Jump to content
  • Jaunākie Ieraksti

• aoma
      Vajadzētu man te kaut ko ierakstīt, lai foruma biedri trīs dienas pērtos kā mušas pa tūtu, bet es no šitā neko nesaprotu, pieļauju, ka pārējie arī. Piedod, Andri  
    • MrToastMan
      RETRO FM LV noņemt visas izklaides programmas (šonedēļ) saistībā ar kolēģa, raidījumu vadītāja Andreja Voļāņicka nāvi. 
    • Exiic
    • Exiic
    • Jainit
      @mafijs , tur ir cita doma. Cilvēks grib uzzināt vai uzliekot savu  xPON un sakonfigurējot pēc DJWoX instrukcijas, viņš 1Gbps pieslēguma vietā iegūs 2.5Gbps ātrumu.
    • mafijs
      Izdalītā interneta piekļuve Varēsi dabūt 10G, ja spēsi maksāt. Tikai šaubos vai to privātpersonas vispār var pieteikt.
    • mafijs
      Vo, indigo, vai zinies. Tev jau pateica konkrēti kas kur ierobežo, bet tu jau pats gudrāks, ta huļi prasi te? Hren pieslēgsi pie tā TET optiku. Tev tas nebūs pa spēkam. Bet ko nu mēs te -  tev karogs roka un uz prekšu ar dziesmu.
    • base7
      Uz Turksat (42E) satelīta parādījies jauns Krievijas TV kanāls "Unknown Russia" (Неизвестная Россия).  Parametri: 11012, 30000, H, 3/4, FTA Parametri: 11727, 27500, V, 3/4, FTA  
    • Okys
      Par šo skaidrs, tāpēc arī rakstīju šeit, neveidojot jaunu tēmu.   Dzīvoju ārpus Rīgas, Kurzemes pusē. Ātrums vienmēr ir ap 985-992Mbps un "no malas" izskatās, ka nevis atduras kādā uzstādītā limitā, bet kādas iekārtas veiktspējas parametros, kas skatoties "no mana lietotāja gala", sākas ar savienojumu TET rūteris <-> Mans rūteris. Abi savienoti ar Cat6, 0.5m garu, ethernet kabeli. Visa pārējā infrastruktūra ir spējīga saņemt līdz 2.5Gbit pa vadiem. Kas notiek tālāk ārpus mana dzīvokļa, nav ne jausmas... cerēju, ka varbūt kāds zinās. Par šādu ātrumu nepieciešamību... Mūsdienu spēle = 150GB. Spēlēju vienu, kura ar visiem expansion aizņem vairāk par 400GB. Neesmu vienīgais lietotājs un "spēlētājs"ģimenē. SSD maksā dārgāk par ķīniešu SFP moduļiem un informāciju internetā :).
    • bedrens
      Piedāvāju Apple Magic Trackpad 2 A1535. 30Eur. Lādējas ar lightning. Atrodas Rīga, varu aizsūtit par papildus samaksu ar pakomātu. Vislabāk zvanīt vai Whatsapp divi9285427  
    • AndrisBB
      Iepriekšējais skrīnšots no faktiski dārgākā videoreģistrātora, kas nopērkams. (diezgan slikti)   Salīdzinājumam DJI action kamera pamanās ierakstīt visus failus perfektos blokos. Katrs fails - viens garš fragments.    
    • AndrisBB
      Neviens izskatās neko interesantu vairs neprogrammē 💻   Paturpinot tēmu par Filu sistēmām. Klasiskā problēma - ja ir kautkāds videoreģitrātors, videokamera, action kamera utt, kas nepārtraukti ieraksta un 'rotē' failus, tad ļoti ātri SD karte vai disks kļūst fragmentēts, it īpaši ja izmanto FAT/exFAT. (Tāpat kā senajos laikos ar Windows diskiem, kad bij de-fragmentācijas tūlis ik pa laikam jāpalaiž).   Ar disku parasto jau problēmas jau nav īpaši lielas. Bet SD kartes gadījumā tas ir dienzan sāpīgi. Pieņemsim ka ir SD karte kura mierīgi darbojas ar 30MB/s un ierakstītāmais video ir teiksim 10MB/s. Viss darbojas lieliski ar svaigu, tiko noformatētu SD karti.   Tiklīdz sākas fragmentācija, tā arī uzrodas problēmas faktiski 2 apstākļu pēc:   1: SD kartes parasti lasa/raksta 1 - 4MB blokos. Ja FAT clustera izmērs ir 32kb un tas ir izmētāts pa visu karti, tad nākas nolasīt/ierakstīr visus 4MB, lai tikai ierakstītu 32kb. Attiecīgi atkarībā no fragmentācijas pakāpes 30MB/s vars no nespēj un mistiski pazūd ierakstāmais materiāls.   2. Tākā SD kartes raksta/lasa 1 vai 4MB blakus un kamera raksta random 32kb, tad kartei nākas: - nolasīt 4MB - modificēt to 4MB bloku atmiņā ar jaunajiem 32kb (neaiztiekot to kas nav jāizdzēš) - Izdzēst tos 4MB uz kartes - Ierakstīt jaunos modificētos 4MB   Attiecīgi lai ierakstītu 32kb, nākas izdzēst 4MB. Kāds rezultāts? SD karte tiek nolietota 100 reizes ātrāk kā tās paredzamais mūžš. Kas parasti notiek ar lētāk ķīniešu kamerām.   Interesantā daļa - izdomāt FAT Linux/RTOS driveri/stratēģiju kas vienmēr raksta bezfragmentu blokos.   Aiz neko darīt sāku veidot tūli, kas visualizē clasterus un ģenerē histogrammu ar skaitļiem, cik fragmentēti ir faili. Piemēram uz kartes ir 311 faili ar 4 fragmentiem un 360 faili ar 30 fragmentiem.                          
    • osscar
      Taisnojot astotnieku paiet laiks,bet ja galīgi līks -tad tas pasākums ir bezcerīgs....nu tā vismaz mana necilā pieredze rāda..aptuvenu robežu var saprast veselu velo pamērot ar to tūli...ja nevar dabut taisnu ratu ar +-20proc izkliedi..imho nav vērts..labāk vēl mazāku protams 
    • Net
      Ja dzīvo Salienā, tad pat 10Gbit sfp pirkt nevajadzēs. 10Gbit tipa esot arī pieejams Imantā, bet par to sīkāka info nav. Salienā toč ir, to man paziņa apstiprināja. Neesmu baigais geimu fans, bet būtu interesanti uzzināt, kādus brīnumus ir jāgraiza, lai nepietiektu ar 1Gbit optikas trubu? Varbūt tev iekšējā tīklā ir kādi rūteri/AP, switch, kas ietekmē ātrumu, stabilitāti? 
    • ggg97
      Bija te savulaik redzēti čaļi, kuri ieguvuši optiskā modema parametrus, izslēguši to no barības ķēdes. Bet neatceros, ka kāds būtu pieminējis būtiskus neta ātruma uzlabojumus. Prasti pārspraust TET optisko kabeli citā caurumā būs par īsu. Tur vēl konfigs jāizveic. Man ar to nav nekāda sakara.
    • Okys
      Jainit, kāpēc mēs vispār izmantojam forumus? Vai es uzdotu šādu jautājumu, ja gribētu tērēt naudu SFP modulim, kurš izrādīsies varbūt lieks? Ja es arī gribētu lielāku ātrumu, kā TET to caur sava rūtera Gigabit RJ45 ethernet portu aizstumtu līdz manam rūterim, kuram ir 10Gbit ports? Nav nekādas vēlmes kādu apkrāpt, vienkārši pie mūsdienu spēļu izmēriem, šāds jautājums paliek aktuāls. TET nekur nereklamē lielāku ātrumu par 1Gbit un atbildēs man, ka lielāks nav pieejams. Bet nepaskaidros, kāpēc. Garantēju. Un esmu pieradis uz nepopulāriem jautājumiem saņemt šāda veida atbildes, kur nevis kāds tiešām ir pārbaudījis, bet domā ka ir tā un šitā. Lai nu kā, atvainojos, ka patraucēju. Ja uznāks vēlme iztērēt pārdesmit euro, varbūt arī atgriezīšos un pastāstīšu, kā man gāja.
    • Jainit
      Ja netici, ko tev saka, tad atliek tikai pašam pārbaudīt. Gaidām atskaiti ar pārbaudes rezultātiem, jo jebkas cits tev tā arī paliks kā "izklausās pēc teorijas".
    • Okys
      Bet šī joprojām izklausās pēc teorijas. Saprotams, ka gala iekārta nevar ātrumu ietekmēt, ja nu vienīgi tā ietekmēšana nav paša porta ātruma griesti TET rūterim. Tāpēc var pamēģināt pieslēgt "ātrāku" gala iekārtu, lai par to pārliecinātos. Pirms pērku ķīniešu SFP moduli priekš sava rūtera, kas ir iztrūkstošais posms, cerēju, ka to kāds jau ir pārbaudījis.
    • Net
      Man kolēģim privātmājā vēl joprojām ir vecais Tet dīzelis ar 20Mbit līnijas ātrumu . Raalitātē Tet piedāvātie ātrumi līdz 1 Gbit, kā jau viņi paši sola. Bet ja skatamies uz šo visu kopumā, tad neta ātrums ir atkarīgs no abonenta maciņa biezuma.
    • hero
      Jainit visu pilnīgi precīzi un ļoti kodolīgi pateica - atkarībā no izvēlētā abonementa, tavam pieslēgumam jau OLT pusē profilu ar visiem CIRiem/PIRiem. Un no gala iekārtas tu ātrumu nevari ietekmēt.  
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      102k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...