Jump to content
  • Tēmu lasa   0 biedri

• No registered users viewing this page.
  • Kas ir tiešsaistē   21 biedri, 0 Anonīmi, 295 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)

• uldise
    • Lietotajs93
    • ggg97
    • M@R$$
    • Jainit
    • AndrisBB
    • kurtka
    • kasharis
    • kriss77
    • Daiļais
    • versatile
    • spameris
    • e = d
    • markei_v2
    • saf
    • lexxx
    • ju
    • KebabMaster
    • jacobs
    • mbr6
    • Gestapo
  • Biedru statistika

28239
    Kopā biedri
    25790
    Bieži tiešsaistē
    gits
    Newest Member
    gits
    Pievienojies
  • Jaunākie Ieraksti

• versatile
      Šoreiz jau bēda, ka nebija, pie kā āķēties. Salīdzinoši globāla problēma. Iepriekš vētras mums lokālākas bijušas, šitā ar lielu spēku pārgāja pāri gandrīz visurienei, pašus Vidzemes ziemeļus pasaudzējot.
    • e = d
      Pa lielam jau vajag tikai 2 vadus kur pieslēgties. Laukos kādā klusākā stūrī ar teleskopisko kātu uzāķējies un palādē
    • versatile
      Siguldā nebija. Izņemot Viršus. Bez sakariem to arī nenoskaidrot. Loterija/laimes spēle, jāatzīst.   Starp citu, interesanti, kāda bija situācija uz leju braucot. Leišiem ar to uzlādes infru ar nav slikti. Rokišķos vai Rauboņos jau iespējams kko varētu dabūt.   Plus, ja mājās ir saules paneļi, var lēnā garā ražot sev elektrību. Benzīnu no kabačiem izdzīt grūtāk. Ir plusi un ir mīnusi, globālā X stundā, nebūs jēgas ne no viena auto - tāpat nekur aizbraukt nevarēs. Neesam jau Ukraina ar tās izmēru, ceļiem, un kaimiņvalstu skaitu. Mums te tomēr Suvalku koridors, līdz kuram korķis sūdu gadījumā jau Bauskā droši vien sāksies.
    • ju
      Es tieši šogad biju domājis ņemt elektro, jo man viens neuzmanīgs braucējs nonesa labu labo benzīna.  Bija doma, ka kāds 60kWh pietiktu un tā, pa nakti palādētu pa tiešo no rozetes, kad aizbraucu tur pie sievas senčiem. Tur arī opcija aizskriet līdz Neretai, fiksāk kaut ko palādēt. Bet šajā nedēļas nogalē man būtu čau. Sievastēvs varētu man dot savu benzīns/LPG, lai kuļos mājās. Nē nu, varbūt, jau būtu līdz Vallei ticis, kur, laikam, Viršo ir uzlāde. Toties tuvajā Neretā benzīntankā uzpilde bija iespējama, ja tāda nepieciešamība, jo viņiem ģeneratoriņš bija. Vakar elektrība nebija visur tur, pat Jēkabpilī kaut ko tur lēnām atjaunoja , bet es tajā Lonē Ak jā, sakari arī nebija, nevarētu arī apskatīties, cik tālu būtu jābrauc līdz kādai uzlādei.
    • AndrisBB
      Nu tas jau ir tieši tas ko es saku. Tevis pieminētais ir mašīnā iebūvētais inverters (V2L), kas dod 2 - 4kW. Kas arī viņa maksimālā jauda. Mašina jau var dot bezmazvai 100x vairāk. Stacionārie (V2H) kas pie sienas, tev dos krietni vairāk, pat no tevis pieminētā BYD, ja BYD atbalsta V2H vai V2G.
    • markei_v2
      Es citiem epsoniem esmu darījis tā, ka to gumijas caurulīti izvilcis ārpus korpusa un burciņā iekšā, lai nekakā sevī iekšā, bet gan burciņā. Jā un ar adjustment programmu var noresetot, tik jāpameklē viņa plašumos..
    • uldise
      no auto atkarīgs, BYD, kas man ir zināms, dod max 4KW.    kāds sakars? iesprauž Type2 štepseli mašīnā, kur otrā galā rozetes..
    • AndrisBB
      Par kuru no opcijām tu jautā? 1. Vehicle-to-Grid (V2G) 2. Vehicle-to-Home (V2H) 3. Vehicle-to-Load (V2L) 4. Vehicle-to-Vehicle (V2V) Man mājās ir pieejams šis. Cik var saprast no lādētāja specifikācijas (Wallbox Quasar 2), viņš var dot atpakaļ 7 - 10kW teiksim no tipiska VW ID.3 Ja grib vairāk, tad papildus 'dzelžus' vajag. https://electroverse.com/community/ev-blogs-and-guides/bi-directional-charging    Ir jau mašinas kurām ir 220V rozete. Maz ticams ka tur pārāk daudz var 'izsūkt', neliks jau tur ražotāji jaudīgu inverteri.    
    • Racer
      Pag, tur nav 220 vai 380V izejas? Tad nepareizi sapratu.
    • AndrisBB
      Tas jau nav no mašīnas atkarīgs, bet no tava 'divvirzienu'lādētāja/invertera, kas pie mājas pieskrūvēts  . Mašina jau mierīgi tev var arī 300kW padot. Cik dod tipisks lādētājs atpakaļ? 2 - 10kW? Atkarībā kurš.
    • Racer
      Cik tipisks EV auto dod strāvu/jaudu uz āru?
    • versatile
      Nu, nē. Pietiek apzināt, ja tuvumā ir kāda strādājoša uzlādes stacija. Kaut lēnā. Kaut 3f rozete. Padarbina apkuri/ledusskapi, tad uz pāris h aizbrauc, salādē atpakaļ, un brauc mājās uzturēt dzīvību. Kādreiz par malēniešiem smēja, ka gaismu ar spaiņiem nes, bet re, pienākuši laiki. 
    • Racer
      Man čomam Plakanciemā tikai vakar elektrība vakarā parādījās. Bija kaut kāds 1,2 kW vecs benzīna ģenerators, dziļurbuma sūkni neizdevās palaist, bet nezinu cik tērē. Man 2 kW Hondas ģenerators strādāja 5 h labi, bet nav sūkņa, ledusskapi, TV un pāris lampiņas darbināja. Ā, 1,5 kW tējkannu arī pamēģināju, tā dusmīgāk ierūcās, bet viss ok.
    • INTRASERVERNET
      Lai, visi tie kachataji dabu zarazu savas ierices. Un man pajat par to speli.
    • uldise
      nu ja tas beidzas, nu tad neko! sēdi un gaidi! ja tev EV ir pilna 80kwh, ar to ilgi var iztikt taupīgi dzīvojot..
    • ju
      Kaut kam jau var būt arī iestrādāta mīkstā palaišana. Jāskatās, bet tā ir, ka ap 3x pie palaišanas. ja tur nebūs tam sūknim uzreiz kaut kādi boezumi jāsūknē, tad jau arī palaidīsies ar kādu ģeneratoru, kam tām jauda tik kādas 2x lielāka. Katrā gadījumā, rezeve jau nenāk par sliktu.   Un kā pēc tam kaut kur tikt  ja vien nav kāda iekšdedze arī rezervē. 
    • osscar
      Es necerētu uz 4-5 h...ogres daļā,baltezera daļā un gan jau citur ar nav joprojām... Būtu ziema vsp psc butu...daļa nekam tādam nebija gatava .ādažos rinda pēc kafijas bija no rīta..pat tūrisma degļi nav cilvekiem
    • kukuruku
      Ja nevajag vairāk par 4-5h to visu nobarot- kaut kas no power stations. Man granulu katls ar vadību, 4 cirkulācijas sūkņiem strādājot tērē ap 200w. Katls iekuroties ~500w. Apgaismojums, rūteri, NAS utt. tipiski ap 100w. 1kwh powerbanka avārijas gadījumā, atslēdzot lieko 3-4h točno noturēs...  Vienīgi prasās kāds mazais ğenerators powerbankas uzlādei tādos gadījumos kā šobrīd...   
    • versatile
    • HIGH-Zen
      Apskatos par šo gadījumu tiek pieminēts, ka šis konkrētais fails ir pilns ar malware.
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      102k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...