Jump to content

Kaa veido muuzkas video?


i-bizness
 Share

Recommended Posts

hmm sho to googlee atradu bet nekaa sakariiga. butu ideali ja varetu redzet ari kautkur videopamaaciibu. un vai ar vienu kameru var uztaisiit taa , ka izkataas ka filmeets ar daudzaam un dazaadaas vietaas un jabut vielaicigi visam kad kadri mainaas un ari kad dzied un speelee intsrumentus visma jaskakriit. ar vienu kameru tas reali izdaraams vai ari sanaaks nedabiigi?

Link to comment
Share on other sites

i-bizness

bet man interesee ar vienu kameru? daudzreiz japarfilmee viens klips no dazaadaam vietaam? laikam vienigais atrisinajums, vieniig, jamontee taa lai parastaa cilveka acs nepamana neko aizdomigu :D

Link to comment
Share on other sites

Gandrīz visas inscinētās epizodes un kadri kinoindustrijā tiek filmēti ar vienu kameru.

Un tā arī dara - uzfilmē no vienas točkas, pārnes uz nākamo un filmē to pašu no cita rakursa.

Divas un vairākas kameras izmanto tikai īpašos gadījumos - kad ar vienu kameru vai nu nekā nevar, vai arī ļoti komplicētās ainās, kur filmējums ar vienu kameru atšķirīgos laikos varētu sagraut ticamību, vai arī, ja tiek filmēta kaut kāda avārija vai hvz, kas vēl, kā atkārtota identiska inscinēšana ir vai nu ļoti dārga, vai neiespējama.

 

Iemesls vienkāršs - lētāk. Izīrēt papildu kameru + kameras apkalpi + otru operatoru ir ļoti dārgi. Un tas rezultējas arī papildu izmaksās uz kinolentu un post-production.

 

Ar video ir līdzīgi. Tiesa, kameru sistēmas izmanto biežāk nekā kino (jo video productions ir ievērojamāk lētāks nekā kino), bet nu uz video klipus filmē tikai nabadzības gadījumā.

 

Vēl jau arī ir variants, ka grupa nostājas uz skatuves, tiek ierubīta fonogramma un mūziķi tēlo, ka spēlē un dzied. Un to arī uzfilmē uz video ar vairākām kamerām. Beigās sanāk televīzijas variants. Tiesa, par klipu to var uzskatīt tikai tad, ja tāda veida filmējums ir domāts kā mākslinieciskās izteiksmes līdzeklis. Visādi citādi - tas ir visai prasts un lēts veids, kā iegūt vizualizāciju (ne klipu) dziesmai. Parasti arī tas izskatās lēti :D

 

P.S. Es runāju par mūsdienām. Pirms gadiem 30 un senāk bija bišk citādāk, jo video bija ekskluzīva un dārga štelle, bet kino bija rullis, ar ko dibenu noslaucīt.

Link to comment
Share on other sites

nu piemēram uzņemot holivudas cienīgus skatus ar automašīnu sadursmēm un tamlīdzīgām ainām izmanto vairākas kameras,kas novietotas dažādās pozīcijās un beigās montē(tak ir redzēts mašīnu sadursmes,kur var redzēt auto no augšas,sāniem,iekšpuses utt)

Link to comment
Share on other sites

Vēl nereti šāda veida kadros kameras tiek dublētas arī vienā točkā - drošībai (ja nu kamera nogļuko, filma brāķis, attīstot kaut kas nojūdzas, kaut vai netīrs rāmītis kamerai)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...