-
Tēmu lasa 0 biedri
- No registered users viewing this page.
-
Kas ir tiešsaistē 13 biedri, 0 Anonīmi, 121 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)
- msp
- Igors83
- M@R$$
- jacobs
- latscrap
- ggg97
- Gestapo
- binary
- TasEsmuEss
- AndrisBB
- maxisl
- sounDDesign
- uldise
-
Biedru statistika
-
Jaunākie Ieraksti
-
Un kur ir tā robeža ko saglabāt, ko nē? Unikalitāte jau ir vēsturiskajā autentiskumā. Šodien uzbūvēt baroka Rundāles pili ja tāda nekad nebūtu pastāvējusi būtu bezgaumība. Granītam ir jābūt tur kur viņš bija, un vecais apdrupušais arī ir labāk nekā jauns, spīdīgs nullīte.
-
Man kā reiz "lustru" drīzumā varētu būt jāmaina. Šobrīd ir šitāds veidojums - Philips Super Slim Ceiling Light 36 W. Pirmais izbeidzās mazāk kā gada laikā, amazons atgrieza naudu. Otro pirku elektrika.lv cerībā, ka "ja nu kas, būs mazāks čakars ar garantiju". It kā jau ražotājs sola 20k stundu mūžu (kādi 10-15 gadi?), 5 gadu garantiju utt, bet nu gadīties jau var visādi. Tā otrā, kas pirkta pērnā gada augustā, pirms kaut kādām nedēļām sāka čakarēties - reizēm viens "segments" mirgo. Ne tik bieži kā gribētos (grūti "noķert" to momentu, lai varētu prasīt garantiju), bet ir… Godīgi sakot, es pats laikam par €100 neuzņemtos mainīt uz kaut kādu citu - ne tikai jānoņem vienu lampu un jāuzliek citu, bt arī jāsakopj griestus, turklāt tā, lai visu istabu nenoķēzītu, papildus vēl "darbs augstumā" (nevar gluži pakāpties uz ķeblīša un aizsniegt). -
Visu cieņu, Juri, tos palagus rakstīt, līdz galam nelasīju, bet redzu, brīvais laiks ir -
Man nav tik daudz naudas skaitāmo mašīnu, un tāpat kāds būs iderass jo nepareizi sadalīts -
Obanā! Ak tad J-pils dambja projekts maksātu tikpat, ja apmales būtu no granīta, gabionu vietā granīts un visur kaltās margas vai lietās no čuguna kā būvēja sirmā senatnē? Tiešām?🤣 Brīžiem liekas, ka Tavs konts ir uzlauzts.🤣 Jā, es to erzacu saucu par Potjomkina sādžām. Jo carienei, tfu, tūristiem taču patiks. Atsevišķas vietas, vecpilsētu nu vēl kaut ko var saglabāt, bet ne jau visu pārvērst par muzeju. Un nepiefiksēju, kurā brīdī es pieminēju maksimāli efektīvu telpas izlietojumu. Gaumīgas daudzstāvenes (ne jau krievu projekti) ar zaļajām zonām pa vidu galīgi nebūtu slikti. Visi nekad kotedžās nedzīvos. Pie tam, ja man būtu jāizvēlas dzīvot modernā daudzstāvenē vai tādās trušu alās kā, piemēram, ir daudzās GB pilsētās. Pasarg dievs. Gadus 20 atpakaļ boss atbraucis no Lignas sajūsmā stāstīja, kā uz priekšu ejot tehnoloģijas... līdz pat 6 m garus dēļus izlaiž caur devaisu, kur no abām pusēm pamīšus daudzas zāģripas garenvirzienā iezāģē dēlī rievas līdz pat, šķiet, bija 4/5 no biezuma. Pēc tam to huiņu salīmē kārtās iegūstot (ja 6 m dēļi) 6 x 6 x cik nu tur biezu, to nezinu, kluci, kas sastāv pa pusei no gaisa. Pēc tam no tā kluča zāģē kādus izmērus vajag, apfinierē vao nolaminē un vuaļā - viegls, samērā izturīgs erzackoks. Un tagad fanfaras - tā līnija ir tik dārga, ka peļņu gūst tikai pārdodot skaidas no tiem zāģiem. Savādāk to huiņu par tādu cenu neviens nepirks. E jau, protams, nenoturējos nepateicis, ka tad es labāk izvēlēšos to dēli, kas bija sākumā 🤣. Bet no otras puses - potrebļaģu sabiedrībai gribas vismaz reizi 5 gados mainīt mēbeli, un no šāda materiāla mēbele ir viegla, nedeformējas, neliecas, negriežās, neplaisā u.t.t. Var izveidot viegli visādus sarežģītus dizainus. Ar mūsdienīgu furnitūru. Cik ir tādu, kas gribēs vecvecvecmammas aplupušo koka kumodi, kurai atvilktnes īsti netaisās un durvis nošķiebušās. Jā, dīvainīši, kuriem senatnes elpu vajag just vienmēr atradīsies, bet tas nebūs mainstrīms, kur nāk piķis. Ja Tevi vairs neinteresē, kā tiek izbazarēta valsts nauda, tad viens no variantiem, kas nāk prātā - laikam jūti, ka pirmsnāves atvaļinājums drīz beigsies, vai?🤣 -
Atsūkājiet. man jau vairs neinteresē kurš kantoris cenšaas uzvārīties no nulles. Ir kādam pieredze bezjēdzīgu pasākum ar EU atbalstu .ē apgūšanā? -
Skaņdarbam jau lielu plusu dod video. Grūti iebraukt jauns tēmās JĀ vecā tirsa gandtīz Zodiaks -
-
Gribi lieto, gribi nelieto, maksā tikai Pēc SEPLP sniegtās informācijas, LSM kopumā saņēmis vai plāno saņemt valsts budžeta līdzekļus, tajā skaitā vienreizējus piešķīrumus, 45 689 313 eiro 2024. gadā, 68 487 987 eiro 2025. gadā, 61 405 741 eiro 2026. gadā.
-
-
-
Parasti tur arī zārks esot stāvējis, nu neesmu es tik vecs -
-
Gribu lietoju, gribu nelietoju. Nekādu agresīvu reklāmu arī neredz. eita lasīt LA, tur ir paši labākie komentāri😀 -
Par citu tēmu. Vai vēl kāds ir pamanījis, kopš nopogāja 127 štukas par fontu un krāsu, LSM iekš TV aktīvi reklamē, ka šie ir vienīgie baltie un pūkainie. Tas jau ar kaut ko maksā, tuvojas tak vēlēšanas. -
Nu tak ņem un maini, kas Tev liedz. Tāpat kā bēniņos žāvēt dēļus. Bet gribās taču, lai kāds cits un pa lēto..
-
Nu tagad arī var tādus , bez ''gadiem, bēniņos, caurvējā''. Ir tāda lieta ka žāvēšana vakuuma žāvēšanas kamerās. Pat ozola dēļus paris nedēļas izžāvēs zem desmit procentu mitruma. Tik ir viens BET- tas kaut ko tomēr maksā bet visiem vajag pa lēto. Un tā ''aiziet pasaules godība'' . Arī tehnikā. Ja agrāk cienījamu firmu tehnika kalpoja ''gadu desmitiem'' tad tagad... ja sāks tādu ražot tad .. nu kaut kas jau nopirks, bet beigās nespēs konkurēt ar tiem kas pa lēto ražo/pārdod miljoniem vienību jo ir lēta manta. Un ja kalpos ''desmitiem gadu'' tad kā pārdosi ikgadējo ''jauno , super-puper modeli''? -
Saprotu savādāk, mainīja līniju visā garumā ierokot to zemē un balsti nav vajadzīgi. Kāpēc nevarēja VISUS vadus ierakt pie vienas rakšanas? Bildē ir ielu laternas, un to gaisa vadi.
-
Ok. Bet vai vajadzētu tos otros aizliegt, sodīt un citādi konvertēt par pirmajiem vai iznīdēt? Sasniegt new normal, kad jūzerim nav opciju nomainīt slēdzi, lustru vai rozeti citādi kā ar sertificēta būvuzņēmēja pakalpojumu par 100 vai vairāk €? Kad galugalā arī tad to, iespējams, veiks tāda uzņēmējs darbinieks pokujists un pievienos slēdzi caur nulli, piemēram. -
Es īsti nesapratu tavu jautājumu, bet ja pareizi sapratu, tad - jo ir radīti vēl lētāki materiāli. Ja tagad hierarhija ir apmēram šāda: Cēlkoki, eksotiskie un ozols, osis Koks (tagad rebrendots par “masīvkoku”) tipa priede, bērzs Gareniski līmētās koka plātnes (arī tiek dēvētas par “masīvkoku” ) Saplāksnis, finierēta skaiduplate, finierēts mdf Laminēta skaiduplate, krāsots mdf Ar papīru aplīmēta skaiduplate (vislētākie Ikea un jysk plaukti un skapji), strukturēts kartons (Ikea Lack, Kallax utt.) Pirms simts gadiem bija: Cēlkoki Ar cēlkoku finierēts lētāks koks Lētāks koks Galdnieku plate 3..5mm saplāksnis uz līstīšu rāmja (piemēram, virtuves skapīšu durtiņas) … ir nopērkami depo un ikejā. Neviens tev neliedz pašam pareizi cirst un žāvēt bēniņaugšā.
-
-
Foruma statistika
-
Kopā tēmu102k
-
Kopā ierakstu1.5m
-