Visiem FM staciju tīkliem Latvijā ir radiolinki? Vai nav tā, ka daļa Latvijas FM staciju tīklā saslēgtie torņi saņem zosti caur internetu?
p.s.
Elektromagnētiskais impulss. Kodolsprādziena laikā apkārtējā vidē momentāni izplūst milzīgs daudzums gamma kvantu un neitronu. Savstarpēji iedarbojoties ar vidē esošajiem atomiem, tie veido elektromagnētiskos laukus, kuri rada elektrisko strāvu un spriegumu elektropārvades līniju gaisa vados un apakšzemes kabeļos, radiostaciju antenās. Izplatoties lielos attālumos, inducētais elektromagnētiskais impulss izraisa bojājumus radioelektroniskajā aparatūrā, rada traucējumus elektriskajās iekārtās, var traumēt personālu, kas apkalpo aparatūru. Kā aizsardzības līdzekļus var izmantot ierīces, kādas lieto aizsardzībai pret zibens izlādi.
Man tādas filozofiskas pārdomas par diskusijām šai forumā un šai tēmā. Biedri, te ir īsta Demokrātija ( po, ka daudziem nepiekrītu). Turpinām maukt un kacināt viens otru, jo tas tiešām parāda domu daudzveidību. Palasot citur komentāru sadaļas, viss ir bēdīgi. Jūs esat lieliski!
P.S. No savas puses apsolu, ka turpināšu sarkastiski, bet ne ļauni kaut ko postēt.
Vai pareizi sapratu - tu apgalvo, ka Latvijā vairumam radio klausītāju tik ļoti derdzas dzirdēt latviešu valodu, ka 30% mūzikas latviski tiem būtu iemesls “aiziet internetā”?
Kāds varbūt varētu saņemties un viņu likvidēt? (neaicinu uz vardarbību, varbūt kāja aizķeras uz trepēm)
Reizēm patīk pafilozofēt - intelekts mūsu pasauli ir atvedis līdz šodienai, bet, zinot vēsturi, brutāls spēks izrādās stiprāks, nolīdzina visu līdz ar zemi, un atkal viss jāsāk no jauna...
Man liekas, ka tas bija apzināti ar mērķi slay/patrollēt konzervus, jo tas ir spīdoši izdevies, konzervi cepās 🔥
Saprātīgākiem konzerviem, kā @Racer, gan gribu norādīt, ka kā jau ikvienā mītiņā, atsevišķa dalībnieka vēstījums nav visa mītiņa kā iedomātas homogēnas masas vēstījums. Neesmu bildes skatījies, nezinu kas ar to karogu atnāca, pieļauju ka kāds no Maiznīcas vai Protesta, bet varbūt arī ne ar vienu organizāciju nesaistīts indivīds. Jā, protams ne pa tēmu, bet man šķiet, ka ir kruta, ka mēs tā varam atnākt uz mītiņu ar plakātu vai karogu ne pa tēmu un netikt sapakoti.
Cerams kāds nākamgad Sabilē kāda grupa parādīs kā krievs iet garām, nozog tualetes podu, apmīž stabu, nespēj izlasīt trīs vārdus latviski un bļauj - ZA chtooooo naaaaas, miii postriljiii vsjooo zdjees, pochemu zdjees njeetu vsjo po domashnjemu.
Un tad brēkmanis un pārējie teiks - redz kāds lielisks melnais humors un smieties vēderu turēdami par latviešu humoru.
Aizdomas, ka tad gan tā nebūs.
Mākslu Latvijā neviens nesaprot, kamēr mākslinieks dzīvs. Reku mūsu laiku slavenākais mākslas cilvēks Brekte, tak lielākā daļa viņu tikai nogānīt spēj.
Tikai tāds sīkums - cik ir cilvēku, sevišķi pēc kādu 40 gadu vecuma, kuri dzird tos 20kHz? Un tagadējā jaunatne ar savām mūžīgi ausīs iebāztajām austiņām pat 10kHz pēc dažiem gadiem nez vai dzirdēs. Protams, man praktiski visa mūzikas kolekcija ir flac vai wav un tikai daži seni, labāk nekad neeksistējoši ieraksti (Bellacord plates u.c.) kur vispār labi ja 10kHz var izspiest ir mp3.
Bet progresīvie parazīti iespārda. 🤣 Intelektam ir jābūt gaismas gadus tālu kosmosā, lai atnāktu uz tusiņu par "pisonisko sabiedrību" ar paļistīnas lupatu.
Principā nav jau nekāda īpašā litija iztrūkuma, tikai neviens negrib to litija iegūšanu pie sevis.
Pārāk piesārņojošs viss tas pasākums, ja izmanto pašreizējās metodes.
Man pagājušgad bij viens projekts ar Ēķi, papļāpājaām Cinevillā. Nēparmet viņam - viņš vienkārši ir paņēmis klasiku kā taisīt kino un naudu pēc Holivudas standartiem. Māksla tur klusi uzpīpē stūrī...