Jump to content

TV 3 (Viasat) vs Baltcom/IZZI - Karš ir beidzies...


Dexs
 Share

Recommended Posts

"Baltkom" šonakt pārtrauks pārradīt "TV3"

 

Tā kā līdz šodienas darba dienas beigām no "TV3" nav saņemta atbilde par tālāko telekanāla programmu retranslāciju, kabeļtelevīzijas operators "Baltkom" šonakt plkst.24 pārtrauks šī kanāla izplatīšanu saviem klientiem, Dienu informēja uzņēmuma preses sekretārs Lauris Kļaviņš.

 

Patlaban kabeļtelevīzijas operatori saviem klientiem "TV3", tāpat kā citus ētera kanālus, pārraida, nemaksājot par to, savukārt "TV3" vēlas noslēgt licences līgumu par tālāku sadarbību, paredzot ieviest maksu. "Baltkom" pagājušajā nedēļā paziņoja, ka varētu apsvērt iespēju pārtraukt "TV3" izplatīšanu saviem klientiem, ja līdz pirmdienai netiks panākta vienošanās.

 

Kā teica L.Kļaviņš, tagad "Baltkom" veiks juridiskas konsultācijas, lai noskaidrotu, kādas ir iespējas retranslēt "TV3", nemaksājot prasīto maksu. Uzņēmums sola darīt visu iespējamo, lai varētu atkal piedāvāt "TV3" programmu.

 

"TV3 Latvia" sabiedrisko attiecību koordinatore Marta Zandersone Dienai pirmdien teica, ka uzņēmuma nostāja, salīdzinot ar pagājušo nedēļu, nav mainījusies. Piektdien "TV3 Latvia" norādīja, ka jau ilgstoši izrāda iniciatīvu noslēgt līgumu ar "Baltkom" par kanāla "TV3" retranslāciju, taču operators nesekmējot šādu sarunu norisi, tā vietā "izvēloties biznesa attiecības kārtot publiski".

 

Kā uzsver "TV3", Latvijā vēsturiski ir izveidojusies situācija, kad brīvajā ēterā pieejamos nacionālos televīziju kanālus kabeļtelevīzijas operatori retranslē bez maksas. Tajā pašā laikā kabeļtelevīziju operatori no saviem skatītājiem saņem maksu par dažādu televīzijas kanālu paketēm, kurās ietilpst arī šie nacionālie kanāli. Ārvalstu kanāli tiek retranslēti uz savstarpēju vienošanos, tai skaitā, finansiālu pamata, savukārt nacionālo kanālu un kabeļoperatoru attiecības nav juridiski noformētas, lai gan Radio un televīzijas likums to prasa.

 

Noregulējot attiecības ar kabeļoperatoru par nacionālo kanālu retranslāciju, būtu arī iespēja pilnveidot televīziju kanālu satura kvalitāti - Latvijā veidot vairāk un kvalitatīvākas televīzijas programmas, šovus un seriālus, apgalvo "TV3 Latvija". "Šobrīd kabeļtelevīziju operatori savu biznesu veido lielā mērā, izmantojot nacionālo televīziju kanālu bezmaksas retranslēšanu," uzskata "TV3".

 

"Baltkom" jau iepriekš norādīja, ka "TV3" ir brīvi uztverams ētera kanāls, līdz ar to nav izprotamas prasības attiecībā uz kabeļtelevīzijas abonentiem. Operators argumentu par papildu maksas ieviešanu kabeļtelevīzijas lietotājiem, lai veidotu šovus un programmas, uzskata par dīvainu.

 

"Neesam gatavi piekrist tam, ka mūsu abonenti tiek aplikti ar papildu maksu, kamēr citi skatītāji šo kanālu var uztvert bez maksas," saka "Baltkom" valdes loceklis Pēteris Šmidre.

 

Viņš vērš uzmanību uz to, ka vienīgi "TV3" no visām ēterā translētajām televīzijām ir paudusi pretenzijas pret pašreizējo kārtību. "Situācijā, kad par ētera apraidi telekompānijas maksā VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs", bet kabeļtīklu operatori nodrošina šo kanālu izplatību, neprasot par to maksu no programmu veidotājiem, nav pieņemami "dubulti" standarti, šķirojot ētera televīzijas skatītājus un kabeļtelevīziju klientus," norāda P.Šmidre.

 

"Baltkom" kabeļtelevīzijas un digitālās televīzijas abonentu kopējais skaits pārsniedz 120 000 mājsaimniecību.

 

Lūgts komentēt Dienas lasītāju novēroto, ka pirmdien ap dienas vidu uzņēmuma klientiem bija pieejams tikai kanāls "TV3", savukārt pārējie nebija redzami, L.Kļaviņš pauda viedokli, ka tā nevarētu būt. Šodien fiksētas vien problēmas ar "TV3+" signālu, taču tās bijušas arī citiem operatoriem.

 

Diena jau rakstīja: dienu pēc tam, kad kabeļtelevīzijas operators "Baltkom" izteica brīdinājumu par iespējamu "TV3" izplatīšanas pārtraukšanu, arī kabeļtelevīzijas un telekomunikāciju uzņēmums IZZI paziņoja, ka nevēlas maksāt "TV3" par šī kanāla retranslāciju. Iebildumi pret maksas ieviešanu ir arī "Lattelecom", kas piedāvā digitālo televīziju, liecina uzņēmuma pārstāvju teiktais. Tiesa, abu uzņēmumu pārstāvji pagaidām nerunā par radikālāku soļu speršanu, cerot vienoties.

 

http://www.diena.lv/lat/business/hotnews/t...ks-parradit-tv3

Labots - Dexs
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • erny

    6

  • Pirkss

    18

  • Dexs

    15

  • (...)

    8

Top Posters In This Topic

Piekrītu NC!

TV3 jau pelna ar reklāmām, bez tam - analogajā TV ir sastopams bezmaksas...

Nav nekā īpaša vairs tajā TV3....

Link to comment
Share on other sites

toties "nelaimīgajiem" Baltkom klientiem teorētiski rodas iespēja lauzt līgumu ar Baltcom nemaksājot soda naudas, jo šoreiz no kanālu paketes pazūd nevis testa kanāls bet viens no pamatkanāliem. Vai arī kļūdos?

Link to comment
Share on other sites

Nospļauties par TV3. Jau sen to un LNT gandrīz neskatos. Tāda sajūta, ka reklāmas regulāri tiek pārtrauktas ar muļķīgiem raidījumiem. Kaut vai vakardienas filmu "Instinkts" ņemot. Sākās ar vairāk kā stundas nokavēšanos 23:20. Minūti pēc filmas sākšanās iegrūda reklāmu. 00:00 izslēdzu TV, jo sākās trešā reklāmas pauze. Teorētiski tā turpinot filmai jābeidzas divos naktī. Pie mums jau pirmdien uz darbu nav jāceļās. Reklāma pret filmu 1:1.

Priecāšos, ja tas sūda kantoris izputēs ar visām savām reklāmām un šoviem.

Link to comment
Share on other sites

ko???? :o Kur avots????? Ja nav avota, tad tukša mūldēšana. Ja tā, tad sukas tādi, es izmantoju Baltikom pakalpojumu un neesmu vēl līdz šim sūdzējies, bet ja apgriezīs TV3 tad kaut kā vairs nekāķit, daudz maz sakarīgs kanāls...

Link to comment
Share on other sites

Bet nu jebkurā gadījumā vēl pastāv izstabas antečka arī kura vēl kādu brīdi raidīs un man līdz tauverim nav tik tālu, lai nuztvertu :-D

Link to comment
Share on other sites

Var būt TV3 cer, ka visi tagad metīsies uz Viasat.

Link to comment
Share on other sites

visvairak reklamas tracina 2 lietas:

 

1. 15minūšu reklāmas bloks 2 minūtes pirms filmas/raidījuma beigām

2. reklāmas skaļums

Link to comment
Share on other sites

Kā lai dzīvo tie, kam vispār TV nav?

Tā nav dzīve.

Link to comment
Share on other sites

visvairak reklamas tracina 2 lietas:

 

1. 15minūšu reklāmas bloks 2 minūtes pirms filmas/raidījuma beigām

2. reklāmas skaļums

 

Reklāmas skaļums besī gandrīz visos Latvijas TV kanālos!!!

Tāda sajūta, ka paši kanāla saimnieki apzinās - nu sūdīgi mums tie raidījumi, un ar skaļas reklāmas palīdzību pamodina skatītāju...

Morāle - nu vismaz reklāmu redzēs...

Labots - Knaabis
Link to comment
Share on other sites

a kā ar TV6, tas takš ar no tās pašas šķirnes iemeties ir, moš tam ar uzliek mīksto, bet neticu, ka baltikoms to pieļaus, jo pazaudēs pusi klieentus uzreiz ar šito, jo kāda jēga būs maksāt pa to pašu paku, ja nerāda Lv kanālus ko arī visvairāk skatās no visiem...

Link to comment
Share on other sites

Karā kā jau karā ( t.i. tuvojās konkursa noslēgums par digitālo apraidi Latvijā) . Principā , ja TV3 raidītu kā BBC , kad nav reklāms, būtu saprotams, bet tagad... Zaudējumu , tiem TV3 būs vairāk ( kaut aizmugurē jau navdas netrūkst) , kā ieguvumi . Stulbi, ka jācieš lietotājiem, kad ''pani'' plēšās.

Link to comment
Share on other sites

tā kā tv3 sevišķi nav ko skatīties izņemot nekā personīga ta pzdu to šaraškinkantori :yahoo:

p.s. topica nosaukums gāž no kājām domāju 3 pasaules :launs:

vot ja LNT piegrieztu tad gan būtu škrobe kaut vai 900sec dēļ ...

Labots - M@R$$
Link to comment
Share on other sites

Miskaste ar reklāmām un lētiem šoviem satura ziņā tas TV3, labāk skatos HD ripus + ārvalstu kanālus un LTV1 un LTV7 (dažus raidījumus pie par copi).

neredzu iemeslu panikai.

Link to comment
Share on other sites

q64silver

Nez, nez... TV3 nav ne vainas... ja no vietējo izklaides kanālu klāsta salīdzina ... ar LNT ... bet tās reklāmās ir kā ir... veiksmīgi atmācījušas gan skatīties tv, gan klausīties radio (īpaši rīta stundās)... Principā nekas nav pret TV3 - kad gadās teļuku ieslēgt pa retam (SAT man nava), (ja nu nekā nav pa LTV7), tad ir OK...

Link to comment
Share on other sites

Visvairāk besī tā L. Reinika līšana visos caurumos kur vien var. Sāk jau kretinēt man tas ģīmis. Par to ''nekā personīga'' - var taču skatīties iekš to TV3 Web TV.

Labots - fox656
Link to comment
Share on other sites

Guest Nenormaaalais

Nu pilnīgi pie dibuā tas TV3, tāpat tur neko sakarīgu nerāda, bet pazudīs arī TV6, tad gan būs ziepes.

Link to comment
Share on other sites

Nu nezinu, man šķiet kad TV3 un LNT ir labākie Latvijas kanāli. Un būtu ļoti žēl ja kāds no viņiem pazustu. Vo kuri tiešām kanali ir pie vienas vietas tie ir LTV1 un LTV7 nu sūdīgāki kanāli vairs nav iespējami. Vien nu akujenno kulturāls otrs olimpiādi rāda līdz pat novembrim nu kas viņiem reiz pateiks ka olimpiāde sen beigusies. Vispār gribu atpakaļ IGE TV un KS-Video :grin:

Labots - sashock
Link to comment
Share on other sites

Vispār gribu atpakaļ IGE TV un KS-Video :grin:

Pilnīgi piekrītu, pirms (ja nemaldos) 10 gadiem vai pat vairāk, tie bija kapitāli kanāli, filmas foršas rādīja. :/

 

Par tv3 runājot, hokeja čempionātu taču translē pa tv3 :D (nu protams ir jau arī citi sporta kanāli, kur to var redzēt, bet nezinu vai baltcom klientiem ir tāda iespēja uz čempi hoķi skatīties kādā no citiem piedāvātajiem kanāliem. tiešām nezinu, esu Viasat klients :hi: )

Link to comment
Share on other sites

Ko lai saka, Viasat un TV3 taisa eksperimentu un cik es lasu daudzos portālos - daudzi cilvēki jau ir gatavi skriet pie Viasat...

Tātad, ideja izdevusies + iespējams vēl iespēja iekasēt naudiņu no Baltkom/Izzi...

 

Lai nu kā, Izzi izstājās no cīņas par DVB-T:

http://www.diena.lv/lat/business/hotnews/t...as-tv-ieviesanu

 

Un termiņš DVB-T un izsole - nedaudz atcelta, par mēnesi:

http://www.diena.lv/lat/business/hotnews/t...las-tv-konkursa

 

Kas vainas topika nosaukumam? Tiktiešām, sākušās pamatīgas jezgas Viasata un Baltkoma nometnēs...

Labots - Dexs
Link to comment
Share on other sites

Nu tak ko tur cepties - izvelkam no aizskapes decimetru anteniiti ("egliiti", "rombinjus" vai dajebko citu), piesleedzam pie TV caur spliteri, uzliekam 31. kanaalu un luuram. :D Nu lab, tiem, kam nav, var nopirkt pa cenu liidz 10 Ls istabas variantam (kaut aktiivo), jo antena ta vajadziiga tikai 1 kanaalam. :)

Link to comment
Share on other sites

Racer, kurš tad mūsdienās uz sava krutā plazmenieka skatīsies kautkādu analogu TV3? :D Mūsdienās jau visi kruti, lielākajai daļai tak ir kabeļtelevīzijas digitālā TV...

31.dec. kanāla signāls ir visai spēcīgs, tepat Viesītē mierīgi ar režģi var skatīties, ja pagriež uz Rīgu un ir normāls kāts...

Labots - Dexs
Link to comment
Share on other sites

Khe, nu jau pa nākamo nedēļu draud :grin: kur tad palika tie 24.00 tā arī neatslēgs neko, pabļaustīsies un nomierināsies...

Labots - alone
Link to comment
Share on other sites

Nop, viss notiek, teica man viens draugs, kam ir Baltkom, ka jau gāja krāsu tabula... :D

Un tu lasi 4dienu vecas ziņas... :D

Labots - Dexs
Link to comment
Share on other sites

Dexs kādas tev krāsu tabuls, jams laikam tev ne tur anteni ieštepselējis. Pašlaik man pa TV3 iet Nekā personīga atkartojums...

 

sorry iebraucu vecās auzās, sāk jau smirdēt :-D

Labots - alone
Link to comment
Share on other sites

Tagad vēl iet, bet vienu brīdi tur kaut kas nebija... :)

Arī Tv24 ziņo, ka šonakt Baltkom atslēgs TV3, tā kā viss notiks...

Lai gan, kas tur ko brīnīties... Gandrīz visur notiek kanālu/pakešu pārdale...

Tas pats Zviedrijā (jau esmu minējis) un Polijā (Polsat savus kanālus nedod Cyfra+ paketei) utt...

Link to comment
Share on other sites

Dexs kādas tev krāsu tabuls, jams laikam tev ne tur anteni ieštepselējis. Pašlaik man pa TV3 iet Nekā personīga atkartojums...

bet vēl jau nav 24:00 jeb 00:00 :p uzraxti to pēc 18 min :D

Labots - Copy
Link to comment
Share on other sites

VISSSSSS, BĻJE, atvainojiet pa lamāšanos, bet savādāk jau nevar, iecienītā seriāla laikā tieši, suņi nožēlojamie, tiešām jācies parastiem cilvēciņiem, krievu radio iet fonā vēl

Link to comment
Share on other sites

Saki paldies TV3 un Viasatam, šoreiz Baltkom nav ne pie kā vainīgi...

Būtu jauki, ja neviena kabeļetelevīzija nemaksātu un Viasata pieprasījums drastiski nepieaugtu...

Tad TV3 reitingi runās paši par sevi...

 

Rītdien prognozēju pieprasījumu pēc analogajām TV antenām :D

Labots - Dexs
Link to comment
Share on other sites

es jau meklēju izstabas drāti kur esmu iebāzis, cerēdams, ka nebūs jāmeklē, bet tomēr laikam. Kāds atkal uz šitā visa varēs nopelnīt....

Link to comment
Share on other sites

Mlee, pagaidaam mani tik ljooti tas nesatrauc Balticom un TV3, neesu Baltcom lietotaajs, bet gan nez ko LTC dariis ar TV3? Tajaa ir kas zinaams?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...