-
Tēmu lasa 0 biedri
- No registered users viewing this page.
-
Kas ir tiešsaistē 14 biedri, 1 Anonīmi, 146 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)
- jacobs
- Msnikss
- Jurkins
- Igors83
- spameris
- 138
- Mielestapa
- aoma
- dainis61
- inteens
- Jainit
- imiss
- base7
- uldise
-
Biedru statistika
28043
Kopā biedri5180
Bieži tiešsaistēNewest Member
Aldis13
Pievienojies
-
Jaunākie Ieraksti
-
Pareizi! Tu pats izvērtē un dari, ja uzskati par vajadzīgu. Bet tad savācās ducis augstas kultūras perdeļu un sāk norādīt, ko es drīkstu un ko nē. Ja to perdeļu visos laikos būtu bijis tik daudz cik tagad, tad mēs vispār dzīvotu kaut kādā marasmā. Konkrēts ļoti svaigs piemērs - https://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/05.06.2026-diezgan-neomuligi-jutos-seit-jekabpils-biblioteku-stipri-pabojajis-laika-zobs.a649755/ Protams, paliek jautājums , vai vispār bibliotēka mūsdienās ir vajadzīga. (zirgojos, protams) Piekrītu. Es arī neticu teorijām par anunakiem un tamlīdzīgiem. Bet jautājumi paliek. Piemēram tādi, par ko Gizas apmeklētājs parastais neaizdomājas - ne jau tikai tas, ka tās piramīdas tur ir, bet pēkšņi, parādījās tehnoloģijas un uzbūvējās trīs lielas regulāras 8 šķautņu (nevis 4 kā vairums domā) piramīdas, lērums ar milzīgiem, grūti apstrādājama materiāla fantastiski precīziem artefaktiem. Un tikpat pēkšņi tās tehnoloģijas pazuda. Viss pārējais tur ir nožēlojami pakaļdarinājumu mēģinājumi. Un tas ir ne tikai Ēģiptē. Apmēram tā - veicot arheoloģiskos izrakumus tiek atrasti bezgalīgi daudz dažādu veidu ratu un pajūgu atliekas, pēc tam daži apdriskāti mersedesi un pēc tam atkal visādi pajūgi. -
Pat pieņemot 200, teiksim 10x20 metri, nu es nestādos priekšā kā to divi čaļi varētu 10 dienās uzbliezt, apšūt sienas un apjumt, pat ar vislabāko amfetamīnu. -
Vairāk kā 200. Neesmu mērījis, bet iespaidīgs arī augstumā - virs blakus esošās 2-stāvu mājas. Toreiz ļoti populārs instruments bija trīsis, varēja pacelt pašu vellu, ja vien bija kur atsiet. -
Kas ir “liels šķūnis”, 20 kvadrātmetri vai 200? Cik ilgi mūsdienās divi namdari celtu tādu, ar mūsdienu instrumentiem bet bez tehnikas (pacēlājiem utt.)? -
Mans vecaistēvs, skolas pārzinis, pie savas jaunceltās mājas 1935. gadā uzcēla lielu saimniecības šķūni. Materiāli bija sagatavoti. Pēc sludinājuma avīzē, esot atminušies ar vellapēdiem no Rīgas ~100km! divi zibeņzeļļi ar ar instrumentu kastēm uz bagāžnieka. 10 dienās darbs esot bijis pabeigts, stāv vēl šodien, tikai šķindeļi ar šīferi nomainīti. -
Paskatamies uz saplākšņu cenām, kur varētu taisīt skaistas lietas ārā ar CNC kaut 🥹 -
Jau gribēju teikt “ahā, tad jau ēhāer spēlēs latviešus pa nakti”, bet nekā: -
Es uz lapiņas varu uzzīmēt, ko man vajag. Viss. Nu labi, ja baigi vajag, tad 2D vektoros varu. -
@martinno Jau nav precizējis kuru drukas failu viņš nemāk uztaisīt (pašu modeli un tad eksportēt .stl vai ko citu) vai pēctam slicera outputu (aka .gkodu vai kādu no tā paveidiem). Pats detaļas modelis jau pieņemu ka viņam ir. -
PCBWay piedāvā pēc skices un apraksta uztaisīt stl (vai ko nu viņi izmanto)? Ja nē, tad gan jau neder. Gandrīz vai šķiet, ka šī varētu būt dārgākā pozīcija visā tajā procesā. Varbūt @martinno jāsadala problēmu divās daļās - (1) kas var uzmodelēt un (2) kur pēc tam var izdrukāt. Šis kā reiz ir 3D drukas burvība un lāsts - mazam apjomam ir ok, lielam - ne pārāk. Ja nemaldos, tie servisi drukā vairākus pasūtījumus vienā piegājienā - drukās to tavu 1x1x1 kubu kopā ar citiem pasūtījumiem, kam materiāls izvēlēts tas pats. Savulaik pāris reizes izmantoju shapeways, bet "tas bija sen un vairs nav taisnība" (pirms kādiem 10 gadiem). Modeli gan bija pašam jāsagādā - ņēmu gatavu, internetā atrodamu. Tādā servisā drukātas lietas varētu atšķirties no tipiskajām mājās drukātajām - man bija ar matētu virsmu, bez redzamiem slāņiem. Šķiet, toreiz bija SLS druka (no pulvera, sakausējot ar lāzeri). -
Sabiedriskajā apspriešanā iecere noteikt, ka 30% radiostacijās atskaņotās mūzikas jābūt radītai Latvijā. https://lvportals.lv/norises/390603-sabiedriskaja-apspriesana-iecere-noteikt-ka-30-radiostacijas-atskanotas-muzikas-jabut-raditai-latvija-2026 -
Galdniekplates bija sava laika lētais mēbeļu materiāls. Jo skaiduplašu, mdf un laminēšanas tehnoloģijas vēl nebija izgudrotas. -
-
citplanētu džamšuti,izdarīja un aizlidoja tālāk.
-
Piemēram par tām plakanajām virsmam, methode jau diezgan skaidra. Pa vidam izmantoja dažādas smalkus pulverus, kā 'slīpējamo'. Šis vairāk par pašām granīta 'kastēm', ne piramīdām kā tādām. https://www.ericweinhoffer.com/blog/the-whitworth-three-plates-method/ Ja 30 gadus slīpē 3 lielus granīta klučus, tad var nonākt līdz tādam rezultātam. -
Tumsoņa, viņi jau sen ir starp mums. -
Šis ir baigi mistiski. Es neticu teorijām par citplanētiešiem utt., bet baigi grūti iet ar tiem skaidrojumiem kā viņi to uzbūvēja. -
Kāpēc sapnis? Vieta ir ekskluzīva un attīstība tur ir tikai likumsakarīga. Laika, un galvenais, naudas jautājums. Attīstības ātrumu nosaka vispārējā ekonomika.
-
Barokā šis viss ir daudz greznāks. Jūgendstils, jo treknajos gados tas bija topā. Būtu treknie gadi iekrituši agrāk vai vēlāk Rīgā šodien dominētu cita arhitektūra. Vēl par tām koka augstceltnēm. Mūsdienu "kokam" pret to laiku koku ir pavisam cita nestspēja, nav salīdzināmi.
-
Senajiem ēģiptiešiem jau ar nebija nekādas kosmosa tehnaloģijas, bet pamanijās noslīpēt bezmazvai absolūti plakanas granīta virsmas, ko pat šodien var tikai ar industriālām mašīnam sasniegt. Atslēga slēpās vergu vai lētā darbaspēkā un desmitgades, lai noslīpētu vienu virsmu.
-
-
Foruma statistika
-
Kopā tēmu102k
-
Kopā ierakstu1.5m
-