Jump to content
  • Jaunākie Ieraksti

• Jurkins
      Nu man ir tā, ka dārzā, kur ir rozete tuvu pie "HESa" es bišku nemāku metināt, garāžā, kur uz manējo stiepjas 2x2.5 vads kādi 100 metri, izrādās, ka pavisam nemāku metināt.🤣  
    • AndrisBB
      Jebkurā veloveikalā? Grūti iedomāties veloveikalu, kurā nav ātrumu troses.
    • Aigars
      Mērot strāvas patēriņu no tīkla pie maksimālas izejas strāvas 180 A vienam vienfāzu aparātam uzrādīja ap 40A. Parasti ja mēra tīkla strāvu aparātam ar PFC (Power factor correction) moduli, tad mērknaibles uzrāda strāvu mazāku. Zīmējumā tīkla strāva ar sarkanu, kad nav PFC.
    • binary
      Kur "vakar" (t.i., rīt, pirmdien) Rīgā (ideālā variantā Dārzciema, Purvciema pusē) var nopirkt ~2m bremžu/pārslēdzēju trosi? Vēlams Shimano, citus brendus nepazīstu    Zāles pļāvējam nažu ieslēgšanas trose izbeidzās, pirkt neoriģinālo par €30 negribās (atsauksmes nereti diezgan vājas, lūztot pēc 10 lietošanas reizēm / pēc mēneša), pirkt OEM par €75 pagaidām arī roka neceļas, varētu iesākumam pamēģināt "praktiskā saimnieka" variantu. Vajag ~2m garu 1.5mm vai 1.6mm trosi, vēlams stainless steel, tāpēc iedomājos par velo trosēm.
    • jacobs
      Tam pašam manam vecajam 200A Lincoln, par kuru mēs kādreiz diskutējam, protams tīkla pieslēgums ir 1F vai 2F Un mans 300A Oerlikon AC/DC TIG aparāts, loģiski 3F
    • ezis666
      es nesen nopirku Decapower SYNMIG 200A, diezgan labi metina, arī MMA 4 mm elektrodu labi dedzina. Tiesa viņš var paņemt no tīkla ĻOTI daudz un mans 2.5mm2 vads paliek nedaudz silts. Protams plazmas griezējs rij daudz vairāk, un vienu kontaktligzdu esmu jau apkausējis
    • Aigars
      Vienfāzu aparāti parasti netiek ražoti lielāki par 200A. Vienmēr jāskatās kāda  strāva ir pie 60% duty cycle. Bija man gadījies viens Boxer Mig/MMA pararāts, kur uz displeja rādīja pāri 300A ampēri, bet reāli knapi 100A izvilka. Otreiz bija viens Boxer MMA aparāts, kur strāvu rādīja 2 reizes lielāku.
    • AndrisBB
      Kas tad tev tur pēķšņi uzradās? 3000 gadus inki un viņu priekšteči būvējā tās akmens būves. Turpat Peru, pirms inkiem bij Chimu, Wari, Tiwanaku, Chavin utt impērijas, kurām tāpat patika būvēt akmens struktūras. Chavin būvēja tādas pašas struktūras, 2000 gadus pirmstam.   Plus ik pa laikam Amazones džungļos atrod pa kādam jaunam templim. Kas to zin cik tur tādu vēl ir.
    • strawberry8
      no vienas fazes vairak ka 100A nedabusi, tur ari tie kinieshu amperi tiem kas dikti grib 10mm elekrodus metinat dzivokliti (MIG/MAG?) konstanta sprieguma avots. ja generators un/vai tikls ir augsta pretestiba , tad tikai lipinashana bus zem 1k EURO visi vini ieksa vienadi tikai uzlime cita un kkas nebutisks pamainits. hobija aparati prieksh viena elektroda stunda, jo pastav risks parkarset virs 1k plist ari bet reti kad kkas spragst tagad paris kinieshi bija ar MCU un aizgaja pa taisno uz tolmetu pa 50centi shada tipa metinamos generatorus rekomende glabat majas drebju skapi kur ir stabils mikro klimats   ir varians nemt lietotu pus/profesionalu iekartu
    • Jurkins
      Redz, tās prasmes pēkšņi izzuda visā pasaulē. Un parādījās tās prasmes arī tā - žviks un ir kvalitatīvi apstrādāti pat samērā cieti akmeņi. Nu ražojām, ražojām zirga ratus un te vienu vakaru izdomājām - a davai mersedesu uztaisīsim. 
    • aoma
      Krievam līdz civilizācijai tālāk par Marsu. Ar radžām gan tā sūdaināk, pārāk daudzi vietējie sākuši vārdus mainīt, galvas skūt un ar jogu spokoties, agresīvi viņi gan paliek tikai lielos baros.  
    • hehe
      vienkārši prot pielāgoties mainīgajiem apstākļiem. Neizdzīvo tie kas dzīvo ar Tā vajag!
    • Tuubijs
      Manā bērnības miestā vakar bija volejbola pasākums, viss forši un tā, un tad kopbildē viena komanda - 2 kkādi somālieši un 1 babajs. Lieki jautāt - wtf?! Mums tur ar krievu valodu jau ir švaki, tas ir, tur tādu dzirdēt var tikai vai nu telefonā vai skolā, stundas laikā (par šo pat vairs neesmu pārliecināts vai tāda krievu valodas stunda vel eksistē), a te joptva, šitāda eksotika
    • hehe
      Tirgus beigās izlems. Tu jau nezini kā nesīsi. Ja pa 5kg būsi ar € apbižots, 20x uz 5.stāvu nav joks, ieguldītais darbs pie viena un tā paša rezultāta ir daaaudz lielāks.
    • 138
      Es zināju ķīniešu vatus (audio un citur), bet re, ir arī ķīniešu ampēri.
    • aoma
      Nū, ja man pieteiktos krāsotājs, kas pabeidzis vismaz piecus dažādus kursus un varētu uzrādīt sertifikātus, es apsvērtu domu samaksāt arī 5 ērikus  
    • Racer
    • Zin...
      Tad jau krieva un indieši dzīvos mūžīgi 
    • 138
      Dabūju redzēt vienu pāris gadus vecu tāmi. Tur identiska stāvokļa (es biju to dzīvokli redzējis) griestiem un sienām “darba alga” par “gruntēšana ar tiefgrunt (nav gan saprotams kakova kuja jāgruntē iepriekš jau ar mūsdienīgu krāsu krāsotas sienas un griesti un nav ticams ka tas ticis darīts), neliela labošana (tipa aizšpaktelēja divus naglu caurumus) un krāsošana 2x” 8 € par kvadrātmetru. UPD. Slikti lasīju, ja tas cipars būvfirmai, tad krāsotājam netto kādi 4 tā vien sanāk.
    • jacobs
      Bļin, ko jūs tur visi savā sadzīvē ar tām lielajām metināšanas strāvām ikdienā tā darāt? Un cik tad tāds 230V aparāts var reāli pie 100% izdvest. Un daudziem jums ir nopietns pieslēgums vispār? Sliedes ar elektrodu griežat?😀
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      102k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...