Agrāk, BonusMalus sitēmas laikos, OCTA apdrošināšana bija atkarīga, vai auto bija reģistrēts Rīgā vai ārpus Rīgas. Un tieši no adreses, kas bija rakstīta reģistrācijas apliecībā.
Uz miljons mēģinājumiem jau mierīgi var sakrist apstākļi kad tiešām kas jāparaksta. Jocīgi būtu saņemt SmartID pieprasījumu ko parakstīt nakts vidū ar PIN ja to izmanto reizi gadā, bet ir kas izmanto ļoti bieži, un cilvēks tajā brīdī to varbūt pat gaida. Kāds iedziļinās vai tas ir tas, nu diez vai.
Neesmu baigi drošs, ka NATO reaģēs ar konvenciālajiem ieročiem, ja krievi izdomās iemaukt pa Ukrainu ar taktiskajiem kodolieročiem. Tur gan jāņem vērā, ka krievs visticamāk neriskēs, jo tad ir Pandoras lāde vaļā, visādas Pakistānas utt. var izdomāt ka tā tagad var un tad jau līdz Stratēģiskajiem viens solis. Gan jau jeņķi un NATO reaģēs, bet mazais orks ir debils un visādi var būt.
Kā jau te minēja,piemēram, nogriez priekšā kādam, pēc tam otrs šoferitis pasūta uz adresi 3 būvgružu konteinerus. Zinot p.k. un vārdu uzvārdu pie mums varēja daudz.
Neviens netaisās neko pamatot, jo nopludinātie dati esot nepilnīgi un nestrukturēti. To lasot pat šķiet, ka CSDD drusku žēl, ka nenoplūda plašāki dati.
Kāda vispār ir jēga adreses fiksēšanai CSDD un vēl jo vairāk Reģistrācijas apliecībā? Vienīgais kas nāk prātā ir, piemēram, Jūrmala, kur iedzīvotājiem ir vienkāršāk iebraukt, citas opcijas nenāk prātā.
Par to adresi ir interesanti. Viņi teica, ka adrese būs kā auto reģistrācijas apliecībā. Man rādās maksājumi par auto, kas uz mana vārda nekad nav bijuši, bet ar manu tā laika deklarēto adresi.
Tai pat laikā, ir maksājumi pēc tam, kad mana deklarētā adrese bija mainījusies, bet tur parādās aizvien ar veco, kas varēja būt kādā reģ. apliecībā.
Te ir cita problēma. CSDD būtu rūpīgi jāpamato, kāpēc glabā šādā formātā tik senus datus. Ir pretī jābūt dzelžainam pamatojumam, jo jebkurus personas datus var glabāt tikai tad, ja ir tāda vajadzība un tas ir noteikts. Kādam iemeslam viņi tur n-tos gadus senu maksājumu info, man nav skaidrs. Es saprastu par pēdējo maksājumu, bet senākus?