-
Tēmu lasa 0 biedri
- No registered users viewing this page.
-
Kas ir tiešsaistē 12 biedri, 3 Anonīmi, 304 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)
- Igors83
- AndrisBB
- versatile
- RaivoR
- 138
- MakeMeGoAway
- Tufjord
- Tuubijs
- Biete
- ggg97
- spameris
- binary
-
Biedru statistika
27448
Kopā biedri5180
Bieži tiešsaistēNewest Member
Avro2
Pievienojies
-
Jaunākie Ieraksti
-
Aizdomājos, ja ir savs īpašums, māja un vieta šeptei, vai nav izdevīgi nopirkt kādu mazo granulu presi un pats štancēt viņas? Domāju ātri ieguldījumu izdotos atsist
-
Nē, neizlasīja. Nesēdēja pie PC un nemonitorēja e-pastu. Godīgi sakot, diezgan garlaicīga dzīve sanāk. -
Nu tīri kešam jau nebūs īpaši vairāk par 5%. Tapēc jau ir visi investīciju konti. Ja pavisam gribās izspiest pēdējo pili no tā visa, (UK specifiski) tad ir vēl visi ISA/SIPP, kur vēl nodokļus var paprasīt atpakaļ (kas vismaz man ir ap 40%) un tad aizdot to naudu sev 😂 -
Man pirms pāris gadiem bija ~35km vienā virzienā, 30-35 eur dienā. Rupji rēķinot - €0.50/km. Tātad tie 30k km būtu 15k eur. Ja bija iespēja, braucu ar Audi Q2. Odometrā parasti bija kaut kādi 10k-30k km, reģistrēts pēdējā pusgada, max gada laikā. Nesen paskatījos bolta cenas par km un par minūti, neizskatījās, ka būtu palicis dārgāks. -
-
https://www.hl.co.uk/ Fondu izvēle bezgalīga. -
Ūja, ūja, kura ir tad tā naudu dāvinošā banka?! -
Nu pagidām 5 gadu vidējais ap 13% gadā (investīciju konts ko izmantoju), tāka nav tik slikti. Tīri kešam labākais ko mana banka tagad piedāvā ir ap 6.25% uz doto mirkli, bet tad regulāri jāver vaļā rājkonti. Kautkāds standarta ilgtermiņa ap 4.8%. -
Tā nav tikai tupa vešana, tur ir vesela daudznozaru nozare. Godīgi sakot es arī izvēlētos tupu mājās sēdēšanu ja par to maksā to pašu kur augu dienu melnu muti stāvēt pie virpas. Nu, kamēr meklē to naftu, citu haļavu. Pa 30 gadiem bez kravām uz dzelzceļa šobrīd droši vien varētu sākt gāzt pirmo finierkluču ražu eksportam
-
Nu vispār, ja gribi, lai iekrājas, tad jāliek vērtspapīros. Citādi tikai pakāšas. Nu, ja vien tev tur nav kkāda 5% gpl tam kontam. Nu bet par to tak arī bija tirdziņš, ka tā tā valsts tika veidota pēdējos 30 gadus, sabotējot dzelzceļu cik vien var un atstājot tīri tikai mehāniskai, tupai rus tranzītrkravu vešanai. -
Nu kāda starpība vai es aizņemos to naudu no bankas par līzingu un maksāju 300 mēnesī + %, vai aizņemos pats no sevis un nemaksāju procentus. Precizāk banka % maksā man. Izmaksu par auto jau tas nemaina - tāpat 300. Nēnu ir starpība, man viens un tas pats auto izmaksā mēnesī par vismaz 50 - 100 lētāk, kā kādam kas ņem līzingu. (itkā jau nav nekāda raķešzinātne un vajadzētu būt saprotamam katram, kas māk lietot kalkulātoru) -
Tātad teorētiski Tu par auto mēnesī izmet kkādus 150 gbp un atsevišķi katru mēnesi noloki vel extra 300, it kā priekš jauna auto, kas reāli neierakstās esoša auto ikmēneša izdevumos. Nu jā, kaut kā cipari jāuzpūš, lai citiem internātā pazīmētos, ka jums ir piķis, kamēr citi paklusē un brauc ar savu veco auto bez jumta, dzer vecu vīnu un ēd sieru ar spalvu virsū 😁 -
Tā Latvijas valsts ir izveidojusies, ka Rīgā viss koncentrējies, pie kam tā ir galvaspilsēta un tur neko īsti nevar izdarīt. Tad Rīgai jāstājas ārā un jāveido savu valsti, tikai šādi tas mainīsies, ka jādotē būs otrādi.
-
Nav man līzings. Vienkārši automātiski katru mēnesi pārskaita 300 uz atsevišķu kontu. Kad tur pa gadiem iekrājas (vai esošāis sāk čakarēties), tad nopērk ko jaunu. Ilgtermiņa mērķis - ka no tā konta tīri no kapitāla pieauguma pietiks lai nosegtu puslīdz svaiga auto nomaiņu. Labāk lai man banka/investīcijas maksā %, nekā es maksāju bankai % par līzingu. -
-
Auto aprēķins uz salvetes *kam bija aktuāli, izlasīja* Kaut kā tā. Nerēķinot mazgāšanas, slotiņas, logšķidrumus, gan jau vēl kko izlaidu. Jā, tā ir arī man noņemta nauda, kas tiek izpļekarēta. Ja jau pļekarēt, tad lai iet vilcienos. -
Pieskaiti pašu auto 300 mēnesī. Pa velti jau man neviens viņu nedeva. -
Rupji 100 degviela, kkādi 50 apdrošināšana. Riepas katru mēnesi maini? -
Cepuri nost tiem cilvēkiem kas spēj izkruķīties un uzturēt pie dzīvības to kas ir, neskatoties uz sankcijām ko šie paši mākoņstūmēji ir salikuši. Kā tu tur rēķini? Tie 100 miljoni nav no jauna radīta nauda, bet pārdalīta, jo Rīga ir ekonomikas centrs. Jau noskaidrojām, alkohola reeksports Latvijā no Krievijas gadā atstāj 30 miljonus. Šī ir atvesta nauda kas citādi nebūtu. Pa kara laiku Latvijai jau par šo naudu bija jānopērk 1-2 paši modernākie iznīcinātāji. Kur ir?
-
Mes ta varbūt rēķināt nemākam, bet tu lasīt. 100 miljoni gadā šobrīd aiziet izlīdzināšanai. Daudz miljoni gadā iet revitalizācijām, utt. Vairākās reformās cik miljoni notriekti. Sareizi to visu ar 20 gadiem, cipars vājprātīgs. Pieskaiti tos, kas naudu saņem, par to, ka domā, kā celt reģionu konkurētspēju. Tur vilcieniem sanāk jau labi sen.
-
-
Foruma statistika
-
Kopā tēmu101.9k
-
Kopā ierakstu1.5m
-