Es jau taču rakstīju, ka saimnieks ''Visu darīja pats'' un es neesmu tur piekritis ''visu māju par jaunu uzbūvēt'', un ne saimnieks arī par to gatavs ir samaksāt. Šādi labāk saprotams?😉
Ļoti saprotami un saprātīgi, tikai varbūt tas zirnekļu tīkls ir tieši tāpēc, ka pirms tevis kāds ir tāpat novilcis savas līnijas un miers. Un pēc tevis nākamais vēl vairāk pabolīs acis un novilks savas. Utt.
Bija vienubrīd kaut kāds fetišs uz atsegtiem ķieģeļiem pat 100 un mazāk gadu vecās ēkās, tas ir tāds soooo 2005 jā, bet te
- nu kāpēc ne.
* ķīniešu plastmasas “franču” griestus 💁🏻♂️
Stāvu vienas mājas pagrabstāvā un bolu acis. Saprast n-to, kabeļu un vadu sākumu un beigas ļoti grūti un nezinu arī vai vēl nav kur paslēptas kādas nozarkārbu imitācijas utml.. Vārdu sakot, vieglāk nonest visu zirnekļu tīklu un tad pa jaunam. Un ne vienkāršāka situācija ir santehnikas pusē. Taču gan jau novilkšu tikai savas līnijas un miers. Neviens jau jaunu māju tāpēc necels?😀
Tā nereti ir ''visu darīju pats'' mājās.😉
Tālāk būs tieši tāpat, visu saglabāt nemaz nav iespējams. Ir kaut kādas robežas, pieminekļa statuss jau visam taču nav. Kāds skaistums ir Kokneses pilsdrupām, kaut kāds akmeņu gruvešu krājums. Domāju ka tur vairāk nostrādā citas sajūtas nevis redze un tas strādā tikai šajā gadījumā. Neviena moderna augsto tehnoloģiju plastmasa, neviena kopija nevar šo aizvietot, jo pilsdrupu vērtība ir netverama un unikāla. Pie kam pašai Koknesei tās dod praktisku labumu, atpazīstamību kas rezultējas arī būtiskā materiālajā ienākumā.
DIY. Visu, ko varu daru pats un mani dēli tāpat. Bieži vien lai kaut ko "outsorce" tas izmaksā dārgāk. Aizbraukt uz servisu, gaidīt, kamēr manam auto nomaina lodbalstu par 70 EUR/h. Tad vēl laiks uz /no servisa. Tak es to lodbalstu nomainītu 3x ātrāk un vēl neko par to nemaksātu.
Nu re, lampas nomaiņas izmaksām pieskaitām vēl €30 Nē, muldu - €30 par stalažām, €20 par piekabes nomu, pusi dienas stalažu atvešanai, aizvešanai (rupji rēķinot, pa stundai vienā virzienā).
Nu jā, ja jānomaina konkrēto lampu pret kādu citu (ne tādu pašu), tad šo jāatkabina, neredzot, ko dara, tad griestu apdare (krāsos jau visu plakni, tur m² padaudz sakrājas, + visu jāapsedz un pēcāk jānokopj) un tikai tad var likt kādus "divus dībeļus un lampu". Par €100 ne es pats tādu darbu kādam gribētu veikt, ne sagaidītu, ka man kāds par simtu to visu izdarīs.