Jump to content

Video projecēšana realtime


Infernal
 Share

Recommended Posts

Ir nepieciešamība kāda pasākuma gaitā notiekošo ik pa laikam parādīt uz projektora.

Mēģināju pieslēgt esošo videokameru - ir Ok, bet nevar dabūt nost info ko rāda uz displeja. Un nezinu kā būtu ar signālu, jo jameklē vada pagarinātājs.

Varbūt varat ieteikt kādu citu, ne pārāk dargu variantu.. bet nez vai tāds ir. Vada garums būtu vēlams vismaz 10-12m. Ja cita varianta nebūs, būs vien jāmēģina iztikt ar esošo kameru, tad iesakiet kuram vadam labāk meklēt pagarinātāju - AV vai S-Video. Kur varētu būt mazāks zudums?

Link to comment
Share on other sites

Nu rādot uz projektora, vislielakos "zudumus" bildē radīs pats projektors :-D . Ir nācies strādāt ar pašiem krutakajiem projektoriem un visi kā viens video bildi sačakarē. Tā kā, pilnīgi pietiks ar 75 omu koaksiālo kabeli priekš kompozītā videosignāla. Var ņemt parasto TV antenas kabeli, uzskrūvēt galos F konektorus, pievienot attiecīgas pārejas no F uz RCA vai BNC štepseli(ka nu kuro reizi vajag) un viss būs kārtībā. Tāds paštaisīts 10m vads Tev izmaksas kādus 4Ls.

Tos murgus, kuri radās uz ekrana , noteikti var noņemt paspaidot pogas. Drīzāk ir cita problema. Praktiski visas sadzīves kameras pēc kautkada laika "aizmieg" vai nedodies ieslēdz demo režīmu. Vienīgais variants ir visu laiku griezt kaseti ieraksta režīma. Ja noķertu to ideotu,kurs ieviesis to "aizmigsanas" funkciju, kajas atrautu :-D

Link to comment
Share on other sites

koč ubej, bet neizdodas visu to info nonjemt no ekrāna. To var tik atskaņošanas režīmā. Itkā ar aizmigšanu trobeļu nebūtu jābūt, jo ik pa laikam vajadzēs kaut to pašu zūmu paspaidīt... nu un ok, paljdies par atbildi par kabeli.. būsim ķīmiķot. )

 

programmētājs, eksperimenti ar bezvadu jokiem būs ķēpīgi.. Ēkai ir dzelzbetona sienas ar baigo armatūru.. WiFi signāls tiek traucēts pat vienas telpas ietvaros )

Link to comment
Share on other sites

Kas tev tā par videokameru? Nav nācies rokās turēt kameru, kurai nevarētu izrubīt ārā OSD characterus bildei, kas iet uz video izeju.

Auto power-off un demo režīmu arī parasti var izslēgt.

Link to comment
Share on other sites

Demo režīmu var izslēgt, bet čakars to atrast(nafig vispār kautko tik stulbu vajag), bet ar kameras "aizmigšanu' gan var būt visadi. Ir kameras, kurām nevar atslēgt Auto power off funkciju. Lielakoties kameras domatas amatieriem, kuri mierīgi var aizmirst kameru ieslegtu un aķi nosedināt. Tad nu ražotaji so funkciju izdomajuši. Nevienai kautcik profesionalai kamera parlaimi tādas ideotiskas funkcijas nav.

Link to comment
Share on other sites

spitaligais

Meklē kamrai tādu podziņu, kur air nomarķēta ar tekstu "Display"

 

Abi amatieru aparāti, kas man mājās /Sony DSC W55, kā arī Sony Cybercam H22**/ ir aprīkoti ar displeja podziņām, ļaujot slēgāt pieejamo info uz displeja. Pagaidām man nav problēmu novākt infu.

 

Varbūt iepostē videokameras modeli - no aparāta arī ir daudz kas no svara...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Didzi, nez kas tie pa krutajiem projektoriem, kas bildi chakaree? Man nav bijis probleemu - skatos ar EIKI DLP projektoru un signaalu no kameras (Canon XM1) njemu caur S-Video ar 10 m garu vadu - viss ir bumbaas pat manai piekasiigajai acij. :)

Link to comment
Share on other sites

Man daudz nākas strādāt dažādos pasākumos un dot signālu priekš projektoriem. Tad nu es vēl nekur nēsmu redzējis normālu bildi. Vienmēr parbliezta un samocīta. Cita lieta, gaismas diožu ekrani. Tur gan ir citas problēmas, bet bildi var redzet arī pie koncerta gaismām. Mājas apstākļos, no projektora ar datoru, var dabūt normālu bildi, bet pie publiskas skatīšanās, ja vēl telpu nevar aptumšot un pa kompozīto video, tad projektori "nevelk". Acīm redzot, projektoru ražotāji ekonomē uz kompozītā signāla apstrādi un tapēc tā bilde ir tik švaka. Prāta vētras koncertos uz projektoriem gāja RGB signāls un atkal problemas. RGB kabeļi ir tik tievi, ka 50m kabelī ir ievērojami signāla zudumi un bilde paliek mīksta. Trīs resnus kabeļus atkal baigais čakars aizvilkt.

Link to comment
Share on other sites

Aber kas Tev pa avotu, ja laid caur kompoziitu? Ja DVD atskanjotaajs, tad tak RGB vai S-video var izmantot un ja PC, tad SVGu. Garajiem kabeljiem ir risinaajums, kur kabelis no avota ir iisss - liidz pultij/konverterim un taalaak jau viss notiek pa viito paari un pie projektora ar attieciigs divaiss ir. Ja grib pa leeto, tad parasti nekas labs nesanaak un tur nevajag vainot projektorus, bet gan knauzeriibu. Pat HDMI var dikti taali palaist, ja nu kas. ;)

 

P.S. Gan jau, ka par taadu firmu kaa KT serviss esi dzirdeejis? Ja nu kas, tad pakonsulteejies... :D

Link to comment
Share on other sites

Nav jau man ko konsulteties ar KT sevisu, es ar viņiem bieži kopa stradāju :-D . Sāksim ar to, ka neviena profesionāla TV iekārta neatbalsta HDMI, bet projektori savukart neatbalsta SDI profesionalo video formatu. Paši ekrāna veči jau kā reizi parasti atnāk ar savu kompozītā video vadu un ņem no videopults signālu. Es jau labprat dotu SDI, bet nevienam jau nevajag :-D . Par RGB jau teicu, lai nebūtu zudumi kabelī, jaizmano trīs resni kabeļi un tas koncertā ir nereāli(kurš ies to vadu mudžekli pēc pasakuma tīt). S Video štepselim vispār nevar normāla resnuma kabeli pievienot un tāpat divi kabeļi jāvelk. Tad vēl problema ar zemēm un uz katru kabeli jāliek optiskais atdalītājs, bet cik kabeļu tik izolatoru. Ar videosignāla pārveidotajiem uz vīto pari, arī nācies strādāt, bet tiem konvertoriem jau nav ne SDI, ne komponetu videosignala ieejas, tikai kompozīta ieeja. Vārdu sakot, ekrana veči parsvarā strādā ar kompozīto video un to projektori rāda slikti.

Link to comment
Share on other sites

Visi pieskaņojas vājākajam posmam "ekrānu večiem", un par kvalitāti var aizmirst :) Lūk tāda ir tā Latvijas kvalitāte.

 

Man jāprasa vai esi vispār dzirdējis par tādiem SDI<->Komponenta un kompozīta signāla parveidotājiem? Izmēros apmēram plaukstas lielumā. Viens vads, nekādu zudumu. Ok, maksā viņi tā pavairāk, bet ja darbojas profesionāli, tad tās ir kapeikas.

Labots - krisis
Link to comment
Share on other sites

Tak ne jau man jāštuko par pārveidotājiem, tā tak ir ekrānu veču problēma. Es tikai iedodu signālu un kādu prasa, tādu dodu. SDI uz komponentu video tiešām nav lēts, bet tā jau ir ar visu profesinalo aparatūru.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...