Jump to content
  • Jaunākie Ieraksti

• 138
      Ā, jā, tas arī. Vai valsts ekonomikai ekselī sanāk plusā sievietes laist pensijā 55 gados iegūstot vairāk mazbērnu, nezinu, bet ir dzirdēts, ka mazbērnu taisīšanai šis palīdzēja gan.
    • 138
      Par kuru periodu ir runa? Es par kaut ko tādu esmu lasījis par 80tajiem, kā buma cēloni.   Šis pamatojums nu gan tāds aiz ausīm pievilkts - pēc 2pk psrs lielgabalu gaļu daudz nepatērēja, izņemot Afganistānu, bet pat tie desmiti tūkstošu visas psrs mērogā nesanāk demogrāfiju būtiski ietekmējošs skaitlis. Un šis nekādi nav arguments šajā kontekstā, bet tīri tā starp citu, tas ir apmēram tik cik vienā Bakhmutā vai Avdijivkā.   Es par Latviju. Te, šķiet, grandioza 50-60to buma nebija, arī grafikā iepriekšējā lapā labi var redzēt, 50-60to “bums” ir sīkāks par 80to.
    • AndrisBB
      Apspriež katru citu sīkumu, bet ratus pat nepiemin. Bet ja apskatās pašus ratus, tad galvenais pluss palielināta 'stingrība' salīdzinot ar spieķiem. Kautkādā gonkā jau droši vien svarīgi, bet ikdienā braukšana droši vien ļoti 'cieta'.   https://bike-ahead-composites.de/products/wheels/mtb/biturbo-rs.html
    • osscar
      šie jau karbona ne dūralumīnija
    • ju
      Pirmais ko atradu, 2023. gadā toč bija, bet arī šogad šķiet kādam manīju, kad biju ieslēdzis eurosport  
    • osscar
      ar to metināto "dakšu" dzīvībai bīstami, šie reāli ir bīstami aparāti :D 
    • Koala
      Laukos šitādi skaitās bomba. Tāpat, laukos sareizina pārnesumus un saka, ka 3x7=21 ir krutāk kā 1x10=10, 1x12=12 utt💩
    • AndrisBB
      MTB jau visdrīzāk nekāda labuma no tādiem ratiem arī profiņiem, vairāk skatam. Kautkādos Time--trial jau izmanto aerodinamikas dēļ.  
    • ju
      Tas fakts, un nez vai šiem uzmetas astotnieks, tur vai nav uzreiz atlūzu čupa. 
    • osscar
      šitie diski gan jau sver tonnu atšķirībā no profiņu diskiem un šie nav labojami - uzreiz misenē ja 8 nieks...
    • Tuubijs
      Jēziņ, kas te pa vēstures expertiemC novākušies. Jūs kaut vienu piekto daļu no saviem čatiņa atrefērējumiem varētu paši izdomāt un te atrakstīt? 
    • ju
      Ķīnieši jau māk shimano uzlīmes, tad nu līmē tik virsū kaut kādiem pārslēdzējiem, kas ir kaut kādu veco, pie tam lēto, kopijas. Un, šitāda tipa diski, šķiet, atkal ir atgriezušies pat UCI MTB profiņiem. Tur gan taisni tie spieķi.
    • osscar
      kas tieši diez te ir no šimano? bet MI apstiprina   nu tiešām kāds vēl šos briesmekļus pērk ? 
    • Racer
      Heh, 80-to vidū man Garciemā pie onkas kaimiņos bij dzērājs Pēteris, kuram bij 6 bērni. Lai dabūtu mikroautobusu Latvija, vajadzēja 7. Tad nu lielīgs staigāja un teica, ka sieva stāvoklī un būšot. Tas bija kad kārtējo reizi nāca rubli aizņemties. Neatceros gan vai to Latviju dabūja.
    • oxygen
      Un nepatīkamākais bija ka pēc augstskolas sāka ņemt arī armijā ka oficierus. Lielākais ''cirks '' bija ka dažs labs pirms augstskolas nodienēja kā zaldāts. Pabeidza augstskolu, dabūja oficiera pakāpi  un atkal savāca dienēt . Ta ka dažs labs nodienēja divus termiņus.  Bet par dzīvi tajos laikos- nu jaunība tomēr ir vislabākais laiks . Laikam vissarežģītākais bija 90 sākums. Mazs bērns un domā ko viņam rīt dosi ēst. Tāpēc tāda dzimstības bedre. Ja būtu n-tie bērni tad jautājums  kādu nākotni visiem nodrošināsi? Tagad... baigi daudziem bērnu vietā klepja sunīši. No otras puses tagad ir paradoksāla situācija jo nav kas tos bērnus pieskata ja māte strādā. Agrāk sievietes devās pensijā 55 gados. Un ap to laiku viņam radās mazbērni. Vecāki varēja strādāt un bija kas pieskata bērnus. Tagad, kad pensija 65 gados, tad mazbērni jau vecumā kad nav jāpieskata.
    • rooyar
      Nu jā, sliežu temperatūra var sasniegt pat 50 vai 70 grādus, ja gaisa temperatūra ir 40 grādi, un nākas samazināt ātrumu, lai tās nepārkarstu. Jaunība vienmēr ir bijusi jauka, jo gūsti pirmo pieredzi it visā.
    • Rolands Strautmalis
      Sižetā 1:12 tiek teikts: "... zemes apraidē joprojām būs pieejams arī Vidusdaugavas televīzijas kanāls..." Tas raida 578 MHz 34. kanālā. "Joprojām" nozīmē nepārtrauktību salīdzinājumā ar pagātni. Tātad nevis "laikam pāriet", bet saglabājas. Tas, kas nesaglabāsies, ir "maksas paka" jeb Tet Virszemes maksas televīzija, kurā, cita starpā, šobrīd ir arī Vidusdaugavas televīzija, nekādā veidā neizslēdzot tās esamību virszemes bezmaksas apraidē. 73! 
    • jacobs
      Kāda vaina 80-tajiem? Jaunība, jautrība, lielo pārmaiņu desmitgade.😉 Ekonomika pakaļā? Ja visi apkārt "tajā pakaļā", tad jau to nemaz nejūt. Ļoti daudz jau atkarīgs no paša dzīves uztveres. Es gan nenožēloju par nevienu sava mūža periodu. Vienmēr atceroties, ka ne jau es izvēlējos, kad piedzimt.🙂 Varēju savādāk nodzīvot? Droši vien. Varu ko mainīt? Nē. Tad atliek vien ar jēgu nodzīvot to, kas vēl atlicis.
    • ggg97
      Bet mēs to relatīvi neizjutām tā, kā tagad, kad kaut kur Arābu pussalā kādam paslīd kāja un tas ar muti iekrīt $ūdos ar visu savu blondo sasuku. p.s. Es esmu par neatkarīgu Latviju. Esmu piedalījies visos referendumos un vēlēšanās par brīvu Latviju, par latviešu partijām!  
    • Aigars
      Es tikai atceros, ka ar 82-gadu sāka ņemt armijā augstskolu studentus. Pirms tam augstskola deva iespēju izvairīties no armijas. Iesauca pat mediķus. Iemesls bija tas, ka dzimstība pēckara gados bija viļņveida un 80 gadu sākuma sāka pietrūkt iesaucamo armijai. Tajā laikā karoja Afganistānā. ASV afgāņiem piegādāja ieročus un starptautiskā situācija bija saspringta.
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      102.1k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...