-
Jaunākie Ieraksti
-
Andri, no kaspiča, kā jau bija sagaidāms, maksimums trokšņa un nulle jēgas, bet ja tev tomēr sagribas kaut ko smalkāku par HK, apskaties un paklausies dzīvē, ja tev tuvumā ir kur, B&O, Geneva, Tivoli. -
Ziemā protams nedaudz vairāk, bet visu gadu apmēram vienādi. Arguments, kas man neiet kopā nu lab tur ieguldies 10-15k, bet reāli ieekonomē nu teiksim 100-120EUR mēnesī un kamēr tur atpelni to visu tomēr ilgs laiks. Vēl jau kautkādas tur ķibeles var gadīties un tamlīdzīgi. Par lieliem Litija aķiem kautkur pagrabā ar nav tā ka esmu baigā sajūsmā. Man viss pa vienkāršo , garažā stāv prasts benzīna 2kw ģenerators ar kuru ar kautkādu degvielas rezervi varu pat nodrošināt kautkādu nepieciešamo minimumu diezgan ilgi, nu protams bez ūdens boilera sildīšanas un cepeškrāsns izmantošanas.
-
-
Tad arī pasākuma lietderība jau sākotnēji ar jaunu akumulatoru nav 100%. Ja nevar izmantot visu tilpumu. Izdevīgums ir neto sistēmā kad aizdot/atdod cenas starpību samaksāt uzliek citiem. Tipa pasmel vasarā no Daugavas ūdeni un kādai katlumājai aizdod, ziemā to pašu prasi atpakaļ. Bet lai viss būtu pa česno, aizdevi taču ar temp +20, nevis +2 kā tagad ir Daugavā, tev atgriež +20 un ieguvums ka par 18'C mazāk jāsilda ūdens
-
Eu, veči! Atslābstiet. Mēs, piemēram, 23.dec. svinējām ZS (tuvošanos) mežā. Mums bija līdzi kaut kāda JBL BT. Nebija stereo. Bet bija labi! Mums bija pilnīgi pokuj AFR un viss pārējais dinamiskais diapazons. -
-
Desām drīzāk apsvērtu kaut kādu gāzes grilu. Tas EcoFlow izskatās pēc padārgas rotaļlietas - cena augsta, jauda maza, kapacitāte nekāda. Ja ir lieka nauda un patīk ceļot (un garāžā "nemētājas" normāli elektrificēts kemperis vai kāds cits ceļojumu auto), tad gan jau interesanta rotaļlieta, bet vismaz Latvijas apstākļos par kaut kādu "atpelnīšanos", šķiet, var aizmirst. Šitos, šķiet, dažā labā youtube kanālā reklamē (kā sponsorus) - sak', pāri ielai infrastruktūras darbi notiek, elektrība uz visu dienu atvienota, bet viss OK, sponsora uzdāvinātais EcoFlow ļauj turpināt mājasdarbus un darbināt jebkuru instrumentu -
tupenim vispaar ko ieteikt - tikai laika teereesahana. Nekas personisks. Lai jauks vakars.
-
Un tas tavs ieteikums neatbilde nevienai prasībai ko man vajadzēja. Kāda jēga no tā ieteikuma? Ko es ar viņu darīšu, man jau tādas vairākas kautkur mētājas. -
pag, ja tu palasiitu, ko rakstu, izlasiitu - es mineeju 2X leetaaku ciparu par stereo skanju. jebatj/kapatj, garumzīmes pietrūkst ''biedram''. Prichom tur pikjis? Nejeegshana. Ibo, par to cenu var nopirkt izodinamiku, kas skan.
-
Reāli tērēt vairāk par 300 eirikiem uz tumbiņām ko palaist fonā, kamēr spēlē šahu sēžot dīvānā. Priekškam? Itkā uz pasaules lietu trūktu par ko interesēties un vienīgais un svarīgākais topiks ir tumbas 😂 Visas tās ap 300 sistēmas skan pilnīgi adekvāti. Tikpat labi var teikt ka cilvēki kas pērk videokameras pa 1k ir pirnīgi totāli analfabēti. Normālu videokamera maksā sākot no 20k. -
Ja vajag kvalitatīvu mūziku, tam man ir Tehnics 5.1, kas pieslēgts TV, tur baudu labu skaņu, ikdienas šņagai - radio, nets kompja skaņas, man kā neūber klausītājam pietiek. Ausis man ir labas, dziedu arī korī, bet kāpēc ikdienas lietošanai izgāzt milzu piķi, nav skaidrs. Biedrs pat par slinku vai nemāk latviski ar diaktrijas zīmēm rakstīt, toties pirksti gaisā, man ir piķis!111 ~150 eiro, manuprāt normāli. -
Kā ar šitiem EcoFlow? Visulaiku domāju vienu nopirkt, ko pa lielam paņemt līdz bagāžniekā, kad vajag braukt kur nav elektrības un cept desas. Visur tagad sola 30 - 60% atlaidi, atkarībā no modeļa. https://uk.ecoflow.com/products/delta-3-max-series-portable-power-station?variant=52472460607827 Tur jau viņiem 100 un 1 variants. Pat pilni komplekti tieši scenārijiem, kad pa dienu elektrība lēta un vakarā dārga. Viss jau iebūvēts. -
jaa, es saprotu/ticu, ka Tev ir taisniiba par visa dziives ''modelja'' novienkaarshoshanu. To mees redzam uz katra solja. Cilveeki degradeejas visaas noziimees. Jaa, var ''vainot'' dziives tempu, hvz ko. Es vairaak par teemu - vai cilvis var buut labs specs/darbinieks/ar pareizo attieksmi pret liidziigas jomas projektiem, ja vinjam tieshi shajaa nozaree viss ir pilniigi poh? Mana sapratne saka - nee. Vinjam sii joma ir po&uj. Vinjsh neintereseejas, vinjam nav dzilaakas sapratnes/intereses/attieksmes. Tas ir tas, ko es meegjinu pateikt. Taa ir mana izpratne.
-
Nav tik viegli… Tiem aķiem ciklu skaits mērāms tūkstošos (5k, 10k), līdz ar to mazliet īsāks vai garāks mūžs būtībā maz ko ietekmē. Sprieguma līkne ir dikti "nepateicīga", diezgan plakana gandrīz visā uzlādes diapazonā, pēc tās nevar vardīties - vienkāršoti runājot, 3.3V var būt gan 30%, gan 70%. Uzlādes laikā pēc 3.4V spriegums sāk straujāk kāpt - ja 3.4V vēl ir kaut kāds nekonkrēts uzlādes līmenis, tad pie kaut kādiem 3.45V var apstāties. Var jau mēģināt skaitīt Ah un pēc tā mēģināt noturēt 80%, bet tur arī ar precizitāti nav ne tuvu tik labi kā varētu gribēties. Ne velti tiem pašiem telefoniem šad tad nepieciešama "baterijas kalibrēšana" (pixel to dara paši - ja uzlikts, ka jālādē līdz 80%, tad ik pēc pāris nedēļām tomēr uzlādējas līdz 100%). Laptopiem un mobilajiem vēl varētu mērīt spriegumu, tur cita ķīmija ar "stāvāku" sprieguma līkni… Dienas beigās tāpat parastajam lietotājam iespējams ir tikai tas, ko piedāvā ražotāji. Neies tak neviens pats šķūnītī būvēt glaunu, super-duper-funkcionālu BMS -
Siltumsūknis pieminēts nevietā. Tas bija labs arguments, kad varēja pieslēgties "neto uzskaites" sistēmai - cik kWh nodod tīklā, tikpat var saņemt atpakaļ. Tagad, kad jaunajiem pieslēgumiem ir pieejama tikai "neto norēķinu" sistēma, siltumsūknis tērē elektrību laikā, kad saules paneļi praktiski neko neražo. Tev tās 800 kWh ir vasarā vai ziemā? Ja vasarā, tad kādus 8 mēnešus gadā ar paneļiem var lauvas tiesu nosegt. Ja vēl piepērk akumulatorus, tad 7-8 mēnešus var maksāt tīri par pieslēgumu tos 15-20 eur. Skatoties paneļu, invertoru cenas, nevajag aizmirst par "valsts atbalstu". -
Mans laptops tā dara (80%) iekš Windows 11 Pro ar uzstādītu ASUS spec-softu. Uz Bubuntu arī atradu programmiņu, kuru var uzstādīt uz 80%. Tagad pie dual-boot kā Win tā Linux lādē vienādi. -
Var jau droši vien izrēķināt, kur ir 'sweet spots'. Lādēt 100% uz zaudēt uz aķa ilgmūžibu vai lādēt 80% un mazliet zaudēt uz potenciālo elektrības ietaupījumu. Ja tā 'ilgmūžība' atmaksājas, tad jau nopērk 20% lielāku aķi un vienmēr lādē līdz 80%. 20% pat paliek rezervei, kautkādai ektrēmai situācijai. Laptopi jau ar kad piefiksē, ka pārsvarā tur 'pie vada', tad lādē tik līdz 80%. Pat speciāli palaiž lejā uz 80%, kau sēž pie vada. Elektromobīļi jau ar neizmanto 100% aķa, bet reportē tik kautkādus 80%. Gadiem ejot to latiņu paceļ, lai itkā nejustu aķa nolietošanos. Ganjau kautkādi 'gudrāki' brendotie aķi dara to pašu, tapēc ir mazliet dārgāki uz Wh. -
čau, es te ik pa brīdim kautko paskatos uz tiem paneļiem un kautkā nonāku pie secinājuma ja nav elektromobīļa, vai siltumsūkņa tad gan pagaidām man grūti saskatīt to saules paneļu izdevīgumu. Man patēriņš ap 800kwh, maksāju pēc biržas cenām 100-160eur mēnesī. Es negribu te tā 100% apgalvot ka man taisnība, varbūt kautkādus argumentus par/pret varat iedot ?
-
Vispirms jau nevajag lādēt līdz 100%. Ja šūnai max spriegums ir 3.65V, tad pie kaut kādiem 3.45V apstājies un būs *gandrīz* 100%, bet pret šūnu būs saudzīgāk. Tālāk jau nav nekāda vajadzība izlādēt līdz 0% tikai tāpēc, ka biržā elektrība dārga. Pat "krīzes situācijā" dažus procentus jāatstāj. Pieņemot, ka akumulatoros uzglabā enerģiju pašpatēriņam, nevis sūtīšanai atpakaļ kopējā tīklā, ikdienas lietošanā ar atbilstošas kapacitātes akumulatoriem ļoti reti sanāks pietuvoties tiem 0%. Ak jā, tos akumulatorus nevar pa 15-30 minūtēm uzlādēt no 0% līdz 100% (LF280K, piemēram, pēc specenes paredzēts ilgstoši slogot ar max 0.5C, t.i., lādēšana aizņem 2h). Un pat ja varētu uzlādēt pa tām 15-30 minūtēm, tad vajadzētu "monstrālu" pieslēgumu, kuram uzturēšanas maksa būtu stipri nepievilcīga.
-
-
Foruma statistika
-
Kopā tēmu101.8k
-
Kopā ierakstu1.5m
-