-
Tēmu lasa 0 biedri
- No registered users viewing this page.
-
Kas ir tiešsaistē 12 biedri, 0 Anonīmi, 189 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)
- AndrisBB
- msp
- TOoMoOT
- lexxx
- base7
- Zin...
- duksis
- Gestapo
- spameris
- versatile
- Müller
- Dils
-
Biedru statistika
28043
Kopā biedri5180
Bieži tiešsaistēNewest Member
Aldis13
Pievienojies
-
Jaunākie Ieraksti
-
Nu galvenais ka ir sapnis, kautvai slapjais. -
Tas arī norāda uz to, ka rajons attīstās, uzlabo pats sevi. Nāk tās investīcijas. Varbūt ne tik strauji, lai Andris izskatītu opciju investēd labāk tur, nevis SP500, bet nāk.
-
Nu ja viņiem būtu izvēle, tad kas zin ar ko viņi braukātu. Tagad jau laikam modē braucamos pārbūvēt uz malku/oglēm. (droši vien tapēc ka tā gribās) -
Kubieši arī atjauno un uztur 70-gadīgus Ševijus un 50-gadīgus žiguļus, tāpēc ka ir ļoti bagāti, un uzskata zem sava goda pirkt ekonomklases Great Wallus.
-
Tieši tā, vācieši to var atļauties. Vai to var atļauties Maskačka? Atbildi var redzēt uz ielām. Tanī pašā laikā viņi var arī atļauties blakus tām vecajām ēkām uzbūvēt modernas, kas nerko nav sliktākas. https://maps.app.goo.gl/m4LJn35w3LG6F1bcA -
Fui cik neglīti tie dakstiņu jumti un slēģi pie logiem! Cik dārgi un nepraktiski! Hruščenē būtu vairāk kvadrātmetru, labāka atdeve uz investīciju!
-
Tā ir klienta daļa - piekrist vai nē. Man absolūti nav vēlēšanās savu brīvo laiku pavadīt strādājot. Ja kāds par to ir gatavs maksāt - ok, darām. Ja nav, nekādas problēmas. Nu tā reizēm ir ilūzija. -
Iedomājies, koka ēkas ir tur, kur ir koki no kā būvēt. Kur ir akmeņi, tur ir akmeņu? Pat neņemot vērā Skandināviju, Vācijā (kuru labi pasvilināja), Beļģijā utt ir pilns ar koka apbūves mazpilsētām. Lielās pilsētas tika nosvilinātas mazliet intensīvāk. https://maps.app.goo.gl/cJ4hGCLhreFKeij38 Tāka reāli nevienu ar pārdesmit relatīvi nesenām koka ēkām nepārsteigsi. -
Embedded lauciņā, kad klienta 'inženieri' nedēļu, divas pavadījuši pie baga, kuru nevar atrisināt, tad sāk meklēt palīdzību. It īpaši Amerikāņi, kuriem tas ir tīrākais sīkums. Īstenībā jau viņi maksā arī tik par krietni lielākiem darbiem, nedēļu, divām, mēnesi. Tas būtu nedaudz virs vidējā vai ap, ko viņi maksā 'štata' darbiniekiem. Rēķini 1000 eiriki dienā, tas ir ap 200k gadā (ar brīvdienām). Cik saņem štata darbinieki? 100 - 150k? -
Hvz kā. Ar roku griežama vinča visticamāk arī nav tāda kādu to iedomājies, tievas lokanas troses vietā resna virve.
-
Kur tādu var dabūt? -
Gateros gan jau kaut kādi tvaika vai elektriskie zāģi bija? Bet vispār labs jautājums, kā viņi tās 20x40cm (nu tipa, precīzi nezinu) pārseguma sijas dabūja augšā uz piekto stāvu? Tās kaut ko sver. Ar vinču un stutēm? Ceļamkrānu ta toč nebija. -
Tieši tie sīkie darbi lielākoties ienesīgākie. Parasti ja kāds kautko prasa kādam darīt ārpus darba laika, tad tam ir pamatots iemesls. Vainu viņiem pašiem nav zināšanu vai varēšanas. Tad vismaz programmēšanā par pus dienas darbu 1000 - 1500 nav nekas īpašs. Bieži vien viss darbs ir vienkārši iebakstīt ar pirkstu kur rakt. -
A es ko saku? Nu ja, tolaik vairāk par diviem stāviem no koka uzcelt nemācēja, no mūra nedrīkstēja, nu tāpēc arī tādas divstāvu koka ēkas mums pilsētas centrālajā daļā ir un tiek uzskatītas par kaut ko Eiropas mērogā retu un saudzējumu. Andri un jurkini nepiekrīt, viņiem tas fuisūds, dodiet betonu un reģipsi. -
Principā jau pareizi, tik īsti nesapratu kurā šamās vienošanās etapā tie klienti saprot, ka esi 3x vērtīgāks spečuks par pārējiem idiotiem? -
Es nezinu, ja zinātu nejautātu. Es galīgi nemāku to prognozēt darbiem kurus es nedaru tik bieži lai man būtu toč zināms cik laika tas man prasa, šitā man parasti sanāk sarēķināt un paprasīt daaaudz par maz un beigās sanāk būt strādājušam par maķīša stundas likmi, nēpaldies 🥲 Krāsošana ar zināmu virsmas stāvokli ir lieta kurā man šķiet totāli pieņemami gan pasūtītājam gan izpildītājam rēķināt par metriem nevis stundām, man tikai -
Ak tad tā. Tu zini cik tev tas apmēram prasīs izdarīt, tad arī sarēķini, cik tas tavs laiks ir vērts. Tieši tik vienkārši. Ja klients kaut ko sāk runāt, vari mēģināt nolaist, ja to objektu gribi. -
Nav dzirdēts par koka daudzstāvu mājām. Tas ka tagad ar fen šui un subsīdijām, jā. Tava linka augsceltnei tāpat pārsegumos ir betons, vieglu māju ir viegli vējam aizpūst, šūposies kā laivā. Un tie ir koka karkasi, hvz cik sver, bet Rīgas jūgendstila pieejamā tehnika ir tikai zirgi, rokas, pleciņš un mehāniska vinča.
-
Ehh jokdari un gudrinieki jūs te visi, brīnos ka vēl neesam līdz Audi tikuši. Man vienkārši gribas saprast cik es varu prasīt par trīs istabu pārkrāsošanu un vienas tapešu noņemšanu, izmēri ir zināmi, vajag kvadrātmetra cenu ar ko sareizināt, es viņas nezinu, es parasti kaut ko tādu mazākā apmērā daru pa stundām bet te tā nesaies, man vajag nosaukt ciparu pirms, un negribu paprasīt ne par daudz ne par maz. Reģistrēties getaklauns un lai paprasītu tiem tur nu ļoti negribas. Un tas wagner tvaiks tiešām totāli sūkā, esmu tādu mēģinājis (iespējams, atšķirībā no ieteicēja), lielā auto mazgāšanai paredzētā švamme un spainis ar siltu ūdeni, vēlams ar kādu mazgāšanas līdzekli klāt, ir daudz efektīvāki instrumenti. Karčeris arī protams rullē bet ne istabā ar lamināta vai cita slapjumu nemīloša seguma vai konstrukcijas grīdu vai kaimiņiem apakšā. Ja tev izdodas sastapt tapetes garāžā ar betona grīdu un bez bedres - ok, karčeris. -
Kā jau rakstīju - problēma ir izvērtēšanā - kas ir un kas nav miskaste. Tur nav baigi pareizās atbildes.
-
-
Foruma statistika
-
Kopā tēmu102k
-
Kopā ierakstu1.5m
-