Jump to content
  • Tēmu lasa   0 biedri

• No registered users viewing this page.
  • Kas ir tiešsaistē   28 biedri, 0 Anonīmi, 521 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)

• Zin...
    • Anreel
    • Igors83
    • e = d
    • AndrisBB
    • Arnis2002
    • kaads
    • base7
    • Grossmeister
    • spameris
    • Jurkins
    • dzincha
    • hehe
    • kurtka
    • Prodigy
    • saf
    • hero
    • Pamelarem
    • rooyar
    • versatile
    • inteens
    • uldise
    • Racer
    • MrToastMan
    • binary
    • Aicis
    • imiss
    • oks
  • Biedru statistika

27632
    Kopā biedri
    5180
    Bieži tiešsaistē
    Juris.160687
    Newest Member
    Juris.160687
    Pievienojies
  • Jaunākie Ieraksti

• Zin...
      Jo dzīvās naudas eksperts nezin tādas nianses, ka par uzglabāšanu ir jāmaksā, glabātuves ir jāveic tehniskās apkopes un neviens uz pasaules nezin cik gāze maksas pēc mēneša, kur nu vēl gada vai diviem. 
    • e = d
      Pie vēja parkiem sāks ražot ūdeņradi un nekāda gāze vairs nebūs jāpērk. 
    • Zin...
      Un kura dzīvā nauda apmaksās to uzglabāšanu gadiem ilgi? Kā ar tehnisko apkopi uzglabājot pilnu krātuvi gadiem ilgi? Ko darīt ja gāze pēc gada maksās lētāk nekā mēnesi atpakaļ? Dzīva nauda būs padirsta.
    • AndrisBB
      Interesanti kapēc tad tādi gudrīši jau rindām nestāv un neglabā gāzi gadiem? Nav jau nekā tanī Inčukalnā tik grandioza, Eiropā ir krietni lielākas glabātuves, un bez zudumiem.
    • inteens
      Džerksti tad jau pazīsti
    • 138
      Kafejnīcas virtuves palīgtelpā. Simtgadīga mūra ēka kas nez cik reizes nez cik kvalitatīvi pārbūvēta, pašreizējai funkcijai telpa izmantota gadus piecus, pirms tam "meistari" ārsienu nomaukuši ar rotbandu, kurš lobās nost, jo tajā sienā ir nedaudz mitrums no.. es nezinu, pamatiem vai kā, bet vienalga, pamatu hidroizolācija vai kas tamlīdzīgi kapitāls netiek plānots, jārisina simptomātiski. Nokasīju fakino rotbandu nost, nomazgāju ar Vincents Fungi sirdsmieram (bija drusku pelējums uz nokasītā rotbanda-špakteles-krāsas, dziļāk mūrī acīmredzamu sēņu nav). Saimniekam bija ideja tās šausmas aizšūt ciet ar kaut kādu skaideni vai riģipsi, no kā atrunāju, bet iedomājos par šīm cementa plāksnēm. Tomēr beigās palikām pie varianta aizsmērēt lielākos robus ar cementa javu (vai kādi man ir varianti kaut kādas mitrumdrošas ārdarbu špakteles vai kas tāds?), nokrāsot un saies. Vajag tikai tik, lai pvd akceptē, nu un manai sirdsapziņai, ka es neesmu ne sēnes iebūvējis reģipsī ne atstājis rotbandu tusēt uz slapjas sienas 😇
    • hehe
      Sāksim ar to ka gāze jāpērk ir un būs jebkurā gadījumā vēl daudzus gadus, patīk kādam tas vai nepatīk. Par daudz iepirkt ka nebūs kur vēlāk to likt nav iespējams. LNG ir kaut kāds minimālais līmenis kad kāds to piegādās. Pērnais gads rāda 25-30€. Pie šādām starpībām nav svarīgi par cik iepirki 25 vai 15. Tev tas resurss ir reāli uz rokām, jo ir kur glabāt. Risks ir nenotrāpīt pašā zemākajā cenu līmenī, bet aptuveni prognozēt cenu var. Tā nav elektrība, negatīva cena nav iespējama, pārdevējs labprāt to sadedzinās pie šāda razklada.
    • versatile
      Pagaidi kādu mēnesi vai pusgadu, atnāks foruma eksperti, un izstāstīs, kad bija jāpērk.
    • versatile
      Zin kā, nav man luste tādu priekšmetu ar auto kkur vest... Ja kas, neviens kasko nedaerbosies. Bet piesiet aizmugurē un vilkt ar laikam nebūs opcija šoreiz.
    • AndrisBB
      Būtu jau labi ja to gāzes canas pieaugumu tā varētu ņemt un paredzēt. Kad tad bij jāpērk tā lētā gāze? Pirms nedēļas, kad neviens par to uzbrukumu nevarēja būt drošs? Vai tagad, kad cena ir augšā un rīt var atkal nokrist kur bija?   Ja ja ā varētu to gāzes pieaugumu paredzēt, tad priekskam vispār kautko glabāt? Pērc tik fjūcerus.  
    • binary
      Nu viena lieta ir ļengana vai stingra roka, pavisam cita lieta - milzīga lāpsta plaukstas vietā.
    • hehe
      Tirgus ir tirgus, ja maksā pēc biržas tarifa tad 2× tarifs būs(jau ir!) jebkurā gadījumā. Tikai Inčukalna PGK ļauj gāzi uzglabāt būtiski vairāk, jeb glabāt gadiem ilgi, nekā latviešu patēriņš un tīri tehniski var piegādāt gāzi līdz pat Spānijai. Latvenergo to arī dara, ne Spānijā, jo ar katru valsti jādalās kas ir izmaksas, bet Baltijā, Somijā. Ja paskatās AST peļņu, tad tā patiesībā nav AST peļņa, bet radusies no Conexus dividendēm.
    • 138
      Tur ir galējības, es laikam esmu kaut kur pa vidu starp "īstu vīru" un tirliņu, jo mani arī apbēdina tās tirliņu ļenganās rokas, bet ir sanācis tādus "īstus vīrus" sastapt kuri nez ko grib pierādīt cenšoties bezmaz sulu izspiest, tāpēc baigi nepriecājos par nepieciešamību ar tādiem mežcirtējiem sarokoties 👨🏻‍🌾 Mani ļoti priecē, ka kopš pandēmijas kā pieņemams rokasspiediena aizvietotājs ir iegājies fistbump. Higiēniski un inkluzīvi.
    • kaads
      ja nu vienīgi kaut kas ļoti specifiskas vajadzības, a tā palielam nav nekas kaitīgs, ja krāso iekštelpās, vienk. krāsa pati ir dārgāka, jo tai ir skarbāki apstākļi (ārdarbos) jāpārdzīvo.   kur tad taisies pielietot tās?
    • 138
      Es tik tā - kā būtu, ja būtu.
    • kaads
      sievieti-tas jau mūsdienās nav moderni vairs  
    • base7
      Neskrien zirgiem pa priekšu. Nekas vēl nav izlemts.
    • martinno
      Tā kā neviens man rūteri nepiedāvā, minēto budžetu esmu iztērējis "nebulaizerā" bērnam. Tēmu neslēgšu, turpiniet diskutēt
    • ggg97
      Par laimi marts atnācis ar aptuveni +20°C siltāku laiku, kā februārī. Man apkurei, kur gāze, fiksētais.
    • Zin...
      Pareizi, lai latvieši pērk par 2x lielāku cenu tagad gāzi. Dzīva nauda 🥳
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      101.9k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...