Jump to content

Digitālā televizija.


Trasts
 Share

Recommended Posts

Cik es zinu tad nu digitālā ir pa visu LV palaista.

Jā, katru dienu reklāmās rāda-Viasat digitālā TV pieejama visā Latvijā :-D

Link to comment
Share on other sites

Uz Prime laikam iedarbojusies Viasata reklāma :-D .Viasatam nav nekāda sakara ar DVB-T jeb digitalo virszemes TV. Viasats nodarbojas ar satelītelevīziju. Un kāda vispār tur Viasatam runa par digitalo TV, ja no uztvēreja ārā nāk tikai analogais signāls :-D

Link to comment
Share on other sites

nē vakar pa TV24 redzēju reklāmu.

 

kaut gan reklāmas sākumu neredzēju!

Iespējams ka ta bija Viašrota reklāma, bet nu pa Viasat ne vārdiņa tika minēts.

Link to comment
Share on other sites

Licenzes izsole notiks novembrī, pretendenti var pieteikties līdz 10. novembrim.

Klīst baumas ka piedalīsies arī Izzi un LTC

Link to comment
Share on other sites

Boldriks ir pilnīga taisnība. Kamēr konkurss nav beidzies, tikmēr nav zināms, kurš mpeg būs. Visdrīzāk, ja uzvarēs Baltkoms, tad notiks tehnikas regress un apraide notiks ar novecojušu aparatūru mpeg2 sistēmā(dzelži tak sapirkti). Ja uzvarēs kāda cita kompanija(lai dies dod, ka tā notiktos), tad noteikti būs mpeg4. vismaz es nesasteigtu ar dzelžu pirkšanu, vai nu nopirktu kautko lētu, lai nav žēl izmest. Es muterītei nopirku mazo CRT TV ar digitalo uztvērēju par 55Ls. Ja arī parstās rādīt, tad pofig :-D

Link to comment
Share on other sites

Pavediens pārcelts uz Digitālās TV sadaļu.

Autor - klausi ko Tev saka un pagaidi 10. novembri. Līdz izsolei tā ir zemē nomesta nauda.

Daudz laika nav palicis, var paciesties.

Link to comment
Share on other sites

Unisat pat izveidojis dažādus komplektus DVT uztveršanai - http://www.unisat.lv/?act=16&id=453

 

Pats apsveru Rīgā atteikties no kabeļDigTV un paņemt kādu komplektu.. bet nu kamēr nebūs tv3 tikmēr laikam jau īpaši vērts tas nav.

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

IZZI uzskata, ka pārejot uz virszemes apraidi ciparformātā, nepieciešams izvēlēties mūsdienīgāko kompresijas tehnoloģiju – MPEG-4, nevis atstāt pretendentiem tiesības brīvi izvēlēties starp MPEG-2 un MPEG-4. Būtu nepieciešams skaidri noteikt, ka izvēle par labu MPEG-4 dod pretendentam priekšrocības. Ņemot vērā projekta ilglaicīgos mērķus, racionālāk no patērētāju viedokļa būtu jau pārejas procesa sākumā izmantot mūsdienīgākos risinājumus.

 

Ar intresi gaidu 10.novembri....

Link to comment
Share on other sites

nigerskijs gangsterskijs

Taa ka visdriizkais vinji ir paredzejushi bezmaz muzjiogi muzjigos laikos latvija raidit PAL standarta izshkjirtspeja, tad pat ir pofig kursh no mpeg. Cerams ka taa tomer nav un driiz pienaks laiki kad buus vismaz kaut 720 līnijas

Link to comment
Share on other sites

mistachuck

Patiesībā šī TV digitalizācijas tēma ar tādu nelielu "smaciņu", kā jau visas monopolizācijas lietas. Nevarētu teikt, ka esmu sajūsmā no pretendentiem. Ja no Baltkoma varētu sagaidīt kaut cik sakarīgu pakalpojuma kvalitāti, bet diemžēl ar neprogresīvu Mpeg2, kas Latviju nolemj uz vēl daudz gadiem bez HD TV. Tad IZZI, jāsaka ar savu nožēlojamo pakalpojumu kvalitāti, bet ar progresīvo Mpeg4, kas paver durvis HD TV Latvijā. Nav skaidrs, kurš no šiem "sūdiem" ir labāks. Vēl ne par labu Mpeg4 ir apstāklis, Uztvērēju salīdzinoša dārdzība attiecībā uz Mpeg2, kur pensionāru un ne pārāk nodrošināto, kas Latvijā ir vairums, iespējamā neapmierinātība.

 

Dzīvos, redzēs...

Link to comment
Share on other sites

Nemaz jau tik slikti nav. Tomēr pastāv 50:50, jo ir tikai mpeg2 un mpeg4. Karoč pērc mierīgi ko sirds kāro un maks atļauj.

 

P.S. ceru, ka ar digitālajiem uztvērējiem nebūs kā ar jaunajām pasēm - gadu pastāv rindas, lai to draņķi dabūtu. Vislabākais varinats - piesūtīt kastīti uz mājām, bet ne jau ar Latvijas Pasta starpniecību.

Link to comment
Share on other sites

Kā īsti ir ar antenām - vajag tiešo redzamību vai pietiek, ja antena stāv istabā. No mājas pagalma TV tornis redzams, bet negribās vadu vilkt.

Link to comment
Share on other sites

Varbūt ir uztvērēji kas uztur abus formātus. Atvainojos ja jautājums ir muļķīgs.

Jautājums nav muļķīgs. Ļoti pa tēmu kā reiz.

Ir, bet tie maksā dārgi.

Es saku - labāk pagaidīt novembri, kad beigsies izsole un būs skaidrs kas un kā.

Tad arī būs jēga iepirkt.

No otras puses - Argusā un citur, mazi, lēti DVB-T tjuneri, kuri rāda tikai brīvos kanālus, maksā

zem/ap 20Ls.

 

Domāju Baltcoms ir pielicis visus spēkus (un konvertus) lai vinnēti.

 

kliks - garantiju Tev neviens nedos. Kaut ko jau rādīs.

Link to comment
Share on other sites

Arī IZZI nevēlas maksāt "TV3" par retranslāciju

 

Dienu pēc tam, kad kabeļtelevīzijas operators SIA "Baltkom" izteica brīdinājumu par iespējamu "TV3" izplatīšanas pārtraukšanu, arī kabeļtelevīzijas un telekomunikāciju uzņēmums IZZI paziņoja, ka nevēlas maksāt "TV3" par šī kanāla retranslāciju. Patlaban kabeļtelevīzijas operatori saviem klientiem "TV3", tāpat kā citus ētera kanālus, pārraida, nemaksājot par to, savukārt "TV3" vēlas noslēgt licences līgumu par tālāku sadarbību, paredzot ieviest maksu.

 

 

Līdzīgi kā "Baltkom", arī IZZI piektdien izplatītajā paziņojumā uzsver, ka "TV3" ir ētera kanāls, kas ir brīvi uztverams un pieejams bez maksas ikvienam Latvijas iedzīvotājam, izmantojot istabas antenu. Tāpēc nav loģiska situācija, kurā vieniem skatītājiem "TV3" ir pieejams bez maksas, bet kabeļtelevīzijas abonentiem par to ir jāmaksā papildus.

 

Uzņēmums norāda: kabeļtelevīzijas operatori, izplatot ētera komerciālo raidorganizāciju programmas saviem abonentiem, nodrošina tās arī ar auditoriju, kas savukārt ļauj kanāliem pelnīt ar reklāmu. ""TV3" vēlas mainīt šo situāciju un pelnīt gan ar ieņēmumiem no reklāmām, gan papildus gūstot ieņēmumus no operatoru veiktajiem licences maksājumiem," norāda IZZI pārstāvji, piebilstot, ka vienlaikus "TV3" licences maksas ieviešana neizbēgami atsauktos uz kabeļtelevīzijas pakalpojumu abonēšanas maksu. Šī iemesla dēļ operators nevarot piekrist šādam "TV3" viedoklim.

 

IZZI uzsver, ka šī nostāja netiks mainīta, un aicina radušos situāciju "risināt konstruktīva dialoga veidā", lai neciestu skatītāji, kabeļtelevīzijas operatori un TV kanāli. Vaicāts, vai arī IZZI ir gatavs radikālākiem soļiem, pārtraucot "TV3" izplatīšanu, uzņēmuma pārstāvis Artis Jurkevics Dienai norādīja, ka IZZI to negribētu darīt, lai neciestu skatītāji, un cer, ka "TV3" nepiespiedīs to izdarīt.

 

Iebildumi pret maksas ieviešanu ir arī "Lattelecom", kas piedāvā digitālo televīziju, liecina uzņēmuma pārstāvju teiktais. "Lattelecom" Komunikācijas daļas direktore Rita Voronkova Dienai norādīja, ka uzņēmums jau ilgi risina pārrunas ar "TV3". Operators esot gatavs noslēgt līgumu par retranslāciju, taču līgums, pēc tā pārstāvju domām, nedrīkst radīt papildu maksājumus skatītājiem.

 

Diena jau rakstīja, ka ceturtdien "Baltkom" nosūtījis vēstuli "TV3 Latvija", norādot - ja līdz 3.novembrim netiks panākta vienošanās par maksu, operators ir gatavs izskatīt iespēju pārtraukt "TV3" izplatīšanu savos elektronisko sakaru tīklos. Tas varētu skart vairāk nekā 120 000 mājsaimniecību, lielākoties Rīgā, liecina operatora sniegtā informācija.

 

Vaicāts, kādēļ ar šādu brīdinājumu "Baltkom" nācis klajā tieši šonedēļ, uzņēmuma preses sekretārs Lauris Kļaviņš skaidroja, ka līdz gada beigām, ko "TV3" izteicis kā vēlamo vienošanās panākšanas termiņu, ir palikuši vien divi mēneši un, lai izdiskutētu šos jautājumus, kā arī izskaidrotu iespējamās izmaiņas lietotājiem, ir nepieciešams laiks.

 

"TV3" savu pozīciju pamato, atsaucoties uz praksi citās valstīs.

 

http://www.diena.lv/lat/business/hotnews/t...-palikt-bez-tv3

 

Kas tad nu? :D

Viasats jūt konkurences smaku? :D

Ir taču labāki veidi kā nezaudēt klientus - pievienot jaunus un interesantus kanālus savām paketei nevis turēt monopolstāvokli: Mums ir visi Latvijas kanāli kristāldzidrā kvalitātē.

Labots - Dexs
Link to comment
Share on other sites

nu bet loģiski...

Tādu pašu stilu Viasac piekopj Skandināvijā.

Galvenais - nedot savus kanālus konkurentiem, vai arī pieprasīt absurdi augstu maksu.

Link to comment
Share on other sites

Skandināvi vēl var sarunāt, bet pie mums - tas nenotiks...

Skandināvijā Viasats apmainīja populāro Kanal 5 pret TV3, mums jau nav vairs ko mainīt, visi kanāli jau ir Viasata paketē...

LZK un LMK Viasatam ir par mazu, viņi var terorizēt ar savu TV3 ... un TV6.

Ja Viasatam nebūtu LNT, tad iespējams šāda maiņa varētu notikt, jo Šmidre ir visai tuvu LNT...

Tā kā jau tagad - DVB-T projektam visticamāk visi LV kanāli nebūs un tas novedīs tikai pie tā, ka

* Viasats turpinās dominēt dēļ LV kanāliem un debīlā kanālu nepievienošana turpināsies...

* TV3 nomirs dabīgā nāvē ar sliktiem reitingiem

 

Kaut kāda izeja varētu būt, ja LNT ir noslēgts termiņš līgumam ar Viasatu, un tad to LNT pēc termiņa beigām lauž, lai Viasats sajūt ko juta LTC DTV lietotāji, kad pēkšņi pazuda TV6 etc. shit,

Vai arī LNT izveido kādu LNT 2, vai LNT+ , kādu izklaides kanālu, līdzīgu TV6 (Zviedrijā Kanal5 ir izveidojis Canal Digital paketei ekskluzīvu Kanal 9)

Labots - Dexs
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

epriekš bija noteikts, ka piedāvājumus par tiesībām veikt pāreju no analogās uz ciparu zemes televīziju Latvijā var iesniegt līdz 10.novembrim, savukārt uzvarētājs tiks izvēlēts līdz 15.novembrim. Tagad ministrija nolēmusi pieteikšanās termiņu pagarināt par mēnesi, tādējādi komersanti var pieteikties līdz 10.decembrim, bet ciparu televīzijas ieviesējs, kuru vēl apstiprinās Ministru kabinets, tiks izvēlēts līdz 15.decembrim. http://www.diena.lv/lat/business/hotnews/t...las-tv-konkursa

Link to comment
Share on other sites

Šausmas, tā tik vēl trūka... :D

Tā viņu tehnika vispār varu derēt - MPEG2, nekas cits...

Link to comment
Share on other sites

Neagjiteeshu te ne par mpeg2, ne par mpeg4 (ir jau izrunaats), jo tehnologija veel nenodroshina kvalitaati, kvalitaati nodroshina pakalpojumu sniedzeejs un joprojaam ir probleema ar mpeg4 un interlaced, pie tam visur. Nu tak aizbrauciet uz Igaunjiem vai Leishiem un paluurat to kruti saspiesto mpeg4, pat ar H264... :D Labaak ziile rokaa, nevis mpeg 4 jeels kokaa.

 

Lab, ne par to ir runa. Es te ta pdomaaju, ka Ideja par to, ka vipsaar vareetu neizmantot zemes apraides frekvences (DVB-T) un paariet tikai uz DVB-S, tobish - skiivjiem un miers. Tad mani te apgaismoja viens cilveeks par baig svariigu lietu - valsts droshiiba. Faktiski skiivju variantaa sanaak, ka mees arii savus valsts kanaalus dodam citas valsts operatoram, kur ir liigums utt. Bet suu^& gadiijumaa (karsh, starpvalstastu nesaskanjas utt.) vinji vienkaarsh var nogriezt shos kanaalus i usjo. Mnjaa. Tiiri taa pafilozofeeju... :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...