Jump to content
  • Tēmu lasa   0 biedri

• No registered users viewing this page.
  • Kas ir tiešsaistē   13 biedri, 0 Anonīmi, 146 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)

• AndrisBB
    • DeKrumba
    • Mielestapa
    • Igors83
    • Long John
    • ribons
    • kaads
    • ezis666
    • binary
    • Athlons
    • 138
    • KebabMaster
    • latscrap
  • Biedru statistika

28043
    Kopā biedri
    5180
    Bieži tiešsaistē
    Aldis13
    Newest Member
    Aldis13
    Pievienojies
  • Jaunākie Ieraksti

• AndrisBB
      Embedded lauciņā, kad klienta 'inženieri' nedēļu, divas pavadījuši pie baga, kuru nevar atrisināt, tad sāk meklēt palīdzību. It īpaši Amerikāņi, kuriem tas ir tīrākais sīkums. Īstenībā jau viņi maksā arī tik par krietni lielākiem darbiem, nedēļu, divām, mēnesi. Tas būtu nedaudz virs vidējā vai ap, ko viņi maksā 'štata' darbiniekiem.   Rēķini 1000 eiriki dienā, tas ir ap 200k gadā (ar brīvdienām). Cik saņem štata darbinieki? 100 - 150k?
    • hehe
      Hvz kā. Ar roku griežama vinča visticamāk arī nav tāda kādu to iedomājies, tievas lokanas troses vietā resna virve.
    • binary
    • 138
      Gateros gan jau kaut kādi tvaika vai elektriskie zāģi bija? Bet vispār labs jautājums, kā viņi tās 20x40cm (nu tipa, precīzi nezinu) pārseguma sijas dabūja augšā uz piekto stāvu? Tās kaut ko sver. Ar vinču un stutēm? Ceļamkrānu ta toč nebija.
    • AndrisBB
      Tieši tie sīkie darbi lielākoties ienesīgākie. Parasti ja kāds kautko prasa kādam darīt ārpus darba laika, tad tam ir pamatots iemesls. Vainu viņiem pašiem nav zināšanu vai varēšanas. Tad vismaz programmēšanā par pus dienas darbu 1000 - 1500 nav nekas īpašs. Bieži vien viss darbs ir vienkārši iebakstīt ar pirkstu kur rakt.
    • 138
      A es ko saku? Nu ja, tolaik vairāk par diviem stāviem no koka uzcelt nemācēja, no mūra nedrīkstēja, nu tāpēc arī tādas divstāvu koka ēkas mums pilsētas centrālajā daļā ir un tiek uzskatītas par kaut ko Eiropas mērogā retu un saudzējumu. Andri un jurkini nepiekrīt, viņiem tas fuisūds, dodiet betonu un reģipsi.
    • Long John
      Principā jau pareizi, tik īsti nesapratu kurā šamās vienošanās etapā tie klienti saprot, ka esi 3x vērtīgāks spečuks par pārējiem idiotiem? 
    • 138
      Es nezinu, ja zinātu nejautātu. Es galīgi nemāku to prognozēt darbiem kurus es nedaru tik bieži lai man būtu toč zināms cik laika tas man prasa, šitā man parasti sanāk sarēķināt un paprasīt daaaudz par maz un beigās sanāk būt strādājušam par maķīša stundas likmi, nēpaldies 🥲 Krāsošana ar zināmu virsmas stāvokli ir lieta kurā man šķiet totāli pieņemami gan pasūtītājam gan izpildītājam rēķināt par metriem nevis stundām, man tikai    
    • ju
      Ak tad tā. Tu zini cik tev tas apmēram prasīs izdarīt, tad arī sarēķini, cik tas tavs laiks ir vērts. Tieši tik vienkārši. Ja klients kaut ko sāk runāt, vari mēģināt nolaist, ja to objektu gribi.
    • hehe
      Nav dzirdēts par koka daudzstāvu mājām. Tas ka tagad ar fen šui un subsīdijām, jā. Tava linka augsceltnei tāpat pārsegumos ir betons, vieglu māju ir viegli vējam aizpūst, šūposies kā laivā. Un tie ir koka karkasi, hvz cik sver, bet Rīgas jūgendstila pieejamā tehnika ir tikai zirgi, rokas, pleciņš un mehāniska vinča.
    • 138
      Ehh jokdari un gudrinieki jūs te visi, brīnos ka vēl neesam līdz Audi tikuši. Man vienkārši gribas saprast cik es varu prasīt par trīs istabu pārkrāsošanu un vienas tapešu noņemšanu, izmēri ir zināmi, vajag kvadrātmetra cenu ar ko sareizināt, es viņas nezinu, es parasti kaut ko tādu mazākā apmērā daru pa stundām bet te tā nesaies, man vajag nosaukt ciparu pirms, un negribu paprasīt ne par daudz ne par maz. Reģistrēties getaklauns un lai paprasītu tiem tur nu ļoti negribas. Un tas wagner tvaiks tiešām totāli sūkā, esmu tādu mēģinājis (iespējams, atšķirībā no ieteicēja), lielā auto mazgāšanai paredzētā švamme un spainis ar siltu ūdeni, vēlams ar kādu mazgāšanas līdzekli klāt, ir daudz efektīvāki instrumenti. Karčeris arī protams rullē bet ne istabā ar lamināta vai cita slapjumu nemīloša seguma vai konstrukcijas grīdu vai kaimiņiem apakšā. Ja tev izdodas sastapt tapetes  garāžā ar betona grīdu un bez bedres - ok, karčeris.
    • Racer
      Kā jau rakstīju - problēma ir izvērtēšanā - kas ir un kas nav miskaste. Tur nav baigi pareizās atbildes.
    • Racer
    • versatile
      Precīzi. Ja man kāds prasa kaut ko darīt ārpus darba laika, tad es ņemu savu stundas likmi, ko saņemu darbā un reizinu ar trīs. Un man ir vienalga, vai man maksā par ogu lasīšanu vai kodēšanu vai troļļu kaitināšanu internetā. Cilvēki pārdod savu laiku un salīdzina ar alternatīvajām izmaksām.   Tāpēc jau iesist 2 nagliņas stenderē izmaksās kosmosu, uz Rēzekni saucot meistaru no Rīgas. Laiks ceļā, kurā būtu varējis darīt kaut ko jēdzīgu. Samaksāsi tos pašus 100 eur vismaz + ceļa izdevumi.
    • Müller
      Pārdod NVME SSD labā stāvoklī (ierakstīti 7,2TB, ļoti maz Pro diskam)     Cena 185 EUR   Savākšana Jelgavā vai sūtu/vedu par papildus maksu
    • Gestapo
      Jap, arī bija, izrakāju vadu plauktu un pat atradu, liga, ka tas ir ddr3, ja reiz atradu, varbūt vajag kādam?  
    • AndrisBB
      Reāli cik ir maksāts visādiem elektriķiem/santehniķiem/flizētājiem utt, tad parasti viņi nesīkumojas. Apskatās, un ja tas ir dienas darbs, tad paprasa par dienas darbu. Ja tas ir pus dienas darbs, tad par pus dienu. Mazāk par pus dienas darbu neprasa, jo vienkārši vairāk par diviem darbiem dienā tāpat nepaņemsi. Cik tur kvadrātmetri vai cik metri trubu konkrēti neviens nerēķina, tas priekš prāta čakarētājiem.   Cik maksā dienas darbs? Nu tas apmēram kā iepriekšējā aprēķinā, tik aizmirsu vēl pieskaitīt ka pa vidam būs nemaksātāji un visādi citi prāta čakarētāji, kā arī reizēm pats kautko sačakarēs, tas ar jāierēķina izmaksās.
    • jacobs
      Rezumējot. Jebkurš normāls meistars tādu pārāk izvēlīgu, kašķīgu, pārgudru un pārlieku taupīgu klientu centīsies apiet ar līkumu.😀
    • kicker
      Ar veselu konteineri uz šejieni jābrauc 😮
    • martinno
      Labrīt!   Reizi pa reizei uzrodas kāda vajadzība pēc 3D drukātas lietas. Gandrīz vienmēr šī ideja noplok, jo nekādi nevaru atrast kādu jēdzīgu drukātāju.   Līdz ar to, lūdzu, padalieties ar zināmiem drukātājiem (ārpakalpojuma sniedzējiem), der gan privātpersonas, gan juridiskas personas, kuras pēc pasūtījuma var nodrukāt nepieciešamo lietu, ņemot vērā šādas nianses: 1) Nav minimālā pasūtījuma apjoma, t.i. - ja klients vēlas un ir gatavs par to maksāt, tad var nodrukāt un kaut vai 1x1x1cm kubu. 2) Drukas failu var izgatavot paši (jo es, piemēram, to nemāku) un par to neprasa anomālu cenu.   Lokācija nav svarīga - ja tas ir LV, tad pakomātu tīkls mums ir gana plašs, ja tas ir ārpus LV, tad, lai nav super dārgas piegādes!   Iepriekš pateicos! Izdevušos pieGdienu!
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      102k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...