tad jāmeklē labāks putekļusūcējs par Kirby. Nu , tam , atpakaļgaisa kvalitāte velkot tik uz HEPA 10-11 līmeni, bet asmatiķiem jau vajagot uz HEPA 12-13. Labi , laikam nav ko saspringt, jāņem tik ciet kāds ciklona tipa, kam mazgājamais HEPA 13 filtrs .

Link to comment
Share on other sites

JuutpaudisMaigcilveeks

oxygen

 

Kirby motors dzesējas ar to pašu gaisu, kas ir istabā, nevis kopā ar to, kuru iesūc kopā ar putekļiem, tādejādi nerodas kancerogēnās vielas.

Pievērs uzmanību, ka šis ir viens no Kirby patentiem, nevienam citam putekļu sūcējam tā nebūs.

Link to comment
Share on other sites

rekur brīnišķīgā shēma kā cauru dienu sūkt ar putekļsūci un ar visu to saglabāt svaigu un no putekļiem brīvu gaisu:)

te var izmantot visprastāko ķīniešu sūcēju, pa teiksim 25Ls no K-rauta.

 

PS - hepa filtru faniem iesaku tos filtrus labi bieži pamainīt, lai tajos nepaspēj mošķi savairoties, un labi reti uzkopt istabu lai pārāk daudz nauda nebūtu filtros jāizšķiež:)

post-456-1229895500_thumb.png

Labots - Varonis
Link to comment
Share on other sites

pats tu te nodegsi caurām naktīm pie kompja sēdēdams!

prasts sūcējs dzesējas no pa trubu ierautā gaisa, un ja aizplūdei nav pārāk liela pretstība tad viss funkcionē perfekti:)

Link to comment
Share on other sites

JuutpaudisMaigcilveeks

Prasts sūcējs, gaisu ar kuru dzesē, izpūš pa diersu ārā.

Ok, taisi sev pazoru skočojot visādas trubas, tā vietā lai iepirktu jebajā tiešām izcilu mājas uzkopšanas sistēmu.

Link to comment
Share on other sites

JuutpaudisMaigci... , neesi tik pārliecināts, ka tikai Kirby dzesējās ar iztabas gaisu. Tagad, rokoties neta, vairākiem, kam ūdens filtrs, redžeju, ka speciāli dzešēšanai neizmanto sūcamo gaisu ( nu lai ar atlikušo mitrumu nesačakarētu motoru). Bet, te latvijā , viena firma pa 90 ls tirgo sūcēju, kam gan ciklons, gam izplūdes caurule normāla-nevajadzēs nemaz maisā bāzt . :) . Tik , tāi firmai nosaukums ... nu nezināms.

Link to comment
Share on other sites

JuutpaudisMaigcilveeks

oxygen, tieši tāpēc runāju, ka esmu pārliecināts, man mājās ir uzskatāms piemērs. Un diemžēl par 1800ls :(

 

Ja runā par ūdens filtriem protams nedzesēs ar to pašu gaisu.

Tai pat laikā padomā, kas ūdenim peld pa virsu... ;)

Link to comment
Share on other sites

Nu, tas kas rodas saskaroties putekļsūcēja oglītēm ar netīru gaisu.... nu tik vien tā kancergenisma, ka nav jēgas pieminēt . Ja kas , tad man patika tā Kirby izkidāšana tajā krievu lapā- nu konkrēti un skaidri, ka nekāda brīnummašina jau nav , jo NORMĀLS putekļsūcējs paceļ putekļus arī tur , kur tā manta ir tīrijusi. Es, tādu , nepirkšu aiz viena iemesla ( pat ja maksā 200dolāru)- nu kas tad šite tādam dos garantiju. Starp citu, skatos , vienam kantorim, Zelma, tā garantija až četri gadi http://www.koroso.lv/zelmer/puteklusucejs_...twix_5500ht.htm .

Link to comment
Share on other sites

JuutpaudisMaigcilveeks

Neviens nesaka, ka tā ir brīnummašīna.

Tā Kirby, tajā lapā.

Izklausās pārliecinoši.

Ja vēlies, varu dot iespēju tev dzīvē pierādīt, ka ir kkas krutāks par kirby, vai, ka viņs nav tos 200ls vērts jebajā!

Par LV šarlatāniem par 1800 es nerunāju.

Link to comment
Share on other sites

Ak, šausmas ! JuutpaudisMaigcilveeks, tev nav kauns forumā atzīties, ka esi nopircis putekļu sūcēju par 1800Ls ? :80:

Labots - Scorp17
Link to comment
Share on other sites

KinDzaDza
Nu, tas kas rodas saskaroties putekļsūcēja oglītēm ar netīru gaisu.... nu tik vien tā kancergenisma, ka nav jēgas pieminēt . Ja kas , tad man patika tā Kirby izkidāšana tajā krievu lapā- nu konkrēti un skaidri, ka nekāda brīnummašina jau nav , jo NORMĀLS putekļsūcējs paceļ putekļus arī tur , kur tā manta ir tīrijusi. Es, tādu , nepirkšu aiz viena iemesla ( pat ja maksā 200dolāru)- nu kas tad šite tādam dos garantiju. Starp citu, skatos , vienam kantorim, Zelma, tā garantija až četri gadi http://www.koroso.lv/zelmer/puteklusucejs_...twix_5500ht.htm .

 

Man kādreiz bija šīs firmas sūcējs. Tas gan bija ~ 8 gadu atpakaļ.

http://www.koroso.lv/zelmer/619.htm

Nu nepatika man tas...

Tas, kā šamais tīrīja - nebija ne vainas, bet tā čakarēšanās ar tā uzpildi un filtru tīrīšanu!

Nav jau tiem ūdeņniekiem tikai ūdens, kā filtrējošais elements.

Par citiem modeļiem nezinu teikt, bet ar šo bija kārtīga nočakarēšanās.

Kad pirku, tad jau šie stāstīja debesu brīnumus par šo kasti - viss ir ļoti ērti un vienkārši, bet realitātē nekā...

Link to comment
Share on other sites

Mana pieredze sekojoša. Pirms vairākiem gadiem tika iepirkts Zepter ūdeņnieks. Nu forši-nekādu maisu, tikai visu laiku izlej ūdeni, izmazgā tvertni, staipi kā zirgs. Pēc kāda laika, sieva sāka īdēt, ka baigi smags uz otro stāvu staipīt, varbūt nopērkam otrajam stāvam kādu parasto, vieglu maisinieku. Tika iepirkts kaut kāds Philips ap 100 LVL, ar maināmiem maisiem un hepa filtru. Rezultāts-no tā brīža dārgais Zepter ūdeņnieks vairs nav kustināts, tiek izmantots tikai vieglais Philips, kuram ir arī daudz garāks vads un rezultāts ne ar ko neatšķiras. Varu piebilst- ja pērk maisinieku, tad ir jāskatās, lai būtu S-BAG maisi. Tie der visu firmu putekļsūcējiem, kuriem ir virsū šis te S-BAG logo. Tad veikalā droši var ņemt maisus ar šo logo un miers.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Mana pieredze ar putekļu sūcējiem:

 

* maisu putekļu sūcēji lētākie, vienkrāši lietojami. Mīnusi - maisi jāmaina gandrīz katru reizi sūcot, jo citādāk ļoti zūd sūkšanas jauda un maisi piepidās ļoti ātri. Viens maiss maksā ap 1Ls. Nepatīk maisu maiņas process.

 

* cikloniskie sūcēji dārgāki un viņiem cilindriskie filtri arī padārgi - Electroluxam ap 12Ls gabalā. Truklāt vēl ir viens filtrs pie gaisa izpūšanas un tas arī pa retam jāizdauza/jāmaina. Cena ap 15Ls. Tvertne piepildās ārti, man uz 70kvm sūkšanu tvertne jātīra 3x, varbūt savu artavu dod neliels spalvains mājdzīvnieks. Viens filtrs bez mazgāšanas iztur apmēram 4 pilnas tvertnes piesūkšanas, tad stipri jūtams jaudas zudums. Filtrus mazgā siltā tekošā ūdenī. Ražotājs komplektā iekļāva 3 filtrus. Laikam arī trauku mašīnā var pa retam izmazgāt. Šiem filtriem neiet pie sirds sīkie remonta un sienas urbšanas putekļi, jo tie ātri aizliek ciet filtru. Tvertens tīrīšana notiek ļoti veikli tikai jāuzmanās, lai kaut kas nenobirst garām miskastei.

 

* ūdens sūcēji parasti ir paši dārgākie, bet tiem pēcāk praktiski nav nekas jāpērk klāt. Laikam pie gaisa izpūšanas dažiem ir auduma filtrs. Patīkami, ka šādi sūcēji ņem pretī visus mēslus, truklāt tvertni var veikli izliet podā. Sūcēju būtu ieteicams neapgāzt. Kādreiz bija pieejami pavisam lēti ap 40Ls. Tagad xnetā paskatījos lētākie maksā 53Ls. Bet ar lētajiem ir jāuzmanās, jo dažreiz ražotājs ir uztaisījis viltību - patiesībā sūcējs ir ciklonsikais, bet ūdens tikai nofiltrē sīkos puteklīšūs pirms gaisa izpūšanas. Tas nekam neder.

 

Es pats balsotu par riktīgu ūdens sūcēju, jo tādam praktiski nav jaudas zudumu, var sūkt visādu draņķību un tīrīšana ir pieņemama.

Link to comment
Share on other sites

JuutpaudisMaigcilveeks
Lūk redzams piemērs, kā tie apvārdotāji var izskalot kādam smadzenes.

 

Putekļu sūcējs nav vainīgs pie tā, cik uzbāzīgi ir viņa pārdevēji.

Objektīvi vērtēt proti, uzskaitot faktus un pierādījumus?

Nē, protams, latvietis esi, galvenais censties gudri riet un iet paceltu karogu, ka kirby ir sūdc jo dažas īpaši ar prātu neapveltītas būtnes viņu pērk par 2 štukām.

Labots - JuutpaudisMaigcilveeks
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...