Ar visu tamlīdzīgu tāpat. Lūk apdrošinies pats, māju apdrošini, mašīnu tāpat. Blin, un kaklu tā arī nepārlauz, māja nenodeg un arī auto neviens neietriecās. 😀
Tad jau varēja pāris reizes piedzerties, izgulēties un nekādu elektrības trūkumu nemaz neizjust un vēl vasarā?😀
Par to arī ir interesanti. Es nevarētu teikt, ka Jēkabpilī pūta stiprāk kā citās pieredzētās reizēs, vienīgais, kas - šoreiz pūta no dienvidiem. Bet neesmu pārbaudījis internātos.
Protams, viss ir jārēķina, bet tad jau ar aizsardzību arī ir tāpat.
Neticēsi! Iedomājos. Pat tā meuzkrītoši to pieminēju.
Redzi, mēs pat vairs iedomāties nespējam, ka kaut ko var izdarīt bez ARNP un naudas "apgūšanas".
Wow! Abi supersaprāti gan jau ne no nostāstiem par'visu šo zina.
Nerok gandrīz nekur pasaulē augstspriegumu zem zemes. Kabeļa izolācija sanāk mežonīgi dārga un paralēlās kapacitātes problēma rada nepieciešamību pēc vēl kaudzes papildu risinājumu.
Uh, beidzot atgriezos no 19. gadsimta - kopš 21:30 vakar nebija ne elektrības ne ūdens un pat sakari - gan LMT, gan Tele2 vienu strīpu jau rādīja, bet mēģinot zvanīt nekā . Par tēmu: Tai L sērijai nomainīt pamperu ir pāris minūšu darbs - 2 skrūves un nomaini kastīti. Tad ar Epson Adjustment Program nonullē skaitītāju. Tas L3110 paredzētais lieliski strādā arī ar L1110 (gan jau ar visiem L).
Vispār paši AST un visi citi elektriķi ir tikai par to, ka visus vadus sarok zemē iekšā un miers. Un tas šodien vai vakar atklāts un izdomāts, bet jau gadus 10 atpakaļ. Kā parasti - kamēr nevarēs visu samuhļīt, tad tikmēr neviens neko neraks. Lieki piebilst partija, kas vada valsti pēdējos dakuja gadus un kuras valdības paspārnē tad beigās ir visa valsts svarīgā infrastuktūra. It kā rozā brillēm sen jau vajadzēja būt noliktām nost.
Viennozīmīgi, ka valsts infrastruktūra ir pakāpeniski jāsakārto, jāpārkārto. Daba paliek nežēlīgāka arī mūsu reģionā, ne tikai tradicionālajās dabas katastrofu vietās. Tāpēc mazākuma intereses būs vien jāupurē vairākuma interesēm. Tā arī piemērā par augstsprieguma elektrības līniju aizsardzības joslu.
Baļķus dabūsi, bet pēc tam no tās aizsargjoslas neko vairāk par šķeldu neiegūsi, ik pa 3-4 gadi visu noskuj uz nulli.
Ja laukos tā ir vienīgā malkas ieguves vieta, tad ir tūdīgi. Man ar tiem kokiem, kuri nepagūst izaugt, pietiktu pāris ziemām, ko kurināt
Es gan nezinu, vai uzreiz skrietu un zāģētu pa kreisi un pa labi dēļ stiprākās vētras 60 gados, nav gluži ikdiena. Man gan vairāk jautājumi ir mūsu mobilajiem operatoriem tele2 un lmt ogrē, sakari man parādījās tikai kopā ar elektrību, domāju ka nav īsti OK ka paliekam tik ātri arī bez sakariem.