Jump to content
  • Tēmu lasa   0 biedri

• No registered users viewing this page.
  • Kas ir tiešsaistē   25 biedri, 0 Anonīmi, 85 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)

• Biete
    • uldise
    • Igors83
    • kaut_kaads
    • TOoMoOT
    • Racer
    • jacobs
    • ggg97
    • versatile
    • DM101
    • Dils
    • hehe
    • e = d
    • krabis
    • ju
    • M@R$$
    • kaads
    • Richjuks
    • kava
    • spameris
    • osscar
    • lexxx
    • Raimonds1
    • kicker
    • JFH
  • Biedru statistika

27271
    Kopā biedri
    5180
    Bieži tiešsaistē
    Ilgmars_888
    Newest Member
    Ilgmars_888
    Pievienojies
  • Jaunākie Ieraksti

• versatile
      Iespējams. Zobratus arī mainīju, jā.  Pie tagadējā nobraukuma zem 100km gadā, vairs nav aktuāli  
    • osscar
      tā ir tad nenormāli "izjāta" ķēde. ar ātrumiem tam nav sakara...var tā braukt, bettas tad nodeldē zobratus...jo rullītis ķēdes netrāpa kur vajag
    • versatile
      Hm. Man galvā bija palikuši 3%, bet tas bija 8 ātrumu ķēdei, varbūt tur cita matemātika. Bet nu gonku kaplim gan jau var ķēdi kaut katras sacensības mainīt, pēc piena minamajam cits stāsts. 100% zinu, ka sen atpakaļ, kad pats vēl čakarējos ar tādām lietām, jaunajai ķēdei bija 3 posmi par daudz, pie vienāda garuma. 
    • osscar
      nav tik daudz, normāli ir mainīt pie 0,75% , pie 1% jau parasti zobrati ir metami.  es vācu statistiku par saviem velo - man parasti ap 3000km sanāk regulāri tīrot/eļļojot ķēdi. protmas ja brauc tikai sausā laikā pa asfaltu - var vairak nobraukt, ja pa dubļiem tad mazāk ... katru otro nedēļu nē , bet 2 ķēdes aiziet gadā man
    • versatile
      Nu, ja maina katru otro nedēļu, varbūt. Ķēde stiepjas par kādiem 3 vai 4%, pirms jāmaina. Ķēdē ir apmēram 100 posmi +/-. Sanāk, ka uzliksi jauno ķēdi 3-4 posmus par daudz un nospriegojums būs jau startā tāds, kā vecajai ķēdei.
    • osscar
      nu ne vienmēr veicī uzliek pareizo garumu, der pačekot pēc shimano manuāļa vai ir ok , tas var ietekmēt pārslēgšanās precizitāti ut.t.. https://mtb.shimano.com/stories/determine-chain-length
    • ju
      Priekš kam skaitīt? Tik traki jau nekad neizstiepjas, lai būtu tik būtiska atšķirība. Skaitot drīzāk var kļūdīties.
    • versatile
      Nē! Vecajai ķēdei izskaita posmus un jaunajai paņem tikpat.
    • ju
      Par to naudu jau var labu multitooli nopirkt, kam būs arī izspiedējs. Nevajag atsevišķi tādu monstru.   Jauno ķēdi pieliek vecajai klāt, un samēra cik vajag. Tik jāatceras, ka nevajag izspiest tapiņu pilnībā, tas moments jāmāk noķert.
    • AndrisBB
      Tev vajadzēs to ķēdi 'nokniebt' plus/mīnus tādā pašā garumā. Tad rēķinies vēl ar tūli. (plus šitie lētākie būs diezgan vārgi) https://www.velonova.lv/super-b-tb-cc50-kedes-kniedesanas-riks-8910-atrumu-3248-5     Tak viņa visur tā maksā, reku velonova https://www.velonova.lv/shimano-deore-cn-hg54-kede-10-atrumu-bulk-73-5
    • osscar
      da nedabūsi uz vietas lv par to cenu, un no šādiem diem šaubīgajiem i veikaliem uz fake var uzrauties garumu mēri pēc vecās ķēdes ja negribi patskaut ko skaitīt/rēķināt
    • AndrisBB
      Ko tur sist? Kēde 15 - 10 eiro https://220.lv/lv/sports-turisms-un-atputa/velosipedi-skritulslidas-skrituldeli/velosipedu-piederumi-un-aksesuari/citas-velosipedu-rezerves-dalas/kede-shimano-cn-hg54-116-posmi-10?id=20743637&mid=22849647
    • osscar
      nez vari paskaitīt ķedei posmus - varbūt ka der standarta 114 vai 116 posmu ķēde. ja būs 122 posmu - tad gan jau kādus +- 6 posmus jāizņem, to jau var izdarīt arī bez izspiedēja - kaut vai ar vīli flexi un izsist un tad savienot  ar savienojumu kurš ir komplektā. 
    • kicker
      Regulēt kautko tur vajadzēs vai pēc izjūtām, gribētos samainīt pašam
    • osscar
      es ja godīgi šādu defektu ķēdei redzu 1x ... lasīts ir, bet redzu pirmo reizi... 
    • AndrisBB
      Kas to zin kas ar to metālu notiek ja atstāj ilgu laiku 'cross chain' pozīcijā, zem neliela stresa.
    • osscar
      10 speed ķēde tev vajadzīga, tik rēķini ka šeit tev par viņu noplēsīs 25-30 eur  tā pat hg54 vai kmc x10...tik lv uzvietas maz kur vispār būs, gandrā šķiet ir x10 man liekas ka normālām ķēdēm visām ātrais savienojums ir komplektā
    • AndrisBB
      Jebkura 10 ātrumu ķēde derēs. Nekādi ātrie savienojumi tev jāmaina nebūs, uzliksi jaunu ķēdi un kad mainīsi uz nākamo, tad arī ar visu ātro savienojumu.   Neko īpaši sliktu arī par no-name ķēdēm nevaru teikt, dabojas, ja vien nav galīgi lētākais variants nopirkts. Ja tu tur 200km gadā nobrauc, tad nu nezinu vai tur jēga pirkt ko īpaši 'labāku'.    
    • kicker
      Tā jau gan Varbūt tik cik lai veikalā izpīpē cēloni, vai tiešām kautkas nav pareizi saregulēts vai kaut kādus fake viņiem sūta, tīri priekš info un lai ar nākamo nav šis pats To ātro savienojumu es samainīšu pats ķēdei  - velo bodē sādi arī prasīt? Kādu man tad likt viņu, kura būs laba, jāskatās tīri uz parametriem 2x10 vai kas cits svarīgi?
    • osscar
      nu nez tur tak skaidri redzams, ka kaut kāds metāla "sagurums" vai nepareiza apstrāde, ja nobraukms minimāls un nav izstiepuma/nodiluma...čaina metāls drīzāk stiepjas nevis šādi plaisā
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      101.7k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...